4 Σημάδια ότι Θέλει να Της Μιλήσεις!

μιλήσεις

Πριν διαβάσεις οτιδήποτε δες το video.

Παρόλο που σταδιακά τα πράγματα αλλάζουν, εξακολουθεί να ισχύει ότι οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν να σου δώσουν σημάδια ώστε να πας να τους μιλήσεις εσύ, παρά να σου μιλήσουν πρώτες εκείνες.

Αυτό γίνεται και εξαιτίας των παραδοσιακών ρόλων των δύο φύλων, και επειδή θέλει να νιώθει ότι έχεις την αυτοπεποίθηση να ξεκινήσεις εσύ το φλερτ, αλλά και επειδή θέλει να αισθάνεται επιθυμητή και ποθητή από τους άνδρες.

Επίσης ασφαλώς και ισχύει ότι οι γυναίκες φοβούνται την απόρριψη όσο και οι άντρες, ίσως μάλιστα και παραπάνω. Οι άνδρες πολλές φορές αναρωτιούνται αν πρέπει ή δεν πρέπει να προσεγγίσουν κάποια κοπέλα που τους αρέσει και προσπαθούν να «ζυγίσουν» το αν είναι ανοιχτή στην επικοινωνία.

Έτσι οι γυναίκες, με τη σειρά τους, συχνά δίνουν διακριτικές, μη λεκτικές, προσκλήσεις ότι ναι, θα ήθελαν να τις προσεγγίσεις γιατί τους αρέσεις. Γνωρίζοντας αυτά τα σημάδια και ανταποκρινόμενος σε αυτές τις προσκλήσεις, μπορείς να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη.

Απαραίτητη Σημείωση:
Ανεξαρτήτως σημαδιών που θα αναλύσουμε ευθύς αμέσως, δεν πρέπει να περιορίζεσαι από αυτά, ούτε να τα χρησιμοποιείς ως δικαιολογία αν δεν υπάρχουν. Ως άνδρας θες να προσεγγίζεις οποιαδήποτε γυναίκα σου αρέσει με θάρρος και αυτοπεποίθηση.  

Σημάδι #1: Σε Κοιτάζει

μιλήσεις

Μία από τις πιο κοινές προσκλήσεις για προσέγγιση είναι και η πιο διακριτική: με το βλέμμα. Η οπτική επαφή είναι απίστευτα δυνατή και προσωπική. Μελέτες έχουν δείξει ότι η έντονη οπτική επαφή ανάμεσα σε δύο ανθρώπους αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς. Και αυτός είναι και ο λόγος που η έντονη οπτική επαφή χρησιμοποιείται από τις γυναίκες ως σημάδι ότι είναι ανοικτές στο να τους μιλήσεις.

Οπότε σε περίπτωση που αναρωτιέσαι αν ενδιαφέρεται για εσένα, πρόσεξε την κατεύθυνση του βλέμματος της. Κάποια που προσπαθεί ενεργά να έχει οπτική επαφή μαζί σου, είναι πολύ λογικό να είναι πιο ανοιχτή και στην προσέγγισή σου.

Μία γυναίκα που ενδιαφέρεται για εσένα, θα σε κοιτάξει στα μάτια, μετά θα κοιτάξει μακριά (συνήθως προς τα κάτω ή στο πλάι) και θα σε κοιτάξει πάλι ξανά, ίσως και με ένα ελαφρύ χαμόγελο. Μερικοί άνδρες αντιμετωπίζουν το γεγονός ότι η κοπέλα παίρνει το βλέμμα της ως σημάδι ότι σκέφτεται «ωχ, ας σταματήσω να τον κοιτάω, μη νομίσει ότι ενδιαφέρομαι». Άλλοι θεωρούν ότι η οπτική αυτή επαφή ήταν τυχαία και την προσπερνούν. Για αυτό σημαντικό είναι να παρατηρήσεις ότι αφού πάρει το βλέμμα της, σε ξανακοιτάζει. Αποτελεί έναν διακριτικό τρόπο να δει αν ενδιαφέρεσαι ακόμα.

Το χαμόγελο είναι για να σου δώσει μία ώθηση παραπάνω, να σου δείξει ότι κοίταζε εσένα και να σου δώσει να καταλάβεις ότι όταν θα της μιλήσεις  θα είναι θετική.

Σημάδι #2: Ανοικτή Γλώσσα Σώματος

Άλλες ενδείξεις ενδιαφέροντος και σημάδι ότι θα είναι θετική στην προσέγγισή σου, αποτελούν κάποιες σχεδόν ασυνείδητες κινήσεις. Οι άνθρωποι συνηθίζουν να κάνουν μικρές διακριτικές αλλαγές στην γλώσσα σώματός τους, όταν βλέπουν κάποιον που τους ελκύει. Το πιο γνωστό παράδειγμα με τις γυναίκες είναι το να ισιώνουν τα ρούχα τους ή να φτιάχνουν τα μαλλιά τους, ώστε εκείνη τη στιγμή να δείχνουν πιο ωραίες.

Ένα άλλο κοινό παράδειγμα πρόσκλησης για φλερτ, είναι να παίζει με τα μαλλιά της (τα χαϊδεύει, τα παίρνει ανάμεσα στα δάχτυλά της κλπ). Και συνολικά η γλώσσα σώματός της είναι πιο ανοικτή, τα χέρια είναι στο πλάι και όχι σταυρωμένα, ίσως χαϊδεύει κάποιο αντικείμενο κλπ.

Επίσης οι άνθρωποι τείνουν να γυρνούν το σώμα τους προς τα εκεί που είναι το ενδιαφέρον τους. Οπότε πρόσεξε αν έχει στάση σώματος γυρισμένη προς τα εσένα. Μπορεί επίσης να δεις ότι ασυναίσθητα αντιγράφει την δική σου στάση.

Απλά έχε υπόψη ότι μία μόνο κίνηση μπορεί να οφείλεται σε κάποια σύμπτωση. Για αυτό έχε το νου σου για περισσότερα από ένα σημάδια, τα οποία συμβαίνουν σε αλληλουχία και χρονικά κοντά το ένα στο άλλο.

Σημάδι #3: Βρίσκεται Κοντά σου

 

Η εγγύτητα είναι ένα άλλο σημάδι ότι ενδιαφέρεται. Ειδικά όταν κινείσαι και στέκεται ανάμεσα σε εσένα και εκεί που πηγαίνεις. Επίσης μπορεί να σταθεί κοντά σου, ώστε να σου είναι εύκολο να της πιάσεις κουβέντα. Γιατί το κάνει αυτό; Επειδή της δίνει τη δυνατότητα να δει αν ενδιαφέρεσαι χωρίς να χρειαστεί να έχει το άγχος της απόρριψης.

Συχνό είναι και το να περάσει ξυστά από δίπλα σου, ή να σε ακουμπήσει ενώ υπάρχει χώρος γύρω σας. Συνήθως αποτελεί και αυτό μία πρόσκληση για να γυρίσεις και να της πιάσεις την κουβέντα. Βέβαια αν το μέρος που βρίσκεσαι έχει συνωστισμό, τότε δεν σημαίνει ότι κάθε μία κοπέλα που σε ακουμπάει ενδιαφέρεται, και θα πρέπει να βασιστείς και στα υπόλοιπα σημάδια.

Επίσης αν είναι κάποια γνωστή σου (πχ συμφοιτήτρια) που βλέπεις τακτικά, τότε μπορεί να παρατηρείς ότι γενικά προσπαθεί συχνά να είναι κοντά σου και μέσα στο οπτικό σου πεδίο.

Και μια διευκρίνιση: την εγγύτητα την χρησιμοποιούν οι γυναίκες. Όταν το κάνει ένας άνδρας, δείχνει έλλειψη αυτοπεποίθησης και δειλία. Αν σου αρέσει εσένα, την προσεγγίζεις απευθείας, δεν στέκεσαι κοντά της διστακτικά.

Σημάδι #4: Σου Πιάνει την Κουβέντα για Άσχετο Λόγο

μιλήσεις

Αυτό συμβαίνει πιο συχνά απ’ όσο συνειδητοποιείς, ειδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είχες παρατηρήσει ποτέ κάποια που είναι κοντά σου και να κάνει ένα άσχετο (εκ πρώτης) σχόλιο; Πόση ώρα κάνει να έρθει ο καφές της, γιατί αργεί το λεωφορείο ή κάτι παρόμοιο;

Είναι ένας πολύ απλός τρόπος να σου πιάσει κουβέντα με έμμεσο τρόπο. Πρακτικά σου στέλνει μια χαμηλής επένδυσης πρόσκληση για συζήτηση, που αν δεν πιάσει μπορεί να την παραμερίσει ως ένα απλό σχόλιο που έκανε, ώστε να μην αισθανθεί άσχημα. Οι γυναίκες δύσκολα εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους με πιο ευθύ και άμεσο τρόπο.

Σίγουρα υπάρχουν και αυτές οι κοπέλες που απλά πετούν μία κουβέντα χωρίς να σημαίνει απαραίτητα κάτι. Άρα πως τις ξεχωρίζεις από όσες θέλουν όντως να μιλήσετε; Λαμβάνεις υπόψη και τα υπόλοιπα σημάδια: απόσταση, γλώσσα σώματος, τόνο ομιλίας. Αν νιώσεις ότι υπολογίζουν σε μία απάντηση, τότε ξεκίνα να διευρύνεις τη συζήτηση.

Και φυσικά υπολόγισε ότι όταν παρατηρείς αυτά τα σημάδια, θα πρέπει να δράσεις.  Αν δειλιάσεις και δεν τα αξιοποιήσεις δεν θα κερδίσεις κάτι. Μην αφήνεις λοιπόν την ευκαιρία να πάει χαμένη, αφού παρατηρείς ότι θέλει να την προσεγγίσεις. Αναγνώρισε τα σημάδια που δίνει και πήγαινε μίλα της!

Και αν παρόλο που είναι θετική στην προσέγγιση, αγχώνεσαι γιατί δεν ξέρεις τι να κάνεις, τότε δες εδώ με προσοχή.

Για οποιαδήποτε απορία έχεις επικοινώνησε μαζί μας εδώ.

Τέλος πριν της μιλήσεις, δες το παρακάτω video του Χρήστου. Θα σε βοηθήσει να μη κάνεις τα λάθη που κάνουμε οι περισσότεροι όταν είμαστε σε αρχάριο επίπεδο.

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.