5 Ψέματα που μας Δίδαξαν οι Ταινίες για το Φλερτ

Οι ταινίες αποτελούν αδιαμφισβήτητα ένα μικρό σχολείο για διάφορους τομείς της ζωής μας. Δυστυχώς όμως, οι σχέσεις και το φλερτ, δεν είναι ένα από αυτά.

Ψέματα Στο Φλερτ Που Μάθαμε Μέσα Από Τις Ταινίες

Πολλοί άνθρωποι μαθαίνουν για το φλερτ και τις σχέσεις μέσα από τις ταινίες. Σε όλες τις ταινίες βλέπουμε τους πρωταγωνιστές να αγοράζουν στις γυναίκες που τους ενδιαφέρουν όμορφα λουλούδια, να τις πηγαίνουν σε φοβερά εστιατόρια, να δείχνουν τον έρωτα τους συνεχώς και τελικά να ζουν ευτυχισμένοι για πάντα.ψέματα στο φλερτ από τις ταινίες

Μαθαίνοντας για τις σχέσεις και το φλερτ από τις ταινίες, οι οποίες εξιδανικεύουν τα πράγματα και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, φτάνουμε στο σημείο να κάνουμε πολλά λάθη και να αναρωτιόμαστε γιατί δεν τα πάμε καλά στις σχέσεις.

Ας δούμε λοιπόν 5 ψέματα που μας δίδαξαν οι ταινίες για τις σχέσεις και το φλερτ.

#1. Κάνε Της Μια Μεγάλη Έκπληξη Στο Φλερτ Και Θα Σε Αγαπήσειέκπληξη στο φλερτ

Σύμφωνα με τις ταινίες ο καλύτερος τρόπος για να δείξεις ότι σου αρέσει μια γυναίκα είναι να της κάνεις μια απίστευτη έκπληξη.

Α) Μια ντουζίνα κόκκινα τριαντάφυλλα στον χώρο εργασίας της,

Β) το όνομα της γραμμένο στον ουρανό από ένα αεροπλάνο ή

Γ) η ειλικρινής έκφραση των συναισθημάτων σου, αφού την έχεις προλάβει, λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο

είναι μερικοί τρόποι που θα την κάνουν να σε αγαπήσει!

Το πρόβλημα με αυτή την προσέγγιση είναι ότι δίνει μια λάθος ιδέα σχετικά με την έλξη και τις σχέσεις.

Το συμπέρασμα από τρόπους, όπως οι παραπάνω, είναι ότι δεν παίζει ρόλο ποιος είσαι, αλλά τι κάνεις.

Ακόμη χειρότερα, σου περνά μια νοοτροπία ότι όποιο λάθος και αν έχεις κάνει, μπορεί να διορθωθεί, αν για παράδειγμα νοικιάσεις ένα αερόστατο και την πας βόλτα.

Η πραγματικότητα είναι ότι η έλξη είναι κάτι αρκετά πιο πολύπλοκο και τα προβλήματα στις σχέσεις δεν λύνονται με τέτοιες “ρομαντικές” πράξεις, αλλά με την καλή επικοινωνία.

#2. Ένα Από Τα Μεγαλύτερα Ψέματα Στο Φλερτ : Θα Επιτύχεις

Αν Είσαι Φίλος Μαζί Τηςφιλικη ζωνη

Αν είσαι φίλος της και λειτουργείς με αυτό τον τρόπο, χωρίς ποτέ να δείχνεις την πραγματική πρόθεση σου, δεν θα καταφέρεις τίποτα.

Στις ταινίες βέβαια, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι άντρες σκέφτονται ότι μπορούν να είναι φίλοι με μια γυναίκα, να ακούν τα προβλήματα της στις σχέσεις της με άλλους άντρες, να της κάνουν όλα τα θελήματα, σαν σωστοί ιππότες, με την ελπίδα ότι στο τέλος η γυναίκα θα τους ερωτευτεί και θα συνειδητοποιήσει ότι είχε δίπλα της τόσο καιρό τον κατάλληλο άντρα.

Σίγουρα το έχεις ζήσει και σίγουρα έχεις δει ότι απλά αυτός ο τρόπος δεν δουλεύει. Αν δεν υπήρξε ποτέ ερωτική έλξη, τότε η κατάσταση δεν θα αλλάξει, μέσα από μια καλή φιλία.

Αν έχεις μπει στην φιλική ζώνη, το πιθανότερο είναι ότι θα παραμείνεις σε αυτήν, παρά τα όσα ίσως έχεις δει στον κινηματογράφο.

Τσέκαρε το βίντεο που ακολουθεί, για να μάθεις τα πάντα για τα λάθη που κάνεις και δεν δημιουργείς έλξη.

#3. Αν Αλλάξεις Την Εμφάνιση Σου, Θα Επιτύχεις Στο Φλερτάλλαξε την εμφάνισή σου

Έχουμε δει ταινίες στις οποίες ο ήρωας αποφασίζει να κάνει μερικές αλλαγές στην εμφάνιση τους και ξαφνικά γίνεται επιθυμητός και αρεστός από τις γυναίκες.

Φυσικά, η εμφάνιση μετράει σε κάποιο βαθμό. Πρέπει να ντύνεσαι καλά, να είσαι καθαρός, να προσέχεις το στυλ σου, όμως καμία γυναίκα δεν θα ερωτευτεί αμέσως, επειδή φόρεσες ένα φανταστικό κουστούμι.

Σίγουρα θα μετρήσει σαν μια καλή πρώτη εντύπωση, αλλά ως εκεί. Πρέπει να έχεις κάτι να πεις στην συνέχεια.

Το πρόβλημα με τις ταινίες είναι ότι συχνά παροτρύνουν τους άντρες σε εξωτερικές, αντί για εσωτερικές αλλαγές.

Άλλαξε τον τρόπο που προσεγγίζεις γυναίκες, τον τρόπο που τις βλέπεις, αλλά και το πώς βλέπεις τον εαυτό σου και μην επαναπαύεσαι στην βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης μόνο. Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να μπορείς να συνδυάσεις και τα δύο.

Το ερώτημα αν η εμφάνιση μετράει ή όχι το έχουμε απαντήσει στο επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika, το οποίο μπορείς να δεις στο παρακάτω βίντεο:

#4. Τα Αντίθετα ΈλκονταιImage result for mismatched couples

Οι ταινίες προωθούν τον μύθο ότι στις σχέσεις δεν παίζει ρόλο πόσο διαφορετικοί είναι δύο άνθρωποι, αφού τα αντίθετα έλκονται.

Αυτό είναι μια ρομαντική πλάνη που δεν ισχύει στην πραγματική ζωή και δεν υποστηρίζεται επιστημονικά από καμία έρευνα.

Αντιθέτως, όλες οι έρευνες συνηγορούν στο ότι στις υγιείς σχέσεις χρειάζεται το ζευγάρι να έχει κοινό έδαφος και να υπάρχουν κοινά ενδιαφέροντα.

#5. Ψέματα Στο Φλερτ : Όλα Συγχωρούνται Στο Όνομα Της Αγάπηςφλερτ

Βλέπεις μια καυτή γυναίκα, την οποία δεν γνωρίζεις. Τι πιο φυσιολογικό, από το να την ακολουθήσεις, για να δεις πού μένει ή να προσποιηθείς ότι είσαι κάποιος άλλος (στην κυριολεξία, αλλάζοντας ταυτότητα και παρουσιάζοντας τον εαυτό σου ως κάποιον άλλο), για να την προσεγγίσεις.

Στις ταινίες βλέπουμε συνεχώς περιπτώσεις stalking, οι οποίες παρουσιάζονται ως φυσιολογικές και ρομαντικές, αφού ο άντρας έχει αγαθές προθέσεις.

Βέβαια, στον πραγματικό κόσμο, κάποιες από τις αγαθές αυτές πράξεις που βλέπουμε στις ταινίες (για παράδειγμα, ο πρωταγωνιστής μπαίνει κρυφά στο σπίτι μιας γυναίκας και της αφήνει λουλούδια!), αποτελούν αξιόποινες πράξεις, διώκονται και σίγουρα δεν συγχωρούνται, λόγω αγάπης και καλής προαίρεσης.

Κλείνοντας, μια γυναίκα που είναι διαθέσιμη και ενδιαφέρεται για μια σχέση μαζί σου θα σου το δείξει, χωρίς να παίξουν ρόλο κάποιες από τις παραπάνω λανθασμένες πεποιθήσεις.

Από τη δική σου πλευρά οι προσεγγίσεις σου στο αντίθετο φύλο μπορούν να βελτιωθούν με το να έχεις τις δικές σου στρατηγικές, τις οποίες σταδιακά διαμορφώνεις με την εμπειρία. Όχι μέσα από τους τρόπους που θα δεις να το πετυχαίνουν σε μια ταινία. Σε ό, τι αφορά τη ζωή εκτός κινηματογράφου το φλερτ είναι κάτι που έχει ανθρώπινες διαστάσεις, προσάρμοσε λοιπόν τις συνθήκες στις δικές σου ανάγκες και απογείωσε τις προσεγγίσεις σου.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Οι ταινίες δεν μπορούν να σου διδάξουν σχέσεις και φλερτ. Εμείς όμως μπορούμε! Κάνε κλικ εδώ για να μάθεις περισσότερα.

Ανέβασε την αξία σου στο φλερτ διαβάζοντας το βιβλίο Άνδρας Αξίας. Παράγγειλέ το εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.