3 Νοητικά Εργαλεία για να μην Παρασύρεσαι από τις Σκέψεις σου στο Φλερτ

Πως να φλερτάρεις πιο ψύχραιμος

Μην Παρασύρεσαι Από Τις Σκέψεις Σου Στο Φλερτ

Κατά τη διάρκεια του φλερτ, εισάγεις τον εαυτό σου σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες επικοινωνιακές και ξεχωριστές διαδικασίες. Βέβαια για να μη παρεξηγηθώ, δεν φλερτάρεις για να αναδείξεις τον ανδρισμό σου.

Όσο απίστευτο και αν φαίνεται, η διαδικασία που βάζει τον εαυτό του το άτομο που φλερτάρει, έχει πολλαπλά οφέλη για τη ζωή του. Οφέλη τα οποία δεν φαίνονται πάντα με τη πρώτη ματιά. Κάποια είναι προφανή και κάποια όχι.

Στα προφανή μπορούμε να συμπεριλάβουμε την κοινωνικοποίηση, για ευνόητους λόγους. Με όσους περισσότερους ανθρώπους συναναστρέφεσαι τόσο βελτιώνονται οι επικοινωνιακές σου δεξιότητες.

Ακόμα, η υγιής σεξουαλική ζωή που αποκτάς όταν φλερτάρεις βοηθά στην συναισθηματική σου υγεία συνολικότερα.

Στα μη προφανή, το πιο σημαντικό είναι η υποσυνείδητη αύξηση της διεκδικητικότητας. Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία που μπαίνεις όταν φλερτάρεις, δηλαδή να διεκδικήσεις τη γυναίκα που σε ενδιαφέρει, θα σε διδάξει πώς να διεκδικείς κι άλλα πράγματα στη ζωή που πιστεύεις ότι σου αξίζουν. Για παράδειγμα, ποιοτικότερη αντιμετώπιση από τους άλλους.

Ας το πάρουμε όμως λίγο από την αρχή.

Όπως όταν εργάζεσαι έτσι και όταν φλερτάρεις πρέπει να δίνεις το καλύτερό σου εαυτό.

Σωστά;

Τι γίνεται όμως όταν το μυαλό από ισχυρός σύμμαχος γίνεται ο μεγαλύτερος αντίπαλος σου και σε στριμώχνει στη γωνία;

Το Μυαλό Τρέχει Περίεργα Κατά Τη Διάρκεια Της Προσέγγισης… Και Γενικότερα

μυαλό και φλερτ

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει, το μυαλό μας είναι προγραμματισμένο ώστε να « τρέχει » κατά το πλείστον στα αρνητικά σενάρια. Έρευνα του πανεπιστημίου UCLA που πραγματοποιήθηκε από το τμήμα της ψυχολογίας δείχνει ότι το 70% των σκέψεων μας είναι αρνητικές.

Αυτό έχει τη ρίζα του στη παιδική μας ηλικία λόγω των αρνητικών επιρροών που δεχόμασταν από το κοντινό μας περιβάλλον.

Σε αυτό το σημείο θέλω να επισημάνω ότι οι σκέψεις από μόνες τους δεν έχουν καμία δύναμη επάνω μας αλλά η ερμηνεία που δίνουμε σε αυτές μπορεί πολλές φορές είτε να μας εξυψώσει το ηθικό είτε να μας παραλύσει.

Είναι πολύ καλό να μπορείς να κατανοείς τις σκέψεις σου επειδή από αυτές τις σκέψεις απορρέουν οι πεποιθήσεις και όλη η φιλοσοφία της ζωής σου. Αλλά υπάρχουν φορές που ίσως θα ήθελες να τις βάλεις για λίγο στο πάγο.

Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla + Andrika και άλλαξε τρόπο σκέψης.

Τα ανθρώπινο νευρικό σύστημα δε μπορεί να ξεχωρίσει τη διαφορά ανάμεσα σε μια πραγματική και μια έντονη φανταστική εμπειρία. Άρα οι σκέψεις δημιουργούν τη πραγματικότητά μας, για αυτό χρειάζεται να έχεις τον έλεγχο των σκέψεων σου και κατ’ επέκταση των συναισθημάτων σου όταν φλερτάρεις ώστε να μην οδηγηθείς σε συμπεριφορές που δε σε αντιπροσωπεύουν.

Έχω δοκιμάσει στο παρελθόν με διάφορους τρόπους να ελέγξω τις σκέψεις μου κατά τη διάρκεια του φλερτ. Έχω καταλήξει σε 3 νοητικά εργαλεία που με κρατούν συγκεντρωμένο και απερίσπαστο και θέλω να τα μοιραστώ μαζί σου.

Πάμε;

#1. Οι Σκέψεις Σου Στο Φλερτ: Επικεντρώσου Στο Τώρα

συγκεντρώσου

Η δύναμη να επαναφέρεις τον εαυτό σου στη παρούσα στιγμή είναι υψίστης σημασίας.

Βγάζοντας έτσι τον εαυτό σου από ένα φαύλο κύκλο αρνητικών σκέψεων που μπορείς να κάνεις τη στιγμή που φλερτάρεις, θα σου δώσει το πλεονέκτημα να ευχαριστηθείς πραγματικά την αλληλεπίδραση με μια γυναίκα που σε ενδιαφέρει.

Μη βιαστείς να καταλήξεις στο τηλέφωνό της, κάνοντας σενάρια για το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή. Αυτό θα μπλοκάρει την επικοινωνιακή σου ροή και δε θα συλλέξεις τις πληροφορίες που σου δίνει και μπορούν να σου φανούν πολύτιμες.

