10 Χαρακτηριστικά που Ψάχνουν οι Γυναίκες σε Εσένα

10 Χαρακτηριστικά που Ψάχνουν οι Γυναίκες σε Εσένα

Τί Ψάχνουν Οι Γυναίκες Σε Εσένα;

Οι γυναίκες, όπως άλλωστε και οι άντρες, έχουμε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που κοιτάμε προκειμένου να βγούμε πρώτο ραντεβού με κάποιον ή να κάνουμε σεξ.

Από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα της επικοινωνίας μας ψάχνουμε να δούμε εάν ο άντρας που μας προσέγγισε και μας φλερτάρει πληροί τα κριτήριά μας και διαθέτει εκείνα τα στοιχεία που θα μας κάνουν να περάσουμε αξέχαστα μαζί του.

Διαβάζοντας το άρθρο θα ανακαλύψεις ότι και τα 10 χαρακτηριστικά συνδέονται μεταξύ τους και λειτουργούν καλύτερα όταν είναι όλα σε εφαρμογή.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα χαρακτηριστικά αυτά τα κοιτάμε σε ασυνείδητο επίπεδο και δεν καταλαβαίνουμε ούτε εμείς οι ίδιες ότι τα ψάχνουμε σε έναν άντρα και ότι τα βρίσκουμε ελκυστικά.

Τα μεταφράζουμε αργότερα, όταν συζητάμε με τις φίλες μας, με άλλες λέξεις και λόγια, λέγοντας φράσεις όπως “μου αρέσει ο τρόπος που γελάει” και “είναι δυναμικός”. Ή “είναι η αύρα του”, “έχει κάτι” ή “είναι γοητευτικός”.

Τι εννοούμε όμως όταν λέμε όλα αυτά;

Ποια χαρακτηριστικά ψάχνουμε οι γυναίκες σε έναν άντρα προκειμένου να νιώσουμε έλξη για εκείνον;

Και πόσο σημαντικό είναι το να καλλιεργήσεις αυτά τα χαρακτηριστικά προκειμένου να γίνεις ένας Άνδρας Αξίας και να αποκτήσεις ερωτική επιτυχία με τις γυναίκες; (Για περισσότερα σχετικά με τον Άνδρα Αξίας και την ερωτική επιτυχία δες εδώ).

ψάχνουν οι γυναίκες

#1. Οι Γυναίκες Εκτιμούν Τις Ηγετικές Ικανότητες

Από τα πρώτα χαρακτηριστικά που κοιτάω σε έναν άντρα είναι το εάν έχει μια ηγετική προσωπικότητα.

Τι εννοώ με αυτό;

Εννοώ την ικανότητά του να ξέρει που πηγαίνει και πώς θα φτάσει εκεί και να μου δημιουργεί μια αίσθηση ασφάλειας ότι μπορώ να τον ακολουθήσω.

Οι ηγετικές ικανότητες είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό ενός Άνδρα Αξίας. Και είναι από τα πρώτα χαρακτηριστικά που κοιτάμε σε έναν άντρα.

Οι ηγετικές ικανότητες ενός άντρα φαίνονται από διάφορες καταστάσεις και σε διάφορες στιγμές της γνωριμίας σας.

Για παράδειγμα, ποιος διαλέγει το μαγαζί που θα βγείτε; Ποιος εισάγει θέματα στη συζήτηση; Ποιος προτείνει δραστηριότητες και κανονίζει το πότε θα επικοινωνήσετε; Ποιος κάνει τις ερωτήσεις σε έναν διάλογο (Αυτός που κάνει τις ερωτήσεις έχει τον έλεγχο της συζήτησης).

Όλα αυτά δείχνουν από πολύ νωρίς σε μια γυναίκα το ποιος ηγείται στην μεταξύ σας σχέση. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με το ότι ηγέτης δεν γεννιέσαι, γίνεσαι.

