Τι ρόλο παίζεις στη σχέση σου; – 5 Απλά πράγματα για να γίνεις καλύτερος

Ποιος είναι ο ρόλος σου στη σχέση σου;

Έχεις το ρόλο του άντρα ή τον έχεις παραχωρήσει;

Τί παριστάνεις στη σχέση σου; Αν κάνεις ένα βήμα πίσω και κοιτάξεις τον εαυτό σου, αισθάνεσαι ικανοποιημένος από αυτό που βλέπεις;

Εντάξει, δεν λέω, καλή η γυναικεία χειραφέτηση και πολύ ωραίο να υπάρχει ίση αντιμετώπιση και κατανόηση. Μήπως όμως κάποια στιγμή χάσαμε την μπάλα λόγω υπερβολικού ζήλου;

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι κουραστικό πλέον να βλέπεις άντρες εκεί έξω που δεν είναι ικανοί να διαχειριστούν ούτε τις ευκολότερες των καταστάσεων γιατί δεν έμαθαν ποτέ να είναι άντρες.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου για να πάρει κάποιος μία απόφαση, χρειάζεται τη συμβουλή και την άδεια της μητέρας του για να το κάνει!

Αλήθεια τώρα, ειδικά στα πλαίσια της “ελληνικής νοοτροπίας” που θέλει έναν άντρα να μένει με τους γονείς του μέχρι τα 30-40 έχουμε χάσει κάθε μέτρο.

Αν λοιπόν δεν έχεις μάθει να διαχειρίζεσαι τον εαυτό σου ως κάποια ηλικία, πως περιμένεις να μάθεις να διαχειρίζεσαι μία σχέση; Αν έχεις μάθει από μικρός να αφήνεις μία γυναίκα στο σπίτι να παίρνει τις αποφάσεις και να κάνει κουμάντο, τότε είναι αναμενόμενο να κάνεις το ίδιο και σε μία σχέση.

Μην είσαι θεατής στη σχέση σου
Το πιο πιθανό είναι να καταλήξεις σε μία σχέση όπου απλά ακολουθείς, χωρίς ιδιαίτερες πρωτοβουλίες και με “μισό ρόλο”. Αν λοιπόν δεν μπορείς να προσφέρεις ούτε τα βασικά σε μία γυναίκα, μην περιμένεις να πάρεις τίποτα πίσω και φυσικά δεν μπορείς και να διεκδικήσεις κάτι.

Τι χρειάζεται να αλλάξεις για να μπορέσεις να σταθείς σαν σωστός άντρας σε μία σχέση;

Ας αποφύγουμε τα κλισέ, όπως οι άντρες δεν κλαίνε, ο άντρας πρέπει να είναι πολλά βαρύς, που και που πρέπει να σηκώνει το χέρι και άλλες κολλημένες νοοτροπίες, ξεχασμένες από προηγούμενες δεκαετίες.

 

Να είσαι ανεξάρτητος

Για αρχή πρέπει να είσαι ανεξάρτητος. Να μπορείς να σταθείς στα πόδια σου μόνος σου και να έχεις μάθει να συντηρείς τον εαυτό σου. Αυτό θα σου δώσει αυτοπεποίθηση σε μία σχέση. Εξάλλου η σχέση ή συνύπαρξη με μία γυναίκα δεν πρέπει να είναι σχέση ανάγκης ή εξάρτησης αλλά επιλογής. Θα είσαι εκεί λόγω επιλογής και όχι λόγω έλλειψης επιλογών.

 

Συνέπεια και συνέχεια

Να έχεις συνέχεια και συνέπεια σε αυτά που λες και αυτά που κάνεις. Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από έναν άντρα που είναι αερολόγος, φαφλατάς, που υπόσχεται και δεν τηρεί. Να είσαι έτοιμος ανά πάσα ώρα και στιγμή να υλοποιείς αυτά που τάζεις. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για μία γυναίκα, από έναν άντρα που τιμάει το λόγο του. Που είναι σταθερός και μπορεί να προσφέρει ασφάλεια.

Ακόμη και για μία ανεξάρτητη γυναίκα που μπορεί να σταθεί στα πόδια της και να στηρίξει τον εαυτό της, αυτό μετράει πολύ και παίζει μεγάλο ρόλο.

Συμπεριφέρσου όπως χρειάζεται.
Συμπεριφέρσου όπως χρειάζεται.

 

Ανέλαβε την ευθύνη

Μην λειτουργείς σαν παιδί. Μάθε να αναλαμβάνεις την ευθύνη για ότι έχεις κάνει και μάθε να δέχεσαι και τις επιπτώσεις. Από αυτές θα γίνεις καλύτερος και θα δείξεις ότι αξίζει να ασχοληθεί μία γυναίκα μαζί σου.

 

Ηγήσου

Έτσι απλά. Αν θες να σε δουν ως κάποιον που αξίζει, μάθε να ηγείσαι. Αν δεις ότι υπάρχει μία κατάσταση στην οποία πρέπει να μπεις μπροστά και να λύσεις ένα πρόβλημα, μην διστάσεις να το κάνεις. Είναι αλληλένδετο με το να μάθεις να αναλαμβάνεις την ευθύνη. Ακόμη κι αν δεν είσαι σίγουρος για το πώς να λύσεις το πρόβλημα, μπορείς να συμβουλευτείς αυτήν με την οποία είσαι μαζί. Έπειτα μπορείς να πάρεις την πρωτοβουλία και να το λύσεις. Απλά φρόντισε να είσαι εσύ αυτός που θα το κάνει.

 

Να έχεις συναισθηματικό έλεγχο

Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από το να μην μπορείς να ελέγξεις τα συναισθήματά σου. Οι εκρήξεις θυμού και ζήλιας θα σε μειώσουν στα μάτια της και θα σε αντιμετωπίσει όπως συμπεριφέρεσαι. Σαν μικρό παιδί.

Δεν χειρίζεσαι μία σχέση έτσι
Δεν είναι αυτός ο τρόπος

 

Πολύ απλά, συμπεριφέρσου σαν άντρας. Αποφασιστικότητα, σιγουριά, αυτονομία, αυτοπειθαρχία, ειλικρίνεια και ακεραιότητα. Απλά πράγματα που αν μάθεις να τα εφαρμόζεις σιγά σιγά, θα δεις την σχέση σου αλλά και τη ζωή σου γενικότερα να αλλάζει προς το καλύτερο.

 

Περιμένω τα σχόλια σου εδώ

Men Of Style

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους.
Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Men Of Style
Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.