10 Άβολες Αλήθειες που Κανείς δεν Θέλει να Παραδεχτεί για τις Σχέσεις

Οι σχέσεις είναι κάτι μοναδικό. Όμως δεν έχουν μόνο θετικά. Κρύψουν και κάποιες πικρές αλήθειες και αυτές είναι πιο συνηθισμένες.

Αυτά Που Κανείς Δεν Παραδέχεται Για τις Σχέσεις

Αν αυτό που αναζητείς είναι μία ποιοτική σχέση που θα κρατήσει, πρέπει να παραδεχθείς μερικά πράγματα και να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου.

Πολλοί μαθητές, την πρώτη φορά που έρχονται να τους δω, έχουν την επιθυμία να ζήσουν εμπειρίες πριν κατασταλάξουν σε κάτι πιο ουσιαστικό. Αν θέλεις κάτι εύκολο, βολικό και απλό, τότε ζεις στην εποχή της αφθονίας.

Το σεξ είναι αρκετά προσιτό, μόλις συνειδητοποιήσεις και αφομοιώσεις πώς λειτουργούν οι γυναίκες σε μερικά βασικά πράγματα.

Είναι εύκολο  όταν κοιτάς την επιφάνεια. Δεν απαιτείται συναισθηματική δέσμευση, δεν απαιτούνται θυσίες. Όταν όμως θέλεις μία ποιοτική σχέση που θα κρατήσει, εκεί τα πράγματα περιπλέκονται και δυσκολεύουν. Ας κοιτάξουμε 10 άβολες αλήθειες στα μάτια και ας τις αποδεχτούμε λοιπόν.

#1. Μάθε Για Τις Σχέσεις : Κάποια Στιγμή Σίγουρα Θα Συναντήσεις Δυσκολίες

δυσκολίες στις σχέσεις

Οι ρομαντικές ταινίες του Hollywood  τελειώνουν όταν το ζευγάρι καταλήγει μαζί. Δε δείχνει τα προβλήματα της σχέσης μετά. Στα παραμύθια, επίσης, όταν το ερωτευμένο ζευγάρι καταφέρνει να είναι μαζί,  το τέλος είναι πάντα ίδιο: “και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα”.

Η πραγματικότητα όμως είναι πιο σκληρή. Οι οικογένειες παλεύουν. Ένας στους δύο γάμους καταλήγουν σε διαζύγιο στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Διαφωνίες, τσακωμοί, αμοιβαίες υποχωρήσεις, απογοητεύσεις.

Αυτά είναι μέσα στο πακέτο της σχέσης. Αυτή είναι η πραγματική ζωή, όχι το παραμύθι. Τον παραμυθένιο έρωτα μπορείς να τον ζήσεις. Δε θα είναι όμως όλα ρόδινα και όλα τέλεια πάντα. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για τις δυσκολίες και να τις αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά.

#2. Η Ποιοτική Σχέση Δεν Έρχεται Με Την Πρώτη Ζαριά

 

Θα γνωρίσεις γυναίκες, θα βγεις ραντεβού. Λάθος γυναίκες, πονηρές γυναίκες, ψεύτρες γυναίκες, γυναίκες που θα σε κάνουν να συνειδητοποιήσεις ότι δεν είσαι καλός για αυτές ή ότι δεν είναι καλές για σένα.

Θα γνωρίσεις κόσμο που θα σε κάνει να απογοητεύεσαι. Αν δεν ψάξεις όμως και δεν κοινωνικοποιηθείς, το πιο πιθανό είναι να μη βρεις ποτέ αυτό που πραγματικά θέλεις.

#3. Μην Είσαι Πολύ Αυστηρός Κριτής

αυστηρός κριτής στις σχέσεις

Όσο κυνηγάς και φαντασιώνεσαι το ιδανικό τέλειο ταίρι, το πιο πιθανό είναι να καταλήξεις μόνος σου.  Από την άλλη, πρέπει να έχεις κάποια στάνταρ στη ζωή σου. Αν κάνεις σκόντο στους ανθρώπους που γνωρίζεις, στις αξίες τους, θα είσαι πάντα με ανθρώπους που θα σου φαίνονται λίγοι.