Γι’ αυτό θα πρέπει να παίρνεις εσύ τις αποφάσεις και τις πρωτοβουλίες εξ αρχής στη σχέση σας.

Ο καλός ηγέτης είναι αυτός που έχει αξία και δίνει αξία και στους γύρω του. Και προφανώς, είναι εκείνος που έχει ανθρώπους που τον ακολουθούν. Διαφορετικά δεν είναι ηγέτης.

 

#2. Επίλυση Προβλημάτων

Από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ενός Άνδρα Αξίας και κάτι που σίγουρα κοιτάμε ως γυναίκες σε έναν άντρα είναι η ικανότητά του να λύσει άμεσα και αποτελεσματικά τα προβλήματα που μπορεί να προκύπτουν.

Αυτό σημαίνει ότι ο άντρας έχει λογική και ψυχραιμία για να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις και να βγει νικητής.

Σημαίνει επίσης ότι επικεντρώνεται στη λύση και όχι στο πρόβλημα. Και αυτό είναι ένα εξαιρετικά ελκυστικό χαρακτηριστικό.

Από τα πρώτα κιόλας στάδια του φλερτ πρέπει να αναδείξεις τις ικανότητές σου στο να λύνεις προβλήματα.

Όχι για να αποδείξεις κάτι στη γυναίκα, αλλά για να νιώθεις εσύ ο ίδιος αρρενωπός και γεμάτος αυτοπεποίθηση.

Το να λύνεις προβλήματα είναι κάτι που μπορείς να το εισάγεις και να το καλλιεργήσεις στην καθημερινή σου ζωή. Και ανεβάζει κατακόρυφα την έλξη.

τι θέλουν οι γυναίκες

#3. Οι Γυναίκες Εκτιμούν Την Ηρεμία Και Την Ψυχραιμία

Δύο βασικά χαρακτηριστικά που συνδέονται με τα προηγούμενα είναι η ηρεμία και η ψυχραιμία. Το να έχεις την ικανότητα να διατηρήσεις τη ψυχραιμία σου σε περιόδους κρίσης είναι εξαιρετικής σημασίας.

Ένας άντρας που μπλοκάρει και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία τις απρόβλεπτες καταστάσεις στη ζωή του είναι ένας άντρα που τη δύσκολη στιγμή θα αδυνατεί να προστατέψει τη γυναίκα που έχει δίπλα του.

Διαβάζοντας παρακάτω θα συνειδητοποιήσεις ότι η ασφάλεια και η προστασία είναι δύο βασικά χαρακτηριστικά που ψάχνουμε σε ένα αρσενικό.

Προς το παρόν κράτα ότι σε καταστάσεις κρίσεις δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι, αλλά να διατηρείς τη ψυχραιμία σου και να λειτουργείς χρησιμοποιώντας τη λογική σου.

#4. Διαχείριση Συναισθημάτων

Ένας άντρας που δεν μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τα συναισθήματά του είναι ένας άντρα που πολύ γρήγορα θα γίνει έρμαιο των δικών μου συναισθημάτων.

Επειδή τα συναισθήματα των γυναικών έχουν από τη φύση τους την τάση να εναλλάσσονται πολύ συχνά και πολύ γρήγορα, θέλουμε έναν άντρα δίπλα μας που να είναι σε θέση να μην επηρεάζεται από τις συναισθηματικές μας διακυμάνσεις και να μπορεί να ελέγξει αυτά που νιώθει.

Αυτό είναι ένα άκρως ελκυστικό χαρακτηριστικό.

Θέλουμε κάποιον που να είναι συναισθηματικά σταθερός και ασφαλής. Να είναι σίγουρος για αυτά που νιώθει και να μην αλλάζει γνώμη και διάθεση ανάλογα με το τι νιώθουμε εμείς.

Με αυτόν τον τρόπο νιώθουμε κι εμείς ήρεμες και ασφαλείς δίπλα του και ότι μπορούμε να αφεθούμε.

 

#5. Θάρρος Και Αποφασιστικότητα

Άλλα δύο βασικά χαρακτηριστικά που κοιτάμε πριν από το σεξ ή το πρώτο ραντεβού είναι το να έχουν θάρρος, αποφαστιστικότητα, να ρισκάρουν και να είναι τολμηροί.

Το θάρρος φανερώνει ότι ο συγκεκριμένος άντρας μπορεί να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει τους φόβους του και επομένως είναι ένας Άνδρας Αξίας.

Επιπλέον, το να παίρνεις αποφάσεις, πρωτοβουλίες και να ρισκάρεις είναι άκρως αρρενωπά χαρακτηριστικά και αυξάνουν την έλξη.

Μην είσαι παθητικός. Δεν σε βοηθάει.

#6. Προστασία Και Ασφάλεια

Το να έχεις την ικανότητα να μας κάνεις να νιώσουμε ασφαλείς δίπλα σου και ότι μπορείς να μας προστατέψεις κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες είναι κάτι με το οποίο μπορείς να μας κερδίσεις αμέσως.

Είναι αυτό που κοιτάμε περισσότερο από όλα τα άλλα σε έναν άντρα και που θα μας κάνει να θέλουμε να είμαστε μαζί του πάση θυσία.

Όλα τα υπόλοιπα θα μπορούσες να πεις ότι είναι κομμάτια του παζλ που συμπληρώνουν αυτά τα δύο πολύ βασικά χαρακτηριστικά.

Ένας Άνδρας Αξίας έχει την ικανότητα να κάνει όποια γυναίκα έχει δίπλα του να νιώσει ασφαλής.

Και πίστεψέ με, αυτήν την αίσθηση την κυνηγάμε οι γυναίκες σε τεράστιο βαθμό.

#7. Γυναίκες Και Σταθερότητα

Ως προέκταση του προηγούμενου χαρακτηριστικού έρχεται η σταθερότητα.

Η σταθερότητα ενός άντρα φαίνεται σε διάφορες καταστάσεις που αντιμετωπίζει και από τη ζωή του γενικότερα.

Έχει να κάνει με το πόσο σταθερός είσαι στις αποφάσεις σου, στις επιλογές σου, στα συναισθήματά σου, στα όρια που θέτεις, στις δραστηριότητες που ξεκινάς.

Και είναι και ένας λόγος που σας τεστάρουμε.

Για περισσότερα σχετικά με τα τεστ που κάνουμε οι γυναίκες στους άντρες δες αυτό το άρθρο.

Συνήθως αυτό που τεστάρουμε είναι το κατά πόσο συνάδουν τα λόγια σου με τις πράξεις σου και κατά πόσο είσαι συνεπής και σταθερός σε αυτά που λες και κάνεις.

Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι είναι εξαιρετικής αξίας και σημασία για εμάς το να είστε σταθεροί ως άτομα.

#8. Κοινωνικότητα

Το να είσαι κοινωνικός μετράει. Και μετράει πολύ.

Δείχνει ότι έχεις αρκετά υψηλή κοινωνική και συναισθηματική ευφυία προκειμένου να διαχειριστείς αποτελεσματικά τις σχέσεις με τους γύρω σου. Δες το βίντεο του Χρήστου σχετικά με το αν πρέπει να τη διεκδικήσεις μέχρι να ενδώσει.

Δείχνει επίσης ότι είσαι επικοινωνιακός. Η κοινωνικότητα εκφράζει τις θετικότερες πλευρές του εαυτού σου, γιατί συνδυάζει τα περισσότερα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Ένας κοινωνικός άνθρωπος είναι ένας άνθρωπος που δεν φοβάται να εκτεθεί, ηγείται και είναι αποφασιστικός. Οι γυναίκες δίνουμε σημασία σε αυτό.

