5 Αθλήματα που Ανεβάζουν την Τεστοστερόνη Κατακόρυφα

5 Αθλήματα που Ανεβάζουν την Τεστοστερόνη Κατακόρυφα

Η τεστοστερόνη είναι ένας βασικός παράγοντας του ανδρισμού και μια ορμόνη που παίζει τεράστιο ρόλο στον σχηματισμό των αρρενωπών εξωτερικών χαρακτηριστικών αλλά και της αρρενωπής προσωπικότητας.

Στους άνδρες, είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχει τεστοστερόνη στα σωστά επίπεδα στο σώμα τους, όχι μόνο για την υγεία τους αλλά και για το να είναι σε θέση να προβάλλουν αρρενωπότητα και τα ανδρικά χαρακτηριστικά που βρίσκουν ελκυστικά οι γυναίκες.

Σε περίπτωση που κάποιος άντρας έχει χαμηλή τεστοστερόνη ή θέλει να την αυξήση, η άσκηση είναι από τις κύριες μεθόδους για να το πετύχει.

Σύμφωνα με αρκετές επιστημονικές έρευνες, η άσκηση βοηθάει σε σημαντικό βαθμό την αύξηση της τεστοστερόνης ή την επιστροφή της σε φυσιολογικά επίπεδα.

Αυτό σημαίνει ότι εάν συνδυάσεις σωστά την συχνή, καθημερινή, εντατική άσκηση με σωστή διατροφή και ποιοτικό ύπνο, τα επίπεδα τεστοστερόνης είναι πολύ πιθανό να ανέβουν.

Ωστόσο, δεν βοηθάει η οποιαδήποτε άσκηση στην αύξηση των επιπέδων της τεστοστερόνης.

Φυσικά και η γυμναστική στο σπίτι είναι σημαντική, οπότε πριν διαβάσεις παρακάτω δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με τα οφέλη του να ασκείσαι στο σπίτι σου.

Αντίθετα, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν πέντε συγκεκριμένα αθλήματα που ανεβάζουν την τεστοστερόνη στον οργανισμό.

#1. Βάρη. Το Νο 1 Άθλημα που Ανεβάζει την τεστοστερόνη

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα βάρη είναι το Νο 1 ίσως άθλημα για την αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης.

Με τα βάρη πετυχαίνεις δύο βασικά πράγματα:

#1. Χτίζεις τους μύς σου και αυξάνεις τη μυϊκή σου δύναμη.

#2. Πετυχαίνεις απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με τον Dr. Jadick, το άθλημα της άρσης βαρών είναι ένας από τους πιο ενδεδειγμένους τρόπους για να αυξήσεις κατακόρυφα την τεστοστερόνη στο σώμα σου. Καθώς η μυϊκή μάζα αυξάνεται, η τεστοστερόνη ανεβαίνει.

Επομένως, η άρση βαρών θεωρείται το πρώτο και ίσως ένα από τα κύρια αθλήματα που μπορείς να ξεκινήσεις εάν θέλεις να δεις την τεστοστερόνη σου να ανεβαίνει.

 

#2. Ποδόσφαιρο. Η Τεστοστερόνη Ανεβαίνει Όχι Μόνο Όταν Βλέπεις

Το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο.

Ωστόσο, είναι και ένα άθλημα που αυξάνει την τεστοστερόνη κατακόρυφα.

Επειδή περιλαμβάνει έντονο τρέξιμο και έντονη άσκηση, αλλά και ανταγωνισμό, η τεστοστερόνη φτάνει κυριολεκτικά στα ύψη.

Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο ανταγωνισμός σε συνδυασμό με την έντονη άσκηση αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό μας.

Επομένως, το ποδόσφαιρο δεν προσφέρει μόνο απόλαυση. Το γεγονός ότι συνδυάζει έντονο τρέξιμο, έντονη άσκηση και ανταγωνισμό δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να αυξηθεί η έκκριση τεστοστερόνης στον οργανισμό σου.

 

#3. Ενόργανη

5 Αθλήματα που Ανεβάζουν την Τεστοστερόνη Κατακόρυφα

Ένα ακόμα πολύ διαδεδομένο άθλημα που πιστεύεται ότι έχει μεγάλη σύνδεση με την αύξηση της τεστοστερόνης είναι η ενόργανη.

Η ενόργανη συνδυάζει την αύξηση της μυϊκής μάζας με την έντονη άσκηση και την ευλυγισία.

