3 Νοητικά Εργαλεία για να μην Παρασύρεσαι από τις Σκέψεις σου Όταν Φλερτάρεις

Πως να φλερτάρεις πιο ψύχραιμος

Όταν φλερτάρεις, εισάγεις τον εαυτό σου σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες επικοινωνιακές και ξεχωριστές διαδικασίες.

Βέβαια για να μη παρεξηγηθώ, δεν φλερτάρεις για να αναδείξεις τον ανδρισμό σου.

Όσο απίστευτο και αν φαίνεται, η διαδικασία που βάζει ένας άνδρας τον εαυτό του για να φλερτάρει έχει πολλαπλά οφέλη στη ζωή του.

Οφέλη τα οποία δεν φαίνονται πάντα με τη πρώτη ματιά. Κάποια είναι προφανή και κάποια όχι.

Στα προφανή μπορούμε να συμπεριλάβουμε την κοινωνικοποίηση, για ευνόητους λόγους. Με όσους περισσότερους ανθρώπους συναναστρέφεσαι τόσο βελτιώνονται οι επικοινωνιακές σου δεξιότητες.

Ακόμα, η υγιής σεξουαλική ζωή που αποκτάς όταν φλερτάρεις βοηθά στην συναισθηματική σου υγεία συνολικότερα.

Στα μη προφανή, το πιο σημαντικό είναι η υποσυνείδητη αύξηση της διεκδικητικότητας.

Η διαδικασία που μπαίνεις όταν φλερτάρεις, δηλαδή να διεκδικήσεις τη γυναίκα που σε ενδιαφέρει, θα σε διδάξει πώς να διεκδικείς κι άλλα πράγματα στη ζωή που πιστεύεις ότι σου αξίζουν.

Για παράδειγμα, ποιοτικότερη αντιμετώπιση από τους άλλους.

Ας το πάρουμε όμως λίγο από την αρχή.

Όπως όταν εργάζεσαι έτσι και όταν φλερτάρεις πρέπει να δίνεις το καλύτερό σου εαυτό.

Σωστά;

Τι γίνεται όμως όταν το μυαλό από ισχυρός σύμμαχος γίνεται ο μεγαλύτερος αντίπαλος σου και σε στριμώχνει στη γωνία;

Το Μυαλό Τρέχει Περίεργα Όταν Φλερτάρεις… Και Γενικότερα

3 Νοητικά Εργαλεία για να μην Παρασύρεσαι από τις Σκέψεις σου Όταν Φλερτάρεις

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει, το μυαλό μας είναι προγραμματισμένο ώστε να « τρέχει » κατά το πλείστον στα αρνητικά σενάρια.

Έρευνα του πανεπιστημίου UCLA που πραγματοποιήθηκε από το τμήμα της ψυχολογίας δείχνει ότι το 70% των σκέψεων μας είναι αρνητικές.

Αυτό έχει τη ρίζα του στη παιδική μας ηλικία λόγω των αρνητικών επιρροών που δεχόμασταν από το κοντινό μας περιβάλλον.

Σε αυτό το σημείο θέλω να επισημάνω ότι οι σκέψεις από μόνες τους δεν έχουν καμία δύναμη επάνω μας αλλά η ερμηνεία που δίνουμε σε αυτές μπορεί πολλές φορές είτε να μας εξυψώσει το ηθικό είτε να μας παραλύσει.

Είναι καλό να μπορείς να κατανοείς τις σκέψεις σου επειδή από αυτές απορρέουν οι πεποιθήσεις και όλη η φιλοσοφία της ζωής σου. Αλλά υπάρχουν φορές που ίσως θα ήθελες να τις βάλεις για λίγο στο πάγο.

Τα ανθρώπινο νευρικό σύστημα δε μπορεί να ξεχωρίσει τη διαφορά ανάμεσα σε μια πραγματική και μια έντονη φανταστική εμπειρία.

Άρα οι σκέψεις δημιουργούν τη πραγματικότητά μας, για αυτό χρειάζεται να έχεις τον έλεγχο των σκέψεων σου και κατ’ επέκταση των συναισθημάτων σου όταν φλερτάρεις ώστε να μην οδηγηθείς σε συμπεριφορές που δε σε αντιπροσωπεύουν.

Έχω δοκιμάσει στο παρελθόν με διάφορους τρόπους να ελέγξω τις σκέψεις μου όταν φλέρταρα. Έχω καταλήξει σε 3 νοητικά εργαλεία που με κρατούν συγκεντρωμένο και απερίσπαστο και θέλω να τα μοιραστώ μαζί σου.

Πάμε;

#1. Επικεντρώσου στο Τώρα Ειδικά Όταν Φλερτάρεις

3 Νοητικά Εργαλεία για να μην Παρασύρεσαι από τις Σκέψεις σου Όταν Φλερτάρεις

Η δύναμη να επαναφέρεις τον εαυτό σου στη παρούσα στιγμή είναι υψίστης σημασίας.

Βγάζοντας έτσι τον εαυτό σου από ένα φαύλο κύκλο αρνητικών σκέψεων που μπορείς να κάνεις όταν φλερτάρεις, θα σου δώσει το πλεονέκτημα να ευχαριστηθείς πραγματικά την αλληλεπίδραση με τη γυναίκα που σε ενδιαφέρει.