Επομένως, ακόμα κι αν είσαι ντροπαλός, αξίζει να δουλέψεις με τον εαυτό σου και να επιδιώξεις να γίνεις πιο κοινωνικός.

 

#9. Εξωτερική Εμφάνιση Και Προσωπική Περιποίηση

Το πώς προβάλεις τον εαυτό σου είναι πολύ σημαντικό.

Ως γυναίκες, δίνουμε μεγάλη αξία στην περιποίησή μας και στην εξωτερική μας εμφάνιση. Γι’ αυτό και παρατηρούμε πάρα πολύ το εάν ο άντρας που μας φλερτάρει είναι περιποιημένος και προσέχει κι εκείνος την εξωτερική του εμφάνιση.

Πρόσεχε το στυλ σου, τον συνδυασμό των ρούχων που κάνεις, τα χρώματα που φοράς. Να είσαι πάντα καθαρός και να φαίνεται ότι είσαι ένας άντρας που προσέχει τον εαυτό του και την εικόνα του.

Αυτό μετράει πάρα πολύ και θα σου δώσει άλλη ώθηση στο φλερτ.

 

#10. Χαμόγελο, Θετικότητα Και Χιούμορ

Το να χαμογελάς είναι πιο σημαντικό απ’ ότι νομίζεις.

Το χαμόγελο φανερώνει θετικότητα και η θετικότητα είναι ένα χαρακτηριστικό που ψάχνουν οι γυναίκες στους άντρες σε τεράστιο βαθμό.

Γιατί;

Γιατί καμία γυναίκα και κανένας άνθρωπος δεν θέλει άλλη γκρίνια και μιζέρια στην καθημερινότητά του.

Επιπλέον, το χιούμορ βοηθάει σε τεράστιο βαθμό να πετύχει το φλερτ και να ανέβει η έλξη, καθώς φανερώνει μεγάλη κοινωνική και συναισθηματική ευφυΐα και αυτοπεποίθηση.

Οι γυναίκες αντιδρούν θετικά στην θετικότητα

Συνολικά, θα μπορούσα να αναλύω επί ώρες το τι ψάχνουμε στους άντρες.

Ωστόσο, αποφάσισα να τονίσω τα δέκα χαρακτηριστικά που πιστεύω ότι είναι τα πιο απαραίτητα για να έχει ένας Άνδρας Αξίας που φλερτάρει μια γυναίκα.

Όλες τα κοιτάμε αυτά, περισσότερο σε ασυνείδητο επίπεδο.

Δεν συνειδητοποιούμε πάντα ότι τα ψάχνουμε.

Επειδή και τα 10 αυτά χαρακτηριστικά λειτουργούν συνδυαστικά, καλό είναι να αρχίσεις να τα καλλιεργείς σταδιακά όλα, καθώς το ένα θα βοηθήσει και θα υποστηρίξει το άλλο.

Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πώς μπορείς να προσεγγίζεις γυναίκες, δες εδώ.

Και μην ξεχάσεις πώς μπορείς να παραγγείλεις το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας, εδώ.

Καλή συνέχεια

Eva
subscriber
Μέσα από τυχαίες συγκυρίες στη ζωή της η Εύα ήρθε σε επαφή με την επιστήμη γύρω από το φλερτ και τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, κάτι που την βοήθησε να εξελιχθεί και να δει τις ανθρώπινες σχέσεις τελείως διαφορετικά. Αυτό την ώθησε να έρθει σε επαφή με τον εαυτό της και να θελήσει να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους να βιώσουν την αλλαγή που βίωσε εκείνη. Η οπτική της γωνία βοηθάει τους άντρες που έρχονται στο Men Of Style να συνειδητοποιήσουν το πώς τους βλέπει μια γυναίκα, τι θέλουν οι γυναίκες και τελικά, το πώς μπορούν να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Μέσα από τα άρθρα της εκφράζει τη γυναικεία οπτική των καταστάσεων που διέπουν το φλερτ και τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων.