5 λάθος σκέψεις σου στο φλερτ

Κανονικά το άρθρο θα έπρεπε να λέγεται:

 

5 λόγοι που αποδεικνύουν ότι οι γυναίκες δεν είναι καλύτερες από εσένα και 1 μεγάλη αλήθεια στο φλερτ.

 

Πριν παρεξηγηθώ όμως και αρχίσουν οι καταγγελίες από τις φεμινιστικές οργανώσεις, όχι, δεν θεωρώ τις γυναίκες κατώτερες. Ούτε πιο χαζές, ούτε μπερδεμένες ή ανώριμες. Όχι τουλάχιστον περισσότερο ή λιγότερο από οποιαδήποτε άλλη γυναίκα ή άνδρα.

Ας πάμε όμως στο φλέγον ζήτημα και θα καταλάβεις τί εννοώ. Είναι Σάββατο βράδυ, έχεις βγει και ενόσω πίνεις το ποτό σου βλέπεις μία πολύ όμορφη γυναίκα που σου αρέσει. Τέλεια! Φυσικά, αντί να την προσεγγίσεις κατ’ ευθείαν και να φλερτάρεις μαζί της όπως θα έπρεπε να κάνεις, ξεκινάς και αναλύεις την κατάσταση με αποτέλεσμα να μπλοκάρεις όπως έχουμε αναλύσει και στο παρελθόν, εδώ.

5 λάθη στο φλερτ

Την κοιτάς από μακριά, ενόσω εκείνη γελάει και περνάει όμορφα και κλασσικές σκέψεις απόρριψης ξεπηδούν από το μυαλό σου όπως:

– Κι αν πω κάποια βλακεία;

– Σίγουρα θα θέλει κάποιον πιο αρρενωπό.

– Αυτή λογικά θα βγαίνει με μοντέλα.

– Έχω αρκετά χρήματα για να μπορώ να την βγάλω έξω;  Διάβασε εδώ και θα καταλάβεις

Όλες αυτές οι σκέψεις σε ζαλίζουν, κάνουν την καρδιά σου να χτυπάει γρηγορότερα, κοκκινίζεις και φυσικά το μυαλό σου αδειάζει καθώς βιώνεις την απόρριψη που ακόμη δεν έχεις ζήσει!

 

Γιατί βασανίζεις τον εαυτό σου;

μην βασανίζεσαι

 

Ας αναλύσουμε μερικά βασικά πράγματα.

Αρχικά είναι λάθος σκέψη να σκέφτεσαι ότι όλες οι γυναίκες σε θέλουν για το πορτοφόλι σου. Αν κυκλοφορείς επιδεικνύοντας πλούτο βέβαια, είναι αναμενόμενο να σε πλησιάσουν και να σε φλερτάρουν αυτές που όντως σε θέλουν μόνο για αυτό.

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλες σκέφτονται έτσι φυσικά. Εξάλλου έχουμε πει πολλές φορές ότι οι γυναίκες θέλουν ότι θέλουμε και εμείς. Γιατί λοιπόν να μην ξεκινήσεις με την σκέψη ότι απλά θέλει να γνωρίσει ενδιαφέροντα άτομα, όπως κι εσύ άλλωστε;

Ένα δεύτερο λάθος που κάνεις, είναι να πιστεύεις ότι εκείνη έχει πολλά λεφτά επειδή είναι ντυμένη εντυπωσιακά.

Newflash!
Οι γυναίκες μπορεί να βγουν και να ψωνίσουν δύο φορέματα, τρία παντελόνια, πέντε μπλουζάκια, ένα ζευγάρι γόβες μία τσάντα και τέσσερα διαφορετικά αξεσουάρ και να πληρώσουν ελάχιστα χρήματα.

Συνεπώς, δεν υπάρχει λόγος να πηδάς σε συμπεράσματα. Εξάλλου, ακόμη κι έτσι να ήταν δεν λέει κάπου ότι για να σου μιλήσει μία γυναίκα πρέπει να έχεις το εκκαθαριστικό της εφορίας μαζί σου.

 

Δεν βγαίνουν όλες έξω για να γνωρίσουν μοντέλα!

