3 σημαντικά λάθη στα SMS που στέλνεις

3 σημαντικά λάθη στα SMS που στέλνεις

Τα γραπτά μηνύματα είναι πια και αυτά μέρος του φλερτ. Σε έναν κόσμο γεμάτα από social media, επικοινωνούμε πια όλο και πιο συχνά μέσω μηνυμάτων, είτε είναι SMS, είτε μέσω κάποιας εφαρμογής όπως το Viber, το WhatsApp κλπ. Μάλιστα πολλοί άνθρωποι τα προτιμούν ως μέσο επικοινωνίας, καθώς οι τηλεφωνικές κλήσεις τους δημιουργούν μεγαλύτερο άγχος.

Ανεξαρτήτως όμως αν είναι θέμα βολέματος, ταχύτητας ή απλά προτίμησης, όσο πιο συνδεμένοι είμαστε, τόσο πιο σημαντικά είναι και τα μηνύματα για να φλερτάρουμε. Δυστυχώς όμως πολλοί από εμάς τα χρησιμοποιούν με λάθος τρόπο. Αν λοιπόν παρατηρείς ότι σταδιακά αρχίζει να σου απαντάει όλο και πιο αραιά ή σταματάει και εντελώς, είναι πολύ σημαντικό να τσεκάρεις μήπως κάνεις κάποια από τα ακόλουθα λάθη:

#3 Είσαι βαρετός

Όσον αφορά το φλερτ, το να είσαι βαρετός οδηγεί πάντα στην αποτυχία. Τα χειρότερα ραντεβού που είχα δεν είναι αυτά που δεν ταιριάζαμε καθόλου με την κοπέλα, αλλά αυτά που δεν είχε τίποτα να πει. Το ίδιο ισχύει και για τα μηνύματα.

Τα μηνύματα τύπου «απλά προσπαθώ να σου πιάσω κουβέντα» δημιουργούν το αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς δεν προσφέρουν κάτι ούτε σε αυτήν, ούτε σε εσένα. Και εδώ που τα λέμε κανείς (σίγουρα πάντως όχι εγώ) δεν έχει όρεξη να κάνει βαρετούς γραπτούς διαλόγους στο κινητό.

Με αυτό δεν εννοώ ότι σε κάθε διάλογο πρέπει να υπάρχει λυρισμός και συγγραφικές δεξιότητες μεγάλου ρομαντικού συγγραφέα, αλλά σίγουρα πρέπει να έχεις ενδιαφέρον και να υπάρχει ουσία πίσω από τα μηνύματά σου. Οπότε μην προσπαθείς να πιάσεις ολόκληρες συζητήσεις με μηνύματα. Θυμήσου πως ο λόγος που εξαρχής ζήτησες το κινητό της ήταν γιατί ήθελες να βρεθείτε από κοντά. Οπότε τα μηνύματα που στέλνεις πρέπει να είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

3 σημαντικά λάθη στα SMS που στέλνεις

#2 Στέλνεις συνέχεια μηνύματα

Το δεύτερο πιο κλασικό λάθος που κάνουν οι άνδρες στα μηνύματα είναι επίσης πολύ απλό: δείχνουν πολύ απεγνωσμένοι. Είτε το θες, είτε όχι, αν αυτά που στέλνεις μυρίζουν από μακριά απόγνωση, είναι φυσικό να την ξενερώσεις, καθώς δείχνεις ότι δεν έχεις αρκετή αυτό-εκτίμηση. Όχι μόνο δεν φέρνεις τίποτα καινούριο, αλλά ουσιαστικά ζητάς συναισθηματική επιβεβαίωση.

Η απόγνωση αυτή φαίνεται με διάφορους τρόπους, με τον πιο συνηθισμένο από αυτούς να είναι ότι στέλνεις συνέχεια ή πολύ συχνά μηνύματα. Δεν χρειάζεται να της στέλνεις συνέχεια, αλλά ούτε και να προσπαθείς να πιάσεις κουβέντα.

