5 Καταστάσεις που μας Σπάνε τα Νεύρα

5 Καταστάσεις που μας Σπάνε τα Νεύρα

Όταν Σου Σπάνε Τα Νεύρα…

Υπάρχουν μερικές καταστάσεις που κυριολεκτικά μας σπάνε τα νεύρα.

Και αυτές οι καταστάσεις μπορεί να έρθουν σε οποιαδήποτε φάση της ζωής μας και σε οποιονδήποτε τομέα.

Το σημαντικό είναι να είμαστε σε θέση να τις διαχειριστούμε και να τις αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά.

Είμαι σίγουρος ότι, σε πολλές περιπτώσεις, είναι πολύ δύσκολο να κρατήσουμε τα νεύρα μας. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο το ότι, με το να κρατήσουμε μέσα μας τον θυμό μας, συμπεριφερόμαστε με τον κατάλληλο τρόπο.

Σε πολλές περιπτώσεις, είναι καλύτερο να εκφράζουμε αυτό που μας ενοχλεί με τον κατάλληλο τρόπο.

Είμαι σίγουρος ότι, διαβάζοντας το σημερινό άρθρο, θα ταυτιστείς και θα συνειδητοποιήσεις ότι αυτές οι καταστάσεις σπάνε τα νεύρα σε όλους μας.

#1. Μας Σπάνε Τα Νεύρα Όταν Μας Αδικούν

Το να μας αδικήσουν είναι κάτι που μας δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα και μας κάνει να νιώθουμε ότι κάτι δεν κάναμε καλά ή ότι δεν αξίζουμε.

Ειδικά εάν γίνεται στον εργασιακό μας χώρο, που συνήθως είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μια θετική και καλή εικόνα, το να μας αδικήσει κάποιος μπορεί να μας φέρει σε πολύ δύσκολη θέση.

Ωστόσο, είναι καλό σε κάθε περίπτωση να υποστηρίζουμε τον εαυτό μας και να λέμε την άποψή μας ανοιχτά. Δεν μας ωφελεί να αφήνουμε την αδικία να περνάει, γιατί τότε είναι πολύ πιθανό να επαναληφθεί.

Από τη στιγμή που νιώθουμε ότι έχουμε αδικηθεί σε οποιαδήποτε κατάσταση, πρέπει να αναλάβουμε δράση και να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Δεν ωφελεί να μας σπάνε τα νεύρα επειδή κάποιος μας αδίκησε.

Πριν συνεχίσεις να διαβάζεις, δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika που αναφέρεται στις καταστάσεις που μας σπάνε τα νεύρα και στο πώς μπορούμε να τις διαχειριστούμε.

#2. Όταν Πρέπει Να Συνεργαστούμε Με Κάποιον Που Δεν Συμπεριφέρεται Σωστά

Η συμπεριφορά ενός ατόμου είναι πολύ σημαντική προκειμένου να υπάρχει μια λειτουργική συνεργασία.

Όταν αναγκαζόμαστε, σε επαγγελματικό ή κοινωνικό πλαίσιο, να συνεργαστούμε με κάποιον που δεν συμπεριφέρεται σωστά, είναι λογικό να μας σπάνε τα νεύρα.

Είτε δεν συμπεριφέρεται σωστά σε εμάς είτε στους γύρω του, σε κάθε περίπτωση μια άσχημη και τοξική συμπεριφορά δυσκολεύει την αρμονική συνεργασία.

Ειδικά εάν δεν υπάρχει εναλλακτική και πρέπει οπωσδήποτε να συνεργαστούμε με αυτό το άτομο, τότε ο χειρισμός της κατάστασης είναι πολύ λεπτός.

Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστεί να θέσουμε ξεκάθαρα όρια και να μην αφήσουμε την αρνητική συμπεριφορά να μας επηρεάσει.

#3. Η Ειρωνεία Και Η Προσβλητική Συμπεριφορά Προκαλεί Νεύρα

Το να συναναστρεφόμαστε με ανθρώπους που είναι ειρωνικοί απέναντί μας και έχουν προσβλητική συμπεριφορά μάς δημιουργεί τοξικά συναισθήματα και σίγουρα μας σπάει τα νεύρα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι κρίσιμο να μην ανεχτούμε αυτές τις μειωτικές συμπεριφορές.