Ειδικά στους άντρες, επειδή είναι απαραίτητο οι αθλητές να είναι σε εξαιρετικά υψηλή φυσική κατάσταση κατά τη διάρκεια του προγράμματός τους, το ασκησιολόγειο της προπόνησης είναι αρκετά έντονο.

Η ενόργανη είναι το άθλημα που περιλαμβάνει το μεγαλύτερο ποσοστό ασκήσεων ενδυνάμωσης σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα αθλήματα.

Στην προπόνηση δίνεται τεράστιο βάρος στην αύξηση της μυϊκής δύναμης και της αντοχής.

Το αποτέλεσμα είναι ότι η τεστοστερόνη, μετά από ένα διάστημα, ανεβαίνει κατακόρυφα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα άθλημα που περιλαμβάνει μια ποικιλία ασκήσεων και γυμνάζει όλο το σώμα.

 

#4. Στίβος

Ο στίβος, πέρα από ένα άθλημα που είναι άκρως διασκεδαστικό καθώς περιλαμβάνει και μια μεγάλη ποικιλία ασκήσεων και επιλογών, γυμνάζει σχεδόν όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος.

Αρκετές έρευνες έχουν πλέον αποδείξει ότι μπορείς να ανεβάζεις την τεστοστερόνη σου μόνο με το τρέξιμο, και μια συγκεκριμένη έρευνα  ανέφερε ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης ανέβηκαν κατακόρυφα σε άτομα που έκαναν sprint, δηλαδή πολύ έντονο τρέξιμο για έξι δευτερόλεπτα.

Το πιο αξιοσημείωτο ήταν ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης τους παρέμειναν σε υψηλό επίπεδο αρκετή ώρα αφότου το τρέξιμο τελείωσε.

Επομένως, εάν εισάγεις τον στοίβο και το τρέξιμο στρατηγικά στη ζωή σου, θα δεις την τεστοστερόνη σου να εκτοξεύεται.

 

#5. Μπάσκετ

Το μπάσκετ είναι ένα άκρως αγαπητό άθλημα στους περισσότερους άντρες, το οποίο επίσης επηρεάζει τα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό σου.

Αυτό συμβαίνει γιατί συνδυάζει το sprint με έντονη άσκηση και υψηλό ανταγωνισμό.

Είναι ένα άθλημα που απαιτεί υψηλή τεχνική και αντοχές και γυμνάζει όλες τις μυϊκές ομάδες παράλληλα.

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι αθλητές του μπάσκετ δημιουργούν ένα σώμα που είναι σωστά γυμνασμένο και με αρκετά υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης.

Επομένως, πέρα από την απόλαυση και τη διασκέδαση που μπορείς να πάρεις μέσα από το συγκεκριμένο άθλημα, θα δεις και την τεστοστερόνη σου να ανεβαίνει.

Επίσης, ένα είδος γυμναστικής που οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσεις είναι το CrossFit. Είναι ίσως ένα από τα πιο σύγχρονα και γνωστά είδη γυμναστικής σήμερα για το οποίο ακούγονται πολλά, και ο Θέμης δοκίμασε να κάνει μια πολύ απαιτητική προπόνηση. Δες περισσότερα στο βίντεο.

Κλείνοντας, καλό είναι να τονίσουμε ότι η τεστοστερόνη είναι μια βασική ορμόνη για τον οργανισμό, ειδικά για τους άντρες.

Η χαμηλή τεστοστερόνη μπορεί να μειώσει τη σεξουαλική όρεξη, την διάθεση, τη μυϊκή μάζα, την ενέργεια, τη ζωτικότητα, να επηρεάσει την ψυχική υγεία και πολλά ακόμη.

Γι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχεις τεστοστερόνη στον οργανισμό σου, και μάλιστα σε φυσιολογικά επίπεδα.

Σε περίπτωση που έχεις ανακαλύψει ότι δεν έχεις τεστοστερόνη στα φυσιολογικά ποσοστά, τότε καλό είναι να επιλέξεις και να ξεκινήσεις ένα από τα παραπάνω αθλήματα.

Και τα πέντε αυτά αθλήματα, εκτός από ωραίο σώμα και καλή υγεία, θα βοηθήσουν την ψυχολογία σου και θα ακονίσουν το μυαλό σου.

Σε περίπτωση που το σκέφτεσαι ακόμα, ήρθε η ώρα να το πάρεις απόφαση.

Αν ψάχνεις πάντως κι άλλους τρόπους να αναβαθμίσεις τον εαυτό σου, δες εδώ

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.