Έχε στο νου σου να γνωρίσεις μία γυναίκα που να ανταποκρίνεται στο μέσο όρο σε αυτό που θέλεις να

#4. Έχεις Λάθος Πρότυπα Που Σου Δημιουργούν Υπερβολικά Υψηλές Προσδοκίες Για Τις Σχέσεις

Τα πρότυπα των παραμυθιών και των celebrity μας δημιουργούν υπερβολικά υψηλές προσδοκίες. Μην θεοποιείς καταστάσεις και  διάσημα ζευγάρια, όπως και μην περιμένεις να  αναπαράγεις τη ζωή τους. Η πραγματικότητα πίσω από τα παρασκήνια, άλλωστε, ως επί το πλείστον είναι απογοητευτική.

Πριν συνεχίσεις,  αναρωτήσου: Τι είναι αυτό που αποτρέπει τις γυναίκες από το να κάνουν αυτές το πρώτο βήμα; Τα περιμένουν απλά όλα έτοιμα, στο πιάτο ή πρόκειται για μια πιο περίπλοκη περίπτωση; Αυτά και πολλά ακόμα στο σημερινό επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Anrika.

#5. Ότι Δίνεις, Παίρνεις

Η σχέση είναι μία ανταλλαγή αξιών. Ο μέσος όρος λοιπόν της αξίας σου πρέπει να είναι κοντά στο μέσο όρο αξίας της γυναίκας που έχεις δίπλα σου. Δε γίνεται να είμαι 180 κιλά, να έχω μία μέτρια δουλειά και η κοπέλα μου να είναι μοντέλο.

Ούτε να είμαι άνεργος χωρίς αυτοκίνητο και να με ερωτευτεί η πιο πλούσια γυναίκα του κόσμου.

Το πόσο ποιοτική θα είναι η γυναίκα που έχεις δίπλα σου, δεν έχει να κάνει μόνο με την εμφάνιση ή το στάτους σου. Έχει να κάνει με το Lifestyle σου και με την όλη προσπάθεια /με το αποτέλεσμα που επιφέρει η προσπάθειά σου για να είσαι αυτός που είσαι. Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Και φυσικά, πολύ σημαντικός παράγοντας είναι να απαιτήσεις από τον εαυτό σου και τη γυναίκα αυτό που πιστεύεις ότι σου αξίζει και θέλεις να έχεις.

#6. Μην Κάνεις Προβλέψεις Για Τις Σχέσεις

μην κάνεις προβλέψεις για τις σχέσεις

Το μαγικό και συνάμα τρομακτικό με μία σχέση και τον έρωτα, είναι ότι σπάνια κάτι θα εξελιχθεί όπως προβλέπεις. Η ευτυχία κρύβεται στη μαγεία του απρόβλεπτου και του δυνατού ή του μη πιθανού. Φαντάζεσαι και σκέφτεσαι μία οικογένεια σε σπίτι με κήπο, σκυλιά, 3 παιδιά;

Είναι απαραίτητο να έχεις στόχους και να είναι ξεκάθαρο αυτό που θέλεις. Να είσαι συνειδητοποιημένος ως προς το τι θέλεις ερωτικά, σεξουαλικά, επικοινωνιακά, συναισθηματικά.

Ωστόσο, οποιαδήποτε ανάγκη για πρόβλεψη της σχέσης και οποιαδήποτε προσπάθεια να καθορίσεις το μέλλον, κρύβει παγίδες. Όταν μία γνωριμία την βάζεις σε ένα κουτί, ώστε να την περιορίσεις και να αναπτυχθεί με ένα συγκεκριμένο τρόπο, εγκυμονεί ο κίνδυνος να την παραμορφώσεις.

#7. Τα Πολλά Λόγια Είναι Φτώχια

Τα λόγια ομορφαίνουν τον αέρα. Γεμίζουν την ατμόσφαιρα με ευχάριστα vibes. Αν έχεις υπάρξει σε μία σχέση που είχε σημασία, όμως, έχεις συνειδητοποιήσει ότι οι λέξεις μόνες τους δεν είναι ικανές για τίποτα.

Αντιθέτως, οι υπερβολές στα λόγια δημιουργούν προβλήματα εφόσον δεν μπορείς να υποστηρίξεις τα λεγόμενά σου στην πράξη.

