3 Λόγοι για να Κόψεις τα Παράπονα

3 Λόγοι Για Να Κόψεις Τα Παράπονα

Γιατί Να Κόψεις Τα Παράπονα

Παραδέξου το. Πολλές φορές πιάνεις τον εαυτό σου να παραπονιέται και οι γύρω σου συχνά σου επισημαίνουν το πόσο παραπονιάρης είσαι.

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί εάν ο τρόπος που συμπεριφέρεσαι έλκει τους γύρω σου ή εάν τους απωθεί; Έχεις σκεφτεί ότι ίσως μερικές φορές παραπονιέσαι υπερβολικά πολύ με αποτέλεσμα να απωθείς τους ανθρώπους γύρω σου και τις γυναίκες; Έχεις μήπως παρατηρήσει τον εαυτό σου όταν φλερτάρεις; Μήπως ακόμα και κατά την διάρκεια του φλερτ με μια γυναίκα παραπονιέσαι και δεν το αντιλαμβάνεσαι;

Ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα και συμπεριφερόμαστε στους γύρω μας διαδραματίζει τεράστιο ρόλο στις αντιδράσεις που λαμβάνουμε από τους άλλους ανθρώπους. Κανένας άνθρωπος και καμία γυναίκα δεν θέλει να έχει σχέσεις με ανθρώπους που διαρκώς παραπονιούνται και γκρινιάζουν.

Γιατί;

Γιατί πολύ απλά όλοι θέλουμε στη ζωή μας θετικούς και ευχάριστους ανθρώπους που μας δημιουργούν θετικά συναισθήματα και μας κάνουν να νιώθουμε ότι αξίζουμε.

Παρ’ ότι αυτό μπορεί να είναι λογικό και ευνόητο είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε ότι τις περισσότερες φορές πέφτουμε σε συμπεριφορές-παγίδες που ενοχλούν τους γύρω μας και τους ωθούν να δημιουργήσουν αρνητική άποψη για εμάς. Αυτή η κατάσταση πολλές φορές οδηγεί σε απόρριψη και η απόρριψη είναι κάτι που πονάει και προσπαθούμε διαρκώς να αποφύγουμε.

Ωστόσο, πρέπει να κατανοήσουμε ότι η απόρριψη μπορεί να λειτουργήσει υπέρ μας όταν έχουμε την ικανότητα να διακρίνουμε τι κάνουμε λάθος και να το διορθώσουμε. Επομένως, ακόμα κι αν πιάνεις τον εαυτό σου να παραπονιέται συχνά μην ανησυχείς. Το πιο σημαντικό είναι ότι το συνειδητοποιείς.

Γι’ αυτό και η συνειδητοποίηση  και η αποδοχή είναι ένα πολύ σημαντικό συστατικό της εξέλιξης, γιατί είναι και το πρώτο βήμα που θα μας φέρει πιο κοντά στην αλλαγή. Ο σκοπός είναι να εντοπίσουμε αυτά που μας ενοχλούν στον εαυτό μας και σταδιακά να τα αλλάξουμε. Όχι μόνο για τους άλλους αλλά κυρίως για εμάς.

Μόλις συνειδητοποιήσουμε ότι είναι απαραίτητο να κάνουμε λάθη προκειμένου να βελτιωθούμε θα επιδιώκουμε να ρισκάρουμε και να αποτυγχάνουμε καθώς πλέον θα αναγνωρίζουμε ότι είναι λίγο ανώφελο το να περιμένουμε να πετύχουμε χωρίς να αποτύχουμε πρώτα.

Πώς Σχετίζεται Όμως Η Παραπάνω Λογική Με Τα Παράπονα;

παράπονα

Με τον εξής πολύ απλό τρόπο: ένας κύριος λόγος που παραπονιόμαστε είναι ότι δεν συνειδητοποιούμε ότι τα λάθη, οι αποτυχίες και οι αρνητικές καταστάσεις δεν είναι αιτία παραίτησης αλλά αντίθετα ο μόνος τρόπος να πετύχουμε τους στόχους μας.

Εάν το συνειδητοποιούσαμε αυτό θα νιώθαμε ευγνωμοσύνη για κάθε αρνητική κατάσταση ή απόρριψη και δεν θα παραπονιόμασταν πλέον.

Ωστόσο, επειδή πολλοί από εμάς κάνουμε συχνά παράπονα και δεν το αντιλαμβανόμαστε ήρθε η ώρα να αντιληφθούμε τους τρεις βασικούς λόγους για να σταματήσουμε αυτήν την τοξική συνήθεια.

Συνέχισε να διαβάζεις και θα ανακαλύψεις τους λόγους που χρειάζεται επειγόντως να σταματήσεις να παραπονιέσαι καθώς και την νοοτροπία που σε οδηγεί στην επιτυχία.

