10 Απαράδεκτα Λεκτικά Λάθη Κατά την Προσέγγιση – Μέρος 2

Ποια Απαράδεκτα Λεκτικά Λάθη Να Αποφύγεις

Συνεχίζοντας από το Μέρος 1 με τα πιο καταστροφικά Λάθη που μπορείς να κάνεις όταν προσεγγίζεις μία γυναίκα, ακολουθεί το δεύτερο μέρος. Στην πολυετή πορεία μου στο Παιχνίδι, αυτό που μαθαίνεις είναι ότι δεν υπάρχει “Τέλειο Παιχνίδι”.

Δεν υπάρχει προσέγγιση χωρίς μία άγαρμπη κίνηση ή ένα άστοχο σχόλιο. Αυτό είναι όμως που ομορφαίνει το Παιχνίδι.

Δες παρακάτω κάποια λάθη που θα σου στοιχίσουν την επιτυχία με τις γυναίκες.

Όσο και αν δεν μπορείς να αποφύγεις όλα τα λάθη, αυτό που έχει σημασία είναι τα λάθη που θα κάνεις να μην επιφέρουν ανεπανόρθωτη ζημιά. Αυτό είναι και το νόημα των δύο αυτών μερών του άρθρου. Επειδή είναι υπερβολικά δύσκολο να επανέλθεις μετά από ένα από αυτά τα δέκα λεκτικά λάθη που τονίζω.

Συνεχίζουμε την καταμέτρηση λοιπόν των επόμενων 5 καταστροφικών λεκτικών λαθών που πρέπει να αποφύγεις:

#1. Ηρέμησε / Χαλάρωσε / Πώς Κάνεις Έτσι

Όταν μία γυναίκα έχει εκνευριστεί, κοντεύει να τρελαθεί, δεν είναι και ό,τι καλύτερο να της πεις κάτι τέτοιο. Εάν εκνευρίσεις μία κοπέλα κατά την προσέγγιση, μην προσπαθήσεις να την βάλεις σε λογική συζήτηση τύπου “γιατί κάνεις έτσι; Ηρέμησε δεν έγινε τίποτα”. Δεν αποδίδει ποτέ αυτό με τις γυναίκες.

Άλλαξε τη διάθεσή της, όχι τη γνώμη της.

Αν αντιδράσεις λογικά και της πεις να χαλαρώσει κτλ, θα νιώσει ότι δεν την καταλαβαίνεις ή ότι τα συναισθήματά της δε σε ενδιαφέρουν. Να περιμένεις μετά από κάτι τέτοιο και αρνητική κλιμάκωση της κατάστασης.

Για να μην είσαι βαρετός όταν φλερτάρεις πάντως, δες το βίντεο που θα βρεις εδώ.

#2. Ούτε Περίοδο Να Είχες / Καλά Περίοδο Έχεις Και Κάνεις Έτσι;

λεκτικά λάθη με τις γυναίκες

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μιλάμε πάντα για τα πρώτα λεπτά της προσέγγισης, όχι για το τι μπορεί να πεις στην κοπέλα σου π.χ. Οι γυναίκες μισούν το γεγονός ότι έχουν περίοδο. Πονάνε, αρκετές μάλιστα τις πρώτες 1-2 μέρες υποφέρουν, έχουν συναισθηματικές διακυμάνσεις που τις τρελαίνουν καθώς οι ορμόνες τους χτυπάνε κόκκινο. Το πρόσωπό τους επίσης αυτές τις μέρες σπάει λίγο και νιώθουν άσχημες.

Δεν τους αρέσει να το αναφέρουν, δε νιώθουν άνετα πολλές από αυτές να τους το θυμίζει κάποιος. Ακόμα και αν δεν έχουν περίοδο, το ότι το αναφέρεις το θεωρούν προσβολή – και ας το παραδεχτούμε, αν το πεις σε γυναίκα το κάνεις για να την προσβάλεις. Αυτός είναι ο σκοπός.

#3. Απαράδεκτα Λεκτικά Λάθη : Γιατί Δε Χαμογελάς; / Γιατί Έχεις Μούτρα;

Αν έχει τσαντιστεί για κάτι, δεν κερδίζεις κάτι με το να πας να της πεις “φαίνεσαι τσαντισμένη, γιατί είσαι έτσι”. Προσωπικά δε θα πλησιάσω κάποια που φαίνεται εκνευρισμένη ή τσαντισμένη με κάτι, αλλά έτσι είμαι εγώ. Θέλω να βλέπω χαμόγελα, θέλω να μπαίνω σε παρέες με καλή διάθεση και να τις εκτοξεύω.

Εάν όμως θέλεις να πας να μιλήσεις σε εκνευρισμένη κοπέλα ή σε κοπέλα που δε δείχνει καλά, αν της πεις ότι δε φαίνεται καλά ή π.χ. “δείχνεις πολύ κουρασμένη / ταλαιπωρημένη”, είναι σαν να της λες ότι είναι στα μαύρα της τα χάλια και δείχνει σκατά: ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙ.

Μπορείς και καλύτερα!

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η φαντασία σου υστερεί τόσο πολύ ώστε να μην μπορείς να πεις κάτι πέρα από το προφανές. Ωστόσο για μερικούς κατανοώ ότι οι ατάκες της στιγμής είναι κάτι που δεν κατέχουν. Πάντως με μία τέτοια προσέγγιση, δείχνεις ή ότι δε σε νοιάζει για να προσπαθήσεις λίγο παραπάνω ή ότι μέχρι εκεί μπορείς. Να είσαι έτοιμος για απάντηση με ισχυρή δόση σαρκασμού αλλά και γυναικείου δηλητηρίου.

#4. Απαράδεκτα Λεκτικά Λάθη : Οτιδήποτε Έχει Να Κάνει Με Στερεότυπα / Ξανθιές, Κινέζοι, Εβραίοι, Θεσσαλονικιές, Κοντές, Χοντροί κτλ.

απαράδεκτα λεκτικά λάθη

Κάποιο τέτοιο σχόλιο θα εξαφανίσει τις πιθανότητες που έχεις με την κοπέλα, πολλές φορές γρηγορότερα και από την ταχύτητα του φωτός. Τέτοια σχόλια δείχνουν άγνοια για άλλες εθνικότητες ή μειονότητες ή συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού της Γης. Αν γυναίκα θεωρήσει ότι κρίνεις μέσα από στερεότυπα, θα θεωρήσει ότι αυτές τις συμπεριφορές τις έχεις υιοθετήσει επειδή δεν έχεις δική σου άποψη.

Αν μάλιστα το κάνεις για να πεις κάτι καλό για αυτή, πάλι θα θεωρήσει ότι προσπαθείς να την χειραγωγήσεις για να την ρίξεις. Π.χ. “Οι Θεσσαλονικιές είστε πιο κουλ / όμορφες / άνετες” κτλ.

Ο Καβάφης στο ποίημά του “η Πόλις”, μιλά ακριβώς για αυτό: Σε όποια πόλη και να πας, δε θα βρεις καινούριους ανθρώπους.

#5. Δε Μοιάζεις Με Δασκάλα / Δικηγόρος / Λογίστρια κτλ.

Πας γυρεύοντας! Εκτός αν είναι μοντέλο ή γυμνάστρια, κανείς δε μοιάζει με τίποτα. Κατάφερες να δείξεις πλήρη άγνοια πάνω στη γυναικεία ψυχολογία. Οι περισσότερες γυναίκες, σήμερα, αντιμετωπίζουν τη δουλειά τους και την καριέρα τους πολύ σοβαρά.

Αν δουλεύουν για λογαριασμό κάποιου άλλου, το πιο πιθανό είναι να δέχονται από αφεντικό / προϊσταμένους υποτιμητική συμπεριφορά λόγω φύλου, το τελευταίο που θέλουν λοιπόν είναι κάτι παρόμοιο από σένα. Απόφυγε λοιπόν τα λεκτικά λάθη αυτού του είδους.

Στο χώρο εργασίας πολλές φορές οι γυναίκες εκτίθενται σε τέτοιου είδους συμπεριφορές που ίσως και να χαρακτηρίζονται τοξικές. Προσόχή στο Live επεισόδιο με το Χρήστο που ακολουθεί.

Έχω υπάρξει σε εταιρία με γυναίκες υπαλλήλους και έχω δει πώς συμπεριφέρεται ένα αφεντικό αν είναι ηλίθιο! Θα έπρεπε να απαγορευτεί σε άνδρες που δεν τα πηγαίνουν καλά με τις γυναίκες και δεν κάνουν σεξ να είναι επικεφαλής μίας μικτής ομάδας. Είναι, όμως, πολλοί από αυτούς και εξοργίζουν τις γυναίκες χωρίς λόγο. Μετά μας έρχονται στα μπαρ θυμωμένες – και τι είπαμε; Μην κάνεις το λάθος να την ρωτήσεις γιατί είναι θυμωμένη ή τσαντισμένη.

Θέλεις να αποκτήσεις τώρα αυτό που σου αξίζει στον ερωτικό τομέα; Μην χάνεις χρόνο. Δες αυτό.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.