3 Τρόποι να Αποφύγεις το Friendzone

Πώς Να Αποφύγεις Το Friendzone;

Το friendzone (φιλική ζώνη) είναι η σχέση που αναπτύσσει μαζί σου μία γυναίκα όταν δεν νιώθει αρκετή έλξη για εσένα, αλλά εκτιμά όμως άλλα χαρακτηριστικά σου, όπως την αφοσίωση, άνεση και ενδιαφέρον που της δείχνεις. Και ενώ αυτή σε βλέπει σαν φίλο, ή ακόμα χειρότερα σαν αδερφό, εσύ αντίθετα δεν την βλέπεις έτσι, αλλά πιο ερωτικά και σεξουαλικά…
Γιατί είναι σημαντικό να δηλώσεις τις προθέσεις σου από νωρίς; Δες το βίντεο.

Όλοι έχουμε μπει κατά διαστήματα σε αυτή την άβολη θέση και σίγουρα αποτελεί μία δυσάρεστη και απογοητευτική εμπειρία. Για να είμαστε ειλικρινείς όμως, στο 99% των περιπτώσεων, φταίμε οι ίδιοι που μπαίνουμε στο friendzone. Δεν μας βάζουν οι γυναίκες σε αυτήν, μόνοι μας μπαίνουμε…

Και ο βασικός λόγος για τον οποίο μπαίνει κάποιος στo friendzone, είναι γιατί το παίζει εκ του ασφαλούς. Φοβάται να δράσει, προκειμένου να αποφύγει την απόρριψη. Έτσι μένει σε μία παθητική στάση, που σβήνει οποιοδήποτε ερωτικό συναίσθημα και οδηγεί σε μια απλή φιλία. Οι τρόποι λοιπόν να αποφύγεις το friend zone είναι απλοί:

 

#1. Σταμάτα Την Άνευ Όρων Συναισθηματική Υποστήριξη Για Να Μη Μπεις Στο Friendzone

Αυτό είναι το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι άνδρες και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο friendzone. Μιλούν στην κοπέλα που τους αρέσει για τα πάντα, αποτελούν τον ώμο στον οποίο θα κλάψει, προσφέρουν συναισθηματική υποστήριξη χωρίς όρους και προϋποθέσεις, και υποθέτουν ότι με όλα αυτά αυξάνεται το δέσιμο που έχουν με την κοπέλα.

Χτίσε ένα δικό σου πλάνο σωστής προσέγγισης.

Οι πιο πολλές από τις γυναίκες είναι συνηθισμένες να συζητούν τα συναισθήματά τους με πολλούς ανθρώπους. Δεν αποτελεί λοιπόν αυτό κάτι σπάνιο ή ειδικό. Συνήθως μάλιστα τα συναισθήματα αυτά τα συζητούν με τις κολλητές τους.

Έτσι λοιπόν όταν η επικοινωνία σου μαζί της είναι σε αυτό το επίπεδο, και όταν μάλιστα δεν έχουν πρώτα αναπτυχθεί αισθήματα έλξης από την κοπέλα, βάζεις τον εαυτό σου στη θέση της φίλης της. Και πιστεύω καταλαβαίνεις πόσο άσχημο είναι αυτό.

Για να το αποφύγεις αυτό, μην αναλύεις μαζί της κάθε τι που της έτυχε. Μην αφήνεις να συσχετίζεσαι με τη μιζέρια και τα προβλήματά ή ακόμα χειρότερα τις αποτυχημένες σχέσεις της και μην γίνεσαι ο ψυχαναλυτής της. Αντίθετα να είσαι ο άνδρας που είναι συναρπαστικός, fun, περιπετειώδης και την ξεσηκώνει. Δεν είσαι ένα ς από τους φίλους της.

Η συναισθηματική υποστήριξη είναι κάτι που όντως μπορείς να προσφέρεις, αλλά μην τη μοιράζεις σε όλους σαν να μην έχει αξία. Καλύτερα κράτησέ τη για να την προσφέρεις αργότερα, όταν θα έχετε κάποιου είδους σχέση.

 

#2. Συμπεριφέρσου Της Ισότιμα Για Να Αποφύγεις Το Friendzone

φιλική ζώνη

Κάτι άλλο που κάνουν ορισμένοι άνδρες και τους τοποθετεί στην friendzone, είναι να θαυμάζουν την κοπέλα, να την έχουν ως είδωλο και να την τοποθετούν σε βάθρο. Με το να δίνεις προτεραιότητα μόνο στις δικές της ανάγκες έναντι των δικών σου, τις ιδιοτροπίες της πάνω από τα δικά σου γούστα, της δίνεις λάθος μηνύματα. Και φυσικά αυτή η συμπεριφορά σου εκτός από καθόλου ελκυστική για την κοπέλα είναι και εντελώς μη υγιής από πλευράς σου.

Καμία κοπέλα δεν θα αισθανθεί ότι ελκύεται από κάποιον άντρα που γίνεται χαλί να τον πατήσει. Αντίθετα θέλει και αυτή να σε σέβεται και να σε θαυμάζει. Μην γίνεσαι κάποιος που προσπαθεί να την «καλοπιάσει» για να την ρίξει.

Έτσι, είναι βασικό να της φέρεσαι όπως θα φερόσουν σε οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο. Όλες αυτές οι τρυφερές εκδηλώσεις και πράξεις περιποίησης έχουν τον τόπο και το χρόνο τους, αλλά όχι στην αρχική φάση. Όταν τα κάνεις προ της ώρας τους και ως φίλος, τότε απλά ισχυροποιείς το αίσθημα φιλίας και θα δυσκολευτείς ακόμα περισσότερο να βγεις από αυτό.

Σημείωσε πάντως, ότι δεν προτείνουμε να παίζεις «παιχνίδια», και να παριστάνεις το «δύσκολο». Απλά να θέτεις τα όριά σου και να ζεις τη ζωή σου.

 

#3. Κάνε Tην Kίνησή Σου Για Να Βγεις Από Το Friendzone

friend zone

Τέλος, το πιο σημαντικό είναι να θυμάσαι ότι πρέπει να δράσεις. Όσο περισσότερο περιμένεις για να κάνεις την κίνησή σου και δεν δείχνεις την πρόθεσή σου, τόσο περισσότερο θα θεωρεί και η κοπέλα ότι είστε απλά φίλοι.

Α) Ένας από τους τρόπους με τους οποίους δείχνουμε πρόθεση είναι το άγγιγμα. Το άγγιγμα αποτελεί σημαντικό μέρος της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων και ακριβώς γι αυτό θα πρέπει να το χρησιμοποιείς με την κοπέλα που σου αρέσει, ώστε να σηματοδοτείς ότι την βλέπεις ερωτικά.

Β) Για παράδειγμα, με άνετο και φυσικό τρόπο, ακούμπα την ελαφρά στο μπράτσο όπως μιλάς. Όταν κάνει κάποιο αστείο κάνε της μια αγκαλιά από το πλάι και μετά σπρώξε την ελαφριά και παιχνιδιάρικα. Ακούμπησε το χέρι σου στο κάτω μέρος της πλάτης όταν μπαίνετε κάπου, σαν να την καθοδηγείς.

Όλα αυτά είναι μικρές διακριτικές κινήσεις, που όμως θέτουν το πλαίσιο (frame) μακριά από την απλή φιλική επαφή, προς μία σχέση «άντρας προς γυναίκα».

Γ) Πέρα από τα αγγίγματα, πρέπει να είσαι ξεκάθαρος ότι ενδιαφέρεσαι γι αυτήν εκτός φιλικού πλαισίου. Το αντίθετο είναι μη έντιμο, αλλά και δεν σε βοηθάει. Το να το παίξεις εκ του ασφαλούς μπας και τη ρίξεις, θα σε αυτοπαγιδεύσει. Αν δεν κλιμακώνεις εξαρχής, η οποιαδήποτε ερωτική υποψία υπήρχε θα σβήσει.

Συμπεράσματα Για Το Friendzone

Κλείνοντας, καλό θα είναι να έχεις κατά νου, ότι οι γυναίκες χρειάζονται μια πρόκληση από εσένα για να σε βλέπουν ως πιο επιθυμητό. Σίγουρα θέλουν να είσαι διαθέσιμος, αλλά αν αυτό συμβαίνει σε υπερβολικό βαθμό, αυτομάτως γίνεσαι δεδομένος.

Εάν ακολουθήσεις αυτούς τους τρεις απλούς κανόνες, τότε θέτεις το πλαίσιο μακριά από τη φιλική σχέση. Δεν υπάρχει λόγος να προσποιείσαι και να προσπαθείς να το παίξεις εκ του ασφαλούς. Αντίθετα πρέπει να δράσεις και επικοινωνήσεις τις προθέσεις σου, για να αποφύγεις το friendzone και ακόμα και η ίδια θα σε σεβαστεί πιο πολύ με αυτό!

Όπως και να έχεις όμως, θυμήσου ότι έχεις αξία! Είσαι Ένας Άνδρας Αξίας.

Θέλεις να αποκτήσεις τώρα αυτό που σου αξίζει στον ερωτικό τομέα; Μην χάνεις χρόνο. Δες αυτό.

Μπορείς να παραγγείλεις το βιβλίο ”Άνδρας Αξίας” εδώ.

Καλή συνέχεια!

 

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.