3 Κλειδιά που θα Σε Βοηθήσουν να Πετύχεις ένα Νέο Στόχο

Αν θέλεις την επόμενη φορά να έχεις περισσότερα εφόδια για να πετύχεις ένα στόχο, τότε διάβασε το συγκεκριμένο άρθρο.

Έχεις ακούσει αυτό που λένε πολλοί: Γουστάρω το νέο, το καινούριο και με ενθουσιάζει η πρόκληση του αγνώστου;

Για να μην είμαι περίεργος και πω όλους, από τους περισσότερους που θα το ακούσεις, αν κοιτάξεις το τι κάνουν και όχι το τι λένε, θα καταλάβεις πόσο κούφια είναι τα λόγια τους.

Για πολλούς από αυτούς, αυτές οι όμορφες πομπώδεις εκφράσεις είναι για τα ωραία status στο facebook και το daily quotes τους στις φώτο στο instagram.

Θα τους δεις να ανεβάζουν φώτο με quote «Μη φοβάσαι το καινούριο – Να το επιζητάς!» και μόλις κάνει update το Instagram και βάλει ένα νέο φίλτρο ή μια αλλαγή στο τρόπο λειτουργίας, κράζουν για το νέο τρόπο που χρειάζεται να το δουλέψουν.

Ώρα για Αλήθειες
Αν θέλεις την επόμενη φορά να έχεις περισσότερα εφόδια για να πετύχεις ένα στόχο, τότε διάβασε το συγκεκριμένο άρθρο.

Ας πούμε μια αλήθεια. Ότι νέο έρχεται στη ζωή μας και δεν το γνωρίζουμε, είναι κάτι που στην αρχή μας κάνει και μαζευόμαστε. Το κοιτάζουμε με σκεπτικισμό. Αν μας αρέσει έπειτα, φυσικά το αγκαλιάζουμε.

Αλλά κάθε αλλαγή λίγο-πολύ την φοβόμαστε. Γιατί προϋποθέτει κόπο προσαρμογής. Και ο κόπος είναι πόνος.

Φαντάσου αύριο μεθαύριο να χρειαστεί ξαφνικά να αλλάξεις σπίτι. Μπορεί να πας σε ένα καλύτερο, αλλά μόνο και μόνο η διαδικασία σε ξεβολεύει.

Φαντάσου να μείνεις αύριο χωρίς δουλειά μετά από 5-10 χρόνια καριέρας στο ίδιο γραφείο. Δεν είναι μόνο το χαμένο εισόδημα, αλλά είναι ότι ακόμα και αν πας την επόμενη μέρα σε νέο γραφείο, τα νέα άτομα, διαδικασίες, καταστάσεις σε προδιαθέτουν να κρατάς χαμηλά τον «ενθουσιασμό».

Οπότε, ας τον κρατήσουμε για το facebook και τα ωραία λόγια. Ναι, η αλλαγή απαιτείται όταν δεν απολαμβάνεις αυτά που τώρα ζεις ή έχεις, αλλά αν κάποιος πει ότι είναι εύκολη ή απολαυστική η διαδικασία, τότε λέει χαζομάρες.

Απολαυστικά είναι τα αποτελέσματα. Απολαυστική είναι η επιτυχία. Απολαυστικά είναι τα σημεία της διαδικασίας που μπορεί να τα γουστάρεις. Η διαδικασία πονάει.

Και αυτό, το μυαλό σου το ξέρει. Για αυτό κάθε φορά που λες στον εαυτό σου ότι χρειάζεσαι μια αλλαγή, ενώ όλα τα μέρη του σώματός σου να συμφωνούν με μπροστάρη την καρδιά σου, το μυαλό σου αρχίζει να γκρινιάζει.

Το Μυαλό σου σαν ένα Αγοράκι που του Πήραν το Παιχνίδι
Αν θέλεις την επόμενη φορά να έχεις περισσότερα εφόδια για να πετύχεις ένα στόχο, τότε διάβασε το συγκεκριμένο άρθρο.

Δεν ξέρεις πώς να το κάνεις; Και αν πάνε στραβά τα πράγματα; Αν δεν είναι όπως υπολογίζεις το αποτέλεσμα; Και αν έρθουν και άλλες καταστάσεις, άγνωστες μετά ως αποτέλεσμα αυτής;

Και αν και το μυαλό σου μπορεί να γίνει πολύ καλός σύμμαχος, όταν υπάρχει Αλλαγή και Άγνωστο, στυλώνει τα πόδια και κάνει σαν πεντάχρονο αγόρι που του πήραν το παιχνίδι του.