#1. Τα Παράπονα Δεν Είναι Μόνο Τοξικά Για Τους Άλλους. Είναι Τοξικά Κυρίως Για Εσένα

Και ναι, πολλές φορές τα παράπονα μπορούν οδηγήσουν μια σχέση με μια γυναίκα σε χωρισμό. Ο λόγος της απόρριψης και οι αιτίες που συμβαίνει ο χωρισμός δεν είναι μόνο τα παράπονα αλλά κυρίως το τι φανερώνουν για το άτομο που τα κάνει.

Ένα άτομο που διαρκώς παραπονιέται δείχνει ότι δεν σέβεται τον εαυτό του. Δείχνει ότι έχει τόσα αρνητικά και τοξικά συναισθήματα μέσα του που δηλητηριάζει καταρχάς τον εαυτό του και μετά τους γύρω του.

Αυτό φυσικά δεν αφορά μόνο τους άνδρες. Αντίθετα αφορά όλους τους ανθρώπους. Κι αυτός είναι ένας λόγος να κόψεις τα παράπονα.

Ωστόσο, ένας άντρας που παραπονιέται διαρκώς στις σχέσεις δείχνει ότι έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση και αξιοπρέπεια για τους εξής ακόλουθους λόγους:

Πρώτον, δεν συνειδητοποιεί ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν τα προβλήματά  τους και αντιμετωπίζουν δυσκολίες αλλά δεν είναι απαραίτητο ο κάθε άνθρωπος να τα επισημαίνει διαρκώς στους υπόλοιπους. Ίσα ίσα που η υψηλή αυτοεκτίμηση και η αξιοπρέπεια φανερώνεται στα άτομα που παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν έχουν τη δύναμη να σταθούν στα πόδια τους και να προχωρήσουν παρακάτω χωρίς να γκρινιάζουν και να γνωστοποιήσουν τα θέματά τους.

Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για τους άντρες που φλερτάρουν μια γυναίκα που τους αρέσει. Από τη πλευρά της γυναίκας είναι απολύτως λογικό να απορρίψει έναν άντρα που την φλερτάρει και παραπονιέται συχνά όσο ελκυστικός κι αν είναι.

Εκτός από τα παράπονα υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που μια γυναίκα θα σε απορρίψει. Ωστόσο, έχεις αναρωτηθεί ποιος είναι ο τρόπος σκέψης που πρέπει να έχεις όταν διεκδικείς μιας γυναίκα που σου αρέσει;

Μετά από κάθε συναναστροφή μας με έναν άλλον άνθρωπο χρειάζεται να σκεφτούμε το εάν τελικά προσθέσαμε αξία στο άτομο αυτό και στην μεταξύ μας σχέση ή εάν μόνο αφαιρέσαμε. Εάν ισχύει το δεύτερο τότε είναι λογικό να απωθείς τις γυναίκες και τους ανθρώπους γύρω σου.

Δεν είναι μόνο τοξικό για τους άλλους είναι και επιζήμιο για την ψυχολογία σου και την συνολικότερη πορεία σου.

παράπονα

#2. Τα Παράπονα Αφαιρούν Αξία Σε Κάθε Σου Σχέση Και Σε Κάθε Άνθρωπο Που Συναναστρέφεται Μαζί Σου

Σκέψου να είσαι σε σχέση επαγγελματική, φιλική ή ερωτική με ένα άτομο που διαρκώς μιλάει για τις κακοτυχίες του και για όλα αυτά που του συμβαίνουν. Φαντάσου μια κατάσταση στην οποία κάθε συνομιλία με αυτό το άτομο καταλήγει στο πόσο άσχημη είναι η ζωή του και η ζωή γενικότερα. Σκέψου πόσο εξαντλημένος από ενέργεια νιώθεις στο τέλος μιας τέτοιας συνομιλίας.

Θα ήθελες να ξαναμιλήσεις με αυτό το άτομο; Από τη δική σου οπτική γωνία θα ανεχόσουν αυτή τη συμπεριφορά; Τελικά είναι μια θετική κατάσταση που σου προσθέτει αξία ή που σου αφαιρεί;

Γιατί εάν πιστεύεις ότι είσαι το παραπάνω άτομο τότε αντιλαμβάνεσαι πώς νιώθουν όσοι συναναστρέφονται μαζί σου.

Όμως ! Μπορείς να το αλλάξεις αυτό ξεκινώντας από σήμερα. Να κόψεις τα παράπονα λοιπόν.

