5 Λόγοι που σε Εμποδίζουν να της Πεις «Σε Βλέπω Ερωτικά»

5 Λόγοι που σε Εμποδίζουν να της Πεις «Σε Βλέπω Ερωτικά»

Γιατί είναι Δύσκολο Να Της Πεις ” Σε Βλέπω Ερωτικά ”

Οι λέξεις ” σε βλέπω ερωτικά ” συχνά είναι εξαιρετικά δύσκολο να ειπωθούν. Ειδικά όταν έχουμε απένταντί μας μια όμορφη γυναίκα που μας αρέσει.

Και είναι πολύ λογικό αυτό.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μας εμποδίζουν να εκφράσουμε τις προθέσεις μας. Ωστόσο, το κόστος του να μην πούμε ξεκάθαρα ότι δεν βλέπουμε φιλικά μια γυναίκα αλλά νιώθουμε έλξη για εκείνην είναι τεράστιο.

Στην καλύτερη περίπτωση, θα μείνουμε φίλοι και θα μπούμε στο friendzone. Στην χειρότερη, μπορώ να σκεφτώ δύο εκδοχές:

#1. Να μας προλάβει κάποιος άλλος άντρας και η γυναίκα που μας αρέσει να κάνει σχέση μαζί του.
#2. Να χαθεί τελείως η επαφή με τη γυναίκα, καθώς δεν υπάρχει λόγος να επικοινωνούμε.

Σε κάθε περίπτωση, το τίμημα του να μην εκφράσεις το ερωτικό σου ενδιαφέρον είναι πολύ μεγαλύτερο από το τίμημα του να της πεις ότι την βλέπεις ερωτικά.

Ακόμα κι αν σε απορρίψει, εσύ έχεις πάρει το ρίσκο και ξέρεις ότι είναι δική της επιλογή να μην είναι μαζί σου και όχι δική σου.

Όταν δεν εκφράζουμε το ερωτικό μας ενδιαφέρον σε μια γυναίκα, ουσιαστικά επιλέγουμε εμείς οι ίδιο να μην είμαστε μαζί της.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό να το συνειδητοποιήσουμε. Επομένως, το να της πεις ότι την βλέπεις ερωτικά αυξάνει τις πιθανότητές σου να αποκτήσεις αυτό που σου αξίζει, καθώς το διεκδικείς.

Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που μπλοκάρουμε και δεν εκφράζουμε ξεκάθαρα τις ερωτικές μας προθέσεις;

#1. Φόβος Απόρριψης

σε βλέπω ερωτικά

Φοβάσαι να της πείς: Σε βλέπω ερωτικά;

Ο πρώτος λόγος που δεν κάνεις το βήμα και δεν της εκφράζεις ξεκάθαρα τις ερωτικές σου προθέσεις είναι ότι φοβάσαι ότι θα σε απορρίψει.

Ο φόβος της απόρριψης είναι ένας τεράστιος φόβος για όλους τους ανθρώπους, τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες.

Κατά τη διάρκεια της ζωής μας, υπάρχουν αμέτρητες απορριπτικές καταστάσεις που έχουμε βιώσιε και εξίσου αμέτρητοι άνθρωποι που μας έχουν απορρίψει.

Επειδή η απόρριψη πονάει και μας κάνει να νιώθουμε ότι δεν αξίζουμε, είναι λογικό να αποφεύγουμε με κάθε τρόπο να ξαναβιώσουμε αυτόν τον πόνο.

Το μεγαλύτερο σενάριο που κάνουμε στο μυαλό μας όσον αφορά τις γυναίκες και την έκφραση προθέσεων είναι ότι θα φάμε Χ.

Όλες τις φορές που απορριφθήκαμε, μειώθηκε η αυτοπεποίθησή μας και νιώσαμε ότι η αξία μας είναι πολύ χαμηλή.

Επομένως, αποφεύγουμε το να πούμε σε μια γυναίκα ότι την βλέπουμε ερωτικά, καθώς φοβόμαστε ότι θα επιστρέψουν αυτά τα αρνητικά συναισθήματα.

Ωστόσο, αυτό που δεν συνειδητοποιούμε είναι ότι όταν δεν εκφράζουμε ξεκάθαρα τις ερωτικές μας προθέσεις, απορριπτόμαστε αυτόματα.

Φυσικά, μπορεί μια γυναίκα να σου πει την κλασσική ατάκα «Είσαι καλό παιδί αλλά σε βλέπω φιλικά». Σε αυτήν την περίπτωση πώς το διαχειρίζεσαι; Και γιατί να σου πει μια γυναίκα κάτι τέτοιο; Δες το βίντεο του Χρήστου και πάρε τις απαντήσεις που χρειάζεσαι.

Έχοντας βιώσει σε τεράστιο βαθμό την απόρριψη στη ζωή μου, γνωρίζω ότι το να απορριφθώ μια στιγμή από μια γυναίκα (με το να εκφράσω τις προθέσεις μου κι εκείνη να μην ενδιαφέρεται) πονάει πολύ λιγότερο από το να με απορρίπτει και να απορρίπτω τον εαυτό μου για μεγάλο χρονικό διάστημα (με το να μην εκφράζω τις προθέσεις μου και να μπαίνω στο friendzone).

Η μακροχρόνια απόρριψη είναι πάντα πιο επίπονη και πιο δύσκολη από τη στιγμιαία.

Επομένως, όταν δεν εκφράζω για ένα χρονικό διάστημα τις ερωτικές μου προθέσεις, το αποτέλεσμα είναι να βιώνω μια μόνιμη και σταθερή απόρριψη. Αρχικά από τον εαυτό μου κι έπειτα από τη γυναίκα.

Κι αυτό με πονάει πολύ περισσότερο.

 

#2. ”Σε Βλέπω Ερωτικά ” … Όταν Το Σκεφτόμαστε Υπερβολικά 

Είναι η κλασσική λειτουργία του εγκεφάλου μας που δημιουργεί γύρω στα 1 εκατομμύρια διαφορετικά σενάρια, το ένα χειρότερο από το άλλο, γύρω από την έκφραση προθέσεών μας και το αποτέλεσμα που μπορεί να έχουμε.

Αυτό συμβαίνει γιατί επικεντρωνόμαστε στο αποτέλεσμα, στο εάν δηλαδή η γυναίκα μας βλέπει κι εκείνη ερωτικά, και όχι στην πρωτοβουλία που παίρνουμε και στην πράξη αυτή καθ’ αυτή.

Το σημαντικό είναι να κάνεις την κίνηση. Το να κάνεις την κίνηση και να της πεις ότι την βλέπεις ερωτικά είναι στον έλεγχό σου και εξαρτάται από εσένα.

Η δική της αντίδραση δεν είναι στον έλεγχό σου. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος να την σκέφτεσαι και να την αναλύεις τόσο.

Επικεντρώσου στο τι μπορείς να κάνεις εσύ για την κατάσταση και σταμάτα να βγάζεις σενάρια για το τι μπορεί να πάει στραβά.

Δεν έχει νόημα.

Η υπερβολική ανάλυση των πιθανών σεναρίων που μπορεί να συμβούν στο μέλλον (Paralysis of Analysis) είναι μια κατάσταση που σε παραλύει και σε απωθεί από το να της μιλήσεις ανοιχτά.

Αντί λοιπόν να το σκέφτεσαι για μέρες και μήνες και να το υπεραναλύεις και να δημιουργείς καινούριους φόβους που δεν βασίζονται κάπου, ανέλαβε δράση.

Η δράση θεραπεύει τον φόβο.

Μόλις αναλάβεις δράση και της πεις ξεκάθαρα και με σεβασμό ότι την βλέπεις ερωτικά, ο φόβος θα εξαφανιστεί. Θα συνειδητοποιήσεις ότι τίποτα από αυτά που φανταζόσουν και τα σενάρια που έκανες δεν συνέβη τελικά. Και αυτό θα σε ηρεμήσει και θα σε ανακουφίσει.