Μη βιαστείς να καταλήξεις στο τηλέφωνό της, κάνοντας σενάρια για το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή. Αυτό θα μπλοκάρει την επικοινωνιακή σου ροή και δε θα συλλέξεις τις πληροφορίες που σου δίνει και μπορούν να σου φανούν πολύτιμες.

Πιστεύω πως σκοπός σου δεν είναι μόνο να δεις αν της κάνεις εσύ αλλά να καταλάβεις αν και εκείνη είναι ένας άνθρωπος που θα ήθελες να γνωρίσεις καλύτερα.

Οπότε χαλάρωσε και ζήσε με όλες σου τις αισθήσεις κάθε στιγμή από την αρχή μέχρι το τέλος της επαφής σας χωρίς να προσπαθείς τις σκέψεις που προκύπτουν από την τριβή της επικοινωνίας.

#2. Απέρριψε Τελείως τη Γνώμη των Άλλων για τον Τρόπο που Φλερτάρεις

3 Νοητικά Εργαλεία για να μην Παρασύρεσαι από τις Σκέψεις σου Όταν Φλερτάρεις

Γνωρίζω ότι όταν φλερτάρεις, η κοινωνική πίεση που μπορεί να βιώνεις είναι υψηλή κάποιες φορές.

Πολλά μάτια είναι κολλημένα πάνω σου. Μάτια, όχι απαραιτήτως με κακή πρόθεση αλλά με απλή περιέργεια για να δουν που θα καταλήξει η συνομιλία σας.

Είναι εκείνη η στιγμή που οι εσωτερικές σκέψεις αρχίζουν να κατακλύζουν το μυαλό σου. Σκέψεις όπως:

« Ωχ τι θα λένε τώρα για μένα; »

« Με κοροϊδεύουν; »

« Η κοπέλα τους έχει καταλάβει; »

Ωπα!!!

ΣΤΑΜΑΤΑ!!!

Αν συνεχίσεις έτσι το έχεις χάσει.

Προσπάθησε να δεις τον εαυτό σου σαν να παίζει σε θεατρική παράσταση που απλά είσαι ο πρωταγωνιστής. Γιατί και στη πραγματικότητα είσαι ο πρωταγωνιστής της ζωής σου και οι υπόλοιποι είναι απλά θεατές στο έργο σου.

Δώσε το καλύτερο σου εαυτό, εστίασε όλη σου την ενέργεια στο πρόσωπο που σε ενδιαφέρει και δείξε πλήρη αδιαφορία σε όλους τους άλλους που σε κοιτούν γιατί στη τελική μόνο αυτό μπορούν να κάνουν.

Επέλεξε μια με δύο συμπεριφορές που σου αρέσουν και είναι θετικές και προσπάθησε να τις προβάλεις. Για παράδειγμα, οπτική επαφή και χαμόγελο. Τουλάχιστον για αρχή.

#3. Σχεδίασε ένα Νοερό Πλάνο στο Μυαλό σου για το πώς Θέλεις να Φλερτάρεις

3 Νοητικά Εργαλεία για να μην Παρασύρεσαι από τις Σκέψεις σου Όταν Φλερτάρεις

Σκοπός κάθε επικοινωνίας είναι να μεταφέρεις το μήνυμα που θέλεις με το σωστό τρόπο και τη κατάλληλη στιγμή στο συνομιλητή σου.

Και αυτό απαιτεί έναν σχεδιασμό.

Όταν φλερτάρεις πρέπει νοερά να έχεις στο μυαλό σου ένα πλάνο.

Ένα πλάνο με αρχή, μέση και τέλος. Επέλεξε τον αρχικό τρόπο προσέγγισης σου, καθώς επίσης που θες να εστιάσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης και κυρίως τι συναισθήματα θέλεις να προβάλεις.

Αυτό θα σε κρατήσει συγκεντρωμένο να καθοδηγείς τη συζήτηση χωρίς να πλατειάζεις και να υπάρχουν άβολες στιγμές σιωπής. Έτσι θα μείνεις ανεπηρέαστος από τυχόν ανεπιθύμητες σκέψεις.

Θα ήθελα να τονίσω πως όταν αναφέρομαι σε πλάνο δεν εννοώ να φλερτάρεις ρομποτικά γιατί μπορεί η συζήτηση να πάει σε πιο ενδιαφέροντα θέματα από αυτά που έχεις εσύ προεπιλέξει.

Απλά, έχοντας μια δομή στο μυαλό σου θα σε βοηθήσει να κρατάς συγκροτημένες τις σκέψεις σου και να μπορείς να επαναφέρεις την επικοινωνία στα μέτρα σου όταν το θελήσεις.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Φτιάξε το δικό σου πλάνο και αν θέλεις να χτίσουμε μαζί πάνω σε αυτό μια ενδιαφέρουσα επικοινωνία δες εδώ.

Για οτιδήποτε χρειαστείς επικοινώνησε μαζί μου εδώ.

Καλή συνέχεια

Men Of Style

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους.
Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Men Of Style
Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.