5 Μυστικά που ΔΕΝ Ήξερες για την Γλώσσα Σώματος

Μάθε Όλα Τα Μυστικά Για Την Γλώσσα Σώματος

Πολλά έχουν γραφτεί και έχουν ακουστεί για τη γλώσσα σώματος, τα πέντε όμως σημεία που ακολουθούν μπορούν να εκτοξεύσουν τα αποτελέσματά σου στην επικοινωνία, καθώς θα βρίσκεσαι σε θέση να μπορείς να διαβάζεις καλύτερα τη γλώσσα σώματος των άλλων αλλά και να ελέγχεις τη δική σου.

Αλλά πόσο σημαντική είναι η γλώσσα σώματος;

Σύμφωνα με έρευνες, το 87-93% της επικοινωνίας μας με τους υπόλοιπους ανθρώπους είναι μη-λεκτική. Αυτό σημαίνει ότι αυτά που λέμε παίζουν ρόλο κατά μόλις 13-7%!

Επομένως, η γλώσσα σώματος, σε συνδυασμό με την τονικότητα της φωνής και τις εκφράσεις του προσώπου επηρεάζουν κατά πολύ μεγάλο ποσοστό τον τρόπο που επικοινωνούμε με τους γύρω μας.

Από τις κινήσεις ενός ανθρώπου μπορείς πλέον, εάν μάθεις να τις διαβάζεις σωστά, να καταλάβεις το πώς νιώθει και το πώς σκέφτεται.

Για περισσότερα για το πώς μπορείς να βελτιώσεις τη γλώσσα σώματός σου δες εδώ.

Διαβάζοντας παρακάτω θα βρεις τα πέντε μυστικά που ελάχιστοι ξέρουν για τη γλώσσα σώματος, τη δική τους και των γύρω τους.

Εάν μάθεις να διαβάζεις και να αναγνωρίζεις σωστά τα παρακάτω σημάδια, η συνολικότερη επικοινωνία και επαφή σου με τους ανθρώπους θα βελτιωθεί σημαντικά. Ποια είναι λοιπόν τα μυστικά για την γλώσσα σώματος;

γλώσσα σώματος

#1. Στη Γλώσσα Σώματος, Η Όρθια Στάση Παίζει Τεράστιο Ρόλο

Η σωστή στάση του σώματος παίζει τεράστιο ρόλο και ουσιαστικά είναι και το πρώτο σημάδι που καθορίζει την εντύπωση που θα κάνεις στους ανθρώπους γύρω σου.

Μια σκυφτή, καμπουριασμένη και μαζεμένη γλώσσα σώματος δείχνει ότι νιώθεις αμήχανα, άβολα, ντρέπεσαι ή φοβάσαι. Γενικότερα, αυτό είναι ένα μήνυμα ότι έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση και ότι φοβάσαι να αντιμετωπίσεις τον συνομιλητή σου και τις καταστάσεις γύρω σου.

Όσο πιο όρθιος στέκεσαι, τόσο πιο πολύ φαίνεται ότι έχεις αυτοπεποίθηση και ότι δεν φοβάσαι να υποστηρίξεις τον εαυτό σου. Το ίδιο φυσικά ισχύει και το φλερτ.

Όταν φλερτάρεις θα πρέπει να στέκεσαι στητός και με ίσια πλάτη. Δες το βίντεο του Θέμη για τα ελκυστικά χαρακτηριστικά που πρέπει να προβάλεις όταν φλερτάρεις και αφορούν τη γλώσσα σώματος.

Όταν κάποιος μπαίνει σε ένα δωμάτιο και έχει ίσια πλάτη, ανοιχτό στήθος και ώμους και είναι χαλαρός στις κινήσεις του, δείχνει ότι έχει αυτοπεποίθηση και οι γύρω του εκλαμβάνουν θετική ενέργεια από εκείνον. Τον εκτιμούν περισσότερο και νιώθουν ότι θέλουν να του μιλήσουν.

Επομένως, προκειμένου να έχεις μια θετική, ανοιχτή και αποτελεσματική γλώσσα σώματος χρειάζεται να έχεις όρθια και αποφασιστική στάση.

 

#2. Δες Που Στρέφονται Τα Πόδια

Τα πόδια παίζουν μεγαλύτερο ρόλο απ’ όσο φανταζόμαστε.

