4 Τρόποι με τους Οποίους Τσακώνονται τα Περισσότερα Ζευγάρια

Όλα τα ζευγάρια τσακώνονται. Κάθε σχέση έχει τις εντάσεις και τις διαφωνίες της. Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι τρόποι με τους οποίους τσακώνονται τα περισσότερα ζευγάρια και κάνουν πραγματική ζημιά στην σχέση τους.

Εάν αναρωτιέσαι εάν υπάρχουν και τρόποι για να τσακωθείς με τους οποίους μέσα από την διαφωνία θα προκύψει κάτι ωφέλιμο, τότε είσαι στο σωστό άρθρο !

Οι τρόποι που τσακώνονται τα περισσότερα ζευγάρια διαφέρουν σε πολλά με το πώς τσακώνονται τα ευτυχισμένα ζευγάρια.

Και όμως, υπάρχει τρόπος να διαφωνήσεις με την γυναίκα με την οποία έχεις σχέση, και όχι μόνο να μην καταλήξετε σε ρήξη και κλάματα, αλλά αντίθετα να επωφεληθείτε και οι δύο από αυτό.

Δεν χρειάζεται όλοι οι τσακωμοί να καταλήγουν με τους δύο συντρόφους σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Ο Χρήστος έχει μιλήσει σε συνέντευξή του για το πως μπορεί να ρολάρει όμορφα μια σχέση. Τσέκαρε:

Συνέχισε να διαβάζεις και θα ανακαλύψεις 4 τρόπους που τσακώνονται τα περισσότερα ζευγάρια και σε τι διαφέρουν από τους τρόπους που τσακώνονται τα ευτυχισμένα ζευγάρια.

#1. Ο Σκοπός Του Τσακωμού Είναι Να Μειώσουν Τον Άλλον

Τα περισσότερα ζευγάρια όταν τσακώνονται γίνονται επιθετικοί ο ένας απέναντι στον άλλο. Αυτό συμβαίνει γιατί υποσυνείδητα έχουν ως σκοπό να μειώσουν το άλλο άτομο και όχι να λύσουν το θέμα που έχει δημιουργηθεί.

Αυτό δεν είναι καθόλου ωφέλιμο, καθώς κανένας δεν θέλεις να τον μειώνουν και να τον κάνουν να νιώθει ότι δεν αξίζει.

Αντίθετα, τα ευτυχισμένα ζευγάρια μπορεί να βρίζουν τον σύντροφό τους κατά την διάρκεια ενός τσακωμού. Όμως σύμφωνα με έρευνες δεν έχουν στόχο να τον κάνουν να αισθανθεί αρνητικά για τον εαυτό του.

Ο σκοπός τους είναι να εκφραστούν και να εκτονώσουν ένα κομμάτι του εαυτού τους με ποιο έντονο τρόπο, χωρίς να κάνουν τον σύντροφό τους να αισθανθεί αρνητικά για τον εαυτό του.

 

#2. Ζευγάρια που Δεν Υποχωρούν, Γιατί Θέλουν Να Έχουν Δίκιο Πάση Θυσία

Εάν ο σκοπός σου σε έναν τσακωμό είναι να έχεις δίκιο πάση θυσία, τότε έχεις σίγουρα χάσει το παιχνίδι.

Ο σκοπός ενός τσακωμού δεν θα έπρεπε να είναι να ρίξει ο ένας τις ευθύνες στον άλλον, ούτε να βρείτε ποιος φταίει.

Και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν είναι να έχει κάποιος από τους δύο δίκιο και ο άλλος άδικο.

Αν ψάχνετε μανιωδώς να βρείτε το ποιος έχει δίκιο και το ποιος φταίει, τότε απομακρύνεστε και από τον αρχικό λόγο που αρχίσατε να τσακώνεστε.

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια, αντίθετα, γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν έχει σημασία ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, αρκεί να βρεθεί μια λύση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί. Γι’ αυτό και ξέρουν να υποχωρούν όταν χρειάζεται και να δίνουν χώρο στο ταίρι τους να μιλήσει και να εκφραστεί.

Μπορείς να δεις και το επεισόδιο από το Apla + Andrika που έχουμε συζητήσει για τα κριτήρια μιας σχέσης:

#3. Τα Περισσότερα Ζευγάρια Επιτίθονται Στο Άτομο, Όχι Στο Πρόβλημα

Έχει μεγάλη διαφορά το να επικεντρώνεις τον θυμό σου στο άτομο που έχεις απέναντί σου, με το να τον επικεντρώνεις στο πρόβλημα.

Όταν επιτίθεσαι στο πρόβλημα, τότε αυτόματα δεν προσβάλλεις τη σύντροφό σου. Αντίθετα είναι φανερό ότι επιδιώκεις να βρείτε μια κοινή λύση, με σεβασμό και αλληλοκατανόηση. Στόχος σου είναι να είστε και οι δύο ευτυχισμένοι.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα ζευγάρια, τα ευτυχισμένα ζευγάρια το συνειδητοποιούν αυτό και στρέφουν τον θυμό τους προς το πρόβλημα και όχι προς τον/την σύντροφό τους.

Έτσι γίνεται αντιληπτό ότι ο τσακωμός δεν έχει ως επίκεντρο το άλλο άτομο και ότι οτιδήποτε ειπωθεί δεν είναι για να προσβάλει το άλλο άτομο, αλλά αντίθετα για να βρεθεί μια κοινή λύση.

#4. Δεν Ακούνε Τον Σύντροφό Τους, Παρά Μόνο Μιλάνε

Το να είσαι ενεργός ακροατής κατά την διάρκεια ενός τσακωμού είναι ίσως το σημαντικότερο στοιχείο που θα σε ωφελήσει στο τέλος του τσακωμού να μην υπάρχει ουσιαστική ρήξη ανάμεσά σας.

Είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι ότι και το άλλο άτομο έχει δικαίωμα να μιλήσει, να πει την γνώμη του και να εκφραστεί. Όπως εσένα δεν σου αρέσει να σε διακόπτουν, έτσι δεν αρέσει και στην σύντροφό σου.

Τα περισσότερα ζευγάρια το ξεχνάνε αυτό. Θέλουν να πουν αυτό που έχουν στο μυαλό τους τη δεδομένη στιγμή. Έτσι δεν σκέφτονται ότι ίσως διακόπτουν την ροή της σκέψης του/της συντρόφου τους. Το αποτέλεσμα είναι και οι δύο πλευρές να εκνευρίζονται ακόμα περισσότερο. Έτσι κανένα θέμα δεν έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί. Αποτέλεσμα είναι να μην μπορούν να καταλήξουν σε κανένα συμπέρασμα.

Όταν τσακώνονται τα ευτυχισμένα ζευγάρια, το κάνουν με αλληλοσεβασμό στον τρόπο σκέψης του άλλου και αλληλοκατανόηση. Έχουν στο μυαλό τους ότι ακόμα και σε έναν τσακωμό, ο σκοπός είναι να βρεθεί μια ικανοποιητική λύση. Δε θέλουν να ρίξει ευθύνες ο ένας στον άλλον ή να φανεί ποιος έχει δίκιο.

Μόνο έτσι δημιουργούνται υγιείς σχέσεις και οι τσακωμοί γίνονται εποικοδομητικοί για ένα ζευγάρι.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Πώς να Είσαι Καλός Χωρίς να σε Πατούν και να σε Θεωρούν Δεδομένο

Γιατί οι Ευγενικοί Άνθρωποι Είναι Συνήθως και οι πιο Δυνατοί

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το πώς μπορείς να διαχειριστείς την σχέση σου, δες εδώ

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.