10 Χόμπι που Αξίζουν τον Χρόνο σου

Ένα από τους καλύτερους τρόπους για να γεμίσεις τον χρόνο σου δημιουργικά είναι να αποκτήσεις κάποιο χόμπι. Διάβασε και ξεκίνησε.

Ο τίτλος από μόνος του είναι από τους πλέον διφορούμενους. Επειδή είναι ένα από τα πιο δύσκολα θέματα που έχω γράψει. Ίσως σε βάζει σε περίεργες αρνητικές σκέψεις.

Έχεις χρόνο που μπορείς να σπαταλήσεις σε χόμπι; Την σημερινή εποχή;

Ξέρω ότι ο χρόνος σου είναι λιγοστός. Οι καταστάσεις στην ζωή σου μπορεί να τον έχουν φτάσει να είναι ικανός να χωρέσει μόνο τις βασικές υποχρεώσεις σου και μάλιστα να μη φταις πάντα για αυτό.

Αλλά ας δεχθούμε κάτι. Αν δεν έχεις κάτι στη ζωή σου για να ξεφύγει το μυαλό σου, θα σκάσεις ή θα σε πλήξει αφόρητα η καθημερινότητα.

Είμαι από τους τυχερούς που αγαπάω όσα κάνω στα επαγγελματικά μου, όμως αν δεν αποσυνδεθώ μερικές ώρες ή ημέρες ανά διαστήματα, το σύστημα αρχίζει και καταρρέει.

Πόσο μάλλον, όταν δεν τρελαίνεσαι για τις ώρες που είσαι στο γραφείο, πόσο ανάγκη το έχεις.

Πρέπει Οπωσδήποτε να έχω Κάποιο Χόμπι;
Ένα από τους καλύτερους τρόπους για να γεμίσεις τον χρόνο σου δημιουργικά είναι να αποκτήσεις κάποιο χόμπι. Διάβασε και ξεκίνησε.

Είναι μια αποσύνδεση από την ρουτίνα που μπορεί μόνο ένα απολαυστικό χόμπι να σου προσφέρει. Αυτό και άλλα πολλά.

  1. Βάζει ενδιαφέρον στη ζωή σου.
  2. Μπορεί να προσφέρει εκπληκτικά οφέλη στην σωματική και ψυχική σου υγεία
  3. Είναι ένα θέμα συζήτησης που μπορείς να υποστηρίξεις με ενθουσιασμό και με κάθε παρέα.

Σημείωσε όμως το εξής: Δεν αναφέρω παρακάτω ούτε cinema,  ούτε μουσική, ούτε διάβασμα, ούτε video games, ούτε άλλες γνωστές ασχολίες που σε βάζουν στη θέση του παρατηρητή.

Ακόμα και αν είναι χρήσιμες, ψυχαγωγικές και διασκεδαστικές και ακόμα και αν μας αρέσουν και εμάς, προτίμησα να συζητήσουμε μέσω αυτού του άρθρου ασχολίες που απαιτούν να προχωράς σε ενέργεια και έτσι να γίνεσαι ο πρωταγωνιστής εσύ.

Χόμπι που Αξίζουν τον Χρόνο σου!
Ένα από τους καλύτερους τρόπους για να γεμίσεις τον χρόνο σου δημιουργικά είναι να αποκτήσεις κάποιο χόμπι. Διάβασε και ξεκίνησε.

Πολεμικές Τέχνες

Είμαι λάτρης και ίσως δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός. Έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της εφηβείας μου μέσα σε μια σχολή πολεμικών τεχνών, κέρδισα πειθαρχία, αυτοπεποίθηση και αυτογνωσία. Ειδικά αν είσαι από εκείνους, που μεγάλωσαν κάνοντας στα κρυφά την κλωτσιά του Πελαργού από το Καράτε Κιντ, τότε απορώ πως ακόμα δεν έχεις ασχοληθεί σοβαρά. Προτείνω τέχνη σε σχέση με μαχητικό σπορ (η διαφορά είναι τεράστια) αλλά περί ορέξεως. Ξεκίνα με κάτι και βλέπεις.

Σπορ – Αθλητισμός

Τίποτα δεν συγκρίνεται όμως με το να παίζεις ένα παιχνίδι που αγαπάς και να ανταγωνίζεσαι αντίστοιχους τύπους σαν και σένα, με πάθος, ένταση και μαγεία που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει.

