5 Σοβαρά Λάθη που Κάνεις αν Είσαι Ντροπαλός στο Φλερτ

Όταν είσαι ντροπαλός στο φλερτ, κάνεις κάποια λάθη χωρίς να το καταλαβαίνεις. Διάβασε τα σημαντικότερα.

Αν Είσαι Ντροπαλός Στο Φλερτ…

Πολλές φορές, γυρνώντας το μυαλό μου πίσω στο παρελθόν, θυμάμαι μερικές από τις σκέψεις που με επηρέαζαν αρνητικά σε κάθε βήμα που έκανα, ανεξάρτητα από το φλερτ με τις γυναίκες που μου άρεσαν.

Δεν αποτελούν δικαιολογία για κάτι, όμως συνέβαιναν για συγκεκριμένους λόγους. Όπως και άλλα πράγματα που κάποια στιγμή τα σκέφτεσαι και γελάς.

Το γεγονός ότι δεν είχα μεγάλο κοινωνικό κύκλο και η φύση της εργασίας μου, ενδεχομένως να επηρέασαν τις κοινωνικές μου δεξιότητες, με αποτέλεσμα να μην αναπτυχθούν στο βαθμό που θα ήθελα.

Υπάρχουν πολλά που μπορεί να σε προβληματίσουν όταν είσαι ντροπαλός. Και ουσιαστικά έχουν σαν πηγή την περιορισμένη κοινωνική νοημοσύνη ή μπορείς να το αποδώσεις στην αδεξιότητα του χαρακτήρα σου.

Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχεις ικανότητες ή ότι μέχρι εκεί μπορείς. Έτσι όπως νομίζουν πολλοί αλλά κι εγώ ανάμεσα τους, για μεγάλο διάστημα.

Μάθε πώς να εκφράζεις το ενδιαφέρον σου διατηρώντας την έλξη.  Δες το παρακάτω βίντεο:

Όμως δεν έχεις σκεφτεί ποτέ το πιο απλό πράγμα που ισχύει.

Κάποιος μένει ντροπαλός αν δεν μπει στην διαδικασία να αντιμετωπίσει κάποιους από τους φόβους του. Έτσι και αλλιώς, οι φόβοι δεν ξεπερνιούνται αλλιώς. Πρέπει να τους αντικρίσεις και εν τέλει να τους ξεπεράσεις.

Και το ίδιο ισχύει και στο φλερτ.

Σίγουρα είναι ευκολότερο να μείνουμε αδρανείς, αλλά το τίμημα είναι βαρύ.

Όμως αποτελεί βασική παράμετρο αν πραγματικά αποφασίσεις να το κάνεις στα σοβαρά και να τελειώνεις μία και καλή με κάθε αρνητική σου σκέψη.

Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή πιθανόν να μην διασκεδάζεις στο φλερτ και ο βασικός στόχος σου θα είναι να ξεπερνάς τον εαυτό σου κάθε μέρα και ένα χιλιοστό.

Αυτό το κάτι παραπάνω θα γίνει ένα πολύ μεγάλο άλμα κάποια στιγμή, όταν γυρίσεις και κοιτάξεις πίσω σου, αν και συνήθως δεν ξανακοιτάμε, παρά μόνο μπροστά, ξεχνώντας από πού και για ποιο λόγο αρχίσαμε.

Ας δούμε παρακάτω κάποια από τα σοβαρά λάθη που κάνουμε μένοντας ντροπαλοί στο φλερτ.

#1. Δεν Κοινωνικοποιείσαι Όσο Θα Έπρεπε Και Μένεις Στάσιμος Στο Φλερτ
ντροπαλός στο φλερτ

Εντάξει, καταλαβαίνω ότι βρίσκεις δύσκολο να μιλήσεις σε μία γυναίκα που σου αρέσει, αλλά το γεγονός ότι δε βγαίνεις καν από το σπίτι και έχεις απομονωθεί δεν σε ωφελεί σε τίποτα.

Κάθεσαι και σκέφτεσαι ακόμα την πρώην σου που ενδεχομένως συνεχίζει την ζωή της και αντί να κάνεις και εσύ το ίδιο δεν προσπαθείς απολύτως τίποτα.

Είναι πολύ σημαντικό να πάψεις να βρίσκεις δικαιολογίες στον εαυτό σου και να ξεκινήσεις με μικρά βήματα τη διαδικασία για να μπορέσεις να γίνεις περισσότερο τολμηρός.

Ξεκίνα την κοινωνικοποίηση σου από ένα γυμναστήριο, μία σχολή χορού ή ένα χόμπι που σε εκφράζει καλύτερα. Άλλωστε με τον καιρό θα δοκιμάσεις διάφορα και έτσι θα καταλήξεις σε ότι σου αρέσει πραγματικά.

 

Την ίδια στιγμή, προσέγγιζε ανθρώπους που συναντάς, ξεκίνα να τους μιλάς και σταδιακά θα βελτιωθείς σημαντικά σε θέματα κοινωνικότητας που είτε λόγω δουλείας είτε λόγω οικογένειας άφησες πίσω χωρίς να εξασκείς όσο θα έπρεπε.

#2. Κάνεις Αρνητικές Σκέψεις Γιατί Είσαι Ντροπαλός Στο Φλερτ
μην κάνεις αρνητικές σκέψεις

Ένα από τα θέματα που απασχολεί εκείνους που είναι ντροπαλοί στο φλερτ, έχει να κάνει με την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους.