Το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί όταν της μιλήσεις ξεκάθαρα είναι να σου πει ευγενικά ότι δεν ενδιαφέρεται.

Δεν πρόκειται να σε προσβάλει ή να σου μιλήσει με άσχημο τρόπο.

Αντίθετα, το πολύ πολύ να το λάβει ως κάτι θετικό.

#3. Χαμηλή Αυτοπεποίθηση

σε βλέπω ερωτικά

Όταν δεν έχεις αρκετή αυτοπεποίθηση ώστε να της πεις : Σε βλέπω ερωτικά

Η χαμηλή αυτοπεποίθηση είναι ένας βασικός παράγοντας που ένας άντρα δεν λέει σε μια γυναίκα ότι την βλέπει ερωτικά.

Προσωπικά, όταν ξεκινούσα να έρχομαι σε επαφή με το φλερτ και τις γυναίκες, η αυτοπεποίθησή μου ήταν πολύ χαμηλή και κυριολεκτικά δεν μπορούσα να μιλήσω.

Σκεφτόμουν “Σιγά μην κοιτάξει μια τέτοια γυναίκα εμένα”.

Φοβόμουν ότι θα της το πω και θα γελάσει! Και πάλι, σκεφτόμουν τη δική της αντίδραση και όχι τις δικές μου πράξεις.

Το χειρότερο ήταν ότι πίστευα ότι οι επιλογές της ερωτικής μου ζωής ήταν πολύ περιορισμένες, ενώ οι δικές της απεριόριστες.

Η χαμηλή αυτοπεποίθησή μου κατατρόπωνε κάθε αποφασιστική πλευρά που είχα.

Πίστευα ότι ήμουν κατώτερος από τη γυναίκα και ότι εκείνη μπορούσε να έχει όποιον θέλει.

Εγώ όμως, στο δικό μου μυαλό, δεν είχα τις ίδιες δυνατότητες και ερωτικές επιλογές με εκείνη. Τότε δεν πίστευα ότι θα γύριζε άλλη γυναίκα να με κοιτάξει.

Σκεφτόμουν πολύ αρνητικά για τον εαυτό μου και το αποτέλεσμα ήταν να κολλάω και να μην κάνω κανένα βήμα.

Εάν νιώθεις έτσι, σε καταλαβαίνω.

Ωστόσο, όταν άρχισα να φλερτάρω περισσότερο και να εκφράζω εξ αρχής το ερωτικό ενδιαφέρον στις γυναίκες που γνώριζα, είδα κάποιο άλλο αποτέλεσμα.

Σταδιακά ο φόβος ότι δεν αξίζω άρχισε να φεύγει και η αυτοπεποίθησή μου να ανεβαίνει.

Και μόνο που έλεγα στις γυναίκες που γνώριζα ότι τις βλέπω ερωτικά, ένιωθα ότι είμαι δυνατός και ότι έχω ικανότητες. Αυτό έδινε μια σημαντική ώθηση στην αυτοεκτίμησή μου, την αυτοπεποίθηση μου και στον τρόπο που έβλεπα τον εαυτό μου.

Και φυσικά, ανάμεσα στις απορρίψεις που έπαιρνα, υπάρχαν και κάποιες γυναίκες, περισσότερες απ’ όσες πίστευα, που είχαν ερωτικά συναισθήματα για εμένα.

Επομένως, ο τρόπος για να το νικήσω όλο αυτό και να ανεβάσω την αυτοπεποίθησή μου ήταν και πάλι το να αναλάβω δράση.

Περισσότερες προσεγγίσεις και ξεκάθαρη έκφραση ενδιαφέροντος, λοιπόν.

χαμηλη αυτοπεποιθηση

Διαρκώς αναβάλλεις να της πεις : Σε βλέπω ερωτικά

#4. Αναβλητικότητα

Η αναβλητικότητα είναι ένας πολύ βασικός παράγοντας που δεν εκφράζουμε το ενδιαφέρον μας σε μια γυναίκα που μας αρέσει.