Πιστεύω πως σκοπός σου δεν είναι μόνο να δεις αν της κάνεις εσύ ή εαν απλά είναι διαθέσιμη, αλλά να καταλάβεις αν και εκείνη είναι ένας άνθρωπος που θα ήθελες να γνωρίσεις καλύτερα.

Όμως και για τη γυναίκα είναι βασικό ο άνδρας που την προσεγγίζει να δείχνει ότι είναι παρών και απολαμβάνει τη στιγμή. Οπότε χαλάρωσε και ζήσε με όλες σου τις αισθήσεις κάθε στιγμή από την αρχή μέχρι το τέλος της επαφής σας χωρίς να προσπαθείς τις σκέψεις που προκύπτουν από την τριβή της επικοινωνίας. Άλλωστε το φλερτ είναι μια διασκεδαστική εμπειρία και για τους δύο.

#2. Οι Σκέψεις Σου Στο Φλερτ: Απόρριψε Τελείως Τη Γνώμη Των Άλλων

 

Γνωρίζω ότι όταν φλερτάρεις, η κοινωνική πίεση που μπορεί να βιώνεις είναι υψηλή κάποιες φορές. Πολλά μάτια είναι κολλημένα πάνω σου. Μάτια, όχι απαραιτήτως με κακή πρόθεση αλλά με απλή περιέργεια για να δουν που θα καταλήξει η συνομιλία σας.

μάτια πάνω σου

Είναι εκείνη η στιγμή που οι εσωτερικές σκέψεις αρχίζουν να κατακλύζουν το μυαλό σου. Σκέψεις όπως:

« Ωχ τι θα λένε τώρα για μένα; »

« Με κοροϊδεύουν; »

« Η κοπέλα τους έχει καταλάβει; »

Ωπα!!!

ΣΤΑΜΑΤΑ!!!

Αν συνεχίσεις έτσι το έχεις χάσει.

Προσπάθησε να δεις τον εαυτό σου σαν να παίζει σε θεατρική παράσταση που απλά είσαι ο πρωταγωνιστής. Γιατί και στη πραγματικότητα είσαι ο πρωταγωνιστής της ζωής σου και οι υπόλοιποι είναι απλά θεατές στο έργο σου.

Δώσε το καλύτερο σου εαυτό, εστίασε όλη σου την ενέργεια στο πρόσωπο που σε ενδιαφέρει και δείξε πλήρη αδιαφορία σε όλους τους άλλους που σε κοιτούν γιατί στη τελική μόνο αυτό μπορούν να κάνουν.

Επέλεξε μια με δύο συμπεριφορές που σου αρέσουν και είναι θετικές και προσπάθησε να τις προβάλεις. Για παράδειγμα, οπτική επαφή και χαμόγελο. Τουλάχιστον για αρχή αυτά τα δύο είναι βασικά όπλα στο φλερτ.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό όμως, να προσέξεις κάποια πράγματα τα οποία σε πηγαίνουν πίσω και σαμποτάρουν τη δημιουργία έλξης με τη γυναίκα που σου αρέσει. Σήμερα συζητάμε για 10 από αυτά μαζί με το Χρήστο, ο οποίος αναλύει τα πιθανά λάθη και αστοχίες που μπορεί να υπονομεύουν το φλερτ.

 

#3. Οι Σκέψεις Σου Στο Φλερτ: Σχεδίασε Ένα Νοερό Πλάνο Στο Μυαλό Σου Για Το Πώς Θέλεις Να Φλερτάρεις

πλάνο στο φλερτ

Όσον αφορά κάθε επικοινωνία, σκοπός είναι να μεταφέρεις το μήνυμα που θέλεις με το σωστό τρόπο και την κατάλληλη στιγμή στο συνομιλητή σου.

Και αυτό απαιτεί έναν σχεδιασμό.

Όταν φλερτάρεις πρέπει νοερά να έχεις στο μυαλό σου ένα πλάνο. Ένα πλάνο με αρχή, μέση και τέλος. Επέλεξε τον αρχικό τρόπο προσέγγισης σου, καθώς επίσης που θες να εστιάσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης και κυρίως τι συναισθήματα θέλεις να προβάλεις.

Αυτό θα σε κρατήσει συγκεντρωμένο να καθοδηγείς τη συζήτηση χωρίς να πλατειάζεις και να υπάρχουν άβολες στιγμές σιωπής. Έτσι θα μείνεις ανεπηρέαστος από τυχόν ανεπιθύμητες σκέψεις.

Θα ήθελα να τονίσω πως όταν αναφέρομαι σε πλάνο δεν εννοώ να φλερτάρεις ρομποτικά γιατί μπορεί η συζήτηση να πάει σε πιο ενδιαφέροντα θέματα από αυτά που έχεις εσύ προεπιλέξει.

Απλά, έχοντας μια δομή στο μυαλό σου θα σε βοηθήσει να κρατάς συγκροτημένες τις σκέψεις σου και να μπορείς να επαναφέρεις την επικοινωνία στα μέτρα σου όταν το θελήσεις.

Τέλος, κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να θυμάσαι για το φλερτ είναι πως το να είσαι παρών στη στιγμή, χωρίς αρνητικές σκέψεις είναι ό τι καλύτερο για να εμπλουτίσεις τη δική σου εμπειρία στην επικοινωνία με τις γυναίκες και να αναπτύξεις τις διαπροσωπικές σου ικανότητες.

 

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Εάν θέλεις κι εσύ να μάθεις περισσότερα για το φλερτ και τη διαδικασία του, δες εδώ.

Απογείωσε την αξία σου στο φλερτ και όχι μόνο. Βρες το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.