5 Σημάδια πως Βρίσκεσαι σε Λάθος Σχέση

Δεν είναι λίγοι οι άντρες που βρίσκονται σε σχέσεις που δεν θα έπρεπε. Τσέκαρε τα σημάδια που θα σε διαβεβαιώσουν πως η σχέση σου πρέπει να τελειώσει.

Τι Να Κάνεις Αν είσαι Σε Λάθος Σχέση

Το να δημιουργήσεις μια ποιοτική και υγιή σχέση είναι ίσως από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχεις να καταφέρεις στην ζωή σου. Οι λόγοι είναι πολλοί. Και περιλαμβάνουν όχι μόνο το πόσο ταιριάζεις με το άλλο άτομο και τις επιλογές που κάνεις, αλλά και τα πρότυπα που έχεις και το πως έχεις συνηθίσει να σου συμπεριφέρονται σε μια σχέση.

Πολλές φορές επιλέγουμε τον λάθος σύντροφο. Και μένουμε σε αυτήν την σχέση για μεγάλο χρονικό διάστημα, είτε επειδή δεν το αναγνωρίζουμε, είτε επειδή έχουμε συνηθίσει την κατάσταση.

Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δημιουργούμε σχέσεις που μας κάνουν να νιώθουμε ευχάριστα συναισθήματα και μας κάνουν καλύτερους απ’ ότι μας βρήκαν, όχι χειρότερους.

Αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο, ειδικά όταν η σχέση έχει ήδη ξεκινήσει με λάθος βάσεις.

Συνέχισε να διαβάζεις και θα ανακαλύψεις τα πέντε πιο φανερά σημάδια που μαρτυρούν ότι βρίσκεσαι σε λάθος σχέση. Και ότι πρέπει κάτι να κάνεις άμεσα για να το αλλάξεις.

Μη συμβιβάζεσαι από φόβο μην τη χάσεις.

#1. Κατηγορείτε Συνέχεια Ο Ένας Τον Άλλον

Ο σκοπός σε μια σχέση είναι να αλληλοϋποστηρίζεστε. Όταν είσαι σε μια σχέση που μονίμως ο ένας κατηγορεί τον άλλον για τα πάντα, τότε αυτό είναι ένα ηχηρό σημάδι ότι η σχέση αυτή δεν πηγαίνει και τόσο καλά όσο πιστεύεις.

Αν βρίσκεστε μονίμως σε μια κατάσταση που ψάχνετε πράγματα για να κατηγορήσετε ο ένας στον άλλον, τότε ίσως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.

Το να κατηγορούμε τον σύντροφό μας συνέχεια και να ψάχνουμε αιτίες να τον μειώσουμε είναι δείγμα χειριστικής συμπεριφοράς, και σίγουρα δημιουργεί μια τοξική σχέση.

Παρατήρησέ το αυτό. Αν συμβαίνει συχνά, τότε ίσως ήρθε η ώρα να βάλεις άλλα όρια ή να φύγεις.

#2. Είστε Πολύ Διαφορετικοί Άνθρωποι Σε Σχέση

σχέση

Το να μην συμφωνείτε σε όλα και να είστε διαφορετικοί άνθρωποι δεν είναι απαραίτητα αρνητικό. Αρκεί να υπάρχουν αρκετά κοινά σημεία στα οποία συμβαδίζετε. Αν όμως είστε παντού αντίθετοι και δεν έχετε καθόλου κοινά ενδιαφέροντα, αν δεν βρίσκετε πράγματα να κάνετε μαζί και νιώθετε ότι προέρχεστε από τελείως διαφορετικούς κόσμους, τότε αυτό ίσως είναι ένα σημάδι ότι είστε και οι δύο στην λάθος σχέση.

Το καλύτερο θα είναι να έχει ο καθένας τα ενδιαφέροντά του, αλλά να έχετε μια κοινή γραμμή και φιλοσοφία για την ζωή.

Αν για παράδειγμα ο ένας λατρεύει τις εξόδους και τα ταξίδια και θέλει να είναι μονίμως έξω, και ο άλλος δεν θέλει να βγει για ποτό παρά μόνο δύο φορές το εξάμηνο, τότε είναι πολύ δύσκολο να βρείτε κοινούς παράγοντες που σας ενώνουν.

Θα πρέπει με κάποιο τρόπο να συνεννοείστε και να έχετε κοινό όραμα και στόχους για την ζωή.

#3. Δεν Έχετε Έντονη Σεξουαλική Ζωή

σχέση

Η σεξουαλική σας ζωή παίζει τεράστιο ρόλο στην σχέση σας. Όσος καιρός κι αν περάσει, το σεξ είναι ένα πολύ βασικό στοιχείο σε μια ερωτική σχέση. Αν δεν υπάρχει μια ικανοποιητική και έντονη σεξουαλική ζωή, τότε η σχέση παύει να είναι ερωτική και γίνεται κυρίως φιλική-αδερφική.

Χάνονται οι ρόλοι και το ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα η σχέση να φθίνει.

Είναι ωφέλιμο και οι δύο πλευρές να προκαλούν έλξη ο ένας στον άλλον, και να θέλουν να περάσουν χρόνο στο κρεβάτι μαζί. Αν αυτό όλο και μειώνεται και δεν υπάρχει διάθεση και από τις δύο πλευρές για να βελτιωθεί η κατάσταση, τότε ίσως δεν ταιριάζετε σεξουαλικά, ή δεν υπάρχει το απαραίτητο ενδιαφέρον για να διατηρηθεί αυτή η σχέση.

#4. Δεν Παίρνετε Τις Σημαντικές Αποφάσεις  Για Τη Σχέση Σας Μαζί

παίρνετε αποφάσεις μαζί

Ένα είναι βέβαιο: Ένα ζευγάρι που δεν ακούει ο ένας τον άλλον πριν πάρουν μια απόφαση, και κάνει ο καθένας ό, τι θέλει, δεν είναι ζευγάρι.

Η συντροφικότητα περιλαμβάνει το να παίρνονται όλες οι σημαντικές αποφάσεις από κοινού, ώστε να είναι και τα δύο μέλη της σχέσης ικανοποιημένα.

Αν εκείνη δεν συμμετέχει πουθενά, ή παίρνει όλες τις αποφάσεις μόνη της χωρίς να σε υπολογίζει, τότε ίσως δεν είναι η κατάλληλη σύντροφος για εσένα.

Το πιο όμορφο και δίκαιο είναι να συζητάτε πριν πάρετε κάποια σημαντική απόφαση και να μην πράττει ο καθένας όπως θέλει.

Αν δεν συμβαίνει αυτό, τότε δεν είναι δίκαιη και ίση η σχέση.

#5. Συνεχώς Σε Μειώνει Και Σε Κάνει Να Νιώθεις Άσχημα Για Τον Εαυτό Σου

Απάντα ειλικρινά στον εαυτό σου : ”Γιατί όσο με φτύνει τόσο κολλάω;”

Όπως είπαμε, ο σκοπός μια σχέσης είναι να σε κάνει να νιώθεις όμορφα, θετικά συναισθήματα για τον εαυτό σου, και να βγαίνεις από την σχέση καλύτερος απ’ ότι μπήκες.

Να υπάρχει κατανόηση και ειλικρινής εκθείαση, και να μην είναι ο σκοπός σας να μειώσετε ο ένας τον άλλον.

Αν η σχέση σου συνεχώς σε μειώνει και σε κάνει να νιώθεις ότι δεν αξίζεις, τότε ίσως δεν αξίζει αυτή η σχέση. Συζήτα το μαζί της, και αν βλέπεις ότι τα πράγματα δεν αλλάζουν, τότε ίσως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.

Το πιο σημαντικό είναι να υποστηρίζετε ο ένας τον άλλον και να υπάρχει αλληλοσεβασμός. Όχι χειριστικές συμπεριφορές που έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν τοξικό κλίμα και να σε κάνουν να νιώθεις άχρηστος.

Αντίστοιχα, έτσι πρέπει να φέρεσαι κι εσύ σε εκείνην.

Αν, λοιπόν, η σύντροφός σου μονίμως σε μειώνει και βλέπεις ότι δεν έχει σκοπό να το αλλάξει, τότε ίσως ήρθε η ώρα να δεις την σχέση αυτή πιο αντικειμενικά και να λάβεις τα απαραίτητα μέτρα.

Το να διατηρήσεις μια μακροχρόνια υγιή και ισορροπημένη σχέση ίσως είναι αρκετά σπάνιο και δύσκολο. Ωστόσο, είναι ωφέλιμο να αντιλαμβανόμαστε τα σημάδια που μας δείχνουν ότι είμαστε με τον λάθος σύντροφο, και να επιδιώκουμε μονίμως να εξελιχθούμε και να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει.

Ίσως δεν είναι η κατάλληλη για εσένα. Ή ίσως υπάρχουν πολλά περιθώρια για βελτίωση ακόμα.

Όπως και να έχει, μην απογοητεύεσαι. Για όλα υπάρχουν λύσεις. Συνέχισε να εξελίσσεσαι και σίγουρα η πορεία της ζωής σου θα σε οδηγήσει στα άτομα που σου αξίζουν.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Έχεις παγιδευτεί σε μια σχέση που δεν θέλεις ή θέλες να ξέρεις πώς να αποφύγεις μία τέτοια; Μάθε περισσότερα εδώ.

Ο Άνδρας Αξίας δίνει αξία σε κάθε σχέση που έχει με τους ανθρώπους γύρω του. Διάβασε το βιβλίο μας. Βρες το εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.