5 λόγοι σου που θα σου πει όχι ακόμα και αν της αρέσεις

Γιατί σου λέει όχι ενώ δείχνει ότι της αρέσεις;

Έλα, πες την αλήθεια. Σίγουρα έχεις σπάσει το κεφάλι σου για ποιο λόγο σου έχει τύχει αυτό το πράγμα. Να πηγαίνουν όλα τέλεια και αυτή στο τέλος να λέει όχι.

Ας πούμε για χάρη της κουβέντας ότι είσαι σε ένα πολύ ωραίο μαγαζί και προσεγγίζεις μια πολύ όμορφη γυναίκα.

Σου λέει ότι της αρέσεις. Αλλά δεν θέλει να σου δώσει το τηλέφωνό της να τα ξαναπείτε.

«Είναι πολύπλοκο, μη το ψάχνεις – ας το αφήσουμε καλύτερα»

Leonardo-Dicaprio-Oh-My-God-Fist-Bite-The-Wolf-of-Wall-Street-520x245

Το λύσαμε!
Όσες φορές μου έτυχε κάτι τέτοιο προσωπικά, το είδα ως πρόκληση για τον εαυτό μου για να βρω τρόπους να το διορθώσω.

Τα κατάφερα (δες εδώ) αλλά παράλληλα, αποκωδικοποίησα ως ένα βαθμό το γιατί μπορεί να το κάνουν αυτό.

Μπορεί να είναι και άλλα ή μπορεί να μην ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις. Αλλά με τα παρακάτω μοτίβα αντιλαμβάνομαι καλύτερα τι μπορεί να πάει στραβά για το παιχνίδι μου και των μαθητών μου.

Η Παρέα της : Ειδικά στο δρόμο που είναι και η ειδικότητά μου (street game / street flirting), η περίπτωση του να επηρεάσει η φίλη της ή η παρέα της γενικότερα είναι τεράστια. Δεν έχει να κάνει με το αν ουσιαστικά της πει κάτι η φίλη της ή την τραβήξει να φύγουν αλλά δημιουργείται κάτι που λέγεται κοινωνική πίεση και μεταφράζεται σε σκέψεις που την κλειδώνουν από το να ανοιχτεί ή να αφεθεί στην αποπλάνηση! Σκέψεις όπως «τι θα πει η φίλη μου τώρα; Θα με θεωρεί εύκολη; Τι θα πει στη παρέα μου; Δεν το δίνω το τηλέφωνό μου, όχι με τίποτα!» θα την κρατήσουν από το να μην ενδώσει ακόμα και αν θέλει.

awkward

Η Κρίση στη χώρα : Οικονομικά, επαγγελματικά, οικογενειακά. Δεν είναι μόνο ανδρικό φαινόμενο η κρίση να επηρεάζει τους Άνδρες, άσχετα αν έχουμε το επαγγελματικό – οικονομικό ως μονάδα μέτρησης της αυτοπεποίθησής μας ως ένα βαθμό. Ακόμα και στις γυναίκες, αν η δυνατότητα να μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους όπως χρειάζεται μια σύγχρονη γυναίκα κλονίζεται, αλλά και το περιβάλλον της, της περνάει αρνητική ενέργεια αφού όλα πάνε χάλια γύρω της, τότε το να αφεθεί στο φλερτ σου είναι το τελευταίο που θα ήθελε.

Η γυναίκα δίνει πολύ σημασία στο πως αισθάνεται και όχι στο αν έχει λεφτά στη τσέπη. Αν δεν έχει όμως ούτε για τα βασικά της έξοδα (περιποίηση, βασικά ψώνια κτλ) αλλά και το περιβάλλον της είναι αντίστοιχα σε σχετική μίζερη κατάσταση, πιθανόν να προβλέψει πως δεν έχει νόημα μια “συσχέτιση” μαζί σου λόγω της κατάστασης

 

Η  άγαρμπη – άμεση Κλιμάκωση : Πιο γρήγορη από όσο αντέχει. Στις τόσες προσεγγίσεις που έχω κάνει, επειδή δεν προσεγγίζουν συστηματικά οι Άνδρες, φαίνεται πως κάποιες γυναίκες έχουν ξεσυνηθίσει. Βάλε λίγο το ελληνικό περιβάλλον που το «πέσιμο» το θεωρεί ταμπού, οι Ελληνίδες αντιδρούν κάπως – όχι όλες – στην γρήγορη κλιμάκωση. Όταν πας να εκφραστείς ερωτικά δηλαδή άμεσα και να δείξεις τις προθέσεις σου σαν αρσενικό σε ένα θηλυκό, οι άμυνές της μπορεί να σηκωθούν ενώ μέσα της σε θέλει.

well-that-escalated-quickly-photos-18

Όταν το Παρακάνεις : Υπερβολικά πολλά κομπλιμέντα  σε βαθμό κολακείας – υπερβολική αυτοπεποίθηση σε βαθμό αλαζονείας – υπερβολική εκφραστικότητα σε βαθμό θεατρικής παράστασης. Όταν η κοπέλα νιώθει πως δεν θα μίλαγες έτσι σε μια φιλική σου παρέα, ουσιαστικά καταλαβαίνει ότι δεν είσαι ο εαυτός σου και ακόμα και αν σε γουστάρει θα κάνει pass και θα πάει παρακάτω.

Όταν της δείξεις ότι δεν μπορεί να σε έχει όπως θέλει : Πολλές φορές μια γυναίκα θα προτιμήσει την ασφάλεια κάποιου άνδρα που νομίζει ότι μπορεί πιο άνετα να περάσει τις απόψεις της και έτσι να καλύψει τις ανάγκες της. Αυτό δεν σημαίνει ότι η έλξη για τέτοιους άνδρες είναι μεγαλύτερη, σαφώς όχι. Όμως, η βόλεψη είναι πολύ μεγάλη δύναμη και το να μη μπορεί να σε έχει όπως θέλει είναι μεγάλη ανησυχία για να το ζει συνέχεια μαζί σου.

turnon

Έχουμε αναλυτικές απαντήσεις στο bootcamp για το πώς να το γυρίζεις από τέτοιες καταστάσεις αλλά και πώς να μη πέφτεις θύμα τους εξ’ αρχής. Στείλε μας εδώ για να το συζητήσουμε δωρεάν από κοντά

Μέχρι την επόμενη φορά.

 

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.