4 Πράγματα που Συνειδητοποιώ Όταν Ξεκινάω Διατροφή

Η αλήθεια πως δεν κάνω διατροφή συχνά. Βασικά κάνω διατροφή σπάνια έως καθόλου. Από την άλλη, υπάρχουν φορές που επειδή χάνω τον έλεγχο, το νευρικό μου σύστημα χτυπάει συναγερμό και φωνάζει πως κάτι πρέπει να γίνει.

Και κάπως έτσι ξεκινάω διατροφή.

Βάζω στο πρόγραμμα πρωινό που κάτω από άλλες συνθήκες δεν τρώω, προσέχω τις πρωτεΐνες και τους υδατάνθρακες, κόβω γλυκά και το βραδινό μπαίνει στο μικροσκόπιο.

Κάθε φορά λοιπόν που ξεκινάω διατροφή, παρατηρώ κάποια πράγματα που πέφτουν μπροστά μου όποτε αποφασίσω να πάω κόντρα στην αγαπημένη μου παρόρμηση.

Ας τα δούμε…

#1. Πρόσεξε μην Πεινάσεις όσο Κάνεις Διατροφή

Η στιγμές που είναι πιο πιθανό να χαλάσω την διατροφή μου είναι όταν βρεθώ πεινασμένος επειδή αμέλησα κάποιο γεύμα.

Επειδή με ξέρω, όταν βρεθώ σε πείνα χάνω τον έλεγχο και το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να φάω κάτι έτοιμο, λιπαρό, τηγανητό, φαντάζεσαι.

Φυσικά, όσο περισσότερο προσπαθώ να είμαι τυπικός στην διατροφή, τόσο περισσότερο αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι τόσο δύσκολο.

Δηλαδή, είναι πολύ πιο εύκολο να φας ένα φρούτο το απόγευμα ή ένα μικρό γεύμα παρά να φας ότι βρεις μπροστά σου αργά το βράδυ επειδή ο αυτοέλεγχος έχει πάει βόλτα.

Φυσικά αυτό που γράφω δεν είναι δική μου ανακάλυψη αλλά κάτι δεδομένο που συστήνουν όλοι όσοι ασχολούνται με την διατροφή.

#2. Μίλησε και με Άλλους

Δεν ξέρω για εσένα αλλά εμένα με βοηθάει πάρα πολύ να μιλάω κα με άλλους που κάνουν διατροφή.

Εκτός του ότι ανταλλάζω πληροφορίες και μιλάω για ένα θέμα που μου αρέσει, με βοηθάει από άποψη κινήτρου. Για να είμαι ειλικρινής, με βοηθάει πάρα πολύ στο κίνητρο όταν γνωρίζω πως υπάρχουν και άλλοι που όχι μόνο κάνουν διατροφή αλλά την κάνουν και καλύτερα  αλλά και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Και η αλήθεια είναι πως έχουν υπάρξει πολλές φορές που κάποιος που συζήτησα μαζί του για την διατροφή, μου έδωσε ιδέες και λύσεις.

#3. Η Αρχή Είναι Εύκολη

Πιστεύω και είναι καθαρά προσωπική μου άποψη, πως το ξεκίνημα είναι πιο εύκολο και ειδικά οι πρώτες δύο εβδομάδες.

Στην αρχή μου είναι πολύ πιο εύκολο να μείνω πειθαρχημένος στο πρόγραμμα μου. Όσο όμως περνά ο καιρός, ναι μεν γίνεται συνήθεια και πιο δύσκολο να ξεφύγεις, όμως χρειάζονται αλλαγές στην διατροφή και στο είδος φαγητού γιατί όταν κάποιο γεύμα το βαριέμαι μπορεί να το αντικαταστήσω με κάποιο λιγότερο ποιοτικό.

Όπως προανέφερα όμως, αυτό είναι καθαρά δική μου παρατήρηση.

#4. Μεγάλες Αλλαγές στη Διατροφή

Η αλήθεια είναι πως δεν κάνω διατροφή για να χάσω κιλά ή για να φτιάξω τον σωματότυπο μου. Ο λόγος είναι ξεκάθαρα ένας. Να μην τρώω σκουπίδια γιατί με επηρεάζουν στην καθημερινότητα μου.

Κάθε φορά που ξεκινάω, η ενέργεια μου ανεβαίνει κατακόρυφα, ο ύπνος μου γίνεται καλύτερος και μπορεί να σου φανεί αστείο όμως δεν αισθάνομαι το ίδιο φούσκωμα μετά το φαγητό. Αντιθέτως αισθάνομαι πιο ανάλαφρος.

Νε - CrossFit - MOS X Mindset Fitness | Kanto Me Styl

Φυσικά, η αλήθεια είναι πως η σωστή και αυστηρή διατροφή χρειάζεται ένα μπάτζετ. Ίσως δεν έχω βρει εγώ κάποια φόρμουλα, όμως η αγορά κάποιων πρώτων υλών για μεγάλο διάστημα έχει ένα κόστος.

Ακόμα, απαιτείται και κάποιος χρόνος ετοιμασίας γευμάτων αφού πρέπει τουλάχιστον δύο γεύματα θα πρέπει να μαγειρεύονται και αν απουσιάζεις πολλές ώρες από το σπίτι να τα παίρνεις μαζί σου.

Όπως και να έχει όμως, με λίγες αυξομειώσεις η διατροφή μπορεί να γίνει καλύτερη και πιο ποιοτική και παρόλο που μπορεί ο καθένας να την βιώνει διαφορετικά, τα οφέλη της είναι ίδια για όλους.

 

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Πώς να Πετυχαίνεις Χωρίς να Μαστιγώνεις τον Εαυτό σου

Σουβλάκι: Η Ιστορία Πίσω από το πιο Γνωστό Junk Food

Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πώς μπορείς να βελτιωθείς στην καθημερινότητά σου, δες εδώ

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr