5 Σκληροί αλλά Πραγματικοί Λόγοι που δεν Κάνει Σεξ μαζί σου

Το σεξ σαν όνειρο

γυναίκες και σεξ.

Μέχρι η γνωριμία να φτάσει στο σεξ πολλά μπορεί να συμβούν.

Το τηλέφωνο μπορεί να χτυπήσει και κανείς να μην το σηκώσει, ένα σίγουρο ραντεβού μπορεί να ακυρωθεί ή όταν έρθει η κατάλληλη ευκαιρία να μην υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος.

Πριν πολλά χρόνια, για οτιδήποτε συνέβαινε στην σεξουαλική μου ζωή, έριχνα το φταίξιμο στις γυναίκες. Είχα την περίεργη αντίληψη πως όχι μόνο πρέπει να αρέσω σε κάθε γυναίκα που γνώριζα αλλά πως όλες έπρεπε να το κάνουν εύκολο για μένα.

Η αλήθεια όμως ήταν, όπως πάντα, πολύ πιο σκληρή από ότι θα περίμενα.

Ήμουν υπερβολικά ευαίσθητος.

γυναίκες και σεξ.

Δεν είναι πως οι προσδοκίες που είχα από τον εαυτό μου και από τις γυναίκες ήταν πολλές, αλλά το χειρότερο ήταν άλλο.

Δεν εξέταζα ποτέ αν οι επιλογές μου ήταν αυτό που πραγματικά ήθελα.

Δεν με ενδιέφερε να καταλάβω αν η γυναίκες που γνώριζα ήταν αυτό που πραγματικά έψαχνα. Πίστευα πως από την στιγμή που μια κατάσταση προχωράει, οτιδήποτε έχω μπροστά μου είναι και το κατάλληλο υλικό.

Μάλιστα, είχα την θεώρηση πως οποιαδήποτε γυναίκα γνώριζα, θα έπρεπε να θέλει αυτά που θέλω και εγώ. Το πρόβλημα όμως ήταν βαθύτερο.

Εκτός των ψευδαισθήσεων που είχα(και ήταν πολλές), το ζήτημα βρίσκονταν σε έναν ακόμα τομέα.

Δεν ήμουν απόλυτα ξεκάθαρος με το τι θέλω.

Αυτό είχε τρομακτικές συνέπειες, πολύ απλά γιατί:

Φοβόμουν να το εκφράσω.

Αν μια γυναίκα δεν ήθελε ότι και εγώ τότε πίστευα πως αυτό που θέλω είναι λάθος.

Το αποτέλεσμα ήταν πως τελικά συμβιβαζόμουν σε ότι μου έδινε η κάθε γυναίκα και φυσικά το γλυκό γίνονταν μαντάρα. Χάλια μαύρα.

Η διαδικασία για να κάνεις σεξ με μια γυναίκα που σου αρέσει, μπορεί να είναι απλή ή μπορεί να είναι ο δρόμος προς την σταύρωση.

Δεν θα σου πω ψέματα. Και οι δύο δρόμοι έχουν ο καθένας ένα τίμημα που πρέπει να πληρωθεί. Μια ανταλλακτική αξία, όπως και όλα τα πράγματα βέβαια.

Ο απλός δρόμος καθιστά τα πράγματα ξεκάθαρα. Όμως χρειάζεται να πατάς καλά στα πόδια σου, να ξέρεις τι θέλεις και τι διεκδικείς και κυρίως να μην φοβάσαι την απόρριψη.

Ο δεύτερος δρόμος, μπορεί να σου προσφέρει σεξ, όμως ο δρόμος του συμβιβασμού είναι ο δρόμος των σκιών. Είναι ψυχικά επίπονος και τα πράγματα συνεχώς προσεγγίζονται με μια θολή ματιά.

Με λίγα λόγια, δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει.

Προσπάθησα να συγκεντρώσω του σημαντικότερους λόγους που μια γυναίκα δεν θα κάνει σεξ μαζί σου.

Οι λόγοι αυτοί δεν είναι μια εξελιγμένη φιλοσοφική λίθος ούτε προέρχονται από εμπειρίες τρίτων. Είναι λόγοι που προέρχονται από την δική μου εμπειρία, έτσι όπως εγώ την έζησα στο περίεργο ταξίδι μου να διεκδικήσω αυτό που ήθελα.

#1. Ειλικρίνεια

γυναίκες και σεξ.

 

Ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα που έχω πάρει είναι και αυτό που συνεχίζει να με εντυπωσιάζει περισσότερο.

Οι γυναίκες σέβονται την ειλικρίνεια.

Ωστόσο, το να είσαι ειλικρινής δεν σημαίνει πως θα κάνεις σεξ. Όμως μου πήρε χρόνια να καταλάβω πως είναι καλύτερο να τα έχω καλά με τον εαυτό μου παρά να λέω ψέματα για να τα έχω καλά με τους άλλους.

(Για αυτό και έχω ελάχιστους ανθρώπους στον κλειστό μου κύκλο)

Ένα από τα πιο τραγικά λάθη που έχω κάνει με τις γυναίκες είναι πως

Κρατούσα το στόμα μου κλειστό.

Φοβόμουν να εκφράσω την γνώμη μου για πράγματα που έβλεπα και μου ανέβαζαν την πίεση, επειδή ανησυχούσα μήπως καταστρέψω τις ελπίδες μου με τις γυναίκες που μου άρεσαν.

Έρχεται βέβαια κάποια στιγμή που συνειδητοποιείς πως κάτι πάει εντελώς στραβά. Και μια από τις πιο σκληρές συνειδητοποιήσεις ήταν πως:

Δεν αισθανόμουν άνδρας αλλά γλείφτης.

γυναίκες και σεξ.

Ανεχόμουν συμπεριφορές που πραγματικά δεν μου άρεσαν μόνο και μόνο για να μην εξαλείψω τις ελπίδες μου να κάνω σεξ. Τραγικό.

Ωστόσο, μπορείς πολύ εύκολα να μαντέψεις το αποτέλεσμα.

Δεν έκανα σεξ.

Ανεχόμουν απανωτές ακυρώσεις σε ραντεβού, να με στήνουν 30 λεπτά, να θέτουν συνεχώς όρους που η λογική μου απέρριπτε αλλά η αντίληψη της ανάγκης αποδέχονταν.

Μου πήρε καιρό βέβαια να κατανοήσω σε βάθος πως σε οποιαδήποτε επικοινωνία είναι λογικό να γίνουν συμβιβασμοί και υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα:

Στον συμβιβασμό και την υποταγή.

Τα πάντα είναι μια καλή συμφωνία.

Το να είσαι ειλικρινής και να δείχνεις σεβασμό πρώτα στον εαυτό σου και μετά στους άλλους, είναι από τους πιο θεμελιώδεις κανόνες.

Σίγουρα το να κάνεις σεξ με μια γυναίκα είναι ωραίο και απολαυστικό. Ποιος μπορεί να διαφωνήσει;

Αν όμως πουλάς τον εαυτό σου φτηνά τότε είναι αδυναμία.

γυναίκες και σεξ.

Και οι γυναίκες μισούν την αδυναμία.

Αν ανέχεσαι συμπεριφορές που σου σπάνε τα νεύρα, τότε ποιος ο λόγος να συνεχίσεις να τις ανέχεσαι;

Όταν, πριν χρόνια, έκανα στον εαυτό μου αυτή την ερώτηση, η αλήθεια είναι πως τα πράγματα έγιναν πιο ξεκάθαρα αλλά και πιο δύσκολα ταυτόχρονα.

Δεν είχα επιλογές.

Είχα την πεποίθηση πως αυτή ήταν η πραγματικότητα.

Στις σχέσεις σου με τις γυναίκες, έχεις αυτό ακριβώς που πιστεύεις πως σου αξίζει. Η μετατόπιση της πεποίθησης πως σου αξίζει κάτι καλύτερο είναι το αναπόφευκτο μονοπάτι που πρέπει να διανύσεις.

Και πολλές φορές, περπατώντας αυτό το μονοπάτι, θα είναι σαν περπατάς σε κάρβουνα.

Αν για να κάνεις σεξ χρειάζεται να θυσιάσεις τον εαυτό σου και την ψυχική σου ηρεμία, πρέπει να αρχίσεις να απευθύνεσαι σε διαφορετικές γυναίκες.

#2. Το ότι ασχολείται μαζί σου δεν σημαίνει πως ενδιαφέρεται

γυναίκες και σεξ.

Αυτό και αν είναι μάθημα…

Μιλάτε 45 ώρες την εβδομάδα στο τηλέφωνο, άλλες τόσες στο Facebook, και είσαι συνεχώς με το κινητό στο χέρι για να μπορείς να απαντήσεις όποτε σου στείλει.

Βλέπεστε κάθε μέρα, το παίζεις καλός και υπομονετικός και προσπαθείς να βγάζεις συνεχώς τον καλύτερο σου εαυτό όταν είσαι μαζί της.

Όμως υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα…

Δεν έχετε κάνει ακόμα σεξ.

γυναίκες και σεξ.

Το έχω κάνει και εγώ μέχρι που κατάλαβα πως δεν το έκανα επειδή το ήθελα αλλά επειδή πίστευα πως έπρεπε.

Η μόνη περίπτωση που μπορώ να δεχτώ τέτοια καθυστέρηση είναι να είσαι ο πρώτος της. Αν η γυναίκα δεν είχε ξανά σεξουαλική επαφή, τότε τα πράγματα αλλάζουν.

Όμως δεν σκοπεύω να μιλήσω για ζώνες αγνότητας σε αυτό το άρθρο.

Είναι πολλές οι φορές που έχω ακούσει επικές φράσεις, του στυλ:

« Δεν είμαι έτοιμη ».

« Χρειάζομαι χρόνο ».

« Θέλω να γνωριστούμε πρώτα ».

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σωστή βάση.

Μια συμπεριφορά είναι εκνευριστική μόνο όταν της επιτρέπεις εσύ να είναι.

Το πότε θα είναι έτοιμη μια γυναίκα να κάνει σεξ μαζί σου είναι καθαρά δική της επιλογή. Ο καθένας κουβαλάει τις δικές του εμπειρίες και κάνει τις δικές του επιλογές.

Όμως, η εμπειρία με έχει διδάξει κάτι.

Αν μια γυναίκα είναι άνετη με την σεξουαλικότητας της και της αρέσεις, θα κάνει σεξ μαζί σου.

Σίγουρα την ενδιαφέρει η εικόνα της, σίγουρα δεν θέλει να φανεί εύκολη και σίγουρα οι λόγοι μπορεί κάποιες φορές να ευσταθούν. Δεν κρίνουμε κανέναν και ο καθένας μπορεί να θέλει ότι γουστάρει.

Όμως το ζήτημα βρίσκεται στο τι θέλεις εσύ.

Αν χρειάζεται να καταθέσεις την ψυχή σου για να κάνεις μια από τις πιο φυσικές και αναγκαίες διαδικασίες του ανθρώπου τότε κάτι δεν κολλάει στο όλο σενάριο.

#3. Οι προθέσεις σου δεν είναι ξεκάθαρες προς την γυναίκα

γυναίκες και σεξ.

Δεν εννοώ πως η πρώτη φράση που θα της πεις θα είναι σεξ. Έλεος.

Εννοώ πως πολλές φορές επιλέγεις να είσαι φιλικός παρά σεξουαλικός. Επιλέγεις να κάνεις κύκλους γύρω από το θέμα, και το χειρότερο;

Περιμένεις η γυναίκα να κάνει την πρώτη κίνηση.

Η ηγεσία στην σεξουαλική έκφραση είναι δική σου ευθύνη, όχι της γυναίκας.

Η ηγεσία στο να εκφράσεις αυτό που θέλεις είναι δική σου δουλειά. Αν τώρα περιμένεις να έρθει η κατάλληλη στιγμή, να σου δείξει τα κατάλληλα σημάδια, ο καιρός να έχει ήλιο και να μην βρέχει, τότε μάντεψε.

Απλά φοβάσαι.

Δεν θα μπορέσεις ποτέ να καταλάβεις τι θέλει μια γυναίκα αν δεν δείξεις τι θέλεις εσύ. Είναι ο πιο απλός τρόπος να ξεκαθαρίσεις πιθανά σύννεφα στην επικοινωνία σας και να ξεχωρίσουν αυτοί που θέλουν και αυτοί που μπορούν από τους υπόλοιπους.

#4. Την αντιμετωπίζεις σαν μονόκερο

γυναίκες και σεξ.

Μπορεί να είναι ξεχωριστή, δεν λέω. Όμως, όταν δείχνεις πως έχεις ανάγκη την αποδοχή της και δείχνεις κάτι που δεν είσαι για να πάρεις σε αντάλλαγμα σεξ, τότε η γυναίκα το καταλαβαίνει στιγμιαία.

Μπορεί οι προθέσεις σου να μην είναι μόνο να κάνεις σεξ μαζί της. Μπορεί όντως να θεωρείς πως η προσωπικότητας της είναι super και θέλεις να κάνεις κάτι πιο σταθερό μαζί της.

Ok. Κανένα πρόβλημα.

Πρώτα από όλα, μονόκεροι υπάρχουν στις χώρες των παραμυθιών.

Δεύτερον, αν δείξεις σε μια γυναίκα πως είναι η κορυφαία προτεραιότητα στην ζωή σου, της επικοινωνείς εντελώς λάθος πράγματα.

Δεν έχεις ζωή.

Είσαι διατεθειμένος να κάνεις τα πάντα για να είσαι μαζί της.

Είσαι απελπισμένος.

Το σημαντικότερο πράγμα στην ζωή σου είναι τα όνειρα και οι στόχοι σου. Αυτές είναι οι γραμμές που πατάς πάνω τους και δυστυχώς δεν μπορεί κανείς να κερδίσει αν στήσει τσακωμό μαζί τους.

#5. Απλά δεν της αρέσεις

γυναίκες και σεξ.

Η διαδικασία μέσω της οποίας ο άνδρας πρέπει να αποδείξει την αξία του στην γυναίκα, έχει καταντήσει ξινή καραμέλα που έλιωσε και δεν θέλουμε να το πιστέψουμε.

Δεν έχει σημασία μόνο να ξέρεις το αν της αρέσεις.

Έχει καθοριστική σημασία το πότε θα το μάθεις.

Υπάρχει τεράστια διαφορά να μάθεις πως μια γυναίκα δεν είναι διαθέσιμη μετά από 4 ραντεβού και να το μάθεις από την πρώτη κιόλας γνωριμία.

Αν αρέσεις σε μια γυναίκα θα στο δείξει με πράξεις.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να απαιτήσεις αυτές οι πράξεις να είναι ξεκάθαρες.

Είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσεις πως σε κάποιες γυναίκες δεν θα αρέσεις. Είναι λογικό. Ωστόσο, είναι κάποιες φορές σκληρό να πιστέψουμε πως:

Δεν αρέσουμε σε γυναίκες που μας αρέσουν.

Φιλτράρουμε με τέτοιο τρόπο τα γεγονότα στο μυαλό μας ώστε προσπαθούμε να βρούμε στοιχεία πως της αρέσουμε.

Αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε λόγω φόβου να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα είτε επειδή γνωρίζουμε πως δεν έχουμε άλλες επιλογές.

Όσο πιο γρήγορα μάθεις την αλήθεια τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσεις να την διαχειριστείς.

Όλα καταλήγουν στο κατά πόσο κάνεις ξεκάθαρη την ζωή σου στον εαυτό σου. Σίγουρα δεν είναι κάτι εύκολο και ένα άρθρο δεν μπορεί να αναλύσει τέτοια πρόταση.

Οποιαδήποτε επιλογή κάνουμε χρειάζεται να γίνεται ώστε να απλοποιεί τα πράγματα. Όχι να τα κάνει πιο πολύπλοκα. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για το σεξ.

Μην ξεχάσεις τα μου πεις τις ιδέες σου και τις απόψεις σου εδώ. Η γνώμη σου είναι σημαντική.

Να είσαι καλά φίλε

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr