5 Τρόποι Σκέψης που Οδηγούν στην Επιτυχία

5 Τρόποι Σκέψης που Οδηγούν στην Επιτυχία

Μάθε Ποιοι Τρόποι Σκέψης Οδηγούν Στην Επιτυχία

Πολλοί θέλουν την επιτυχία όμως λίγο είναι εκείνοι που βάζουν τον εαυτό τους σε τροχιά εξέλιξης. Και κυρίως σε μια διαδικασία όπου θα αντέξουν την πίεση, τον πόνο, το ρίσκο και την διαρκή αμφισβήτηση.

Από την άλλη, όλοι όσοι έχουν επιτυχία έχουν κάποιους πολύ συγκεκριμένους τρόπους σκέψης.

Και παρακάτω θα δούμε τους σημαντικότερους.

#1. Γιατί Έχεις Πάντα Επιλογή

σκέψεις για επιτυχία

Ένας από τους καθοριστικότερους τρόπους σκέψης για την επιτυχία είναι το κατά πόσο πιστεύεις πως έχεις τον έλεγχο στην ζωή σου και κατά πόσο πιστεύεις πως μπορείς να επιφέρεις αλλαγές.

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πράγματα στην ζωή, όπως και στην επιτυχία, που μπορείς να ελέγξεις και υπάρχουν και πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις.

Δεν μπορούμε να ελέγξουμε το μέρος που γεννηθήκαμε, πόσο πλούσια ή φτωχή είναι η οικογένεια μας, το ύψος μας αλλά και πολλές συνθήκες που ήδη συνέβησαν σε εμάς.

Και παρόλο που δεν αξίζει να κατηγορήσουμε την κατάσταση που βρισκόμαστε, μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη για αυτήν.

Με λίγα λόγια έχουμε την ευθύνη να κάνουμε κάτι, οτιδήποτε, μέχρι να καταλάβουμε πως μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση αντί να γκρινιάζουμε για αυτή και για τους λόγους που πιθανό να συνέβη σε εμάς.

#2. Τρόποι Σκέψης Που Οδηγούν Στην Επιτυχία : Το Να Πετύχεις Έχει Απόλυτη Σχέση Με Τι Κάνεις

Η φαντασία και οι ιδέες παίζουν τεράστιο ρόλο. Αν όμως συνεχίζουν όλες οι σκέψεις και οι ιδέες να μένουν στο φάσμα της φαντασίας τότε δεν θα υπάρξει ποτέ δράση.

Και η δράση είναι καθοριστική γιατί προσφέρει εμπειρία και η εμπειρία μας προσφέρει γνώση για το τι δουλεύει που εν τέλει είναι οδηγός για την επιτυχία.

Έχουν υπάρξει αμέτρητες στιγμές όπου όλοι μας περιμένουμε να μας χτυπήσει η έμπνευση και το κίνητρο στο σβέρκο για να αναλάβουμε δράση.

Μακάρι να συνέβαινε συνέχεια όμως αυτό δεν ισχύει.

Οι ιδέες και οι απόψεις είναι εύκολες και όλοι έχουν τουλάχιστον από μια.

Η θέληση και αποφασιστικότητα για δράση και απόκτηση εμπειρίας όμως είναι τα συστατικά που θα κάνουν την διαφορά όταν θέλεις να δημιουργήσεις επιτυχία.

Έχουμε συζητήσει εκτενώς το θέμα και την σημασία της αποφασιστικότητας, σε ένα παλιότερο επεισόδιο του ελληνικού podcast Apla + Andrika.

Και η διαφορά ανάμεσα στην ιδέα και την υλοποίηση της είναι πως στην δεύτερη περίπτωση θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις, να διαχειριστείς και να ξεπεράσεις τις αποτυχίες μέχρι να βρεις τι πραγματικά δουλεύει.

#3. Στην Επιτυχία Δεν Χρειάζεται Να Έχεις Δίκιο

Ο εγωισμός κα η ανάγκη να είμαστε σωστοί για τις ήδη υπάρχουσες πεποιθήσεις μας είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς για την επιτυχία.

Όλες οι ιδέες, οι προσπάθειες ή τα λάθη από ρίσκο μπορούν να επιβιώσουν αν αφήσουμε την ανάγκη να προσπαθούμε συνεχώς να αποδείξουμε πως έχουμε δίκιο.

Όχι, δεν έχουμε πάντα δίκιο και αυτό είναι καλό.

Είναι καλό να έχουμε άλλους να διαφωνούν μαζί μας όπως και το να έχουμε αποτυχίες. Αυτά είναι μορφή αρνητικού feedback και αυτό με την σειρά του είναι νέα πληροφορία.

Και χωρίς νέες πληροφορίες για εσένα, τις προσπάθειες σου, τις απόψεις σου και τις πεποιθήσεις σου, δεν μπορεί να υπάρχει επιτυχία.

Μάθε πως η αφοσίωση σε οδηγεί στην επιτυχία.

Η επιτυχία έρχεται όταν είσαι διατεθειμένος να εξερευνήσεις άγνωστα μέρη κα καταστάσεις, όχι με το να προσπαθείς να αποδείξεις διακαώς πως τα ήδη υπάρχοντα είναι σωστά.

Γιατί πολύ απλά μπορεί να μην είναι!

Είναι καλό να έχεις λάθος και να μπορείς να το παραδεχτείς. Γιατί με αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις να κινητοποιήσεις και να επανεστιάσεις την προσοχή σου σε μέρη όπου βρίσκεται κάτι νέο.

#4. Τρόποι Σκέψης Που Οδηγούν Στην Επιτυχία : Να Βλέπεις Τα Πράγματα Όπως Είναι

σκέψεις για επιτυχία

Επιτυχία σημαίνει να είσαι ρεαλιστής και όχι να βλέπεις τα πράγματα όπως θα ήθελες να είναι γιατί πολύ απλά θα φτάσεις στο σημείο να γκρινιάζεις επειδή η πραγματικότητα δεν είναι όπως θα ήθελες χωρίς να κάνεις κάτι για να την αλλάξεις.

Πολλές καταστάσεις δεν θα σου αρέσουν και μπορείς να μείνεις στο γεγονός πως είναι άδικες, δύσκολες ακόμα και αμετάβλητες.

Και κάποιες ίσως και να είναι.

Όμως, όσο περισσότερο εστιάζεις στο τι δεν θέλεις τόσο περισσότερο αφαιρείς το δικαίωμα στο μυαλό σου να εξερευνήσει το τι θέλεις και να δοκιμάσεις να το εισάγεις στην δική σου πραγματικότητα.

Κάποιες καταστάσεις δεν θα σου αρέσουν. Όμως αν μείνεις σε αυτό και το δεχτείς απλά δηλώνοντας πως δεν σου αρέσουν, πιθανότατα δεν θα κάνεις κάτι για να τα αλλάξεις.

Και αυτό δεν οδηγεί στην επιτυχία.

#5. Καθόρισε Την Επιτυχία Εσωτερικά, Όχι Εξωτερικά

Είναι δεδομένο πως η επιτυχία με κάποιο τρόπο πρέπει να έχει μέτρο σύγκρισης κα κυρίως ένα αποτέλεσμα που σου δείχνει πως όντως έχεις πετύχει κάτι και δεν το ονειρεύτηκες.

Και αυτό είναι μεγάλη παγίδα.

Θεωρούμε πως η επιτυχία είναι κάποιο σημείο που όταν το φτάσουμε θα είμαστε περισσότερο ευτυχισμένοι και δεν θα χρειάζεται να κάνουμε κάτι άλλο.

Η γαλήνη από την επιτυχία απέχουν έτη φωτός και ταυτόχρονα είναι πολύ κοντά.

Η επιτυχία δεν είναι το αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι υλικό. Οποιοδήποτε υλικό αγαθό θα σου προσφέρει ευχαρίστηση και πιθανότατα αύξηση στο βιοτικό σου επίπεδο ή και περισσότερες επιλογές.

Όμως αυτά δεν θα σου προσφέρουν μόνιμη ευτυχία. Πάντα θα θέλεις κάτι παραπάνω.

τρόπι σκέψης

Η επιτυχία αποκαλύπτεται από την διαδρομή και πως σε κάνουν να αισθάνεσαι απέναντι στον εαυτό σου αυτά που πέτυχες.

Δεν πετυχαίνεις για τους άλλους έτσι και αλλιώς. Πετυχαίνεις για εσένα.

Σίγουρα θέλεις επιτυχία για να βελτιώσεις την ζωή σου σε πολλά επίπεδα κα κάποια από αυτά μπορεί να είναι υλικά.

Αυτό δεν είναι κακό.

Όμως θα χρειαστεί να συνδέσεις την επιτυχία με κάτι περισσότερο εσωτερικό. Με κάτι που έχει μεγαλύτερο νόημα για εσένα. Κάτι που θα συνεχίζεις να είσαι περήφανος για αυτό όταν βαρεθείς τα υλικά αγαθά.

Μπορείς να μάθεις περισσότερα για τους τρόπους αναζήτησης της επιτυχίας στην ζωή σου, εδώ.

Μπορείς να παραγγείλεις το βιβλίο Άνδρας Αξίας εδώ.

Καλή συνέχεια

 

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.