3 Συχνοί Φόβοι: Γιατί Χάνεις Ευκαιρίες για Ερωτικές Γνωριμίες

Συχνοί Φόβοι Γιατί Χάνεις Ευκαιρίες για Ερωτικές Γνωριμίες

Μη Χάνεις Ευκαιρίες Για Ερωτικές Γνωριμίες

Πολλές φορές οι φόβοι μας μας εμποδίζουν να κάνουμε νέες ερωτικές γνωριμίες και να αποκτήσουμε αυτό που μας αξίζει στο φλερτ και τις ερωτικές μας σχέσεις.

Οι φόβοι στο φλερτ είναι φυσιολογικό να υπάρχουν, ωστόσο δεν πρέπει να σε εμποδίζουν από το να προσεγγίζεις, να γνωρίζεις και να φλερτάρεις γυναίκες.

Το αποτέλεσμα του να υποκύπτεις στους φόβους σου είναι ότι δεν διεκδικείς και δεν αποκτάς τις ποιοτικές ερωτικές σχέσεις που σου αξίζουν. Και ίσως να απογοητεύεσαι και να σκέφτεσαι ότι δεν μπορείς να το κάνεις ή ότι δεν υπάρχουν γυναίκες εκεί έξω για εσένα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι καλό να αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας και να τους ξεπερνάμε. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο στην αρχή. Είναι κρίμα όμως, λόγω των φόβων αυτών, να χάνουμε ευκαιρίες και να μην αποκτούμε το καλύτερο για εμάς.

Διαβάζοντας παρακάτω θα μάθεις τους τρεις πιο συχνούς φόβους που μας εμποδίζουν συνήθως από το να φλερτάρουμε περισσότερο και τελικά να κάνουμε νέες ερωτικές γνωριμίες.

γνωριμίες

 

#1. Φοβόμαστε Την Απόρριψη Και Χάνουμε Ευκαιρίες Για Ερωτικές Γνωριμίες

Ο φόβος της απόρριψης είναι μια από τις βασικές αιτίες που χάνουμε ευκαιρίες για ερωτικές γνωριμίες.

Και είναι ένας από τους μεγαλύτερους φόβους του ανθρώπου. Δες το βίντεο του Χρήστου σχετικά με τους φόβους στο φλερτ και συγκεκριμένα τον φόβο της απόρριψης, καθώς και το πώς να τον ξεπεράσεις.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, πριν προσεγγίσουμε και φλερτάρουμε μια γυναίκα, σκεφτόμαστε διάφορα σενάρια, εκ των οποίων το συχνότερο είναι ότι η γυναίκα θα μας απορρίψει. Αυτό μας εμποδίζει από το να φλερτάρουμε γυναίκες, καθώς κανείς δεν θέλει να τον απορρίπτουν.

Ωστόσο, δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε την απόρριψη έτσι. Για περισσότερα σχετικά με το πώς να διαχειριστείς αποτελεσματικά την ερωτική απόρριψη δες εδώ.

#2. Φοβόμαστε Ότι Δεν Θα Έχουμε Τι Να Πούμε Και Δεν Κάνουμε Νέες Γνωριμίες

Σε δεύτερο σκέλος, πολλοί άντρες φοβόμαστε ότι δεν θα έχουμε τι να πούμε με τις γυναίκες που γνωρίζουμε, οπότε, προκειμένου να μην μπλοκάρουμε, αποφεύγουμε τελείως το φλερτ.

Το να κολλήσεις κάποια στιγμή και να μην έχεις τι να πεις με τη γυναίκα που φλερτάρεις είναι κατά βάση φυσιολογικό. Με όλους τους ανθρώπους μπορεί να το πάθεις αυτό.

Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να σε σταματάει από το να φλερτάρεις και να κάνεις ερωτικές γνωριμίες.

Εάν σκέφτεσαι ότι θα κολλήσεις, το πιθανότερο είναι ότι θα κολλήσεις.

Αντί να επικεντρώνεις τις σκέψεις σου στο τι να πεις, επικεντρώσου στο να περάσετε καλά και οι δύο και να διασκεδάσετε. Και οι λέξεις θα έρθουν.

φόβος απορριψης

#3. Φοβόμαστε Ότι Η Γυναίκα Θα Έχει Σχέση

Η τρίτη πιο συχνή φοβία είναι ότι η γυναίκα θα έχει σχέση.

Ωστόσο, κι αυτό δεν πρέπει να μας εμποδίζει από το να φλερτάρουμε.

Εάν ακολουθούσαν όλοι οι άντρες τη λογική ότι η γυναίκα που τους αρέσει μπορεί να έχει σχέση, τότε κανένας δεν θα φλέρταρε, καθώς όλες οι γυναίκες μπορεί να έχουν σχέση!

Αντί να σε εμποδίζει αυτή η σκέψη, προσέγγισε τη γυναίκα που σου αρέσει χωρίς να σκέφτεσαι εάν είναι δεσμευμένη ή όχι. Εάν έχει σχέση, θα βγει μέσα από τη συζήτηση και θα στο πει εκείνη.

Φυσικά, υπάρχει και ο φόβος της έκθεσης που μας εμποδίζει από το να φλερτάρουμε. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με το τι να κάνεις όταν αγχώνεσαι λόγω του φόβου της έκθεσης.

Συνολικά, όλοι οι άντρες έχουμε τις παραπάνω φοβίες ανά διαστήματα που μας εμποδίζουν από το να κάνουμε περισσότερες ερωτικές γνωριμίες.

Ωστόσο, το φλερτ είναι μια ευχάριστη διαδικασία και είναι απαραίτητο να ξεπεράσουμε αυτούς τους φόβους προκειμένου να το απολαύσουμε και τελικά να αποκτήσουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Το σημερινό άρθρο είχε ως σκοπό να αναγνωρίσει ο καθένας μας τα μεγαλύτερά του εμπόδια στο φλερτ.

Τώρα που ξέρεις ότι αυτοί οι φόβοι είναι κοινοί για τους περισσότερους, δράσε αποφασιστικά και σταδιακά ξεπέρασέ τους.

Μια καλύτερη ερωτική ζωή σε περιμένει. Αρκεί να βγεις και να την διεκδικήσεις. Ξεκίνα από εδώ.

Μπορείς να παραγγείλεις το βιβλίο Άνδρας Αξίας, εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.