Η σχέση θέλει συνεχή προσπάθεια και αγώνα να προσπαθείς να ανταπεξέρχεσαι. Να είσαι ικανός να υποστηρίζεις τα λόγια σου με τις πράξεις σου και τη συμπεριφορά σου. Αυτή η συνέπεια, παίζει τεράστιο ρόλο στο να διατηρηθεί η έλξη μέσα στη σχέση σε υψηλά επίπεδα.

Ο Χρήστος σήμερα εισάγει την έννοια της Πυραμίδας του Φλερτ ώστε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες φλερτ στο μυαλό σου και να γίνει η επικοινωνία σου με τις γυναίκες πιο αποτελεσματική.

#8. Πρέπει Να Πετύχεις Την Προσωπική Σου Ανεξαρτησία

Ο  Έρικ Έρικσον, στο βιβλίο του “8 στάδια της ανθρώπινης ανάπτυξης”, αναφέρεται στην ανθρώπινη ανεξαρτησία. Για να μπορέσει ένας άνθρωπος να κάνει μία υγιή ερωτική (ή οποιασδήποτε άλλης μορφής) σχέση, πρέπει πρώτα να επιτύχει την προσωπική του ανεξαρτησία. Οικονομικά, συναισθηματικά, κοινωνικά.

Φυσικά και ο στόχος είναι η δέσμευση. Ο άνθρωπος είναι συντροφικό ον. Μόνο μέσα από την προσωπική σου ανεξαρτησία όμως, θα καταφέρεις να συνυπάρξεις ερωτικά με μία γυναίκα επειδή την θέλεις, όχι επειδή την έχεις ανάγκη για να καλύψεις κενά σου και ανασφάλειές σου.

#9. Μερικές Φορές Θα Χρειαστεί Να Δείξεις Ανωτερότητα

δείξε ανωτερότητα

Η σύντροφός σου δε θα είναι πάντα σε θέση να καταλάβει ότι έκανε λάθος και να ζητήσει συγγνώμη. Μπορεί να μην είναι σε θέση να σου ζητήσει συγγνώμη, ακόμα και αν κατάλαβε ότι έκανε λάθος, λόγω εγωισμού ή αμηχανίας.

Ο υπερβολικός εγωισμός δε βοηθά πάντα. Μερικές φορές θα χρειαστεί να ηγηθείς της κατάστασης για να τα βρείτε, για να εκμαιεύσεις μία απολογία ή για να έρθετε πάλι κοντά. Χωρίς να φοβάσαι ότι αν δεν το κάνεις θα χωρίσετε, χωρίς να την κυνηγάς, χωρίς να τρέμεις ότι αν δεν το  κάνεις εσύ, δε θα το κάνει αυτή.

Μερικές φορές, απλά θα ηγηθείς της κατάστασης και θα δείξεις ανωτερότητα, όπως  το ίδιο θα κάνει κάτω από άλλες συνθήκες και η κοπέλα σου.

#10. Συγκεντρώσου Στο Παρόν Και Στο Μέλλον

Το παρελθόν μας, ως ένα σημείο, καθορίζει το ποιοι είμαστε και το πώς συμπεριφερόμαστε. Τη νοοτροπία μας, τις συνήθειές μας. Μαθαίνουμε από αυτό, κρατάμε τα θετικά και προχωράμε.

Δεν ζούμε μέσα στο παρελθόν μας. Δεν κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα για πέντε χρόνια ούτε θα αναπολούμε τον πρώτο μας έρωτα της εφηβείας ενώ είμαστε 35 χρονών.

Συγκεντρώσου στο παρόν. Κάνε focus σε αυτά που θέλεις να πετύχεις. Η πρώην δε γυρίζει πίσω. Το να την κατασκοπεύεις στο Facebook δεν έχει κανένα νόημα. Το να ζεις με τις δόξες του παρελθόντος επίσης δεν οδηγεί πουθενά αλλού εκτός από τη στασιμότητα και την απραξία.

Θέλεις να αποκτήσεις τώρα αυτό που σου αξίζει στον ερωτικό τομέα; Μην χάνεις χρόνο. Δες αυτό.

Βρες και διάβασε το βιβλίο Άνδρας Αξίας εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.