Τρίτο και αρκετά σημαντικό. Εντάξει δεν μοιάζεις με τον Σάκη Ρουβά ή τον David Beckham αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι κουασιμόδος! Αποδεδειγμένα, βάσει πολλών ερευνών, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν χειρότερη αντίληψη του εαυτού τους σε σχέση με το πώς τους βλέπουν οι άλλοι. (Δες ένα απλό πείραμα εδώ). Αν δεν σου φτάνει αυτό, δες το συγκριτικά με αυτή που έχεις απέναντί σου. Μπορεί και εκείνη που κοιτάς όλο το βράδυ να μην αισθάνεται εντελώς άνετα με τον εαυτό της. Μην ξεχνάς ότι και αυτή θέλει επιβεβαίωση και αναγνώριση.

 

Τέταρτον, το γεγονός ότι είναι αντικειμενικά όμορφη δεν σημαίνει ότι είναι μεγάλο στέλεχος επιχείρησης ή ότι την κυνηγούν οι paparazzi. Ήρθε ο καιρός να απομυθοποιήσεις κάποιες αντιλήψεις που μπορεί να έχεις.

Ναι, είναι όμορφή και ναι ντύνεται ωραία. Αυτό δεν καθορίζει την οικονομική, πνευματική ή τοπογραφική της κατάσταση και θέση. Ακόμη και αν την καθόριζε όμως, τι σημασία έχει στο φλερτ;

5 λάθη στο φλερτ

Πέμπτον, και μόνο το γεγονός ότι πιστεύεις ότι είναι καλύτερη από εσένα είναι αρκετό να σε βάλει στη διαδικασία να την αντιμετωπίσεις ως τέτοια. Φυσικά δεν χρειάζεται να της συμπεριφερθείς με απαξίωση, καθώς όμως οι γυναίκες έχουν την τάση να διαισθάνονται λίγο καλύτερα τα πράγματα, αν την προσεγγίσεις με τον αέρα του υποδεέστερου, τότε θα σε αντιμετωπίσει ως τέτοιο. Όπως είπαμε και προηγουμένως, το καλύτερο είναι να την αντιμετωπίσεις ως ίση στο φλερτ και όχι μόνο.

 

Έχεις χάσει λοιπόν τόσο χρόνο σκεπτόμενος αρνητικά και με προκαταλήψεις και ταυτόχρονα έχεις ρίξει την ψυχολογία σου σε τέτοιο βαθμό που η υπόλοιπη βραδιά σου πιθανότατα να πάρει τον κατήφορο.

 

Μήπως να αρχίσεις να σκέφτεσαι διαφορετικά;

Τι θα γινόταν αν άλλαζες τον τρόπο που σκέφτεσαι και αντί για αρνητικές σκέψεις, γέμιζες το μυαλό σου με θετικές;

Πίνεις λοιπόν το ποτό σου, βλέπεις μία όμορφη γυναίκα που σε ενδιαφέρει και σκέφτεσαι πόσο καλά θα περνούσατε αν πήγαινες να της μιλήσεις. Φυσικά και θα σε βρει πολύ ενδιαφέρον τύπο και θα γελάσει με τα αστεία σου. Επίσης, στην πορεία θα αποδειχθεί ότι έχετε αρκετά κοινά ενδιαφέροντα και τελικά θα περάσει τόσο ευχάριστα μαζί σου, που θα θέλει να σε ξαναδεί.

Όσο διαβάζεις αυτές τις γραμμές, είμαι σίγουρος ότι χαμογελάς με αυτή την προοπτική. Φαντάσου λοιπόν, να προσεγγίσεις μία γυναίκα με σκοπό το φλερτ, έχοντας αυτές στις σκέψεις στο μυαλό σου και φαντάσου τη θετική της αντίδραση όταν σε δει να πλησιάζεις χαμογελώντας και έχοντας ήδη στο μυαλό σου την επιτυχία.

Πήγαινε λοιπόν… δεν έχει νόημα να περιμένεις!

Εναλλακτικά διάβασε αυτό το άρθρο

 

Αν έχεις απορία ή ερώτηση μπορείς πάντα να μας βρεις εδώ.

Men Of Style

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους.
Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Men Of Style
Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.