Ειδικά το πού “κοιτούν” τα πόδια είναι μια ένδειξη για το τι σκέφτεσαι και νιώθει ο συνομιλητής σου εκείνη τη στιγμή.

Εάν τα πόδια του συνομιλητή σου είναι στραμμένα προς τα εσένα και την περισσότερη ώρα μένουν σταθερά, τότε αυτό είναι σημάδι ότι ενδιαφέρεται για τη συζήτηση και για εσένα και ότι σε ακούει προσηλωμένος.

Εάν τα πόδια του συνομιλητή σου αλλάζουν συχνά στάση και θέση, τότε αυτό δείχνει νευρικότητα και ίσως να νιώθει άβολα με τη συζήτηση ή με εσένα.

Τέλος, εάν τα πόδια του ανθρώπου που έχεις απέναντί σου είναι στραμμένα προς τα έξω, τότε μάλλον δεν ενδιαφέρεται τόσο για αυτά που λέτε και θέλει να φύγει. Αυτό ισχύει περισσότερο εάν αυτή η στάση, με τα πόδια στραμμένα προς τα έξω υπάρχει για αρκετή ώρα.

Γι’ αυτό, θα πρέπει να δώσεις μεγάλη βάση στο που είναι στραμμένα τα πόδια του συνομιλητή σου αλλά φυσικά και τα δικά σου και το πόσο συχνά αλλάζουν θέση.

Επιπλέον, ο ίδιος κανόνας ισχύει και όταν κάποιος κάθεται.

Εάν κάθεται και τα πόδια του είναι σταυροπόδι και στραμμένα προς τα εσένα, τότε το πιο πιθανό είναι ότι είναι θετικός απέναντί σου και απέναντι σε αυτά που λέτε.

Εάν αντίθετα ενώ κάθεται το σώμα του και τα πόδια του είναι στραμμένα προς μια αντίθετη κατεύθυνση, τότε ίσως νιώθει άβολα ή δεν τον ενδιαφέρει τόσο αυτό που λέτε.

γλώσσα σώματος

#3. Μυστικά Για Την Γλώσσα Σώματος, Το Βλέμμα Παίζει Ρόλο

Όσο σημαντική είναι η όρθια στάση του σώματος, άλλο τόσο σημαντικό είναι και το βλέμμα.

Μήπως τα μάτια του συνομιλητή σου αποσπώνται διαρκώς από εσένα και κοιτούν συχνά αλλού;

Μήπως κοιτάει κάτω ή προς τα πάνω;

Ή μήπως έχει καρφωμένο το βλέμμα του σε εσένα την περισσότερη ώρα της συζήτησης;

Κάθε ένα από αυτά τα σημάδια εκφράζει κάτι διαφορετικό.

Η κατάλληλη οπτική επαφή και αυτή που πρέπει να εφαρμόζεις στις επαφές σου με τους άλλους ανθρώπους είναι ένα σταθερό βλέμμα που κοιτάει κατευθείαν στα μάτια, με θάρρος, χωρίς να είναι υπερβολικά έντονο. Πρόσεχε να μην έχεις πολύ επίμονο ή έντονο βλέμμα, γιατί αυτό είναι απειλητικό για τον συνομιλητή σου, ειδικά εάν εάν είναι γυναίκα και φλερτάρετε.

Ωστόσο, εάν κάποιος κοιτάει διαρκώς αλλού, το βλέμμα του αποσπάται και αποφεύγει να κοιτάξει τον συνομιλητή του στα μάτια, τότε ίσως νιώθει άβολα, νευρικότητα, ή απλά δεν ενδιαφέρεται για το άτομο αυτό και τη συζήτηση.

Όταν κάποιος κοιτάει κάτω δείχνει ότι φοβάται ή ντρέπεται και ότι δεν νιώθει άνετα με τη συζήτηση ή με το άτομο που συνομιλεί.

Εάν κοιτάει διαρκώς προς τα πίσω, τότε ενδεχομένως να έχει το μυαλό του κάπου αλλού, να ψάχνει κάποιον ή να θέλει να φύγει.

Η οπτική επαφή παίζει τεράστιο ρόλο στη συνολική γλώσσα σώματος. Το ίδιο ισχύει και για τη γυναίκα που φλερτάρεις. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με τα σημάδια που σου δείχνουν ότι ενδιαφέρεται η γυναίκα που φλερτάρεις.

Μην αποφεύγεις ποτέ το βλέμμα του συνομιλητή σου.