Γυμναστήριο

Βγάζεις την ένταση της δουλειάς, φτιάχνεις σώμα, κερδίζεις σε υγεία και γνωρίζεις και ωραίους ανθρώπους και όλα αυτά συνήθως στα ωράρια που σε βολεύουν. Είναι ιδανική περίπτωση για να γίνει το νέο χόμπι σου.

Κυνήγι / Ψάρεμα

Η διαδικασία του κυνηγιού έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Πάρε τα σκυλάκια σου, πήγαινε βόλτα στο βουνό, άστα να τρέξουν να κυνηγήσουν και να παίξουν και δεν χρειάζεται να σκοτώσεις τίποτα.

Κάνε το και χωρίς την κυνηγετική καραμπίνα. Φυσικά τις εποχές που επιτρέπεται και με την κατάλληλη άδεια. Παράλληλα στο ψάρεμα, με το καλάμι σου και τα σχετικά εργαλεία, βγάλε την ψαρούκλα λίγο από την θάλασσα, γλέντησέ το με τον κολλητό, ανέβασε τις σχετικές φωτογραφίες και ρίξε το ψάρι πάλι στην θάλασσα να ζήσει και αυτό.

Ταξίδια

Ίσως ότι καλύτερο. Οι εμπειρίες και οι γνώσεις αξίζουν κάθε ευρώ. Είναι από τα χόμπι που πραγματικά μπορείς να τα δεις ως επένδυση και φυσικά είναι απίστευτο θέμα συζήτησης, ειδικά με γυναίκες.

Απλά ταξίδεψε.

Side Hustle

Το χόμπι σου μπορεί να είναι το μελλοντικό σου επάγγελμα. Πολλοί άνθρωποι ξεκίνησαν με κάτι που είχαν πάθος ή ήταν καλοί σε αυτό. Το απόγευμά τους, μετά την πρωινή εργασία, το αφιέρωναν σε αυτό, μέχρι να καταλήξουν να το εξασκούν επαγγελματικά.

Ξένες γλώσσες

Η γνώση μιας ξένης γλώσσας ανοίγει πόρτες, όχι μόνο επαγγελματικές όπως έχουμε συνηθίσει να τα συνδέουμε. Δεν χρειάζεται να μάθεις μια γλώσσα για να την βάλεις στο βιογραφικό σου, αλλά για να γεμίσεις την ώρα σου, μαθαίνοντας ουσιαστικά τον τρόπο σκέψης και την κουλτούρα άλλων ανθρώπων που μπορεί να βρίσκονται στην άλλη άκρη του πλανήτη.

Επιβίωση

Βουνό, Σκηνή, καλή παρέα και έφυγες για εξόρμηση. Δεν χρειάζεται να γίνεις Bear Grylls, αλλά η περιπέτεια είναι χρήσιμη και αναζωογονητική.

Χειροτεχνίες – Μαστορέματα

Το να πιάνουν τα χέρια σου είναι ελκυστικό. Το να δημιουργείς και κάτι όμορφο με αυτά, είναι bonus και ο χρόνος σου αξιοποιείται δημιουργικά. Από ξύλο μέχρι μέταλλο και από απλές χειροτεχνίες μέχρι μεγάλα έργα τέχνης, ότι κάνεις θα εκφράζει εσένα και ίσως μείνει να το αξιοποιείς και να το θαυμάζεις.

Εθελοντισμός

Αν έχεις χρόνο διαθέσιμο γιατί να μη τον δώσεις εκεί που τον έχουν πραγματικά ανάγκη. Υπάρχουν οργανισμοί σε κάθε μέρος της Ελλάδος που βοηθούν ανθρώπους,  ζώα, το περιβάλλον κ.α. Κάνουν φοβερή δουλειά και έχουν πραγματικά ανάγκη την βοήθειά σου, όχι σε χρήμα, αλλά σε ενασχόληση.

Flirting

Η πιο ενδιαφέρουσα ασχολία στον πλανήτη. Όχι μόνο γνωρίζεις γυναίκες που μπορεί να έχουν πραγματικό ενδιαφέρον και να αποκτήσεις φοβερές αναμνήσεις μαζί τους, αλλά γίνεσαι και επικοινωνιακά καλύτερος και παράλληλα βοηθάς και αυτές να περνούν καλά με έναν άνδρα αξίας, όπως εσύ.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Μη ξεχνάς πως το φλερτ έχει αναλυθεί και σε κομμάτια και μπορείς να τα δεις όλα εδώ.

Περιμένω την οποιαδήποτε απορία σου εδω.

Μέχρι την επόμενη φορά!

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .