10 τρόποι να ξεπεράσεις το άγχος προσέγγισης! Mέρος 2

 

Η δύναμη της σκέψης σου μπορεί να ανοίξει κάθε πόρτα φυλακής  και να σε ελευθερώσει” Νelson Mandela.

Συνεχίζοντας από το προηγούμενο άρθρο συνεχίζω να παραθέτω  τρόπους που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να αποβάλεις το άγχος προσέγγισης και να έχεις κάθε βραδιά πολλές προσεγγίσεις και να εξελιχθείς  γρήγορα. Να θυμάσαι όλα έχουν να κάνουν με τις σκέψεις σου.

3) Μην εστιάζεις ευθέως στο να καταπολεμήσεις το άγχος προσέγγισης

Ένα πολύ σημαντικό λάθος, είναι όταν σκέφτεσαι συνεχώς πως πρέπει να ξεπεράσεις το άγχος προσέγγισης. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, να υπάρχουν 2 αντικρουόμενα συναισθήματα στον εγκέφαλό σου(conflict). Το ότι θες να προσεγγίσεις γυναίκες και το ότι δεν θες να απορριφθείς. Αυτά θα αποκτούν όλο και περισσότερη ένταση και δύναμη, στην προσπάθεια-εμμονή σου να ξεπεράσεις το άγχος προσέγγισης!

Αρκετά συχνά, πράγματα στα οποία παλεύουμε ενάντια, καταλήγουνε να γίνονται η ταυτότητά μας! Και αυτό συμβαίνει επειδή ασχολούμαστε όλο και περισσότερα με αυτά, δίνοντας τους πολύ μεγαλύτερη αξία στο μυαλό μας(value).

Δεν πρέπει λοιπόν να παρασυρθείς στην “καταπολέμηση του άγχους προσέγγισης”, καθώς όταν υπάρχει συνεχή τριβή μεταξύ δύο δυνάμεων εξουσίας, τότε προκύπτει “σύγκρουση” μέσα στον εγκέφαλό σου(conflict). Και όταν συμβεί αυτό, τότε γίνεσαι αυτόματα νευρικός.

Η απόκτηση στρες, συνεπάγεται με μία σειρά από φυσικές αλλαγές, όπως η αύξηση των παλμών, της αρτηριακής πίεσης, της γλυκόζης στο αίμα σου και την απελευθέρωση αδρεναλίνης αλλά και ψυχολογικές αλλαγές, όπως η απουσία εστίασης(focus) και ελέγχου. Πράγματα που προφανώς δεν βοηθούν σε μια προσέγγισή σου.

Ένας αποτελεσματικός τρόπος λοιπόν για να αντιμετωπίσεις το άγχος προσέγγισης , είναι να το αποδεχτείς και να έχεις την επίγνωση του ότι μπορεί να είσαι λίγο νευρικός εξαιτίας του. Δεν δίνεις κάποια “μάχη”! Θα πρέπει να συμφιλιωθείς με τη ιδέα του να γνωρίζεις συνεχώς νέους ανθρώπους. Μιλάς σε κάποιον, με μία φυσιολογική κοινωνική συμπεριφορά και με ένα “γνήσιο” ενδιαφέρον ως προς τους άλλους ανθρώπους που αλληλεπιδράς.

 Μην έχεις στο μυαλό σου ότι πρέπει να ξεπεράσεις το άγχος προσέγγισης . Απλά αποδέξου το και υιοθέτησε μια φυσιολογική κοινωνική συμπεριφορά προς όλους τους ανθρώπους.

 

4)  Μην σε νοιάζει το τελικό αποτέλεσμα

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους ώστε να απαλλαγείς από το Άγχος προσέγγισης, είναι να δημιουργείς αξία (value) με τους άλλους ανθρώπους και όχι να προσπαθείς να “πάρεις” από αυτούς.

Το περισσότερο άγχος προσέγγισης  μπορεί να δημιουργείται από το γεγονός  πως οι στόχοι σου εναντιώνονται στα αποτελέσματά σου. Όταν μιλάς με κάποια άγνωστη, μην εστιάζεις στο ότι πρέπει να πάρεις τον αριθμός της ή στο ότι πρέπει να φιληθείτε ή στο ότι πρέπει να κανονίσετε ένα ραντεβού ή στο ότι πρέπει να κάνετε σεξ!

Αντί αυτού, μπορείς να δημιουργήσεις τεράστια αξία με τους άλλους ανθρώπους, όταν ΔΕΝ έχεις την ανάγκη για “αποτέλεσμα”. Δεν πρέπει να υπάρχουν κίνητρα, τα οποία θα πρέπει να επιτευχθούν αναγκαστικά. Αυτό θα εξαφανίσει το άγχος σου!

Μην αγχώνεσαι λοιπόν για το πώς θα πάρεις τον αριθμό κάποιας. Αντί αυτού, προσπάθησε να διασκεδάσεις με την όλη διαδικασία αλληλεπίδρασης. Η συνεχή τριβή σου με τις γυναίκες, είναι αυτή που θα σου φέρει σίγουρα αποτελέσματα. Είναι αναπόφευκτο!

Μην σκέφτεσαι το ΠΩΣ θα πάρεις “κάτι” από μια γυναίκα (π.χ. τον αριθμό της), αλλά εστίασε στο ότι κάνεις μια υπέροχη καινούργια γνωριμία και διασκέδασε με την όλη διαδικασία.

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.