Μερικές σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι:

«Δεν αρέσω στις γυναίκες και δεν είμαι ωραίος»

«Αφού θα με απορρίψει γιατί να πάω;»

«Δεν έχω χρήματα για να με προτιμήσει»

Αναβλητικότητα, βρίσκοντας χιλιάδες δικαιολογίες για να μην της μιλήσεις άμεσα, όπως ότι μιλάει με την φίλη της, ακούει μουσική, βλέπει τις βιτρίνες και ό,τι άλλο θες.

Όμως καταλαβαίνεις, οι παραπάνω δεν είναι οι πραγματικοί λόγοι που οδηγούν έναν άνδρα να σκέφτεται έτσι, όσα και αν έχει περάσει.

#3. Σε Ενδιαφέρει Μόνο Το Αποτέλεσμα Στο Φλερτ
μη σε ενδιαφέρει μόνο το αποτέλεσμα

Όταν κάτι δεν το διασκεδάζεις όσο καλός και αν είσαι, θα γυρίσει κάποια στιγμή εναντίον σου.

Πολλές φορές βλέπεις άνδρες να φλερτάρουν και το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι το τελικό αποτέλεσμα, χάνοντας έτσι την ουσία και φυσικά την πραγματικότητα που έχει να τους διδάξει για όσα έκαναν καλά και όσα θα πρέπει να διορθωθούν.

Ενώ βλέπεις, όσοι είναι χαλαροί και εκφράζουν με άνεση τις προθέσεις τους, δείχνουν περισσότερο ειλικρινείς και σίγουροι βγάζοντας αυτοπεποίθηση που παίζει τεράστιο ρόλο στο φλερτ.

#4. Δεν Ζητάς Βοήθεια, Παρόλο Που Είσαι Ντροπαλός Στο Φλερτ
φλερτ

Υπάρχουν πράγματα για τα οποία δεν μπορείς να λειτουργείς σαν ειδικός και δεν χρειάζεται να γνωρίζεις τα πάντα.

Κάποια θέματα όπως και στο φλερτ, μπορούν άλλοι να σε βοηθήσουν να λειτουργήσεις με τον καλύτερο τρόπο και να βελτιωθείς άμεσα.
Φυσικά θα πρέπει να έχεις καταλάβει αν υστερείς σε κάποιο τομέα και που θα ήθελες να βελτιωθείς και να ζητήσεις βοήθεια.

Καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο να ζητά ένας άνδρας βοήθεια σε ένα τέτοιο θέμα. Και χρειάζεται κουράγιο για αυτό, όμως δεν είναι καθόλου κακό. Απεναντίας δείχνει άνθρωπο ανοιχτόμυαλο και με θέληση να μάθει σε ένα νέο, πρωτόγνωρο για αυτόν πεδίο.

#5. Δεν Μαθαίνεις Από Τα Λάθη Σου
μάθε από τα λάθη σου

Είναι ένα θέμα που θα καθυστερήσει ή ακόμα μπορεί και θα ανακόψει την πορεία σου για να βελτιωθείς στο φλερτ.

Αν αρνείσαι να μάθεις από τα λάθη σου ή ακόμα καλύτερα και από τα λάθη των άλλων, θα τα επαναλάβεις και πιθανότατα θα απογοητευτείς ξανά στο μέλλον.

Παίζει σημαντικό ρόλο στην εξάσκηση σου, καθώς και στην αντοχή σου στον πόνο της απόρριψης, να φροντίζεις να βρίσκεις τρόπους με τους οποίους θα κάνεις την ζωή σου πιο εύκολη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα πληγωθείς ή ότι θα είσαι συνέχεια άνετος και χαλαρός σε όλη την διαδικασία.

Κλείνοντας, κάνε την προσπάθεια σου να μιλήσεις στην γυναίκα που σου αρέσει και θα δημιουργήσεις ένα νέο μονοπάτι για το μέλλον σου. Προσεγγίζοντας μια γυναίκα είναι σίγουρο ότι θα τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου.

Μάθε πώς να αλλάξεις τρόπο σκέψης. Το έχουμε καλύψει άλλωστε και στο επεισόδιο από το ελληνικό pοdcast του Apla+Andrika που θα δεις παρακάτω.

Το φλερτ είναι ό, τι καλύτερο για ξεπεράσεις τις κοινωνικές σου αναστολές και να γνωρίσεις καλύτερα το αντίθετο φύλο!

Πέρα από αυτό, κατά τη διάρκεια του φλερτ αναπτύσσεις συνολικά όλες τις πτυχές του χαρακτήρα σου και κυρίως το επικοινωνιακό κομμάτι. Άλλαξε τη ζωή σου ξεκινώντας να φλερτάρεις λοιπόν!

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερους τρόπους για να δημιουργείς έλξη τότε δες εδώ.

Απογείωσε την αξία σου στο φλερτ. Διάβασε το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας. Αγόρασέ το εδώ.

Καλή συνέχεια.

alex
author
Όταν η αυτοβελτίωση και η προσωπική ανάπτυξη γίνεται καθημερινότητα με πειθαρχία, πείσμα και επιμονή, τότε μπορείς όχι μόνο να αποκτήσεις ποιοτικές γυναίκες στη ζωή σου αλλά και να γίνεις instructor στην μοναδική Εταιρεία Ανδρικής Αυτοβελτίωσης στην Ελλάδα. Ο Αλέξανδρος, από μαθητής έγινε δάσκαλος και η πορεία του εμπνέει τους ανθρώπους που αναλαμβάνει.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.