3 Καταστροφικές Ερωτικές Ιστορίες: Διαλέγοντας την Λάθος Σύντροφο

3 Καταστροφικές Ερωτικές Ιστορίες: Διαλέγοντας την Λάθος Σύντροφο

Καταστροφικές Ερωτικές Ιστορίες

Το να διαλέξεις την κατάλληλη σύντροφο για σχέση είναι εξαιρετικά σημαντικό και αυτό αποδεικνύεται και στις  καταστροφικές ερωτικές ιστορίες που ακολουθούν.

Πολλές φορές, είτε λόγω του ότι λειτουργούμε παρορμητικά, είτε λόγω του ότι δεν έχουμε πολλές ερωτικές επιλογές, είτε γιατί πολύ απλά “τυφλωνόμαστε” από τα συναισθήματά μας και δεν βλέπουμε καθαρά έναν άνθρωπο ή μια κατάσταση, επιλέγουμε λάθος ερωτικό σύντροφο.

Και αυτό μπορεί να έχει ισχυρές επιπτώσεις μακροπρόθεσμα, καθώς σε πολλές περιπτώσεις δενόμαστε με το άλλο άτομο και δεν είναι εύκολο να φύγουμε.

Σε κάθε περίπτωση, από κάθε μας σχέση και κάθε μας συναναστροφή μαθαίνουμε και κάτι καινούριο.

Επομένως, δεν χρειάζεται να απογοητευόμαστε μετά από μια αποτυχημένη ερωτική ιστορία.

Αντίθετα, θα πρέπει να μαθαίνουμε από αυτήν και να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη.

Οι παρακάτω καταστροφικές ερωτικές ιστορίες έχουν αρκετά μαθήματα να δώσουν.

Γι’ αυτό διάβασε προσεκτικά.

#1. Ερωτική Ιστορία: Κτητικότητα και Ζήλια

Η συγκεκριμένη ερωτική ιστορία μπορεί να είναι μια σύντομη σχετικά ιστορία, ωστόσο είναι πραγματική και είναι σίγουρα ένα παράδειγμα προς αποφυγή.

Μια ιδιαίτερα βροχερή μέρα, λοιπόν, γνωρίζω μια γυναίκα. Ας την πούμε Βίκυ. Η Βίκυ ήταν πολύ όμορφη εξωτερικά, ευγενική και γενικά ένας συμπαθητικός άνθρωπος.

Αφού την προσέγγισα και αρχίσαμε να μιλάμε και να έχουμε ερωτικές σχέσεις για ένα μικρό χρονικό διάστημα, αποφασίσαμε κάποια στιγμή να είμαστε μαζί.

Από τη στιγμή που δεσμευτήκαμε, της είπα ότι μ’ αρέσει σε μια σχέση και τα δύο άτομα να έχουν την ανεξαρτησία τους, να εκφράζουν τις απόψεις τους ελεύθερα και να λειτουργούν μαζί, αλλά χωρίς πίεση μεταξύ τους.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα παρατηρήσει κάποια σημάδια που υπήρχαν από τις αρχές της σχέσης μας.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι, ενώ εκείνη τη στιγμή η Βίκυ συμφώνησε μαζί μου, όσο περνούσε ο καιρός τόσο άρχισε να φέρεται και πιο περίεργα.

Με ρωτούσε με πλάγιο τρόπο διαρκώς με ποιον μιλάω στο τηλέφωνο, ήθελε πάντα να ξέρει με ποιους θα βγω και πού θα πάμε και γενικά, άρχισε να έχει μια πιο κτητική συμπεριφορά.

Το αποκορύφωμα ήταν όταν μου είπε ότι έψαξε το κινητό μου και βρήκε μηνύματα με μια κοπέλα που μιλάγαμε και την φλέρταρα. Το θέμα ήταν ότι τέτοια μηνύματα δεν υπήρχαν στην πραγματικότητα, γιατί δεν φλέρταρα καμία κοπέλα.

Η Βίκυ είχε βγάλει την ιστορία αυτή από το μυαλό της προκειμένου να με “ψαρέψει”. Να δει δηλαδή τις αντιδράσεις μου και τη συμπεριφορά μου σε αυτό που είπα.

Εννοείται ότι δεν απολογήθηκα για κάτι, γιατί δεν υπήρχε κάτι να απολογηθώ!

Αντίθετα, διατήρησα την ψυχραιμία μου και της είπα ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τη σχέση αυτή.

Συμπέρασμα: Μακριά από γυναίκες που ζηλεύουν και είναι υπερβολικά κτητικές.

ερωτικές ιστορίες

#2. Ερωτική Ιστορία: Αδιαφορία Και Μεικτά Σημάδια

Μια από τις καταστροφικές ερωτικές ιστορίες που μου έχουν μείνει είναι η ακόλουθη.

Αρκετά χρόνια πριν, ξεκίνησα μια σχέση με μια γυναίκα που μου άρεσε πιο πολύ από κάθε άλλη μέχρι τότε.

Ενώ στην αρχή έβαιναν όλα καλά, στην πορεία παρατήρησα κάποια περίεργα σημάδια.

Η γυναίκα, ας την πούμε Άννα, δεν απαντούσε πάντα με την ίδια συχνότητα στα μηνύματα. Υπήρχαν φορές που απαντούσε αμέσως και μιλούσαμε αρκετή ώρα, και φορές που εξαφανιζόταν για κάποιο χρονικό διάστημα μέσα στην μέρα χωρίς κάποιο προφανή λόγο.

Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις άλλαζε και η συμπεριφορά της.

Ενώ πολλές φορές ήταν γλυκιά και θερμή, ξαφνικά, χωρίς προφανή λόγο, γινόταν ψυχρή και αδιάφορη. Δες το βίντεο του Χρήστου σχετικά με τα μεικτά σημάδια και το τι να κάνεις όταν μια γυναίκα δείχνει ότι σε θέλει αλλά τελικά σε απορρίπτει.

Αυτό κράτησε για τρεις ολόκληρους μήνες με εμένα, λόγω και έλλειψης εμπειρίας τότε, να απορώ και να μπερδεύομαι πάρα πολύ από τις εναλλαγές στη συμπεριφορά της.

Φυσικά, κάποια στιγμή όλο αυτό με κούρασε και σκέφτηκα να το σταματήσω.

Ωστόσο, πριν προλάβω να κάνω οποιαδήποτε κίνηση, η Άννα εξαφανίστηκε!

Συμπέρασμα: Μην συμβιβάζεσαι. Εάν κάποια συμπεριφορά της γυναίκας δεν σου αρέσει και πιστεύεις ότι σου αξίζει κάτι καλύτερο, συζήτησέ το μαζί της και μην περιμένεις να φτάσει η κατάσταση στα άκρα.

καταστροφικές ερωτικές ιστορίες

#3. Ερωτική Ιστορία: Εξάρτηση Και Κόλλημα

Η τρίτη αυτή ερωτική ιστορία αφορά μια σχέση μου που “κόλλησε” μαζί μου.

Η Γεωργία, ψηλή, μελαχρινή και συνήθως χαμογελαστή, ήταν ένα άτομο αρκετά παθιασμένο με ότι έκανε.

Μέχρι που μπήκαμε σε μια σχέση και παθιάστηκε μαζί μου!

Ενώ είναι πολύ ωραίο το να είσαι σε μια σχέση με ένα άτομο που σε νοιάζεται και θέλει να περνάει χρόνο μαζί σου, αυτό δεν πρέπει να ξεπερνάει τα όρια.

Όλα θέλουν ένα μέτρο.

Στην συγκεκριμένη ερωτική ιστορία, η Γεωργία άρχισε σταδιακά να “κολλάει” πάνω μου, με αποτέλεσμα όλο αυτό να με πνίγει.

