5 Λόγοι για τους Οποίους δεν Μπορείς να Βελτιωθείς στο Φλερτ

5 λόγοι για τους οποίους δεν μπορείς να βελτιωθείς στο φλερτ

Πρόσφατα με ρώτησε ένας φίλος, για ποιο λόγο κατά τη γνώμη μου κάποιοι άνθρωποι δεν βελτιώνονται στο φλερτ παρόλο που φαίνονται να το προσπαθούν. Και είχα αρκετά να του πω… Θέλω όμως να αναρωτηθείς και εσύ για τον εαυτό σου. Ποια είναι αυτά τα πράγματα που σε κρατάνε πίσω; Για ποιους λόγους δεν μπορείς να βελτιωθείς όσο θα ήθελες στο φλερτ;

Πιο κάτω σου αναφέρω τους, κατά τη γνώμη μου, τους πέντε πιο σημαντικούς παράγοντες:

 

#1. Δεν Έχεις Αρκετή Επιμονή Στο Φλερτ

επιμονή στο φλερτ

 

Οι περισσότεροι παραιτούνται από την προσπάθεια πολύ νωρίς. Και καθένας που έχει επιτύχει σε κάτι, έχει και μια ιστορία προσπάθειας και κόπου να μοιραστεί. Όπως συνηθίζεται να λέμε, τίποτα το αξιόλογο δεν έρχεται εύκολα. Αν λοιπόν, μετά από 10-20 απορρίψεις στις προσεγγίσεις σου, τα παρατήσεις, δεν θα βελτιωθείς ποτέ στο φλερτ. Όπως αντίστοιχα θα συνέβαινε και αν προπονούσουν στα τρίποντα. Φαντάζομαι δεν θα είχες την απαίτηση μετά από όλα κι όλα 20 σουτ να έχεις γίνεται τέλειος στα τρίποντα.

 

#2. Δεν Έχεις Μετριοφροσύνη Στο Φλερτ

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω, που κατορθώνουν κάτι μικρό και αποφασίζουν ξαφνικά ότι είναι και εξπερ σε αυτό. Μετριοφροσύνη είναι να ξέρεις τι δεν ξέρεις. Αν λοιπόν μετά την πρώτη επιτυχία, αρχίζεις να χτίζεις την εικόνα ενός ψεύτικου εαυτού που είναι γυναικάς και επιτυχημένος με τις γυναίκες, δεν θα αντέχεις να ξαναπροσεγγίσεις, υπό ακριβώς τον φόβο μην τυχόν γκρεμιστεί αυτό το ψεύτικο είδωλο που έχεις χτίσει.

 

#3. Φλερτ Και Συμβουλές

Ο μόνος σίγουρος τρόπος να μην βελτιωθείς: να σε ενδιαφέρει να είσαι ο “σωστός” αντί αποτελεσματικός. Και αυτό ισχύει για όλα. Αν οι άλλοι προσπαθούν να σε βοηθήσουν και εσύ αντίθετα προσπαθείς απλά να αποδείξεις γιατί δεν είναι σωστό, αντί να αξιοποιείς τις συμβουλές, τότε πρακτικά έχεις ήδη αποτύχει.

5 λόγοι για τους οποίους δεν μπορείς να βελτιωθείς στο φλερτ

Για να πετύχεις σε κάτι, πρέπει να μπορείς να δεχτείς feedback. Η διαδικασία έχει ως εξής:
-Δοκιμάζεις κάτι
-Βλέπεις το αποτέλεσμα
-Μαθαίνεις από αυτό
Κάνεις τις απαραίτητες τροποποιήσεις σε αυτό που δοκιμάζεις.

Αν όμως προσπαθείς εξαρχής να αποδείξεις γιατί εσύ είσαι σωστός στο φλερτ, δείχνεις ότι δεν έχεις ανοιχτά τα μάτια σου για να αντιληφθείς την πραγματικότητα αλλά και τι λειτουργεί και τι όχι. Έτσι δεν πρόκειται να εξελιχθείς ποτέ…

Συνήθως σε αυτό το σφάλμα υποπίπτουν άνθρωποι με μεγάλη νοημοσύνη στο φλερτ και ταυτόχρονα μεγάλη ανασφάλεια. Είναι ένας κακός συνδυασμός, γιατί όσο πιο έξυπνος είναι κάποιος τόσο πιο πολύ είναι πιθανό να εκλογικεύει τις δικαιολογίες του και να χρησιμοποιεί την εξυπνάδα του ως αμυντικό μηχανισμό.

Πριν συνεχίσεις δες το βίντεο:

4. Δεν Αναλαμβάνεις Την Ευθύνη 

Για να γίνεις καλύτερος στο φλερτ πρέπει να είσαι τίμιος με τον εαυτό σου. Αν πάντα σου φταίνε οι άλλοι (για παράδειγμα η κοπέλα και οι τρόποι της, το μαγαζί, η μουσική, ο κόσμος, η τύχη, το timing κλπ), δεν θα μπορέσεις ποτέ να κατανοήσεις τι κάνεις λάθος και πως μπορείς να το διορθώσεις.

Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ δελεαστικό να ρίξεις το φταίξιμο σε κάποιον εξωτερικό παράγοντα, ότι δεν ήταν δικό σου λάθος ή ότι δεν θα μπορούσες να έχεις κάνει κάτι για να αλλάξει η κατάσταση, αλλά αν δεν αναλάβεις ευθύνη για όσα συμβαίνουν, πως θα βελτιωθείς;

 

#5. Δεν Πιστεύεις Ότι Το Αξίζεις

Τέλος, αυτό είναι το πιο βασικό όλων: να μην πιστεύεις ότι αξίζεις να έχεις τις γυναίκες που θες στη ζωή σου. Και αυτό επειδή πολλοί από εμάς έχουν θαμμένες βαθιά μέσα τους πεποιθήσεις και αισθήματα όχι και τόσο υγιή για την αυτοεκτίμησή τους. Όποια κι αν είναι αυτά (δεν θα κάνουμε ψυχανάλυση από εδώ), σε κάνουν να νιώθεις άβολα και μόνο με την ιδέα ότι θα επιτύχεις σε αυτό που θες.

Όσον αφορά σε θέματα φλερτ, είναι ξεκάθαρο ότι οι επιλογές που κάνεις επηρεάζουν το αποτέλεσμα. Ό, τι κάνεις με τη δική σου ψυχολογία και τρόπο σκέψης, αλλάζει και το αποτέλεσμα στην πορεία της ζωής σου. Το να προσεγγίζεις τις γυναίκες που σου αρέσουν είναι μια ένδειξη ότι συνειδητά ελέγχεις εσύ το παιχνίδι, συνεπώς βγες εκεί έξω και ανέβασε την αξία σου στο φλερτ!

Αν θέλεις να γίνεις ακόμα καλύτερος στο φλερτ μπορείς να κοιτάξεις εδώ.

Απογείωσε την αξία σου στο φλερτ και όχι μόνο. Βρες το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας εδώ.

Καλή συνέχεια

 

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.