3 Κοινωνικές Δεξιότητες που Έχουν οι Άντρες Με Υψηλή Αντίληψη

3 Κοινωνικές Δεξιότητες που Έχουν οι Άντρες Με Υψηλή Αντίληψη

Άντρες Με Υψηλή Αντίληψη

Οι άντρες με υψηλή αντίληψη είναι από τους πιο ελκυστικούς στον πλανήτη!

Γιατί;

Γιατί η αντίληψη είναι κάτι σύνθετο. Έχει περισσότερο να κάνει με το πώς ο καθένας μας αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα και πώς αντιλαμβάνεται τους άλλους ανθρώπους παρά με δείκτες ευφυίας και προβλήματα μαθηματικών.

Σχετίζεται άμεσα με την κοινωνική και συναισθηματική ευφυΐα, δηλαδή την ικανότητα ενός ατόμου να αντιληφθεί τις κοινωνικές καταστάσεις που το περιβάλλουν και να δράσει αναλόγως, καθώς και την ικανότητά του να καταλάβει σε βάθος τα δικά του συναισθήματα και των άλλων.

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που από τη φύση τους έχουν πολύ αναπτυγμένες αυτές τις δύο ικανότητες με αποτέλεσμα να αντιλαμβάνονται διαφορετικά και σε βάθος τον ανθρώπινο ψυχισμό και να συμπεριφέρονται διαφορετικά από τον μέσο άνθρωπο. Μπορεί να είναι σπάνιο, όμως πολλοί τέτοιοι άνθρωποι καταφέρνουν θαύματα στη ζωή τους λόγω της υψηλής αντίληψης που έχουν.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί πετυχημένοι άνθρωποι, άντρες και γυναίκες, που δεν είχαν αυτήν την ικανότητα από τη φύση τους αλλά την ανέπτυξαν στην πορεία. Η αντίληψη είναι κάτι που μπορεί να καλλιεργηθεί σε βάθος χρόνου και μας βάζει ακόμα πιο βαθιά στο μονοπάτι της εξέλιξης.

Η δική μας εξέλιξη άλλωστε καθορίζεται σε τεράστιο βαθμό από τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας, τη ζωή μας και τον εαυτό μας. Τα ερεθίσματα είναι για όλους τα ίδια όμως ο καθένας τα αντιλαμβάνεται διαφορετικά ανάλογα με τις εμπειρίες του, τα βιώματά του, τα χαρίσματα που έχει εκ φύσεως και τον τρόπο που επιλέγει να βλέπει την πραγματικότητα.

Επομένως η αντίληψή σου καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της ζωής σου και το πώς χειρίζεσαι τις καταστάσεις. Η κοινωνική ευφυία διαδραματίζει τεράστιο ρόλο όχι μόνο στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τους γύρω μας αλλά και στον τρόπο που μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι.

Οι άντρες με υψηλή αντίληψη δεν είναι μόνο ελκυστικοί  σε μια γυναίκα αλλά έλκουν και όλους τους ανθρώπους που τους περιβάλλουν.

Γιατί;

Γιατί αντιλαμβάνονται σε βάθος τα συναισθήματά των συνανθρώπων τους, ξέρουν να μιλήσουν και σταθούν σε μια κοινωνική συναναστροφή και γενικότερα έχουν μια γκάμα κοινωνικών δεξιοτήτων που κάνει τους άλλους να αισθάνονται ηρεμία και ασφάλεια. Έχουν έναν μαγικό τρόπο να σε κάνουν να νιώθεις ότι δίπλα τους ανεβαίνει η αξία σου και σου προσφέρουν μια συναισθηματική εμπειρία που δύσκολα θα βρεις αλλού.

Τους άνδρες αυτούς τους εκτιμάνε και τους σέβονται όλοι περισσότερο. Ωστόσο, και οι ίδιοι δεν παύουν να εξελίσσονται καθημερινά και να προσφέρουν στους γύρω τους. Η προσωπική ανάπτυξη και η καθημερινή αυτοβελτίωση είναι χαρακτηριστικά των ανθρώπων με υψηλή αντίληψη καθώς ξέρουν ότι είναι ο μόνος δρόμος προς την επιτυχία.

Από τη στιγμή που η αντίληψη είναι μια ικανότητα που μπορεί να καλλιεργηθεί, είναι πολύ σημαντικό μέσα από το σημερινό άρθρο να κατανοήσεις τις βασικές κοινωνικές δεξιότητες που διαθέτουν οι άντρες με υψηλή αντίληψη ώστε να μπορέσεις κι εσύ σταδιακά να τις εισάγεις στη ζωή σου και στην καθημερινότητά σου και να αποκτήσεις για τον εαυτό σου τα αποτελέσματα που σου αξίζουν.

Συνέχισε να διαβάζεις και θα ανακαλύψεις τις τρεις βασικές κοινωνικές δεξιότητες που έχουν οι άντρες με υψηλή αντίληψη και πώς μπορείς κι εσύ να τις αναπτύξεις.