Λόγω του φόβου που νιώθουμε και των προηγούμενων τριών λόγων, αναβάλουμε διαρκώς το να της πούμε ανοιχτά, απλά και ανδρικά το πώς νιώθουμε.

Λέμε ψέμματα στον εαυτό μας και σκαρφιζόμαστε δικαιολογίες, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε το “δράκο” δηλαδή την πραγματικότητα.

“Τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή”, “Μου είπε αυτό κι εκείνο επομένως είναι ξεκάθαρο ότι θέλει χρόνο”.

“Θα της το πω μόλις γίνει αυτό ή το άλλο”. Και πάει λέγοντας.

Ωστόσο, όσο περισσότερο το αναβάλουμε τόσο πιο εύκολα κάνουμε τη γυναίκα να μας δει φιλικά.

Και όχι, σε αυτήν την περίπτωση δεν φταίει εκείνη.

Φυσικά, κάποιοι άνθρωποι είναι αναβλητικοί γενικότερα και σε άλλα θέματα της ζωής τους.

Ωστόσο, η αναβλητικότητα ρίχνει την ερωτική και τη σεξουαλική έλξη και έχει ως αποτέλεσμα να μειώνονται οι πιθανότητες να υπάρχει ανταπόκριση.

Εάν είναι να περιμένεις δύο μήνες προκειμένου να της πεις ότι την βλέπεις ερωτικά, τότε το χάσαμε το παιχνίδι.

Άσε τις δικαιολογίες και μην το αναβάλεις άλλο.

Δεν θα αλλάξει κάτι τις επόμενες μέρες. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή.

Το ιδανικότερο είναι να της πεις ότι την βλέπεις ερωτικά μέσα στα δέκα πρώτα λεπτά της γνωριμίας σας. Τώρα, εάν εσύ εκφράζεις ξεκάθαρα τις προθέσεις σου αλλά απορρίπτεσαι διαρκώς, θα πρέπει να δεις το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika ώστε να διαχειριστείς το θέμα αποτελεσματικά.

Έτσι, τα πράγματα απλοποιούνται και ξέρει κι εκείνη τι περιμένεις από εκείνην.

#5. Πιστεύουμε Ότι Έχουμε Χαμηλή Αξία Και Δεν Λέμε Σε Μια Γυναίκα Ότι Τη Βλέπουμε Ερωτικά

Μπορεί αυτό να σου μοιάζει λίγο με την αυτοπεποίθηση, αλλά ουσιαστικά σε αυτήν την περίπτωση το θέμα είναι πιο βαθύ και ακόμα πιο δύσκολο να το διαχειριστείς.

Πρόκειται για την αξία που έχεις ως άντρας, αλλά κυρίως για το πού βάζεις εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου σε κάθε τομέα της ζωής σου αλλά και στον ερωτικό. Κυρίως, έχει να κάνει με την αξία που πιστεύεις εσύ ότι έχεις.

Σε πολλές περιπτώσεις, έρχονται μαθητές στο Men Of Style οι οποίοι έχουν πραγματικά μεγάλη αξία.

Ωστόσο, είτε λόγω βιωμάτων είτε για άλλους λόγους, οι ίδιοι αδυνατούν να καταλάβουν την αξία τους.

Τοποθετούν τον εαυτό τους πολύ χαμηλότερα απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα. Το αποτέλεσμα ήταν ότι κολούσαν και μπλόκαραν σε τεράστιο βαθμό και δεν έλεγαν στη γυναίκα που τους άρεσε το πώς νιώθουν.

Για εμένα, το σημαντικότερο είναι να φτάσεις σε ένα επίπεδο που δεν θα αμφισβητείς την αξία σου. Σε ένα σημείο που θα ξέρεις τι αξίζεις και θα διεκδικείς ακριβώς αυτό που θέλεις. Στο σημείο που δεν θα συμβιβάζεσαι με κάτι μέτριο και με τίποτα που δεν σε καλύπτει 100%.

