11 Πράγματα που οι Πετυχημένοι σε Κάθε Τομέα Κάνουν Διαφορετικά

Οι πετυχημένοι σε κάθε τομέα έχουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα όποια μπορούν να εφαρμοστούν από το καθένα. Διάβασε ποια είναι.

Πετυχημένοι Σε Κάθε Τομέα : Πως Τα Καταφέρνουν;

Οι πετυχημένοι άνθρωποι έχουν έναν διαφορετικό και περισσότερο αποδοτικό τρόπο να προσεγγίζουν τα πράγματα και να φέρνουν εις πέρας τις υποχρεώσεις τους.

Καθένας έχει διαφορετικές υποχρεώσεις και καθήκοντα, αλλά ο τρόπος που λειτουργούν είναι κατά βάση ο ίδιος, ακολουθώντας τις αρχές που θα διαβάσεις παρακάτω.

#1. Δουλεύουν Πιο Έξυπνα, Όχι Σκληρότερα

πετυχημένοι άνδρες

Ίσως πιστεύεις και εσύ ότι η επιτυχία έρχεται με την πολύ σκληρή δουλειά. Αυτό μπορεί να είναι έως ένα σημείο σωστό.

Όμως, πώς ορίζεις την σκληρή δουλειά; Είσαι Διατεθειμένος να αφιερώνεις καθημερινά άπειρες ώρες σκληρής δουλειάς, χωρίς ξεκούραση, για να τα καταφέρεις και πιστεύεις ότι αυτός είναι ο δρόμος για την επιτυχία;

Κι όμως, οι πετυχημένοι άνθρωποι έχουν έναν διαφορετικό τρόπο. Προτιμούν να δουλεύουν λιγότερο, αλλά πιο αποδοτικά, γιατί γνωρίζουν ότι αν «καούν» δεν θα μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα και αυτό θα τους πάει πίσω.

Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι τεμπέληδες. Δεν θα ήταν πετυχημένοι, αν δεν δούλευαν.

Οι πετυχημένοι άνθρωποι ξυπνάνε νωρίς και όσο είναι ξεκούραστοι αφιερώνουν την ενέργεια τους στα πιο σημαντικά ζητήματα που πρέπει να επιλύσουν, εστιάζοντας το ενδιαφέρον τους κάθε φορά σε μια δουλειά και επιμένουν μέχρι να την διεκπεραιώσουν.

Όταν προκύπτουν εμπόδια, βρίσκουν έναν έξυπνο τρόπο να προσαρμοστούν και να τα ξεπεράσουν.

#2. Οι Πετυχημένοι Σε Κάθε Τομέα Διαθέτουν Υψηλή Συναισθηματική Νοημοσύνη

Άτομα τα οποία διαθέτουν υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη αναζητούν τρόπους να προσθέσουν αξία και να συνεισφέρουν στον περιβάλλον τους. Χρησιμοποιούν την συναισθηματική τους ετοιμότητα για να σκεφτούν αποδοτικά και να βρουν λύσεις στα προβλήματα τους.

Αυτό είναι κάτι που εμπνέει τους γύρω τους να δουλέψουν καλύτερα και να γίνουν επιτυχημένοι.

Ο Steve Jobs είχε πει ότι η δημιουργικότητα είναι απλά ένωση πραγμάτων. Αν ρωτήσεις κάποιο δημιουργικό άτομο πώς κατάφερε κάτι, θα νιώθει ενοχές, διότι στην πραγματικότητα δεν έκανε κάτι, απλά είδε κάτι.

Μάθε περισσότερα για την συναισθηματική νοημοσύνη στο παρακάτω βίντεο:

#3. Οι Πετυχημένοι Σε Κάθε Τομέα Ξυπνούν Νωρίς

Ένα κοινό χαρακτηριστικό όλων των επιτυχημένων ανθρώπων είναι ότι ξυπνούν νωρίς, κάτι που μοιάζει να είναι κάτι σαν παράδοση για αυτούς.

Ξυπνώντας νωρίς αφιερώνουν χρόνο στην προσωπική περιποίηση, τρώνε ένα δυνατό πρωινό, αθλούνται και είναι έτοιμοι κατόπιν να εργαστούν με τον πιο αποδοτικό τρόπο.

Το πρωινό ξύπνημα, πριν ξυπνήσουν όλοι άλλοι, προσφέρει το πλεονέκτημα ότι πολλές δουλειές μπορούν να γίνουν χωρίς τις αποσπάσεις και τον θόρυβο που υπάρχουν αργότερα μέσα στην ημέρα, όταν ξεκινούν οι συναντήσεις και η κίνηση.

#4. Δημιουργούν Και Επιδιώκουν Έξυπνους Στόχους

πετυχημένοι άνδρες

Οι πετυχημένοι άνθρωποι είναι αντικειμενικοί. Έχουν στόχους στο μυαλό τους και γνωρίζουν κάθε στιγμή τι είναι αυτό που θέλουν να επιτύχουν.

Οι έξυπνοι (από τα αρχικά S.M.A.R.T. στα αγγλικά) στόχοι είναι συγκεκριμένοι (specific), μετρήσιμοι (measurable), εφικτοί (attainable), σχετικοί (relevant) και επίκαιροι (timely).

Ας δούμε ξεχωριστά τι σημαίνουν τα παραπάνω:

Συγκεκριμένοι στόχοι: Ένας γενικός στόχος θα ήταν «να γίνω δυνατός αθλητής». Ένας συγκεκριμένος στόχος είναι «να βρω έναν καλό προπονητή και να κάνω σωστή προπόνηση για τους επόμενους Χ μήνες». Ένας τέτοιος στόχος έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να επιτευχθεί, επειδή έχει καθορισμένες παραμέτρους.

Μετρήσιμοι στόχοι: Πρέπει να υπάρχει ένα λογικό σύστημα μέτρησης της προόδου ενός στόχου. Όταν μετράς την πρόοδο σου, μπορείς να παραμείνεις στον δρόμο σου, να παραμείνεις εντός προθεσμιών και να πάρεις κίνητρο από την συνεχιζόμενη προσπάθεια και επίτευξη των μερικών στόχων σου.

Εφικτοί στόχοι: Για να είναι εφικτός ένας στόχος, πρέπει να είναι αντικειμενικός και ρεαλιστικός, να κινείται δηλαδή στην σφαίρα του εφικτού και να υπάρχει τρόπος να επιτευχθεί.

Σχετικοί στόχοι: Πρέπει να επιλέγεις στόχους που μετράνε και είναι σχετικοί με αυτό που θέλεις τελικά να επιτύχεις.

Επίκαιροι στόχοι: Ένας στόχος πρέπει να μπορεί να επιτευχθεί μέσα σε ένα δεδομένο χρονικό πλαίσιο. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν προθεσμίες που πρέπει να τηρηθούν, κάτι που βοηθάει στο να αφοσιωθείς στον στόχο και να μην αποσπάσαι από οτιδήποτε άλλο.

Οι πετυχημένοι άνθρωποι έχουν στόχους με τις παραπάνω ιδιότητες, οι οποίοι είναι σημαντικοί για αυτούς και έχουν κίνητρο για να δουλέψουν για αυτούς.

Έτσι αναπτύσσουν την κατάλληλη συμπεριφορά, καλλιεργούν τις απαιτούμενες ικανότητες και σχεδιάζουν την στρατηγική τους έχοντας πάντα σαν γνώμονα την επίτευξη των στόχων τους.

Περισσότερα για την αξία των στόχων θα δεις εδώ, στο σχετικό επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika.

#5. Οι Πετυχημένοι Σε Κάθε Τομέα Εστιάζουν Στο Να Είναι Παραγωγικοί Και Όχι Απασχολημένοι

πετυχημένοι άνδρες

Δες γύρω σου πόσοι άνθρωποι που γνωρίζεις τρέχουν διαρκώς και είναι συνεχώς απασχολημένοι, χωρίς όμως να είναι παραγωγικοί.

Οι άνθρωποι που είναι απασχολημένοι συνεχώς τρέχουν από το ένα μέρος στο άλλο, ίσα που προλαβαίνουν τα ραντεβού τους και σπάνια έχουν ελεύθερο χρόνο για να κάνουν αυτά που τους αρέσουν ή για αν αφιερώσουν στην οικογένεια ή ακόμη και να κοιμηθούν. Τα e-mail φτάνουν σε ρυθμό πολυβόλου και όλο αυτό τους δίνει μια εντύπωση σημαντικότητας.

Είναι όμως αυτός ο τρόπος να επιτύχουν τους σκοπούς τους ή μήπως απλά τρέχουν σαν τα χαμστεράκια στην ρόδα;

Αν είσαι ένας από αυτούς τους ανθρώπους, υπάρχει λύση να βελτιώσεις την κατάσταση.

Μείωσε λίγο την ταχύτητα. Βάλε τα σημαντικά πράγματα πρώτα, κάνε μια δουλειά κάθε φορά και κάνε ένα διάλειμμα κάθε τόσο για να πάρεις μια ανάσα. Μην ξεχνάς ότι τα αποτελέσματα είναι σημαντικότερα από τον χρόνο που χρειάζεται για να επιτευχθούν.

Ακολούθησε τον κανόνα 80-20 ώστε να είσαι περισσότερο παραγωγικός, παρά απασχολημένος. Σύμφωνα με αυτόν τον κανόνα το 80% των αποτελεσμάτων προέρχεται από το 20% των δραστηριοτήτων.

Οι πετυχημένοι άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό και εστιάζουν σε αυτό το 20% των δραστηριοτήτων που φέρνουν μεγαλύτερα αποτελέσματα. Ξέρουν δηλαδή, πώς να βάζουν προτεραιότητες.

#6. Παίρνουν Λογικές Αποφάσεις

Πολλές φορές παίρνουμε αποφάσεις που δεν έχουν λογική, λόγω έντονων συναισθημάτων, όπως ενθουσιασμός ή θυμός. Σε μερικές δύσκολες καταστάσεις που απαιτούν άμεση απόφαση ίσως χρειάζεται πράγματι να εμπιστευόμαστε το ένστικτο.

Όμως σε αποφάσεις που θέλουμε να δούμε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και βελτίωση, οι συναισθηματικές αποφάσεις δεν είναι ότι καλύτερο. Βασίζονται σε αισθήματα της στιγμής και όχι σε συνειδητή σκέψη.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν αφήνουν τα συναισθήματα να ξεπερνούν την σκέψη τους. Προτού πάρουν μια απόφαση, σκέφτονται καλύτερα και λαμβάνουν υπόψη όλες τις παραμέτρους.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ξέρουν ότι καθορίζουν οι ίδιοι την μοίρα τους. Ξέρουν επίσης, ότι η γνώση και η εξυπνάδα, δεν έχουν καμία χρησιμότητα χωρίς την αποφασιστικότητα και την δράση, για αυτό αναλαμβάνουν δράση υπεύθυνα και άμεσα, όποτε χρειάζεται.

#7. Οι Πετυχημένοι Σε Κάθε Τομέα Αποφεύγουν Την Παγίδα Της Τελειότητας

Όταν κάποιος βάζει πάρα πολύ υψηλούς στόχους, θέλει πάντα το κάτι παραπάνω. Αυτό μέχρι ένα σημείο μπορεί να είναι καλό και να δίνει κίνητρο.

Όμως, από ένα σημείο και μετά η αποτυχία που λογικά έρχεται όταν αναζητούμε το υπέρμετρα τέλειο, συμβάλλει στην απώλεια του κινήτρου και έτσι τα αποτελέσματα δεν πλησιάζουν το αναμενόμενο επίπεδο.

Οι τελειομανείς δυσκολεύονται να ξεκινήσουν οτιδήποτε, και ακόμη περισσότερο δυσκολεύονται να το ολοκληρώσουν.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν πολύ καλά ότι στον αληθινό κόσμο δεν ανταμείβεται ο τέλειος, αλλά ο αποτελεσματικός, αυτός που φέρνει εις πέρας τις υποχρεώσεις του.

Δεν περιμένουν όλα να είναι τέλεια και όπως πρέπει για να κάνουν το βήμα τους. Ξεκινούν ακόμη και αν τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως θα ήθελαν, διότι γνωρίζουν ότι το πιθανότερο είναι πως οι ιδανικές συνθήκες δεν θα υπάρξουν ποτέ.

Έτσι εστιάζουν στο να κάνουν αυτό που πρέπει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και κυρίως, να γίνονται καλύτεροι σε αυτό όσο προχωρούν μπροστά, δίνοντας σημασία τόσο στον προορισμό, όσο και στο ταξίδι που τους φέρνει σε αυτόν.

Μέσα στο ταξίδι είναι που μαθαίνουν από τα λάθη τους, τα οποία δεν τα φοβούνται, αντιθέτως, τα βλέπουν ως εξαιρετικές ευκαιρίες βελτίωσης, για αυτό και έχουν την αυτοπεποίθηση που τους βοηθά να παίρνουν ρίσκα.

Μάθε περισσότερα για τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων με αυτοπεποίθηση στο παρακάτω βίντεο:

#8. Δουλεύουν Έξω Από Την Ζώνη Άνεσης

Για κάθε άνθρωπο υπάρχει μια ζώνη μέσα στην οποία αισθάνεται άνετος και έχει αυτοπεποίθηση. Έξω από αυτή τη ζώνη, αισθάνεται μειονεκτικά.

Καθήκοντα και υποχρεώσεις έξω από την ζώνη άνεσης χρειάζονται επιπρόσθετη γνώση, ικανότητες και εμπειρία που το άτομο θεωρεί πως δεν κατέχει και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν κάνει το βήμα.

Η αλήθεια είναι ότι όταν προκύψει μια ευκαιρία, κανένας δεν νιώθει έτοιμος να την αντιμετωπίσει. Οι απαιτήσεις μιας νέας δουλειάς για παράδειγμα είναι κάτι που θα σε βγάλει από την ζώνη άνεσης.

