3 Βασικά Λάθη που κάνουν οι Περισσότεροι σε μια Συζήτηση

3 Λάθοι Που Κάνουν Οι Περισσότεροι Σε Μια Συζήτηση

Όσον αφορά το επικοινωνιακό κομμάτι είναι απόλυτα λογικό να κάνουμε μερικά επικοινωνιακά λάθη όταν συμμετέχουμε σε μια συζήτηση.  Δεν είναι πάντα απλό και εύκολο το να δημιουργήσουμε μια πετυχημένη συζήτηση καθώς πολλές φορές αγνοούμε τους βασικούς κανόνες που κάνουν μια συζήτηση ενδιαφέρουσα.

 

Ωστόσο, οι άνθρωποι είμαστε άκρως επικοινωνιακά όντα, επομένως το να μπορείς να δημιουργήσεις μια συζήτηση που θα έλκει τους υπόλοιπους ανθρώπους και θα τους κάνει να μαγνητίζονται είναι εξαιρετικά σημαντικό. Μια δομημένη επικοινωνία με έναν άνθρωπο μάς κάνει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην καθημερινότητά μας, πιο ελκυστικοί σε όλους τους ανθρώπους και συνολικότερα πιο υγιείς συναισθηματικά. Μπορεί να ισχύουν διάφοροι κανόνες όσον αφορά το επικοινωνιακό κομμάτι, ωστόσο πρέπει να κατανοήσουμε ότι υπάρχουν κάποια βασικά χαρακτηριστικά που διέπουν την επικοινωνία.

 

Το πιο σημαντικό είναι να αντιληφθούμε ότι μια πετυχημένη συνομιλία μπορεί να οδηγήσει σε μια πετυχημένη σχέση και αυτό είναι από τις βασικότερες επιβραβεύσεις τις ζωής. Οι σχέσεις μας με τους γύρω μας καθορίζουν σε μεγάλο ποσοστό την ποιότητα της ζωής μας. Επομένως, γίνεται αντιληπτό ότι δημιουργείται μια αλυσίδα, μια αλληλένδετη σχέση μεταξύ της συζήτησης, της επικοινωνίας μας με τους υπόλοιπους ανθρώπους και τις σχέσεις που χτίζουμε.

 

Συνέχισε να διαβάζεις και θα ανακαλύψεις τα τρία βασικότερα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι σε μια συζήτηση και πώς να τα αντιμετωπίσεις.

 

 

#1. Ακούν Λιγότερο Απ’ όσο Μιλάνε

Υπάρχει ένα επικοινωνιακό χάσμα που δημιουργείται αρκετά συχνά κατά την διάρκεια μιας συζήτησης μεταξύ δύο ατόμων. Το θέμα της συζήτησης δεν έχει τόση σημασία όσο το να θέλεις πραγματικά να μάθεις πράγματα για τον συνομιλητή σου.

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν επικοινωνούν με τους γύρω τους, μιλάνε περισσότερο απ’ όσο ακούν. Το αποτέλεσμα είναι να μην ταυτίζονται τα δύο άτομα καθώς πάντα η μια πλευρά νιώθει ότι η άλλη πλευρά δεν ενδιαφέρεται πραγματικά να μάθει πράγματα αλλά μόνο να πει την γνώμη της.

 

Το πιο σημαντικό είναι να δημιουργούμε στον συνομιλητή μας μια αίσθηση ότι είμαστε ενεργοί ακροατές και όντως ενδιαφερόμαστε για αυτά που λέει, έτσι ώστε να νιώσει ότι ταυτίζεται μαζί μας και να υπάρχει συναισθηματικό δέσιμο.

 

Από τη στιγμή που θα το πετύχουμε αυτό, θα δούμε τη συζήτηση να ρέει και τον άνθρωπο που κάθεται απέναντί μας να έλκεται όλο και περισσότερο από εμάς. Θυμήσου, επομένως, να ακούς περισσότερο και να μιλάς λιγότερο. Μόνο έτσι θα μάθεις πραγματικά τον συνομιλητή σου και θα χτίσεις ισχυρές δομές στις σχέσεις σου.

Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που μας απορρίπτουν κάποιοι άνθρωποι όταν επικοινωνούμε μαζί τους. Παρακολούθησε το βίντεο του Χρήστου για τις συμπεριφορές που κάνουν τους γύρω μας να μας απορρίπτουν.

 

#2. Δημιουργούν Συζήτηση Σε Πλαίσιο Συνέντευξης

Είναι αμέτρητες οι φορές που μου έχει τύχει να βρίσκομαι σε μια συζήτηση που θυμίζει συνέντευξη. Μετά από τη συζήτηση αυτή ένιωθα περισσότερο σαν να έχω χάσει αξία και ενέργεια παρά σαν να έχω πάρει. Αυτό ήταν πολύ αρνητικό καθώς αυτόματα έπεσε στα μάτια μου και η αξία του ανθρώπου που είχα απέναντί μου.

 

Από τους ανθρώπους με τους οποίους έχω συνομιλήσει σε ολόκληρη την ζωή μου, την μεγαλύτερη εντύπωση μου την έκαναν εκείνοι που μου άφησαν την αίσθηση ότι, εκτός του ότι με άκουγαν, είχαν και κάτι ποιοτικό να προσφέρουν στην συζήτηση.

 

Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να εισάγεις πληροφορίες για τον εαυτό σου κατά την διάρκεια της συνομιλίας και ότι είναι καλό να μην κάνεις μόνο ερωτήσεις και μάλιστα απανωτές. Εάν βλέπεις ότι ο συνομιλητής σου δεν είναι διατεθειμένος να σε ρωτήσει κάτι, τότε το καλύτερο είναι να βρεις τις κατάλληλες ευκαιρίες να μιλήσεις μόνος σου για τον εαυτό σου και να δείξεις την ενδιαφέρουσα προσωπικότητά σου.

 

#3. Δεν Δημιουργούν Συναισθηματικό Δέσιμο

Ενώ αντιλαμβάνομαι ότι το να δημιουργήσεις συναισθηματικό δέσιμο με τον συνομιλητή σου δεν είναι πάντα απλό, πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι μια ξερή ανταλλαγή πληροφοριών δεν είναι δημιουργεί ένα ισχυρό επικοινωνιακό πλαίσιο.

Ωστόσο, εάν είσαι κοινωνικός αλλά όχι με τις γυναίκες, τότε ίσως ήρθε η ώρα να λύσεις το πρόβλημα αυτό παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο.

 

Η επικοινωνία μας με τα άλλα άτομα περνάει πρώτα από τα συναισθήματά μας, μέσα από τα οποία αποφασίζουμε το εάν συμπαθούμε κάποιον ή όχι και το εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε επαφή μαζί του.

 

Το συναισθηματικό δέσιμο δημιουργείται μέσω της ταύτισης κατά την διάρκεια της συζήτησης, των συναισθημάτων που εσύ προβάλεις στο άλλο άτομο, των συναισθημάτων που συνολικά δημιουργούνται στην ατμόσφαιρα και των συναισθηματικών εναλλαγών.

 

Καταρχάς, αυτό σημαίνει ότι το χαμόγελο είναι μεγάλος σύμμαχος για εσένα κατά την διάρκεια μιας συνομιλίας καθώς προβάλλει θετικά συναισθήματα . Δεύτερον, σημαίνει ότι τα συναισθήματα που δημιουργείς σε μια συζήτηση δεν γίνεται να είναι μόνο θετικά ή αρνητικά, αλλά πρέπει να εναλλάσσονται.

 

Συμπερασματικά, προκειμένου να δημιουργήσεις μια ολοκληρωμένη συζήτηση που θα δημιουργήσει θετικά συναισθήματα στους γύρω σου πρέπει να μάθεις να ακούς, να λαμβάνεις πληροφορίες αλλά και να δίνεις και συνολικότερα να δημιουργείς ένα θετικό κλίμα στο οποίο ο κάθε άνθρωπος θα θέλει να γίνει μέρος του.

 

Η επικοινωνία μας με τους υπόλοιπους ανθρώπους είναι εξαιρετικά σημαντική και θέτει τα θεμέλια για υγιείς σχέσεις. Μην αγνοείς τα βασικά επικοινωνιακά λάθη. Ανάπτυξε τις δεξιότητες που χρειάζεσαι ώστε να γίνεις πιο ελκυστικός στους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεσαι.

 

Αναρωτιέρσαι τι μπορείς να κάνεις για να γίνεις καλύτερος στη συζήτηση; Δες εδώ

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.