Και για εσένα που θες να βάλεις μια θετική αλλαγή στη ζωή σου, έχω 3 tips που εμένα με έχουν βοηθήσει να πετύχω κάποιες για τις οποίες είμαι υπερήφανος.

Tips για Αποτελεσματικότερη Προσπάθεια!
Αν θέλεις την επόμενη φορά να έχεις περισσότερα εφόδια για να πετύχεις ένα στόχο, τότε διάβασε το συγκεκριμένο άρθρο.

Δεν θα σου πω : «Αγκάλιασε την αλλαγή – την χρειάζεσαι – πρέπει να την ζητάς». Θα σου πω όμως ότι λίγο πολύ ξέρω τι αντιμετωπίζεις και με απλές κινήσεις θα ανεβάσουμε τις πιθανότητες επιτυχίας.

  1. Ανταμοιβή και τιμωρία. Θέσε ένα bonus και punishment σχήμα. Μια επιβράβευση και τιμωρία. Κάθε φορά που αντιμετωπίζεις κάτι άγνωστο – δώσε στον εαυτό σου μια ανταμοιβή.

Πως θα είναι να πάω σε αυτή τη μεγάλη εταιρεία, να εμφανιστώ στην πόρτα τους και να ζητήσω να μιλήσω με τον υπεύθυνο προσωπικού για μια ενδεχόμενη συνεργασία;

Αν το κάνεις – ακόμα και αν δεν πετύχεις να βρεις τον άνθρωπο που θες – έχεις ξεπεράσει τις ζώνες άμυνας του μυαλού. Όμως σαν πεντάχρονο πρέπει να του μάθεις ότι αυτό που καταφέρατε είναι απολαυστικό.

Οπότε, μόλις το κάνεις πρόσφερε στον εαυτό σου ένα απολαυστικό δροσερό ποτό.

 

  1. Κύκλος. Βάλε στο περιβάλλον σου ανθρώπους που έχουν πετύχει αντίστοιχα ή μπορούν με διάφορους τρόπους να σε σπρώξουν προς την επιτυχία.

Ας μη γελιόμαστε. Αν δεν πήγαινα σε διαιτολόγο δεν θα έχανα ποτέ τα περιττά κιλά και μόλις τον έβγαλα από τη ζωή μου η πρόοδος σταμάτησε. Γνωρίζω πως μόνος μου μπορώ να φτάσω ως ένα σημείο.

Με την κατάλληλη παρέα όμως μπορώ να φτάσω μακριά. Οποιαδήποτε κατηγορία από τις επόμενες μας κάνει :

Θετικούς ανθρώπους, επιτυχημένους στο τομέα τους, ειδικούς – γνώστες του αγνώστου για σένα που κυνηγάς, με τα ίδια όνειρα και σχέδια. Αυτοί θα σε σπρώξουν μόλις σταματήσεις, θα νιώθεις υπόλογος σε αυτούς και θα σε τραβήξουν όταν οι δυνάμεις εγκαταλείψουν.

 

  1. Ξεκαθάρισε τους στόχους. Είναι κακή νοοτροπία να μη ξεκαθαρίζεις επιτέλους το τι χρειάζεσαι ακριβώς.

Δεν θες περισσότερα χρήματα. Θες ακριβώς 3.500 ευρώ το μήνα για να ζεις άνετος.

Δεν θες να χάσεις κιλά. Θες 15 κιλά ως τέλος του χρόνου.

Δεν θες να κάνεις μια σχέση. Θες σχέση με μια γυναίκα κοντά στην ηλικία σου που της αρέσουν τα ταξίδια και απολαμβάνει το καλό κρασί και τις κωμωδίες στο Cinema.

Ο καλύτερος τρόπος να το ξεκαθαρίσεις είναι να το φανταστείς και να κάνεις μια μελέτη. Πχ Πως θα ήταν αν τον είχες πετύχει τον στόχο σου και πως ακριβώς θα τον απολάμβανες.

Αν είχες 3.500 ευρώ το μήνα για παράδειγμα, τι θα χάλαγες για το σπίτι, τι για διασκέδαση, τι για αποταμίευση κτλ. Μετά θα κοίταζες πως μπορείς σταδιακά να φτάσεις τα 1500 και μετά να τα διπλασιάσεις κτλ.

Οι ασαφείς στόχοι, έχουν ασαφή αποτελέσματα.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θες να γίνεις καλύτερος και στην επικοινωνία σου, ειδικά όταν μιλάς με γυναίκες, πάτα εδώ.

Οτιδήποτε με χρειαστείς ή θέλεις να ρωτήσεις θα με βρεις εδώ.

Μέχρι την επόμενη φορά.

 

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .