3 Βήματα για να Ξεπεράσεις τον Φόβο της Πρώτης Προσέγγισης

3 Βήματα για να Ξεπεράσεις τον Φόβο της Πρώτης Προσέγγισης

Πως Να Διαχειριστείς Το Φόβο Της Προσέγγισης

Μου έχει τύχει πολλές φορές. Θέλω να φλερτάρω μια γυναίκα, να την προσεγγίσω και να ανοίξω μια συζήτηση μαζί της αλλά… κολλάω ! Αμέτρητες σκέψεις περνάνε από το μυαλό μου. Ξεκινάω να παίρνω από φόβο καταστάσεις, που μπορεί να μην ισχύουν καν !

Σκέφτομαι ότι μπορεί να έχει σχέση, να μην ενδιαφέρεται, ότι μάλλον δεν δείχνω και στα καλύτερά μου σήμερα. Ότι ίσως να επέλεγε  κάποιον πιο όμορφο ή ισχυρότερο άντρα στη θέση μου, ότι δεν θα ξέρω τι να πω ή τι να κάνω.

Ο φόβος της πρώτης προσέγγισης είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε όλοι οι άντρες καθημερινά κατά τη διάρκεια του φλερτ. Θα θέλαμε η πρώτη προσέγγιση να βγαίνει αβίαστα και να μην μας τρομάζει τόσο που να μας κόβονται τα γόνατα κάθε φορά που βλέπουμε μια γυναίκα που μας αρέσει. Εγώ τουλάχιστον αυτό θα ήθελα.

Ο φόβος της πρώτης προσέγγισης πολλές φορές προέρχεται από τον φόβο μας να κάνουμε λάθη. Ωστόσο, αν φοβάσαι να κάνεις λάθη ουσιαστικά φοβάσαι να πετύχεις. Μάθε πως να δείχνεις άνετος και με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Ωστόσο, δεν είναι ανάγκη να μας πιάνει κρίση πανικού κάθε φορά που θέλουμε να μιλήσουμε σε μια γυναίκα. Πολλές γυναίκες είναι πολύ δεκτικές στο φλερτ και μάλιστα το περιμένουν. Αυτό το ανακάλυψα με τα χρόνια. Όσο περισσότερες γυναίκες προσέγγιζα τόσο περισσότερο με εγκατέλειπαν οι φοβίες μου.

Βέβαια, αντιλαμβάνομαι ότι οι σχέσεις μας με τις γυναίκες μπορεί να γίνουν αρκετά περίπλοκες και πολλές φορές όντως κολλάμε και δεν ξέρουμε τι να πούμε.

Όμως, έχω καταλήξει στο εξής συμπέρασμα: Ο σκοπός του φλερτ δεν είναι να μας πιάνει άγχος και να μας νικάει ο φόβος. Ο σκοπός του φλερτ είναι να διασκεδάσουμε και να απολαύσουμε τη διαδικασία και εμείς και η γυναίκα.

Όσο απλό κι αν ακούγεται αυτό τόσο περίπλοκο γίνεται στην πράξη του. Από τη στιγμή που θα μπει στο μυαλό μας ότι θέλουμε μια γυναίκα καταβαλλόμαστε από στρες και ξεχνάμε μέχρι και το όνομά μας. Πολλές φορές το να προσεγγίσεις και να φλερτάρεις μια γυναίκα μπορεί να είναι τόσο τρομακτικό όσο ακούγεται.

ξεπέρασε το φόβο της προσέγγισης

Γιατί Όμως Μας Πιάνει Φόβος Όταν Θέλουμε Να Προσεγγίσουμε Μια Γυναίκα;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που συμβαίνει αυτό. Ο φόβος της πρώτης προσέγγισης είναι κάτι που καταβάλει κάθε άντρα από την πρώτη μέρα που συνειδητοποιεί ότι του αρέσει να ασχολείται με το αντίθετο φύλο.

Συνέχισε να διαβάζεις και θα ανακαλύψεις τους πιο συχνούς λόγους που φοβόμαστε να προσεγγίσουμε μια γυναίκα που μας αρέσει.