Το να ξέρεις την αξία σου και να διεκδικείς ακριβώς αυτό που σου αξίζει είναι το πιο σημαντικό βήμα και θα σε ελευθερώσει από τον φόβο προσέγγισης και τον φόβο απόρριψης.

Είναι μεγάλη παγίδα το να τοποθετείς χαμηλά τον εαυτό σου και να πιστεύεις ότι η αξία σου είναι χαμηλότερη απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα.

Επειδή δεν σε βλέπεις, αρνείσαι να εκφράσεις ξεκάθαρα τις ερωτικές προθέσεις καθώς έχεις σίγουρο το γεγονός ότι η γυναίκα θα σε απορρίψει.

Το θέμα είναι όμως ότι αυτές σου οι σκέψεις και οι πεποιθήσεις δεν αντικατροπτίζουν την πραγματικότητα.

Και πάλι, η δράση είναι η λύση.

Όσο εκφράσεις τις ερωτικές προθέσεις στις γυναίκες που σου αρέσουν και βλέπεις ότι έχουν θετικές αντιδράσεις απέναντί σου θα αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι ότι η αξία σου είναι πολύ υψηλότερη από αυτήν που νομίζεις.

Η συνεχής τριβή και η συνεχής δράση σε φέρνει πιο κοντά στην πραγματικότητα και σου δίνει την ευκαιρία να δεις τον εαυτό σου όπως πραγματικά είναι.

Πώς  να της πεις : Σε βλέπω ερωτικά

Το να πιστεύεις ότι η αξία σου είναι χαμηλότερη απ’ ότι είναι και ότι δεν αξίζεις την συγκεκριμένη γυναίκα είναι κάτι που δεν αντικατροπτίζει την πραγματικότητα.

Επομένως, ανέλαβε δράση προκειμένου να αλλάξεις εσύ αλλά και ο τρόπος που βλέπεις τον εαυτό σου.

Το ζητούμενο είναι να γίνεις ένας Άνδρας Αξίας και να είσαι σε θέση να γνωρίζεις τι σου αξίζει και να το διεκδικείς.

Συνολικά, όπως πιστεύω έχει γίνει κατανοητό μέχρι τώρα, το να εκφράσεις σε μια γυναίκα με σεβασμό και ξεκάθαρο τρόπο ότι την βλέπεις ερωτικά είναι μια μοναδική εμπειρία, εφόσον το λάβεις ως ένα δικό σου βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Μην εστιάζεις στο αποτέλεσμα της πράξης σου, αλλά στο γεγονός ότι πήρες την πρωτοβουλία να της το πεις.

Όσες περισσότερες γυναίκες φλερτάρεις και προσεγγίζεις, τόσο πιο ξεκάθαρα θα βλέπεις τα λάθη σου αλλά και θα αντιλαμβάνεσαι τη γυναικεία ψυχολογία.

Κυρίως, η συνεχής τριβή με το αντίθετο φύλο θα σε οδηγήσει να γίνεις ένας Άνδρας Αξίας.

Φυσικά, στα πρώτα σου βήματα είναι σημαντικό να έχεις και τον κατάλληλο οδηγό που θα κινητοποιήσει και θα σε ωθήσει να κάνεις τα σωστά βήματα όσον αφορά την προσωπική σου εξέλιξη αλλά και την εξέλιξή σου στο φλερτ. Μπορείς να βρεις το κατάλληλο βιβλίο για εσένα πατώντας εδώ.

Το φλερτ είναι μια ευχάριστη διαδικασία και ο σκοπός της επαφής σου με τις γυναίκες είναι να το απολαύσετε και να το διασκεδάσετε και οι δύο.

Μην κολλάς. Πες της ότι την βλέπεις ερωτικά και διεκδίκησε αυτό που σου αξίζει.

Εάν θέλεις να εξελίξεις τις ικανότητες σου να εκφράζεις σαφώς τις προθέσεις σου, δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.