Δεν χρειάζεται να είμαστε δίπλα σε ανθρώπους που μας δημιουργούν θυμό και νεύρα.

Το καλύτερο θα ήταν ή να οριοθετηθούμε καλύτερα ή να φύγουμε από αυτή τη σχέση.

Φυσικά, άλλη μια κατάσταση που σίγουρα μας σπάει τα νεύρα είναι όταν μια γυναίκα δεν είναι ξεκάθαρη στο τι θέλει από εμάς και μας στέλνει μεικτά σημάδια. Δες το βίντεο του Χρήστου σχετικά με τα μεικτά σημάδια και το πώς μπορείς να διαχειριστείς μια κατάσταση στην οποία σου δείχνει ότι σε θέλει αλλά σε απορρίπτει.

#4. Όταν Χάνουμε Μια Ευκαιρία Μέσα Από Τα Χέρια Μας

Κάτι που προσωπικά μου σπάει τα νεύρα σε τεράστιο βαθμό είναι το να χάνω ευκαιρίες και μάλιστα μέσα από τα χέρια μου.

Αυτό μπορεί πραγματικά να με κάνει να εκνευριστώ ή ακόμα και να θυμώσω, καθώς μπαίνω στη διαδικασία να σκέφτομαι διαρκώς τι θα είχε γίνει και πόσα θα είχα κερδίσει εάν δεν έχανα εκείνη την ευκαιρία.

Ωστόσο, μακροπρόθεσμα έχω συνειδητοποιήσει ότι το γεγονός ότι έχασα κάποιες ευκαιρίες με βοήθησε μακροπρόθεσμα στο να πετύχω περισσότερα.

Αρχικά, ήρθαν κάποιες καλύτερες ευκαιρίες στην πορεία.

Δεύτερον, έμαθα να διεκδικώ και να κυνηγάω περισσότερο ό,τι πίστευα ότι άξιζε και ήταν ευκαιρία.

Επομένως, ενώ είναι λογικό να μας σπάει τα νεύρα το να χάνουμε ευκαιρίες, πρέπει να μάθουμε να βλέπουμε και τη θετική πλευρά της κατάστασης.

όταν μας σπάνε τα νεύρα

#5. Όταν Δεν Μας Αναγνωρίζουν Μια Επιτυχία Μας

Το να μην μας αναγνωρίζει κάποιος μια επιτυχία μας είναι σίγουρα κάτι που μας σπάει τα νεύρα. Όλοι θέλουμε να παίρνουμε αναγνώριση όταν επιτυγχάνουμε, κι αυτό είναι λογικό αλλά και πολύ σημαντικό.

Ειδικά εάν την αναγνώριση την παίρνει κάποιος άλλος αντί για εμάς, τότε είναι που νιώθουμε ακόμα χειρότερα και ενδεχομένως θυμώνουμε με την κατάσταση.

Όμως, και πάλι θα πρέπει να διεκδικήσουμε το να αναγνωριστούμε για τα επιτεύγματά μας.

Είναι στο χέρι μας να βγούμε μπροστά και με ήπιο τρόπο να πάρουμε την αναγνώριση που μας αξίζει.

Συνολικά, οι παραπάνω καταστάσεις είναι κι εκείνες που συνήθως μας σπάνε τα νεύρα, ωστόσο είναι σημαντικό σταδιακά να μάθουμε να τις διαχειριζόμαστε και να μην αφήνουμε τα συναισθήματά μας να επηρεάζονται από τις καταστάσεις αυτές.

Ενώ μπορεί ορισμένες από αυτές να είναι ιδιαίτερα εκνευριστικές, είναι σημαντικό να έχουμε τον έλεγχο των συναισθημάτων και των πράξεών μας, όπως και το να υποστηρίζουμε τον εαυτό μας.

Μόνο έτσι θα αποφεύγουμε ολοκληρωτικά αρνητικές καταστάσεις που μας σπάνε τα νεύρα!

Άλλωστε, ένας Άνδρας Αξίας, ξέρει πώς να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του. Μπορείς κι εσύ να είσαι αυτός ο Άνδρας Αξίας. Αναρωτιέσαι πώς; Δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.