Οι άνθρωποι που είναι πετυχημένοι, δεν φοβούνται να ζήσουν έξω από αυτή τη ζώνη. Δέχονται τις προκλήσεις και παίρνουν το ρίσκο που χρειάζεται σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να ανταπεξέλθουν.

Όπως είπαμε και παραπάνω, γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περιμένουν και αποτύχουν, τότε απλά θα έχουν πάρει ένα εξαιρετικά χρήσιμο μάθημα για το μέλλον.

#9. Οι Πετυχημένοι Κάνουν Μικρές Και Συνεχείς Βελτιώσεις

Ο Henry Ford είχε πει κάποτε: «Ότι τίποτε δεν είναι δύσκολο, αν το διαιρέσεις σε μικρά κομμάτια.»

Αυτός ακριβώς είναι και ο τρόπος που οι πετυχημένοι άνθρωποι επιτυγχάνουν την διαρκή βελτίωση στον δρόμο για τους στόχους τους.

Μικρές και απλές αλλαγές μπορεί να έχουν σημαντικά, θετικά αποτελέσματα.

Θα ξυπνήσεις λίγο νωρίτερα, θα κάνεις λίγο παραπάνω γυμναστική, θα φας λίγο καλύτερα, θα δημιουργήσεις νέες μικρές συνήθειες παραγωγικότητας και σιγά-σιγά θα φτάσεις στο επίπεδο επιτυχίας που αναζητάς.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν τέτοιου είδους μικρές αλλαγές σε καθημερινή βάση. Αυτές οι αλλαγές είναι μικρές και εύκολες, που σημαίνει ότι δεν χρειάζονται μεγάλο κίνητρο και βγαίνουν φυσικά. Παράλληλα, όσο φαίνονται τα πρώτα σημάδια βελτίωσης, τόσο μεγαλώνει η όρεξη για ακόμη μεγαλύτερες προκλήσεις.

Ένα από τα μυστικά των επιτυχημένων είναι η διαρκής βελτίωση και η αφομοίωση νέας γνώσης. Αυτό δεν σημαίνει ότι ξαναπάνε σχολείο ή πανεπιστήμιο, αλλά διαβάζουν βιβλία, παρακολουθούν συνέδρια κλπ.

Ιδιαίτερα στην εποχή μας, υπάρχουν δεκάδες τρόποι να αποκτήσει κανείς νέα γνώση.

#10. Διακρίνονται Από Θετικότητα

Οι άνθρωποι που πετυχαίνουν στον τομέα τους, συγκεντρώνουν την προσοχή τους στα θετικά της κάθε κατάστασης.

Ξέρουν ότι η θετικότητα θα τους οδηγήσει στην επιτυχία και δεν αφήνουν την αρνητικότητα να τους σαμποτάρει. Πιστεύουν στις δυνάμεις τους και στο όραμα τους και είναι ρεαλιστικά αισιόδοξοι.

Η θετική σκέψη τους βοηθά να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που προκύπτουν και να τις βλέπουν σαν ευκαιρίες και όχι σαν εμπόδια.

#11. Κρατάνε Ισορροπία Στην Ζωή Τους

Αν ρωτήσεις κάποιον τι θα ήθελε στην ζωή του, θα σου δώσει απαντήσεις όπως: «να ερωτευτώ», «να βγάλω χρήματα», «να επιτύχω τους στόχους μου» κλπ. Οι περισσότεροι όμως, δεν μπορούν να βρουν μια ισορροπία στην ζωή τους, ώστε να μπορέσουν να επιτύχουν όσα επιθυμούν.

Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα ανθρώπων που τα πάνε καλά σε έναν μόνο τομέα της ζωής τους και υστερούν σε όλους τους άλλους.

Οι άνθρωποι που είναι πετυχημένοι καταφέρνουν να διατηρούν μια ισορροπία στην ζωή τους.

Κερδίζουν χρήματα δουλεύοντας όσο σκληρά χρειάζεται, με τον πιο αποδοτικό τρόπο, προσέχουν την υγεία τους και το σώμα τους και αφιερώνουν χρόνο σε διαφορετικές δραστηριότητες που τους ικανοποιούν και τους ξεκουράζουν, καταφέρνοντας έτσι να βρίσκονται σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση και να αναζωογονούνται.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα πράγματα για την παραγωγικότητα, δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ EBOOK ΤΟΥ MEN OF STYLE!
Ένα μοναδικό EBOOK 102 σελίδων με tips για να βελτιωθείς και να δεις αποτελέσματα άμεσα! Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να συμπληρώσεις την παρακάτω φόρμα και θα γίνει δικό σου άμεσα!
ΤΟ ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ!
Ένας συνεργάτης του Men Of Style θα έρθει σε επικοινωνία μαζί σου για να δει αν είσαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα και να συζητήσετε για τυχόν απορίες.
cover
close-link