5 Πράγματα που Μπορείς να Κάνεις και θα Απογειώσουν την Εξέλιξή σου

Τι μπορείς να κάνεις για να απογειώσεις την Εξέλιξή σου

Στον δρόμο προς την εξέλιξη της ζωής σου είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις ότι υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα τα οποία μπορείς να κάνεις για να απογειωθείς και να εξελιχθείς με ταχύτερους ρυθμούς. Η ιδέα της εξέλιξης  ίσως φαίνεται αρκετά φοβιστική σε κάποιους, πρέπει όμως να έχουμε στο μυαλό μας ότι κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να πετύχει αυτά που του αξίζουν εάν δεν μπει στο μονοπάτι αυτό.

Πιστεύω ότι ένας από τους βασικούς σκοπούς της ζωής μας είναι να εξελισσόμαστε συνέχεια και πολλές φορές αυτή δεν είναι μια εύκολη διαδικασία. Πολλές φορές κουραζόμαστε, φοβόμαστε ή θέλουμε να τα παρατήσουμε. Είναι λογικό να υπάρχουν τέτοιες στιγμές, ωστόσο πρέπει να μπαίνουμε στην διαδικασία να σκεφτόμαστε τι θέλουμε πραγματικά να πετύχουμε και πως εάν τα παρατήσουμε, τότε σίγουρα θα αποτύχουμε.

Η εξέλιξή μας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Από τη στιγμή που παίρνουμε απόφαση ότι θα πάρουμε το μονοπάτι της εξέλιξης πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχουμε επιλογή να παραιτηθούμε. Το πιο ωφέλιμο είναι να δούμε την εξέλιξη ως μια περιπέτεια, ένα ταξίδι προς άγνωστους προορισμούς που σίγουρα θα μας βγάλει νικητές με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Ωστόσο, το σημαντικό είναι να θυμόμαστε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε προκειμένου να εξελιχθούμε πιο άμεσα και να δούμε τα αποτελέσματα που θέλουμε σε κάθε τομέα της ζωής μας.

Συνέχισε να διαβάζεις και θα ανακαλύψεις τα πέντε βασικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να απογειώσεις την εξέλιξή σου.

 

#1. Διάβαζε Βιβλία Κάθε Μέρα

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για την εξέλιξή σου είναι ξεκινήσεις να διαβάζεις καθημερινά βιβλία. Ξέρω, τα βρίσκεις βαρετά. Υπάρχει όμως ένα ρητό που λέει “Readers are leaders and leaders are readers”.

Εάν θεωρείς ότι τα βιβλία δεν είναι τόσο σημαντικά τότε ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ! Δεν υπάρχει πρόβλημα που να μην μπορεί να λυθεί διαβάζοντας ένα βιβλίο. Μέσα από το διάβασμα αναπτύσσεις τις ικανότητες του εγκεφάλου σου και την κριτική σου σκέψη και σίγουρα ανοίγει το μυαλό σου. Υπάρχουν αμέτρητες πληροφορίες που μπορείς να μάθεις διαβάζοντας ένα βιβλίο.

Επιπλέον, θα εξασκήσεις την αυτοπειθαρχία σου καθώς θα πρέπει να μπαίνεις στην διαδικασία να διαβάζεις λίγο κάθε μέρα. Από τη στιγμή που θα το καταφέρεις αυτό ο δρόμος της εξέλιξής σου θα ανοίξει ακόμα περισσότερο.

 

#2. Μίλα με Ανθρώπους που Έχουν Κάτι που Θέλεις

Οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρεφόμαστε παίζουν τεράστιο ρόλο στην ζωή μας. Καθορίζουν σε τεράστιο βαθμό τον τρόπο που σκεφτόμαστε και εξελισσόμαστε. Όταν έχουμε ανθρώπους γύρω μας που μας μειώνουν συνέχεια και είναι τοξικοί είναι επόμενο να νιώθουμε μειονεκτικά για τον εαυτό μας και να μειώνεται η αξία μας.

Αντίθετα, όταν συναναστρεφόμαστε με άτομα που μας βάζουν σε σκέψεις και μας κάνουν να προβληματιζόμαστε, αυτόματα ανεβαίνει το επίπεδό μας. Να διεκδικείς να είσαι στην ζωή ανθρώπων οι οποίοι έχουν κάτι που θέλεις και είναι σε ένα σημείο που θέλεις να φτάσεις. Αυτό θα σε βάλει σε μια διαδικασία να εξελίσσεσαι συνέχεια και θα σου δώσει ώθηση να φτάσεις νέους στόχους και να δεις νέους ορίζοντες.

Οι ισχυροί άνθρωποι ξέρουν να διεκδικούν αυτό που θέλουν από την ζωή. Δες το βίντεο του Χρήστου για τον τρόπο σκέψης που πρέπει να έχεις όταν διεκδικείς μια γυναίκα και μάθε να κερδίζεις αυτό που σου αξίζει.

 

#3. Η Εξέλιξη Δεν Έρχεται Εάν Δεν Βγεις Από τη Ζώνη Άνεσής σου. Κάντο Καθημερινά

Κάθε μέρα θα πρέπει να κάνεις κάτι το οποίο θα σε ξεβολεύει, θα σε βγάζει από την ζώνη άνεσής σου και θα σου δίνει νέα πατήματα να σκεφτείς και να εξελιχθείς ταχύτερα.

Μην μένεις στάσιμος. Κάνε κάθε μέρα μια καινούρια κίνηση η οποία σε ωθεί σε νέες σκέψεις και εσωτερικές διεργασίες. Μίλα σε μια γυναίκα  που σου αρέσει, διεκδίκησε κάτι καλύτερο στην εργασία σου, πες “καλημέρα” σε κάποιον άγνωστο.

Όσο πιο συχνά βγαίνεις από την ζώνη άνεσής σου τόσο λιγότερο πόνο θα νιώθεις από την απόρριψη. Και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξελιχθείς άμεσα και να πετύχεις τους στόχους σου.

#4. Παραδέξου στον Εαυτό σου τα Λάθη σου Χωρίς να Ασκείς Κριτική

Το να ασκείς αυστηρή κριτική στον εαυτό σου δεν είναι πάντα αποδοτικό. Τις περισσότερες φορές νιώθεις χειρότερα απ’ ότι πριν και ξεχνάς να σε υποστηρίξεις. Ωστόσο, πρέπει να παραδέχεσαι τα λάθη σου κυρίως σε εσένα, ώστε να τα αναγνωρίζεις και να ξέρεις πώς να κινηθείς παρακάτω.

Όταν παραδέχεσαι τα λάθη σου δεν χρειάζεται να νιώθεις τύψεις ή να στενοχωριέσαι για αυτά που έκανες. Αντίθετα, μάθε από τα λάθη σου και βρες τρόπους να μην τα επαναλάβεις.

Από τα λάθη μαθαίνουμε και εξελισσόμαστε πολύ πιο γρήγορα. Πάρε ρίσκα  κι ας αποτύχουν. Τουλάχιστον θα έχεις προσπαθήσει. Κάνε μια ανασκόπηση όλων αυτών που έχουν συμβεί και δες τι πήγε λάθος, ώστε τις επόμενες φορές να μην επαναλάβεις τα ίδια λάθη.

Η εξέλιξή σου εξαρτάται όχι μόνο από τα λάθη που κάνεις, αλλά και κατά πόσο μαθαίνεις από αυτά και βελτιώνεσαι  εσωτερικά. Απέφυγε την κριτική και αποδέξου τις καταστάσεις ώστε να προχωρήσεις δυναμικά παρακάτω.

 

#5. Ο Χρόνος Παίζει τον Ρόλο του στην Εξέλιξή σου. Σεβάσου τον

Ο Χρόνος παίζει τον ρόλο του στην Εξέλιξή σου

Επειδή ο χρόνος μας είναι περιορισμένος μην μπαίνεις στην διαδικασία να τον σπαταλάς. Σεβάσου τον χρόνο σου και δημιούργησε ποιοτικά κενά τα οποία θα τα περνάς με τον εαυτό σου ή με τους αγαπημένους σου ανθρώπους.

Εάν όμως τον χρόνο σου τον ξοδεύεις σε άτομα που σου αφαιρούν αξία και δεν σου προσφέρουν κάτι ουσιαστικό μένεις στάσιμοι. Σε περίπτωση για παράδειγμα που η πρώην σου σου ξαναέστειλε μήνυμα τι κάνεις; Απαντάς ή όχι; Θα σε ωφελήσει αυτό στην εξέλιξή σου;

Ακόμα και το να δεις μια ταινία που σου αρέσει ή να βγεις μια βόλτα θα σου δώσει τις κατάλληλες δυνάμεις για να συνεχίσεις.

Ερεθίσματα παίρνουμε από οτιδήποτε κι αν κάνουμε όταν είμαστε στον δρόμο της εξέλιξής μας. Βρες χρόνο για να κάνεις τα πράγματα που αγαπάς και σε εκτονώνουν γιατί είναι πολύ σημαντικό να παίρνεις δυνάμεις και να έχεις χρόνο να σκεφτείς καθαρά αυτά που σου συμβαίνουν.

Οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι στην γη δεν ψάχνουν να βρουν χρόνο για τον εαυτό τους, τον δημιουργούν. Οι στιγμές που θα περάσεις μόνος σου είναι ίσως οι πιο σημαντικές στην πορεία της εξέλιξής σου. Σεβάσου  τες και αξιοποίησέ τες.

 

Αν θες να μάθεις περισσότερα για την εξέλιξή σου και τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτήν, δες εδώ

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.