Μερικές φορές ίσως είναι μάλλον θέμα ενθουσιασμού και όχι απόγνωσης. Ίσως κάποιες το βρουν γλυκό, αλλά και πάλι αυτό το συναίσθημα ξεθωριάζει εύκολα. Ιδανικά, θες να κρατήσεις την αναλογία του διαλόγου κοντά στο 1:1. Και ενώ είναι φυσικό να υπάρχει κάποια ανισορροπία, δεν είναι φυσιολογικό να γέρνει η πλάστιγγα πολύ προς τη μία πλευρά.

Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που τρελαίνονται αν δεν λάβουν απάντηση μέσα στα επόμενα ένα ή δύο λεπτά και αρχίζουν να αγχώνονται και με το παραπάνω, οπότε λίγο μετά ξαναστέλνουν. Κάτι που είναι θανάσιμο λάθος, καθώς τονίζει από μακριά το πόσο ανάγκη έχεις αυτή την επικοινωνία.

#1 Δεν της ζητάς να βγείτε

Και φτάσαμε στο σημαντικότερο όλων: Προσπαθείς να το παίξεις εκ του ασφαλούς και διστάζεις να της ζητήσεις να βγείτε. Σε αυτό το λάθος υποπίπτουν ειδικά όσοι άνδρες έχουν μικρή εμπειρία,  γιατί δεν θέλουν να φτάσουν στη στιγμή της αλήθειας που μπορεί να τους φέρει την απόρριψη. Θέλουν να είναι 100% βέβαιοι ότι η κοπέλα ενδιαφέρεται προτού «τολμήσουν» να το προχωρήσουν. Και για αυτό το λόγο περιμένουν. Και περιμένουν.

Διαβάζουν και ξαναδιαβάζουν το κάθε τι που τους έστειλε, απλά για να είναι σίγουροι. Και ζητούν με τόσο έμμεσο και πλάγιο τρόπο να βγουν με την κοπέλα, που δείχνουν πολύ χαμηλή αυτοπεποίθηση για άλλη μια φορά. Πρακτικά κάνουν τα πάντα, εκτός από το να το κλιμακώσουν. Και ως αποτέλεσμα, αρχίζει να χάνεται και ο ρυθμός και η έλξη που αρχικά ίσως είχε σχηματιστεί για λίγο.

Ο στόχος των μηνυμάτων δεν είναι απλά να μιλάς με την κοπέλα που σε ενδιαφέρει, αλλά να προχωράς τα πράγματα μπροστά. Αν θες απλά κάποια παρέα για να μιλάς, οκ, πάω πάσο, αλλά μην μου παραπονιέσαι μετά ότι σε βλέπει ως φίλο.

Να ξέρεις ότι σε κάθε αλληλεπίδραση με γυναίκα αν δεν προχωράς τα πράγματα μπροστά, τότε κινείσαι προς τα πίσω.

Οπότε, όπως καταλαβαίνεις περισσότερα έχεις να χάσεις με το να μην κανονίσεις να βγείτε. Δεν χρειάζεται να έχεις κάποιον ειδικό λόγο ή δικαιολογία για να της πεις να βρεθείτε από κοντά. Σου φαίνεται ενδιαφέρουσα και θες να τα πείτε πιο αναλυτικά από κοντά, αυτό κι από μόνο του αρκεί.

Εμπιστεύσου με, καταλαβαίνω ότι στην αρχή μπορεί να σε αγχώνει λίγο αυτή η επικοινωνία, αλλά έχοντας για αρχή κατά νου τα παραπάνω θα δεις άμεση βελτίωση.

 

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Έχασες τον κωδικό σου? Εισήγαγε το όνομα χρήστη ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου. Θα λάβεις ένα σύνδεσμο για να δημιουργήσεις έναν νέο κωδικό πρόσβασης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.