Τα καλά νέα είναι ότι όλοι οι άνθρωποι έχουμε από τη φύση μας την ικανότητα να εξελισσόμαστε επομένως εάν συνειδητοποιείς ότι παραπονιέσαι υπερβολικά και ότι ανήκεις στην κατηγορία των γκρινιάρηδων ανθρώπων να είσαι σίγουρος ότι αυτό αλλάζει.

Θυμήσου μόνο ότι ΌΛΟΙ ΟΙ ΆΝΡΘΩΠΟΙ ΈΛΚΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΆΤΟΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΟΎΝ ΘΕΤΙΚΆ ΣΥΝΑΙΣΘΉΜΑΤΑ.  Εάν γίνεις ένας άνθρωπος που προσθέτει αξία σε κάθε άτομο της ζωής του τότε σίγουρα θα γίνεις πόλος έλξης για κάθε άντρα και γυναίκα που βρίσκεται στην ζωή σου.

Ακόμα και κατά τη διάρκεια του φλερτ είναι πολύ απωθητικό το να αναφέρεις τα προβλήματά σου και να επικεντρώνεσαι σε αρνητικές καταστάσεις δικές σου ή άλλων ατόμων.

Ή σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον είναι πολύ δύσκολο να γίνεις αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρείας αν διαρκώς παραπονιέσαι για όλους και για όλα.

Δεν σε ωφελεί πουθενά στη ζωή σου. Εάν το κάνεις σταμάτα το ΤΩΡΑ !

#3. Δημιουργούν Περισσότερες Αρνητικές Καταστάσεις Στη Ζωή Μας

Όπως ίσως θα έχεις καταλάβει μέχρι τώρα, τα παράπονα σχετίζονται άμεσα με την απόρριψη σε οποιοδήποτε είδος σχέσης.

Στα μάτια των άλλων φαινόμαστε άκρως αρνητικά  άτομα, που δεν έχουν πυγμή, αποφασιστικότητα, θάρρος και φιλοδοξίες και αρκούνται στο να απομυζούν την ενέργεια των γύρω τους σε κάθε ευκαιρία.

Διάβασε τις επόμενες γραμμές γιατί είναι εξαιρετικά σημαντικές:

Όσο περισσότερο παραπονιέσαι τόσο πιο άσχημα θα σου πηγαίνουν τα πράγματα στη ζωή και την καθημερινότητά σου.

Τελικά έλκουμε και δημιουργούμε αυτό στο οποίο συγκεντρωνόμαστε.

Μέσω των παραπόνων, της γκρίνιας και της μιζέριας επικεντρωνόμαστε στα αρνητικά στοιχεία της ζωής μας, των καταστάσεων και των ανθρώπων. Αποτέλεσμα είναι να δημιουργούμε ακόμα χειρότερες καταστάσεις.

Ίσως τα παράπονα να είναι και ένας λόγος που οι γυναίκες επιλέγουν χειρότερους από εσένα.

Δες το παρακάτω βίντεο και μάθε περισσότερα για το ”κόλλημα” και γιατί πρέπει να να το ξεπερνάς, αντί να γκρινιάζεις γι’ αυτό.

Είναι ένας φαύλος κύκλος δίχως αρχή και τέλος που δεν τελειώνει ποτέ.

Εάν σου ακούγεται τρομακτικό τότε να ξέρεις ότι είναι.

Να κόψεις τα παράπονα και να βλέπεις τα πράγματα πιο θετικά. Όσο πιο ευγνώμων είσαι για τις καταστάσεις της ζωής σου και τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν, τόσο πιο θετικές εξελίξεις θα ζεις καθημερινά και θα δημιουργείς.

Παρατήρησέ το και θα διαπιστώσεις ότι ισχύει.

Δεν έχεις άλλη δικαιολογία. Εάν μέχρι τώρα ήσουν ο παραπονιάρης της παρέας και έλεγες τα προβλήματά σου παντού τώρα έχεις τρεις καλούς λόγους να αποβάλεις αυτήν τη συμπεριφορά από τη ζωή σου μια για πάντα !

Πιστεύεις ότι σου αξίζουν ποιοτικότερες σχέσεις αλλά δυσκολεύεσαι να τις αποκτήσεις; Είναι πιο απλό απ’ ότι νομίζεις. Πάτα εδώ.

Διάβασε το βιβλίο Άνδρας Αξίας από τους ιδρυτές του Men Of Style για να δεις πως υπάρχουν πιο παραγωγικές συμπεριφορές για να πετύχεις αυτό που θες. Παράγγειλέ το εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Έχασες τον κωδικό σου? Εισήγαγε το όνομα χρήστη ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου. Θα λάβεις ένα σύνδεσμο για να δημιουργήσεις έναν νέο κωδικό πρόσβασης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.