5+1 Χαρακτηριστικά για να Εκτοξευθεί η Επικοινωνία σου

5+1 Χαρακτηριστικά για να Εκτοξευθεί η Επικοινωνία σου

Πως Να Εκτοξευθεί Η Επικοινωνία Σου

Η αποτελεσματική επικοινωνία είναι κάτι που πραγματικά μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή. Οι άνθρωποι που επικοινωνούν αποτελεσματικά είναι πιο πιθανό να κερδίσουν αυτό που θέλουν σε μια συνδιαλλαγή και να αποκτήσουν πιο ευτυχισμένες και υγιείς σχέσεις στη ζωή τους.

Ωστόσο, δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ικανότητα να επικοινωνούν αποτελεσματικά.

Σε πολλές περιπτώσεις, πολλοί άνθρωποι κολλούν, αδυνατούν να εκφράσουν αυτό που θέλουν, χάνουν τα λόγια τους ή καταλήγουν σε διαμάχες.

Συνήθως, δεν έχει να κάνει με το τι λένε αυτά τα άτομα αλλά με το πώς το λένε. Η αποτελεσματική επικοινωνία στο φλερτ και τις ανθρώπινες σχέσεις εξαρτάται από πολλούς παράγοντες τους οποίους θα εξετάσουμε παρακάτω. Και επηρεάζει σε τεράστιο βαθμό την ποιότητα της ζωής μας.

Ταυτόχρονα, είναι πολύ σημαντικό να αναπτύξουμε εκείνα τα χαρακτηριστικά τα οποία θα μας φέρουν πιο κοντά με τους υπόλοιπους ανθρώπους και θα μας βοηθήσουν να συνεργαστούμε αποτελεσματικά μαζί τους.

Κάθε σχέση, είτε φιλική είτε ερωτική είτε επαγγελματική, είναι ένα είδος συνεργασίας. Φυσικά, υπάρχουν κώδικες επικοινωνίας και ανάμεσα σε φίλους. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με τους κώδικες επικοινωνίας σε μια αντρική φιλία.

Επομένως, είναι πολύ σημαντικό σταδιακά να αναπτύξουμε εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα εκτοξεύσουν την επικοινωνία μας με τους γύρω μας.

 

#1. Αυθεντικότητα Για Να Εκτοξευθεί Η Επικοινωνία

Το να είσαι αυθεντικός κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας σου είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Αυθεντικότητα είναι η ικανότητα του να συμπεριφέρεσαι και να εκφράζεσαι ελεύθερα, να είσαι δηλαδή ο εαυτός σου.

Για να το πετύχεις αυτό θα χρειαστεί να πετύχεις τα εξής δύο:

α) Παρατήρησε το πώς συμπεριφέρεσαι μέχρι τώρα. Με άλλα λόγια να εστιάσεις στον εαυτό σου.

Παρατήρησε το πώς συμπεριφέρεσαι μέχρι τώρα και το πώς επικοινωνείς, καθώς και το εάν είσαι ικανοποιημένος με αυτό.

Έπειτα, εστίασε στο εάν μπορείς να αλλάξεις τα στοιχεία αυτά που δεν σε ικανοποιούν.

β) Εστίασε στο πώς θέλεις να γίνεις.

Αυτό είναι εξίσου σημαντικό. Να έχεις στο μυαλό σου πάντα μια ξεκάθαρη εικόνα του πού θέλεις να φτάσεις και του πόσο καλός θέλεις να γίνεις στην επικοινωνία.

Και τα δύο αυτά σημεία θα σε βοηθήσουν να γίνεις πιο αυθεντικός στην επικοινωνία σου. Δεν χρειάζεται να προσποιείσαι κάτι που δεν είσαι.

Παρατήρησε το πώς συμπεριφέρεσαι και μετά επιδίωξε να φτάσεις στο σημείο που θέλεις, έχοντας στο μυαλό σου να είσαι ειλικρινής στον τρόπο επικοινωνίας σου, πρώτα με τον εαυτό σου κι έπειτα με τους άλλους.

#2. Η Γνώση Θα Βοηθήσει  Να Εκτοξευθεί Η Επικοινωνία Σου

Προκειμένου να είσαι αποτελεσματικότερος στην επικοινωνία σου θα χρειαστείς και την απαραίτητη γνώση.

Η γνώση που θα χρειαστείς είναι η εξής:

α) Γνώση για τον εαυτό σου.

Πώς συμπεριφέρεσαι όταν είσαι ανάμεσα σε κόσμο; Έχεις καλή γλώσσα σώματος και τονικότητα φωνής; Ποια είναι τα συναισθήματά σου και πώς τα διαχειρίζεσαι;

β) Γνώση για τον συνομιλητή σου.

Πρέπει να είσαι πολύ παρατηρητικός σε ό,τι αφορά τον συνομιλητή σου.

Παρατήρησε τη γλώσσα σώματός του, τις εκφράσεις του και το πώς αισθάνεται. Εάν δεν σου αρέσει αυτό που λέει ο συνομιλητής σου, τότε ή άλλαξε θέμα ή κάνε μια ερώτηση για να καταλάβεις περισσότερα.

γ) Γνώση των συνθηκών.

Ενδεχομένως να μιλάς με μια γυναίκα και να είστε με μια φίλη της που είναι αρνητική. Ή ίσως να είστε ανάμεσα σε κόσμο και να νιώθει άβολα.

Το να παρατηρείς τις συνθήκες είναι εξαιρετικά σημαντικό προκειμένου να μπορείς να τις διαχειριστείς κιόλας.

Εάν οι συνθήκες και το περιβάλλον που βρίσκεστε δεν ευνοούν την επικοινωνία, τότε δείξε κατανόηση και δώσε χρόνο στον συνομιλητή σου να προσαρμοστεί.

#3. Αυτοπεποίθηση Στην Επικοινωνία

Το να έχεις αυτοπεποίθηση είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για επιτυχημένη επικοινωνία.

Η αυτοπεποίθηση στην επικοινωνία είναι η σιγουριά που μπορείς να προβάλεις μιλώντας με καινούριους ανθρώπους.

Για να το πετύχεις αυτό θα χρειαστεί να μιλάς με πολλούς ανθρώπους καθημερινά ώστε να βγαίνει αβίαστα η πληροφορία.

Και πάλι, θα χρειαστεί να παρατηρήσεις το πώς συμπεριφέρεσαι.

Αυτό που λες έχει κάποια δύναμη να δημιουργήσει ένα συναίσθημα στον συνομιλητή σου;

Ζεις στη στιγμή ή το μυαλό σου τρέχει διαρκώς σε πιθανά μελλοντικά σενάρια;

Σε κάθε περίπτωση, το να αναπτύξεις αυτοπεποίθηση στην επικοινωνία είναι κυρίως θέμα εξάσκησης και εμπειρίας.

 

#4. Πρόβαλε Το Ταλέντο Που Έχεις

Όλοι οι άνθρωποι έχουν κάτι ξεχωριστό και έχουν μια κλίση σε κάποιον τομέα. Είναι πολύ σημαντικό να προβάλεις αυτό το ταλέντο κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας σου, γιατί αυτό θα σου δώσει σιγουριά και δύναμη.

Όταν προβάλουμε το ταλέντο μας μιλάμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και είμαστε πιο σίγουροι για τον εαυτό μας.

Επομένως, πρόβαλε το ταλέντο σου, όποιο κι αν είναι αυτό, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας. Φυσικά, στο βίντεο του Θέμη θα βρεις αναλυτικά τα 5+1 χαρακτηριστικά τα οποία εάν τα αναπτύξεις, θα εκτοξεύσεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες.

#5. Να Είσαι Ευέλικτος Κατά Τη Διάρκεια Της Επικοινωνίας

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει να συμβιβάζεσαι.

Αυτό σημαίνει ότι θα διορθώσεις ή θα αναθεωρήσεις κάποια πράγματα που κάνεις στην επικοινωνία σου και δεν είναι αποτελεσματικά μέχρι τώρα.

Άκου πραγματικά τον συνομιλητή σου και δες πώς αντιδράει.

Οι αντιδράσεις του μπορεί να είναι ένα χρήσιμο μάθημα για όλα εκείνα που πρέπει να διορθώσεις κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας σου με τους υπόλοιπους ανθρώπους.

 

Bonus! Να Είσαι Ετοιμόλογος Στην Επικοινωνία

Αντιλαμβάνομαι ότι το να είσαι ετοιμόλογος δεν είναι κάτι εύκολο, είναι ωστόσο κάτι το οποίο μπορείς να το καλλιεργήσεις και αποτελείται από τα εξής τρία στοιχεία:

α) Γνώση: Να ξέρεις τι θέλεις να πεις.

β) Δεξιότητα: Το πώς εκφράζεις αυτό που θέλεις να πεις.

γ) Οικειότητα: Βγες έξω και ανέπτυξε αλληλεπίδραση με κόσμο ώστε να αναπτύξεις οικειότητα με το να επικοινωνείς αβίαστα με κόσμο.

Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω το πόσο σημαντικό είναι το να αναπτύξεις αποτελεσματική επικοινωνία με τους γύρω σου.

Φυσικά, θα πρέπει να αντιληφθείς ότι οι επικοινωνιακές δεξιότητες αναπτύσσονται σταδιακά και με τον καιρό, και φυσικά δεν πρέπει να πιέσεις κάτι.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να ακολουθήσεις τα παραπάνω βήματα και να αναπτύξεις τα παραπάνω χαρακτηριστικά προκειμένου να εκτοξεύσεις την επικοινωνία σου.

Άλλωστε οι επικοινωνιακές δεξιότητες υποδεικνύουν έναν Άνδρα Αξίας. Και μπορείς κι εσύ να τις κατακτήσεις. Μην αργείς. Δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.