5 Ψέματα που μας Δίδαξαν οι Ταινίες για τις Σχέσεις και το Φλερτ

Οι ταινίες αποτελούν αδιαμφισβήτητα ένα μικρό σχολείο για διάφορους τομείς της ζωής μας. Δυστυχώς όμως, οι σχέσεις και το φλερτ, δεν είναι ένα από αυτά.

Πολλοί άνθρωποι μαθαίνουν για το φλερτ και τις σχέσεις μέσα από τις ταινίες. Σε όλες τις ταινίες βλέπουμε τους πρωταγωνιστές να αγοράζουν στις γυναίκες που τους ενδιαφέρουν όμορφα λουλούδια, να τις πηγαίνουν σε φοβερά εστιατόρια, να δείχνουν τον έρωτα τους συνεχώς και τελικά να ζουν ευτυχισμένοι για πάντα.Οι ταινίες αποτελούν αδιαμφισβήτητα ένα μικρό σχολείο για διάφορους τομείς της ζωής μας. Δυστυχώς όμως, οι σχέσεις και το φλερτ, δεν είναι ένα από αυτά.

Μαθαίνοντας για τις σχέσεις και το φλερτ από τις ταινίες, οι οποίες εξιδανικεύουν τα πράγματα και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, φτάνουμε στο σημείο να κάνουμε πολλά λάθη και να αναρωτιόμαστε γιατί δεν τα πάμε καλά στις σχέσεις.

Ας δούμε λοιπόν 5 ψέματα που μας δίδαξαν οι ταινίες για τις σχέσεις και το φλερτ.

#1. Κάνε της Μια Μεγάλη Έκπληξη και θα σε ΑγαπήσειΟι ταινίες αποτελούν αδιαμφισβήτητα ένα μικρό σχολείο για διάφορους τομείς της ζωής μας. Δυστυχώς όμως, οι σχέσεις και το φλερτ, δεν είναι ένα από αυτά.

Σύμφωνα με τις ταινίες ο καλύτερος τρόπος για να δείξεις ότι σου αρέσει μια γυναίκα είναι να της κάνεις μια απίστευτη έκπληξη.

Μια ντουζίνα κόκκινα τριαντάφυλλα στον χώρο εργασίας της, το όνομα της γραμμένο στον ουρανό από ένα αεροπλάνο ή η ειλικρινής έκφραση των συναισθημάτων σου, αφού την έχεις προλάβει, λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο είναι μερικοί τρόποι που θα την κάνουν να σε αγαπήσει!

Το πρόβλημα με αυτή την προσέγγιση είναι ότι δίνει μια λάθος ιδέα σχετικά με την έλξη και τις σχέσεις.

Το συμπέρασμα από τρόπους, όπως οι παραπάνω, είναι ότι δεν παίζει ρόλο ποιος είσαι, αλλά τι κάνεις.

Ακόμη χειρότερα, σου περνά μια νοοτροπία ότι όποιο λάθος και αν έχεις κάνει, μπορεί να διορθωθεί, αν για παράδειγμα νοικιάσεις ένα αερόστατο και την πας βόλτα.

Η πραγματικότητα είναι ότι η έλξη είναι κάτι αρκετά πιο πολύπλοκο και τα προβλήματα στις σχέσεις δεν λύνονται με τέτοιες “ρομαντικές” πράξεις, αλλά με την καλή επικοινωνία.

#2. Θα την Κερδίσεις, αν Είσαι Φίλος Μαζί τηςΟι ταινίες αποτελούν αδιαμφισβήτητα ένα μικρό σχολείο για διάφορους τομείς της ζωής μας. Δυστυχώς όμως, οι σχέσεις και το φλερτ, δεν είναι ένα από αυτά.

Αν είσαι φίλος της και λειτουργείς με αυτό τον τρόπο, χωρίς ποτέ να δείχνεις την πραγματική πρόθεση σου, δεν θα καταφέρεις τίποτα.

Στις ταινίες βέβαια, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι άντρες σκέφτονται ότι μπορούν να είναι φίλοι με μια γυναίκα, να ακούν τα προβλήματα της στις σχέσεις της με άλλους άντρες, να της κάνουν όλα τα θελήματα, σαν σωστοί ιππότες, με την ελπίδα ότι στο τέλος η γυναίκα θα τους ερωτευτεί και θα συνειδητοποιήσει ότι είχε δίπλα της τόσο καιρό τον κατάλληλο άντρα.

Σίγουρα το έχεις ζήσει και σίγουρα έχεις δει ότι απλά αυτός ο τρόπος δεν δουλεύει. Αν δεν υπήρξε ποτέ ερωτική έλξη, τότε η κατάσταση δεν θα αλλάξει, μέσα από μια καλή φιλία.

Αν έχεις μπει στην φιλική ζώνη, το πιθανότερο είναι ότι θα παραμείνεις σε αυτήν, παρά τα όσα ίσως έχεις δει στον κινηματογράφο.

Τσέκαρε το βίντεο που ακολουθεί, για να μάθεις τα πάντα για την φιλική ζώνη και πώς να την αποφύγεις.

#3. Αν Αλλάξεις την Εμφάνιση σου, θα σε Θέλουν ΌλεςΟι ταινίες αποτελούν αδιαμφισβήτητα ένα μικρό σχολείο για διάφορους τομείς της ζωής μας. Δυστυχώς όμως, οι σχέσεις και το φλερτ, δεν είναι ένα από αυτά.

Έχουμε δει ταινίες στις οποίες ο ήρωας αποφασίζει να κάνει μερικές αλλαγές στην εμφάνιση τους και ξαφνικά γίνεται επιθυμητός και αρεστός από τις γυναίκες.

Φυσικά, η εμφάνιση μετράει σε κάποιο βαθμό. Πρέπει να ντύνεσαι καλά, να είσαι καθαρός, να προσέχεις το στυλ σου, όμως καμία γυναίκα δεν θα ερωτευτεί αμέσως, επειδή φόρεσες ένα φανταστικό κουστούμι.

Σίγουρα θα μετρήσει σαν μια καλή πρώτη εντύπωση, αλλά ως εκεί. Πρέπει να έχεις κάτι να πεις στην συνέχεια.

Το πρόβλημα με τις ταινίες είναι ότι συχνά παροτρύνουν τους άντρες σε εξωτερικές, αντί για εσωτερικές αλλαγές.

Άλλαξε τον τρόπο που προσεγγίζεις γυναίκες, τον τρόπο που τις βλέπεις, αλλά και το πώς βλέπεις τον εαυτό σου και μην επαναπαύεσαι στην βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης μόνο. Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να μπορείς να συνδυάσεις και τα δύο.

Το ερώτημα αν η απάντηση μετράει ή όχι το έχουμε απαντήσει στην εκπομπή μας Apla+Andrika,την οποία μπορείς να δεις στο παρακάτω βίντεο:


#4. Τα Αντίθετα ΈλκονταιΟι ταινίες αποτελούν αδιαμφισβήτητα ένα μικρό σχολείο για διάφορους τομείς της ζωής μας. Δυστυχώς όμως, οι σχέσεις και το φλερτ, δεν είναι ένα από αυτά.

Οι ταινίες προωθούν τον μύθο ότι στις σχέσεις δεν παίζει ρόλο πόσο διαφορετικοί είναι δύο άνθρωποι, αφού τα αντίθετα έλκονται.

Αυτό είναι μια ρομαντική πλάνη που δεν ισχύει στην πραγματική ζωή και δεν υποστηρίζεται επιστημονικά από καμία έρευνα.

Αντιθέτως, όλες οι έρευνες συνηγορούν στο ότι στις υγιείς σχέσεις χρειάζεται το ζευγάρι να έχει κοινό έδαφος και να υπάρχουν κοινά ενδιαφέροντα.

#5. Όλα Συγχωρούνται στο Όνομα της ΑγάπηςΟι ταινίες αποτελούν αδιαμφισβήτητα ένα μικρό σχολείο για διάφορους τομείς της ζωής μας. Δυστυχώς όμως, οι σχέσεις και το φλερτ, δεν είναι ένα από αυτά.

Βλέπεις μια καυτή γυναίκα, την οποία δεν γνωρίζεις. Τι πιο φυσιολογικό, από το να την ακολουθήσεις, για να δεις πού μένει ή να προσποιηθείς ότι είσαι κάποιος άλλος (στην κυριολεξία, αλλάζοντας ταυτότητα και παρουσιάζοντας τον εαυτό σου ως κάποιον άλλο), για να την προσεγγίσεις.

Στις ταινίες βλέπουμε συνεχώς περιπτώσεις stalking, οι οποίες παρουσιάζονται ως φυσιολογικές και ρομαντικές, αφού ο άντρας έχει αγαθές προθέσεις.

Βέβαια, στον πραγματικό κόσμο, κάποιες από τις αγαθές αυτές πράξεις που βλέπουμε στις ταινίες (για παράδειγμα, ο πρωταγωνιστής μπαίνει κρυφά στο σπίτι μιας γυναίκας και της αφήνει λουλούδια!), αποτελούν αξιόποινες πράξεις, διώκονται και σίγουρα δεν συγχωρούνται, λόγω αγάπης και καλής προαίρεσης.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Οι ταινίες δεν μπορούν να σου διδάξουν σχέσεις και φλερτ. Εμείς όμως μπορούμε! Κάνε κλικ εδώ για να μάθεις περισσότερα.

Καλή συνέχεια

Men Of Style

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους.
Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Men Of Style
Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.