#1. Έχουν Ανοιχτή Γλώσσα Σώματος, Σωστή Οπτική Επαφή Και Χαμογελούν

άντρες

Από τις βασικές αρχές της υψηλής αντίληψης και των κοινωνικών δεξιοτήτων είναι το να χρησιμοποιείς την γλώσσα σώματός σου, την οπτική σου επαφή και το χαμόγελό σου με τρόπο κατάλληλο για τον χώρο που βρίσκεσαι και τα άτομα με τα οποία συναναστρέφεσαι. Στις κοινωνικές συναναστροφές ο τρόπος που συνολικά προβάλεις τον εαυτό σου παίζει καίριο ρόλο στο να δείξεις την κοινωνική και συναισθηματική σου ευφυία.

Οι άντρες με υψηλή αντίληψη έχουν μια συνολικά δυναμική και θετική εικόνα χωρίς να γίνονται επιθετικοί. Δυναμική γλώσσα σώματος σημαίνει καταλαμβάνω χώρο με τις κινήσεις μου έχοντας αντίληψη του τι συμβαίνει γύρω μου και δηλώνω ξεκάθαρα την παρουσία μου με τον τρόπο που κινούμαι.

Η κατανόηση της συμπεριφοράς των υπόλοιπων ανθρώπων και η κατάλληλη συμπεριφορά ανά κατάσταση είναι βασικό χαρακτηριστικό των ανθρώπων με υψηλή αντίληψη. Δείχνει ότι μπορούν να κατανοήσουν τα συναισθήματα των άλλων και ο τρόπος που κινούνται και φέρονται μέσα σε έναν χώρο εκφράζει τις κοινωνικές τους δεξιότητες.

Η στάση του σώματος και οι κινήσεις μπορούν να δείξουν πολλά για ένα άτομο. Δεδομένου ότι σύμφωνα με έρευνες το 87-93% της επικοινωνίας είναι μη λεκτική είναι πολύ σημαντικό να έχεις μια ανοιχτή γλώσσα σώματος που εμπνέει έναν δυναμισμό και μια αποφασιστικότητα και έλκει τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Επιπλέον, ένας άντρας με υψηλή αντίληψη ξέρει να χρησιμοποιεί σωστά την οπτική του επαφή αποφεύγοντας να κοιτάει κάτω και κοιτώντας τον συνομιλητή του στα μάτια. Όταν μιλάμε και κοιτάμε κάτω δείχνουμε ότι είμαστε νευρικοί και ότι φοβόμαστε. Αντίθετα, ένα σταθερό αλλά όχι επίμονο ή επιθετικό βλέμμα μάς προσφέρει έναν από τους πιο σίγουρους τρόπους για να δείξουμε ότι είμαστε δυναμικοί και ότι αντιλαμβανόμαστε τις καταστάσεις που μας περικλείουν.

Δεν νοείται άντρας με υψηλή αντίληψη που να κοιτάει κάτω. Οι άντρες με υψηλή αντίληψη διαθέτουν αυτές τις δύο πολύ σημαντικές κοινωνικές δεξιότητες καθώς επίσης ξέρουν και να χαμογελούν.

Το χαμόγελο  φανερώνει θετικότητα, αυτοπεποίθηση, αίσθηση των καταστάσεων στις οποίες βρίσκεσαι και αίσθηση του χιούμορ. Επίσης, ανεβάζει την οικειότητα σε μια σχέση και χτίζει καλύτερη επαφή και σύνδεση με το άλλο άτομο.

Επιπλέον, οι άντρες με υψηλή αντίληψη ξέρουν να ξεχωρίζουν τα σημάδια ότι μια γυναίκα δεν ενδιαφέρεται ερωτικά για εκείνους και ότι τους βλέπει φιλικά, γι’ αυτό δεν πέφτουν στην παγίδα να την κυνηγήσουν. Δες το παρακάτω βίντεο του Χρήστου και ανακάλυψε ποια είναι τα σημάδια ότι δεν ενδιαφέρεται.

Είναι πολύ σημαντικό επομένως στη σχέση σας με τους άλλους ανθρώπους να έχετε μια ανοιχτή γλώσσα σώματος, μια δυναμική οπτική επαφή αναλόγως την περίσταση και φυσικά να χαμογελάτε !

 

#2. Είναι Άντρες Που Ξέρουν Να Ακούν Τον Συνομιλητή Τους

άντρες

Στο μονοπάτι της προσωπικής ανάπτυξης θα ανακαλύψεις τον εξής πολύ βασικό κανόνα: Όσο περισσότερο ακούς κάποιον και όσο λιγότερο μιλάς τόσο του προσδίδεις αξία.

Οι άντρες με υψηλή αντίληψη διαθέτουν αυτήν την πολύ βασική κοινωνική δεξιότητα καθώς αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα των γύρω τους και τους δίνουν χώρο να εκφραστούν.