Όταν μπαίνεις σε ένα δωμάτιο με κόσμο, να κοιτάς ευθεία μπροστά, να χαμογελάς και να κοιτάς τον κόσμο στα μάτια για λίγα δευτερόλεπτα.

Αυτό φανερώνει αυτοπεποίθηση.

 

#4. Παρατήρησε Τυχόν Νευρικές Κινήσεις

Οι νευρικές κινήσεις που μπορεί να κάνει κάποιος είναι πολλών ειδών.

Ενδεχομένως να τρίβει τα χέρια του μεταξύ τους ή στα πόδια του. Ίσως κρατάει κάτι στα χέρια και παίζει διαρκώς μαζί του.

Επίσης, νευρικές κινήσεις μπορεί να κάνουν και τα πόδια του. Ίσως τρέμουν ή αλλάζουν στάση διαρκώς.

Επιπλέον, μπορεί να κάνει σπασμωδικές κινήσεις με το κεφάλι. Κοιτώντας απότομα δεξιά κι αριστερά ή κουνώντας το νευρικά προς διάφορες κατευθύνσεις.

Τέλος, παρατήρησε το εάν κάποιος γελάει νευρικά με αυτά που λέτε, απότομα και χωρίς διάρκεια.

Τα παραπάνω σημάδια είμαι σίγουρος ότι έχεις καταλάβει μέχρι τώρα: Δείχνουν νευρικότητα, ότι κάποιος νιώθει άβολα μαζί σου ή με την κατάσταση ή με τη συζήτηση και ότι κάτι του προκαλεί άγχος.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι θετικά σημάδια και δείχνουν ότι ο συνομιλητής σου (ή εσύ εάν κάνεις κάτι από αυτά) δεν είναι αυθεντικός και ο εαυτός του στη συγκεκριμένη περίπτωση.

 

#5. Συνδύασε Όλα Τα Στοιχεία Που Έχεις Από Τη Συνολική Γλώσσα Σώματος

Η γλώσσα σώματος δεν είναι κάτι που μπορείς να εξετάσεις αποσπασματικά και σε κομμάτια.

Χρειάζεται συνολική αντίληψη της γλώσσας σώματος των ανθρώπων για να κατανοήσουμε πώς νιώθουν.

Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα μυστικά. Και ταυτοχρόνως, ένα από τα συχνότερα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Εξετάζουν κάποιο από τα παραπάνω σημεία μόνο του, χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τους τη συνολική εικόνα.

Αυτό φυσικά οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα.

Εάν όμως λάβουμε τα παραπάνω σημάδια συνολικά και τα συνδυάσουμε με τα υπόλοιπα που έχουν αναφερθεί στα άρθρα του menofstyle.gr, τότε το πιο πιθανό είναι να έχουμε ένα πολύ ακριβές συμπέρασμα.

Τέλος, μεγάλο ρόλο παίζει και η συνολική αύρα του συνομιλητή μας και τα vibes που μας στέλνει άθελά του.

Ενδεχομένως τα πάντα στη στάση του σώματος να δείχνουν σωστά αλλά τα vibes να βγάζουν κάτι αρνητικό και “λάθος”. Μάθε περισσότερα για το πώς μπορείς κι εσύ να διαβάζεις σωστά τα vibes εδώ.

Διάβασε τον Απόλυτο Οδηγό Φλέρτ για το 2020 από τους Men of Style

Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι όλα ξεκινούν από εμάς.

Πρώτα πρέπει να μάθουμε να παρατηρούμε και να βελτιώνουμε τη δική μας γλώσσα σώματος και μετά των υπόλοιπων.

Μην επικεντρώνεσαι μόνο στη γλώσσα σώματος των γύρω σου γιατί αυτό δεν είναι ωφέλιμο.

Χρησιμοποίησε τα παραπάνω μυστικά και σημεία ώστε να εξελίξεις τη δική σου γλώσσα σώματος πρώτα. Ώστε να πετύχεις αποτελεσματικότερη επικοινωνία και επαφή με τους γύρω σου.

Ένας Άνδρας Αξίας ποτέ δεν τα παρατάει, μέχρι να αποκτήσει αυτό που του αξίζει. Εάν έχεις δυσκολευτεί στις μέχρι τώρα σχέσεις σου και θέλεις να αποκτήσεις κάτι καλύτερο, δες αυτό.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.