3 Τρόποι να Ξεπεράσεις το Άγχος της Πρώτης Προσέγγισης

Καλώς ή κακώς, όταν αποφασίζεις να προσεγγίσεις μια γυναίκα για πρώτη φορά, είναι πολύ πιθανό να έχεις άγχος. Μάθε πώς θα το ξεπεράσεις με 3 απλούς τρόπους!

Το Άγχος Της Πρώτης Προσέγγισης

Θα ήθελες να είσαι πιο άνετος όταν πλησιάζεις μια γυναίκα; Θα ήθελες να είσαι πιο ευχάριστος με την γυναίκα που προσεγγίζεις και να μην σε νοιάζει τι θα σκεφτεί; Θέλεις να ξεπεράσεις τους φόβους σου και να προσεγγίζεις τις γυναίκες που σου αρέσουν; Τα πράγματα είναι απλά για να ξεπεράσεις το άγχος της πρώτης προσέγγισης.

Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που αγχωνόμαστε όταν βλέπουμε μια γυναίκα που μας αρέσει και θέλουμε να την φλερτάρουμε.

Πολλοί από μας μπορεί να σκεφτόμαστε ότι δεν είμαστε καλοί στο φλερτ. Ή ότι η γυναίκα που θα προσεγγίσουμε δεν θα είναι διαθέσιμη. Οι περισσότεροι από μας, όταν θέλουμε να προσεγγίσουμε την γυναίκα που μας αρέσει, φοβόμαστε την απόρριψη.

Ευτυχώς, υπάρχουν 3 πολύ απλοί και χρήσιμοι τρόποι για να ξεπεράσεις το άγχος της πρώτης προσέγγισης.

Πριν από οτιδήποτε όμως, μάθε πως να βρεις τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση.

Συνέχισε να διαβάζεις και λύσε το πρόβλημα μια για πάντα !

#1. Απομυθοποίησε Το Φλερτ Και Την Γυναίκα Που Φλερτάρεις Για Να Ξεπεράσεις Το Άγχος Της Πρώτης Προσέγγισης

Ο νο1 τρόπος είναι κάτι που έχουμε αναφέρει ξανά σε άρθρα μας.

Η κοινωνία που ζούμε παρουσιάζει το φλερτ ως κάτι δύσκολο και εξωπραγματικό.

Αυτό μας βάζει σε μια θέση που αγχωνόμαστε πάρα πολύ πριν προσεγγίσουμε μια γυναίκα.

Ο λόγος που γεμίζουμε με άγχος είναι ότι πιστεύουμε ότι πρέπει να έχουμε κάποιες ιδιαίτερες, εξαιρετικές δυνατότητες προκειμένου να φλερτάρουμε, και κυρίως, ότι πρέπει να αποδώσουμε.

Όταν σκέφτεσαι ότι πρέπει να αποδώσεις σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής σου, γεμίζεις με άγχος γιατί σκέφτεσαι ότι πρέπει να είσαι εξαιρετικά καλός σε κάτι.

άγχος πρώτης προσέγγισης

Αυτόματα, ακολουθώντας αυτήν την λογική, μειώνεις υποσυνείδητα τον εαυτό σου γιατί νιώθεις ότι δεν είσαι αρκετά καλός προκειμένου να κάνεις αυτό το οποίο έχεις βάλει στόχο, και επομένως νομίζεις ότι πρέπει να προβάλεις κάποιες εξαιρετικές ικανότητες, για να πετύχεις στην ουσία κάτι απλό και κάτι που όλοι οι άνθρωποι έχουμε από την φύση μας: το φλερτ.

Ευτυχώς, υπάρχει λύση για αυτό.

Το μόνο που θα πρέπει σταδιακά να πετύχεις είναι το εξής:

Απομυθοποίησε την διαδικασία του φλερτ, και κυρίως απομυθοποίησε την γυναίκα που θέλεις να προσεγγίσεις και να φλερτάρεις.

Ούτε το φλερτ είναι κάτι σπάνιο και εξαιρετικό, ούτε χρειάζεται κάποιες εξαιρετικές δυνατότητες, ούτε η γυναίκα που σ’ αρέσει είναι ένα φαντασμαγορικό πλάσμα από κάποιο εξωπραγματικό σύμπαν.

Όπως εσύ θες να φλερτάρεις γυναίκες, έτσι και στις γυναίκες αρέσει να τις φλερτάρουν.

Όπως εσύ βγαίνεις για να γνωρίσεις άτομα του αντίθετου φύλου, έτσι κι εκείνη- οι γυναίκες γιατί βγαίνουν νομίζεις;

Όπως εσύ έχεις προτερήματα και αδυναμίες, έτσι έχει κι εκείνη.

άγχος πρώτης προσέγγισης

Και κυρίως, όπως εσύ έχεις άγχος όταν την προσεγγίζεις, έτσι κι έχει κι εκείνη.

Κατά βάση, είμαστε όλοι άνθρωποι και είμαστε όλοι ίσοι. Κανείς δεν πατάει το μαγικό κουμπί και ξαφνικά έχει όποια γυναίκα θέλει. Καμία γυναίκα δεν είναι σε θέση να έχει όποιον άντρα θέλει. Όπως εκείνες μας επιλέγουν, έτσι τις επιλέγουμε κι εμείς.

Το σημαντικό είναι να θυμάσαι ότι τα πράγματα είναι συνήθως πολύ πιο απλά απ’ ότι τα φτιάχνουμε στο μυαλό μας, και ότι το φλερτ έχει ως σκοπό να περνάνε καλά και να διασκεδάζουν και τα δύο άτομα που συμμετέχουν.

Μην μεγαλοποιείς τα πράγματα στο μυαλό σου. Δεν χρειάζεται.

#2. Σταμάτα Να Σκέφτεσαι Ότι Μπορεί Να Σε Απορρίψει

Ο κύριος και πιο συνηθισμένος λόγος που φοβόμαστε να προσεγγίσουμε μια γυναίκα και γεμίζουμε με άγχος είναι ότι περνάνε από το μυαλό μας οι εξής σκέψεις: «Ωραία, κι αν την προσεγγίσω και με απορρίψει; Κι αν δεν με θέλει και με διώξει; Κι αν, κι αν, κι αν…»

Αυτές κι άλλες σκέψεις μας περνάνε από το μυαλό όταν κοιτάμε μια γυναίκα που μας αρέσει και σκεφτόμαστε ότι πρέπει να κάνουμε το ακατόρθωτο (γιατί έτσι φαίνεται στα μάτια μας), και να πάμε να της μιλήσουμε.

Οι περισσότεροι άντρες παραδέχονται πλέον ότι τους είναι πολύ πιο δύσκολο το να προσεγγίσουν μια γυναίκα και να την φλερτάρουν γιατί φοβούνται την εξέλιξη, παρά γιατί τους λείπει αυτοπεποίθηση ή γιατί φοβούνται ότι δεν θα έχουν τι να πουν.

άγχος πρώτης προσέγγισης

Όταν μας απορρίπτουν, πληγώνεται όλο μας το είναι. Δεν συνειδητοποιούμε ότι η γυναίκα δεν απορρίπτει εμάς, εσένα τον ίδιο, αλλά την προοπτική του να συνεχίσει ερωτικά μαζί σου, και ενδεχομένως κάποια χαρακτηριστικά σου.

Τσέκαρε για ποιο λόγο η απόρριψη πονάει στο βίντεο του Χρήστου εδώ.

Οι λόγοι που κάποια γυναίκα μπορεί να σε απορρίψει αν την προσεγγίζεις είναι πολλοί, και δεν έχουν πάντα να κάνουν με εσένα.

Για παράδειγμα, μπορεί να έχει σχέση. Αυτό δεν σχετίζεται με εσένα σε κανέναν βαθμό. Άρα, δεν απορρίπτει εσένα. Υπό άλλες συνθήκες μπορεί να προχωρούσε μαζί σου.

Μπορεί να είναι σε μια φάση της ζωής της που δεν θέλει να σχετιστεί ερωτικά με κάποιο αρσενικό. Και πάλι, αυτό πουθενά δεν σχετίζεται με εσένα. Οποιοσδήποτε κι αν την προσέγγιζε εκείνη την στιγμή, θα τον απέρριπτε.

Μπορεί να της αρέσεις, αλλά να ντρέπεται να στο δείξει γιατί σκέφτεται τον κοινωνικό της περίγυρο (τις φίλες της, κι αυτούς που είναι γύρω σας). Οι γυναίκες το έχουν πολύ αυτό. Σκέφτονται σε υποσυνείδητο κυρίως επίπεδο τι θα σκεφτεί ο κόσμος, και επιδιώκουν να αποφύγουν το να τις σχολιάσουν οι γύρω τους. Και πάλι, δεν έχει να κάνει με σένα.