Αρχικά, ο φόβος αυτός έχει σχέση με το τι είναι σημαντικό για εμάς συνολικότερα στη ζωή μας. Έχω περάσει περιόδους που ήμουν τόσο επικεντρωμένος στα επαγγελματικά μου, ώστε δεν με απασχολούσε σχεδόν καθόλου το αν θα με απορρίψει μια γυναίκα. Δεν βιώνα την απόρριψη από μια γυναίκα όπως την βίωνα σε περιόδους που είχαν προτεραιότητα τα ερωτικά μου.

Επομένως, το που είμαστε επικεντρωμένοι την κάθε περίοδο και η φάση που βρισκόμαστε διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο στο κατά πόσο φοβόμαστε να προσεγγίσουμε μια γυναίκα που μας αρέσει.

Το βασικότερο θέμα είναι το πόση αξία έχουμε εμείς οι ίδιοι σαν άτομα και το κατά πόσο περιμένουμε από τους άλλους να μας προσθέσουν αξία . Αυτό είναι μια βασική αιτία για να μας προκληθεί φόβος.

Όταν εμείς έχουμε αξία και το ξέρουμε μας είναι πολύ πιο εύκολο να προσεγγίσουμε μια γυναίκα. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν περιμένουμε από την γυναίκα να προσεγγίσει την αξία μας. Αντίθετα, νιώθουμε αρκετά σταθεροί και ισχυροί μέσα μας ώστε κανένας να μην μπορεί να μας κλονίσει.

Ο τρίτος λόγος που σε πιάνει φόβος πριν την πρώτη προσέγγιση είναι το εάν σου αρέσει η γυναίκα που θέλεις να φλερτάρεις πολύ ή λίγο. Συνήθως όσο περισσότερο μας αρέσει μια γυναίκα τόσο περισσότερο νιώθουμε ότι πρέπει να αποδώσουμε.

Αυτό μας οδηγεί στην τέταρτη αιτία που είναι η ανάγκη μας για απόδοση. Αυτός είναι ίσως και ο σημαντικότερος παράγοντας που μας προκαλεί άγχος και δεν μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας.

Όταν προσεγγίζεις μια γυναίκα πολλές φορές μπαίνεις στη διαδικασία να προσπαθείς να την εντυπωσιάσεις. Αυτό πηγάζει από μια βαθιά εσωτερική ανάγκη κάθε ατόμου να είναι τέλειος και να τα κάνει όλα άψογα.

φόβος προσέγγισης

Συνέχισε Να Διαβάζεις Και Θα Ανακαλύψεις Τους Τρεις Τρόπους Να Ξεπεράσεις Τον Φόβο Της Προσέγγισης

#1. Αποδέξου Το Γεγονός Ότι Φοβάσαι

Η συνειδητοποίηση των συναισθημάτων μας και η αποδοχή τους είναι τα πρώτα βήματα προς την αντιμετώπισή τους. Μερικές φορές είναι πιο σημαντικό να αναγνωρίζουμε και να αποδεχόμαστε το γεγονός ότι φοβόμαστε να κάνουμε κάτι παρά το να το ξεπεράσουμε.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο φόβος δεν είναι απαραίτητα ένα αρνητικό συναίσθημα. Μας βάζει σε μια διαδικασία εξέλιξης και εσωτερικής αναταραχής και παίζει τεράστιο ρόλο στο να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τα συναισθήματά μας και να ανταπεξερχόμαστε σε δύσκολες συνθήκες.

Ουσιαστικά ο φόβος είναι ένα σημάδι για αλλαγής πορείας. Όχι μόνο μας δείχνει ότι έχουμε έναν λανθασμένο τρόπο σκέψης που μας κρατάει πίσω, μας βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε και να αποκτήσουμε ό,τι θέλουμε και βάζουμε στόχο.

Ακόμα και όταν είμαστε σε μια σχέση η οποία δεν πάει καλά φοβόμαστε να κάνουμε το βήμα και να χωρίσουμε. Γιατί;

Γιατί ο χωρισμός πονάει. Δες περισσότερα στο επόμενο επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andika.

Είναι ένα μέσο εξέλιξης και όχι ένα εμπόδιο. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να μάθουμε να αναγνωρίζουμε το συναίσθημα και να το αποδεχόμαστε αντί να αντιστεκόμαστε σε αυτό και να βρισκόμαστε σε άρνηση.

Έτσι θα μάθουμε να αντιμετωπίζουμε συνολικότερα τη ζωή πιο δυναμικά και με θάρρος. Η απόρριψη είναι μέρος της διαδικασίας του να γίνουμε δυνατότεροι και ισχυρότεροι ώστε να επιτύχουμε αυτά τα οποία διεκδικούμε και αξίζουμε.

Μόλις μάθεις να αναγνωρίζεις και να αποδέχεσαι τον φόβο της προσέγγισης θα φύγει ένα μεγάλο βάρος από πάνω σου. Θα συνειδητοποιήσεις ότι είναι ανθρώπινο να φοβάσαι και δεν θα κρίνεις τον εαυτό σου για αυτό. Έτσι θα είσαι έτοιμος να προχωρήσεις παρακάτω.

ξεπέρασε το φόβο

#2. Κάνε Εξάσκηση

Καθώς ασχολούμουν με το φλερτ και τις γυναίκες όλο και περισσότερο όσο περνούσαν τα χρόνια ανακάλυψα το εξής: με όσες περισσότερες γυναίκες μιλούσα τόσο λιγότερο φόβο ένιωθα πριν την πρώτη προσέγγιση.

Αυτό ήταν απόλυτο λογικό. Πρώτον, συνήθισα στον φόβο και δεν σκεφτόμουν πλέον πώς θα φανώ στα μάτια μιας γυναίκας.

Δεύτερον, άρχισα σταδιακά να απομυθοποιώ το φλερτ  και τις γυναίκες.

Ένας άλλος βασικός λόγος που φοβόμαστε να πλησιάσουμε μια γυναίκα που μας αρέσει είναι ότι θεοποιούμε στο μυαλό μας τόσο τις γυναίκες όσο και το ίδιο το φλερτ. Αυτό μας κάνει να θέλουμε να αποδώσουμε, να φερθούμε τέλεια, να πούμε την τέλεια ατάκα.

Όλο αυτό το άγχος μάς καθηλώνει και τελικά καταλήγουμε να μην κάνουμε τίποτα.

Όμως ! Εάν αρχίσεις να συναναστρέφεσαι συχνά με γυναίκες είτε φιλικά είτε ερωτικά θα αρχίσεις σταδιακά να απομυθοποιείς το αντίθετο φύλο και να φέρεσαι πιο φυσιολογικά.

Θα συνειδητοποιήσεις ότι κανένας άνθρωπος δεν είναι τέλειος καθώς τέλειο δεν υπάρχει και ότι είτε ο συνομιλητής σου είναι άντρας είτε γυναίκα έχει τις ανασφάλειές του και τις φοβίες του. Επομένως, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι συγκεκριμένο για να κερδίσεις μια γυναίκα.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι χαλαρός και ο εαυτός σου.

#3. Κάνε Το Πρώτο Βήμα Έτσι Κι Αλλιώς, Αγνόησε Τον Φόβο

Θυμήσου την ακόλουθη φράση: “Η δράση θεραπεύει τον φόβο”

Με άλλα λόγια, ό,τι φοβάσαι πήγαινε πάνω του.

Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτά που φοβόμαστε δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ. Είναι απλά μέρος της δικής μας φαντασίας και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Σταμάτα να φοβάσαι λοιπόν και δράσε ! Είναι ο πιο άμεσος και αποτελεσματικός τρόπος να ξεπεράσεις τις φοβίες σου και να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι τίποτα και κανένας δεν μπορεί να σε ρίξει.

Όλα αυτά τα σενάρια που περνάνε από το μυαλό σου πριν προσεγγίσεις την γυναίκα που σου αρέσει είναι απλά αυτό: σενάρια.

Δεν έχουν συμβεί και το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα συμβούν. Επομένως, αντί να υπεραναλύεις την κατάσταση και να σκέφτεσαι με τις ώρες τι θα γινόταν αν την προσέγγιζες κάνε το πρώτο βήμα και θα δεις ότι ο φόβος θα σε εγκαταλείψει.

Τη σχέση σου με τις γυναίκες και τους ανθρώπους δεν την καθορίζει το τι θα πεις ή θα κάνεις αλλά η αξία σου και το τι πιστεύεις εσύ ότι αξίζεις. Μην κολλάς. Κάνε το πρώτο βήμα και προχώρα δυναμικά.

Αν αναρωτιέσαι κι εσύ πώς μπορείς να ξεπεράσεις τον φόβο της προσέγγισης , δες εδώ.

Διάβασε το βιβλίο Άνδρας Αξίας. Μάθε πως να το αποκτήσεις εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.