Παρ’ όλο που λένε την γνώμη  τους δεν τους νοιάζει να ακουστούν μόνο εκείνοι.

Αντίθετα, διαθέτουν την κοινωνική νοημοσύνη και την ικανότητα του να ακούν πραγματικά τον συνομιλητή τους και να συμπάσχουν μαζί του. Δεν διακόπτουν και ξέρουν πότε είναι η σωστή στιγμή για να μιλήσουν και πουν την άποψή τους.

Αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχουν το μυαλό τους στο να πουν αυτό που θέλουν αλλά στο να αναπτύξουν μια επαφή με το άλλο άτομο και μια ουσιαστική επικοινωνία.

Επιπλέον, όταν ακούς δείχνεις ότι αντιλαμβάνεσαι τα συναισθήματα του συνομιλητή σου και ότι ενδιαφέρεσαι πραγματικά για αυτά που έχει να πει. Το να διακόπτεις και να επιβάλεις τη γνώμη σου είναι δείγματα χαμηλής κοινωνικής και συναισθηματικής ευφυίας.

Δώσε χώρο σε κάθε άνθρωπο να εκφράσει τα συναισθήματά του, τις απόψεις και τις σκέψεις του και δείξε ότι αντιλαμβάνεσαι το γεγονός ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν σκεφτόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο.

Το να διακόπτεις είναι αγένεια.

Το να επιβάλεις την γνώμη σου δείχνει ότι δεν έχεις τρόπους και φανερώνει υψηλό εγωισμό.

Δώσε χρόνο στους γύρω σου να μιλήσουν και να εκφραστούν και μην βιάζεσαι να αποδείξεις ότι έχεις δίκιο.

Το σημαντικό είναι να απολαμβάνουμε ισχυρούς και ουσιαστικούς δεσμούς με τους γύρω μας και όχι να έχουμε δίκιο ή να ακούγεται μόνο η γνώμη μας. Κανένας άνθρωπος δεν θέλει να συναναστρέφεται με κάποιον που δεν ακούει και μόνο μιλάει.

 

#3. Δίνουν Αξία Και Ξέρουν Να Ηγούνται

Η θεωρία της εξέλιξης περιστρέφεται γύρω από το πόση αξία  έχουμε εμείς και πόση αξία προσδίδουμε στους γύρω μας.

Δίνω αξία σημαίνει προσθέτω θετικά συναισθήματα στους άλλους ανθρώπους και τους κάνω να αισθάνονται καλύτερα απ’ ότι πριν.

Αυτά είναι και δύο από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά ενός καλού ηγέτη.

Οι άντρες με υψηλή αντίληψη ξέρουν να ηγούνται. Έχουν ως συνήθεια να προβάλλουν θετικά συναισθήματα και να δημιουργούν θετικές καταστάσεις στα άτομα με τα οποία συναναστρέφονται.

Είναι κοινωνικοί, καθώς η κοινωνικότητα είναι ένα βασικό στοιχείο της υψηλής κοινωνικής και συναισθηματικής νοημοσύνης. Τι γίνεται όμως όταν είσαι κοινωνικός αλλά δεν φλερτάρεις; Δες το βίντεο και μάθε πως να αυξήσεις την αυτοπεποίθησή σου.

Αυτό επίσης σημαίνει ότι δεν μειώνουν τον συνομιλητή τους, δεν τον υποβιβάζουν, δεν προσπαθούν να του δείξουν ότι έχει άδικο ή ότι δεν αξίζει.

Αντίθετα, επιδιώκουν να τον κάνουν να νιώσει πιο δυνατός απ’ ότι ήταν πριν.

Όσο περισσότερη αξία προσδίδεις στους ανθρώπους τόσο περισσότερο θα ηγείσαι και οι άνθρωποι θα σε ακολουθούν. Μπορεί να ακούγεται δύσκολο όλο αυτό, αλλά λόγω της υψηλής αντίληψής τους οι άντρες αυτοί διαθέτουν αυτή τη πολύ σημαντική κοινωνική δεξιότητα.

Συνολικότερα, οι άντρες με υψηλή αντίληψη διαθέτουν σωστή γλώσσα σώματος και οπτική επαφή, ξέρουν πότε να χαμογελάσουν, ακούν περισσότερο απ’ όσο μιλάνε και προσδίδουν αξία σε κάθε άτομο που βρίσκεται στο δρόμο τους.

Υιοθέτησε αυτές τις πολύ σημαντικές κοινωνικές δεξιότητες και θα δεις τη ζωή σου να αλλάζει με τρόπους που δεν περίμενες.

Εάν θέλεις κι εσύ να δεις πώς μπορείς να αναπτύξεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες, δες εδώ.

Διάβασε το βιβλίο Άνδρας Αξίας. Μάθε πως να το αποκτήσεις εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.