Υπάρχει και η περίπτωση να μην της αρέσεις.

Σιγά, δεν έγινε και τίποτα. Κι εσένα δεν σου αρέσουν όλες οι γυναίκες που υπάρχουν στην γη. Κι εσύ έχεις απορρίψει κάποιες γυναίκες. Δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους και δεν χρειάζεται.

Αν σου τύχει αυτό, δηλαδή αν μια γυναίκα σε απορρίψει επειδή δεν της αρέσεις, σκέψου μόνο το εξής: Εσύ θα φλέρταρες και θα έβγαινες ραντεβού με οποιαδήποτε γυναίκα της άρεσες; Όχι. Έχεις κι εσύ συγκεκριμένα γούστα. Λοιπόν, κι εκείνη το ίδιο.

Αντί να σε πιάνει άγχος στην σκέψη ότι μπορεί να σε απορρίψει, επικεντρώσου στο ότι φλερτάρεις και προσεγγίζεις μια γυναίκα για να περάσετε καλά και για να απολαύσετε και οι δύο την διαδικασία, και όχι για να έχεις κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Δεν είσαι μάντης. Δεν ξέρεις που μπορεί να καταλήξει η βραδιά. Επομένως, ξέχνα το αποτέλεσμα και επικεντρώσου στην διαδικασία για να μην σε πιάνει περιττό άγχος.

#3. Επικεντρώσου Στα Θετικά Και Απόλαυσε Την Διαδικασία Για Να Ξεπεράσεις Το Άγχος Της Πρώτης Προσέγγισης

επικεντρώσου στα θετικά

Μην σκέφτεσαι ΌΛΑ τα αρνητικά σενάρια που μπορούν να συμβούν. Εξάσκησε τις σκέψεις σου και την αυτοπειθαρχία σου, και επικεντρώσου στα θετικά σενάρια και στο πόσο άψογα μπορεί να πάει αυτή η βραδιά κι η συγκεκριμένη προσέγγιση.

Αυτό θα μειώσει το άγχος σου ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ.

Προσοχή ! Δώσε βάση στα εξής δεδομένα:

Facts: 1. 95% αυτών που φοβόμαστε και για τα οποία αγχωνόμαστε ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ.

  1. Οι φόβοι μας είναι δικό μας δημιούργημα, κι έχουν τόση αξία, όση εμείς τους δίνουμε.
  2. Κανείς δεν μπορεί να δει αυτό το οποίο εσύ δημιουργείς στο μυαλό σου και φοβάσαι. Αυτό που σε αγχώνει συμβαίνει μόνο στην δική σου φανταστική πραγματικότητα. Επομένως, είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί.

Και για άλλη μια φορά, το ξαναλέω: Αυτό που με βοηθάει εμένα να χαλαρώνω όταν φλερτάρω, και ειδικά όταν πρόκειται να προσεγγίσω μια γυναίκα, είναι ότι επικεντρώνομαι στο να περάσω καλά και να απολαύσω εγώ πρωτίστως την διαδικασία. Και διαγράφω όλα τα αρνητικά σενάρια που περνάνε από το μυαλό μου και με εμποδίζουν να είμαι ο εαυτός μου.

Είναι βέβαια σημαντικό να αποφασίσεις πόσο θα επιμείνεις, αφού απορριφθείς. Τσέκαρε το σχετικό επεισόδιο από τοελληνικό podcast του Apla+Andrika.

Έτσι κι αλλιώς, είναι απίθανο να συμβούν.

Όσο περισσότερο προσεγγίζω γυναίκες, και όση περισσότερη εμπειρία αποκτάω, τόσο βλέπω να πραγματοποιούνται οι θετικές μου σκέψεις για μια κατάσταση,  και τόσο επιβεβαιώνεται το ότι αυτά που φοβάμαι και με αγχώνουν, στην πραγματικότητα ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ.

Είναι μόνο στο μυαλό μου, και αποτελούν τα δικά μου εμπόδια. Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Γιατί να σε απορρίψει, και να μην σε αποδεχτεί;

Γιατί να πάει χάλια η βραδιά, και όχι εξαιρετικά;

Γιατί να νιώσει άβολα που την προσεγγίζεις, και να μην χαρεί και ενθουσιαστεί που πήγες;

Τελικά, ποιος δημιουργεί την πραγματικότητά μας;

Η πρώτη προσέγγιση μπορεί να σε γεμίσει αμφιβολίες, ειδικά αν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που περιμένεις. Μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.