Ήθελε να είμαστε όλη την ώρα μαζί, να μιλάμε συνέχεια και να κάνουμε κάθε δραστηριότητα μαζί. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με το τι να κάνεις εάν θέλει να μιλάτε συνέχεια.

Ενώ δεν ζήλευε, η ανάγκη της να στηριχτεί σε κάποιον και να εξαρτηθεί από εκείνον ήταν τεράστια.

Σταδιακά άρχισα να νιώθω ότι δεν μπορώ να έχω χρόνο για τον εαυτό μου και ότι η ποιότητα της ζωής μου έπρεπε να μειωθεί προκειμένου να στηρίξω αυτήν τη σχέση.

Δεν μπορούσα και φυσικά δεν ήταν υγιές το να είμαστε όλη μέρα παντού μαζί.

Σε μια σχέση και τα δύο άτομα χρειάζονται χρόνο για τον εαυτό τους, τους φίλους τους και τις δραστηριότητές τους.

Επομένως, όλο αυτό δεν ήταν καθόλου ωφέλιμο για εμένα αλλά και για εκείνην.

Το αποτέλεσμα ήταν, αφού της είχα μιλήσει αρκετές φορές και είχα προσπαθήσει να της εξηγήσω την οπτική μου και το πώς ήθελα να είμαστε στη σχέση, να της πω ότι θέλω να σταματήσουμε.

Δεν το δέχτηκε και πολύ ψύχραιμα, αλλά δεν υπήρχε κάτι άλλο που μπορούσα να κάνω.

Συμπέρασμα: Μην μπαίνεις σε σχέσεις που εξαρτάστε ο ένας από τον αλλον. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε ο καθένας τη ζωή του και την πραγματικότητά του και να δημιουργείτε σταδιακά και μια κοινή πραγματικότητα.

Το Συμπέρασμα στο Οποίο Κατέληξα

Συνολικά, όπως προανέφερα, όλες οι ερωτικές ιστορίες μάς διδάσκουν κάτι.

Και είναι πολύ σημαντικό να μαθαίνουμε μέσα από τις σχέσεις μας, ώστε να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη.

Η επιλογή της κατάλληλης συντρόφου ξέρω πως μπορεί να είναι πολύ δύσκολη.

Ωστόσο, πρέπει να εξετάζουμε πολύ προσεκτικά το εάν θα μπούμε σε σχέση με μια γυναίκα ή όχι και να μην βιαζόμαστε.

Δεν χρειάζεται να το αποφασίσεις αυτό από τον πρώτο μήνα.

Έτσι κι αλλιώς, ίσως πάρει ένα χρονικό διάστημα μέχρι να γνωριστείτε με τη γυναίκα και να είστε σίγουροι και οι δύο ότι θέλετε να είστε μαζί.

Εάν πάρεις αυτήν την απόφαση παρορμητικά, το πιθανότερο είναι ότι η σχέση αυτή δεν θα καταλήξει όπως θα ήθελες.

Επομένως, δώσε χρόνο και εξέτασε και αξιολόγησε με μεγάλη προσοχή την κατάσταση.

Επιπλέον, αποδέξου ότι είναι πολύ λογικό να κάνεις λάθος κάποια στιγμή και να μην επιλέξεις την κατάλληλη για εσένα σύντροφο. Και αυτό είναι εντάξει.

Μην μετανιώνεις για τις επιλογές σου.

Όλοι κάνουν λάθη.

Μάθε μέσα από αυτά και να είσαι πιο προσεκτικός στις επόμενες ερωτικές ιστορίες σου.

Αυτό είναι που θα σε εκτοξεύσει στην πορεία.

 

Πιστεύεις ότι σου αξίζουν ποιοτικότερες σχέσεις αλλά δυσκολεύεσαι να τις αποκτήσεις; Είναι πιο απλό απ’ ότι νομίζεις. Πάτα εδώ.

Το βιβλίο Άνδρας Αξίας είναι διαθέσιμο και μπορεί να σου αλλάξει την ζωή. Παράγγειλέ το εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.