4 Λάθη που Πρέπει να Αποφύγεις Όταν θέλεις να Κάνεις ένα Κομπλιμέντο

Ο τρόπος και ο λόγος που θα κάνεις κομπλιμέντο σε μια γυναίκα παίζουν μεγάλο ρόλο. Δώσε προσοχή στις λεπτομέρειες και κάνε την διαφορά.

Όλοι οι άνδρες θέλουμε να εκφράζουμε στην γυναίκα ότι μας αρέσει και ένας από τους τρόπους που το κάνουμε είναι με κομπλιμέντα, τα οποία είναι φυσιολογικό να αρέσουν ιδιαίτερα και στις γυναίκες.

Όπως καταλαβαίνεις δεν είναι πανάκεια για κάθε γυναίκα που θα ήθελες να είσαι μαζί της, αλλά ένα σχόλιο που την κατάλληλη στιγμή μπορεί να την κάνει να χαμογελάσει ή να θέλει να σε πάρει αγκαλιά και να της έχει ανεβάσει την αυτοπεποίθηση.

Αυτό προϋποθέτει κάποια πράγματα για να έχει αποτέλεσμα ένα κομπλιμέντο που θα κάνεις, όπως να ενδιαφέρεται και εκείνη σεξουαλικά ή να έχεις ήδη δημιουργήσει κάποια σχέση μαζί της.

Έτσι της λες κάτι που την διεγείρει, αφού προέρχεται από έναν άνδρα που τον έχει επιλέξει και την κάνει να νιώθει όμορφα και μοναδική μέσα από ένα τέτοιο σχόλιο και άρα ποθητή από εκείνον.

Δεν της δημιουργεί τον φόβο ότι κάνεις ένα σχόλιο για να την κερδίσεις γιατί αυτό το έχεις πετύχει ήδη, αλλά χωρίς να έχεις κάποιο άμεσο όφελος από αυτήν, την ανεβάζεις ψυχολογικά σαν γυναίκα και αυτό το εκτιμάει παραπάνω επειδή δεν εμφανίζεις κάποιο κίνητρο για δικό σου κέρδος.

Παρόλα αυτά αρκετοί κάνουμε το λάθος να ξεκινάμε την γνωριμία μας με μία γυναίκα με κομπλιμέντο χωρίς φυσικά να γνωρίζουμε κάτι για εκείνη με μοναδικό σκοπό μας να φανούμε ευχάριστοι και όχι επειδή άξιζε αυτό που της είπαμε.

Η γυναίκα άμεσα αντιλαμβάνεται τον λόγο που την προσεγγίζουμε, χωρίς να είμαστε υπερβολικοί στα σχόλια μας, όπως για το σώμα της ή για την ομορφιά της.

Άλλωστε αυτό το γνωρίζουν καλύτερα από εμάς και το έχουν ακούσει αρκετές αν όχι πολλές φορές πριν.

Ας δούμε λοιπόν τα 4 λάθη που πρέπει να αποφύγεις σε ανάλογες περιπτώσεις.

Μην Κάνεις κομπλιμέντο Μόνο για να Ξεκινήσεις μία Γνωριμία
Ο τρόπος και ο λόγος που θα κάνεις κομπλιμέντο σε μια γυναίκα παίζουν μεγάλο ρόλο. Δώσε προσοχή στις λεπτομέρειες και κάνε την διαφορά.

Δημιουργεί στην γυναίκα την εντύπωση ότι θέλεις να εκμαιεύσεις την ανταπόκριση της σε εσένα με αποτέλεσμα να μην βρίσκει σε αυτό κάτι που να έχει χιούμορ ή να δημιουργεί ερέθισμα για να θέλει σε γνωρίσει παραπάνω.

Είναι πιθανόν να έχει ακούσει κάτι παρόμοιο με αυτό που θα της πεις, οπότε παίζει ρόλο και ο τρόπος με τον οποίο θα της μιλήσεις.

Συνήθως στις πρώτες κουβέντες ακόμα και αν κάνεις κάποιο κομπλιμέντο θα πρέπει να αφήνεις στον αέρα την αίσθηση ότι το παίρνεις πίσω ανεβάζοντας με αυτόν τον τρόπο την ένταση στην αρχική συζήτηση σας.

Θεωρούμε ότι θα την Κερδίσουμε Απλώς με ένα Κομπλιμέντο
Ο τρόπος και ο λόγος που θα κάνεις κομπλιμέντο σε μια γυναίκα παίζουν μεγάλο ρόλο. Δώσε προσοχή στις λεπτομέρειες και κάνε την διαφορά.

Το ότι θεωρούμε πως αυτό θα την κάνει να μας μιλήσει περισσότερο, επειδή θα της πούμε ότι είναι όμορφη, κάτι το οποίο ήδη γνωρίζει αν κοιταχτεί απλώς σε ένα καθρέφτη και της το έχουν αναφέρει πολλοί μέχρι τότε δεν θα σε κάνει ξεχωριστό στα μάτια της.

Αντίθετα ένα πείραγμα θα έχει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα για να κερδίσεις το ενδιαφέρον της και στην συνέχεια να σχολιάσεις κάτι με το οποίο σχετίζεται η ίδια, κάνοντας κομπλιμέντο σε αυτό με το οποίο ασχολείται, στα χόμπι της ή στις απόψεις της για κάποιο θέμα.

Μην σε απασχολεί το γεγονός να πρέπει να πεις κάτι όμορφο για την εμφάνιση της για να ξεκινήσεις να μιλάς μαζί της, αλλά επικεντρώσου στον να πεις ακόμα και ένα «γεια σου» ή «καλησπέρα» με χαμόγελο και φέρνοντας ένα ευχάριστο κλίμα στην παρέα της.

Επίσης δεν είναι απαραίτητο να σχολιάζεις τα πάντα μόνο θετικά, αλλά και αρνητικά σε κάτι που δεν σου άρεσε.

Πρόσεχε να μην γίνεσαι κακός μαζί της, αλλά να συνεχίσεις να της μιλάς πάντα με ευγένεια.

Φοβάσαι για την Αντίδραση της και δεν Κάνεις Ποτέ Κομπλιμέντο
Ο τρόπος και ο λόγος που θα κάνεις κομπλιμέντο σε μια γυναίκα παίζουν μεγάλο ρόλο. Δώσε προσοχή στις λεπτομέρειες και κάνε την διαφορά.

Το να πεις κάποιες στιγμές κάτι που θα το έλεγες μόνο αν ήσουν σίγουρος πως της αρέσεις, κρίνοντας πως έφτασε η στιγμή που πρέπει να αλλάξει επίπεδο η κουβέντα σας, πολλές φορές θα σε βγάλει από το αδιέξοδο να προσπαθείς να την φιλήσεις και να ψάχνεις ευκαιρίες για κάτι τέτοιο.

Είναι ελάχιστες περιπτώσεις που να μου έχει τύχει η γυναίκα να εκφραστεί αρνητικά ή να προσβληθεί από ένα τέτοιο κομπλιμέντο.

Τις περισσότερες φορές αντιλαμβάνεσαι και εσύ ότι η γυναίκα θέλει να ακούσει τις προθέσεις σου, ακόμα και αν τις βλέπει ή το έχει καταλάβει από την αρχή, αλλά δεν θέλει η ίδια να εκτεθεί και να προχωρήσετε με δική της πρωτοβουλία.

Οπότε ο τρόπος που διαχειριζόμαστε ένα κομπλιμέντο και το λέμε – αφορά και την άνεση που έχουμε, να είμαστε σίγουροι για τις προθέσεις μας και τον τρόπο που τις εκφράζουμε.

Κάνεις Κομπλιμέντο Μόνο για την Ομορφιά της
Ο τρόπος και ο λόγος που θα κάνεις κομπλιμέντο σε μια γυναίκα παίζουν μεγάλο ρόλο. Δώσε προσοχή στις λεπτομέρειες και κάνε την διαφορά.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να υπερηφανεύεται κάποιος άνθρωπος, έτσι και οι γυναίκες θέλουν να ακούσουν ότι έχεις και άλλες επιλογές κριτηρίων εκτός από τις προφανείς, που έχει και η ίδια φυσικά για έναν άνδρα.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω η ομορφιά έχει μεγάλη σημασία για την γυναίκα και της αρέσει να ακούει ότι είναι όμορφη και μάλιστα από τον άνδρα της, όμως ένα κομπλιμέντο για τις ικανότητες της σε κάποιο ταλέντο της θα της δώσουν να καταλάβει ότι έχεις και άλλα κριτήρια πέραν των γνωστών.

Έτσι απέφυγε να επικεντρώνεσαι μόνο σε αυτά και ψάξε να βρεις πράγματα που όντως σου αρέσουν στο χαρακτήρα της και μπορεί να ταιριάζεις μαζί της.

Δεν είναι απαραίτητο να βρεις πάντα κάτι να πεις για να πείσεις τον εαυτό σου ότι σου αρέσει εκτός από την εμφάνιση της και σε κάτι άλλο.

Άλλωστε δεν θες να είσαι με έναν άνθρωπο που απλά θα σου αρέσει εμφανισιακά, αλλά να είσαι μαζί της επειδή πολλές πτυχές του εαυτού της σε διεγείρουν όπως και εκείνη.

 

Σημείωση : Πολλοί άνθρωποι κάνουν λάθη όταν προσπαθούν να κάνουν ένα κοπλιμέντο καθώς έχουν θέμα με το πως να εκφράσουν τις προθέσεις τους. Δες το παρακάτω video.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Ας πιστεύεις πως θέλεις να εκφράζεις πιο άμεσα το ενδιαφέρον σου σε μια γυναίκα, τότε δες εδώ.

Περιμένω την οποιαδήποτε απορία σου εδώ.

Να είσαι καλά.

alex
author
Όταν η αυτοβελτίωση και η προσωπική ανάπτυξη γίνεται καθημερινότητα με πειθαρχία, πείσμα και επιμονή, τότε μπορείς όχι μόνο να αποκτήσεις ποιοτικές γυναίκες στη ζωή σου αλλά και να γίνεις instructor στην μοναδική Εταιρεία Ανδρικής Αυτοβελτίωσης στην Ελλάδα. Ο Αλέξανδρος, από μαθητής έγινε δάσκαλος και η πορεία του εμπνέει τους ανθρώπους που αναλαμβάνει.