5 Βασικοί Λόγοι που η Κάθε σου Προσέγγιση Καταλήγει σε Απόρριψη

5 Βασικοί Λόγοι που η Κάθε σου Προσέγγιση Καταλήγει σε Απόρριψη

Όταν Η Προσέγγιση Καταλήγει Σε Απόρριψη

Όταν προσεγγίζεις μια γυναίκα, είναι λογικό να φοβάσαι την απόρριψη. Η απόρριψη είναι ένας βασικός και πηγαίος φόβος του ανθρώπου, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό.

Ωστόσο, εάν προσεγγίζεις συχνά γυναίκες και παρ’ όλα αυτά όλες σε απορρίπτουν, τότε ίσως πρέπει να εξετάσεις ξανά το πλάνο της προσέγγισής σου, τον τρόπο που προσεγγίζεις τις γυναίκες, και κυρίως, τι κάνεις κατά τη διάρκεια της προσέγγισης.

Όταν ξεκίνησα να φλερτάρω και να έχω επαφή με γυναίκες πριν από αρκετά χρόνια, πέρασα μια περίοδο που ΟΛΕΣ οι γυναίκες που προσέγγιζαν μου έριχναν άκυρο. Με άλλα λόγια, είχα 100% αποτυχία στις προσεγγίσεις μου.

Και αυτό, όπως είναι φυσικό, με απογοήτευσε και με αποθάρρυνε βαθύτατα, καθώς έκανα πραγματική προσπάθεια για να εξελιχθώ μέσα μου και να αποκτήσω επιτυχία με το αντίθετο φύλο.

Εάν περνάς μια τέτοια περίοδο, τότε θα ηρεμήσεις εάν σου πω ότι περνάει.

Είναι παροδικό. Αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα με συνέπεια και να τα εφαρμόζεις σε κάθε σου προσέγγιση από εδώ και πέρα.

#1. Μην Προσπαθείς Να Βρεις Την Τέλεια Ατάκα

Ένα λάθος που κάνουμε όλοι όταν ξεκινάμε να φλερτάρουμε είναι ότι προσπαθούμε αγωνιωδώς να βρούμε τις τέλειες ατάκες για να πούμε στις γυναίκες που προσεγγίζουμε.

Επειδή τέλειες ατάκες δεν υπάρχουν και συνήθως, ακόμα κι αν βρούμε μια ατάκα που λειτουργεί, δεν την εννοούμε και δεν την υποστηρίζουμε με τη γλώσσα του σώματός μας, φαινόμαστε εκτός τόπου και χρόνου και γενικά… περίεργοι! Πώς καταλήγει λοιπόν η προσέγγιση σε απόρριψη;

Οι γυναίκες όμως αντιλαμβάνονται πάρα πολύ καλά το ποιος είσαι και το εάν εννοείς και μπορείς να υποστηρίξεις αυτά που λες.

Επομένως, όταν ψάχνεις να πεις την τέλεια ατάκα προκειμένου να την “ρίξεις” και προσπαθείς να πεις υπερβολικά έξυπνες φράσεις κατά τη διάρκεια της προσέγγισης, το αποτέλεσμα είναι όχι μόνο να μην λειτουργεί αυτό που κάνεις, αλλά αντίθετα να βγάζεις κάτι αρνητικό και μη ελκυστικό.

Όμως, η ειλικρίνεια είναι ελκυστική.

Και η αυθεντικότητα το ίδιο.

Ακόμα κι αν κολλήσεις και δεν ξέρεις τι να πεις, είναι πολύ προτιμότερο να είσαι ειλικρινής και να της πεις ότι κόλλησες, παρά να υπάρχει αμήχανη σιωπή ή, ακόμα χειρότερα, να μπαίνεις στη διαδικασία να βρεις την τέλεια ατάκα για να το σώσεις.

Το να χτίσεις το δικό σου πλάνο σωστής προσέγγισης είναι εξαιρετικά σημαντικό σε όποιο στάδιο και επίπεδο κι αν βρίσκεσαι με το φλερτ και τις γυναίκες. Και θα σε βοηθήσει στο να μην ψάχνεις την τέλεια άτάκα αλλά να λειτουργείς δομημένα και με ηρεμία. Δες το βίντε του Θέμη σχετικά με το πώς μπορείς να χτίσεις ένα δικό σου πλάνο σωστής προσέγγισης.

Να είσαι ο εαυτός σου και κυρίως, να είσαι αυθεντικός. Ξέχνα τις ατάκες για γυναίκες. Περισσότερα πάνω σε αυτό διάβασε εδώ.

 

#2. Μην Είσαι Επιθετικός Γιατί Σε Απορρίπτουν

Ορισμένοι άντρες, από το άγχος και την νευρικότητα κατά τη διάρκεια της προσέγγισης, καταλήγουν να είναι υπερβολικά επιθετικοί χωρίς οι ίδιοι να το αντιλαμβάνονται.

Ίσως λες κάτι για αστείο αλλά βγαίνει πιο επιθετικό και προσβλητικό.

Ίσως έρχεσαι αμέσως πάρα πολύ κοντά της ή την αγγίζεις πολύ γρήγορα.

Ίσως δεν χαμογελάς καθόλου. Γι’ αυτό η προσέγγιση καταλήγει σε απόρριψη.

Ή ίσως συνολικά η γλώσσα σώματός σου είναι υπερβολικά επιθετική.

Σε κάθε περίπτωση, ένα χαμόγελο και μερικές πιο ελεγμένες και απαλές κινήσεις μπορούν να απογειώσουν τα αποτελέσματά σου.

Ενώ το να είσαι δυναμικός άντρας και να διεκδικείς θα σε βοηθήσουν να πάρεις αυτό που θέλεις, το να είσαι επιθετικός θα σε απομακρύνει από τους στόχους σου.

Γι’ αυτό είναι πιο σημαντικό το να ελέγχεις τις κινήσεις σου και φυσικά, να χαμογελάς, από το να πιέσεις μια κατάσταση ή να προσπαθήσεις να φανείς πολύ δυναμικός και αποφασιστικός. Μην προσπαθείς να επιβληθείς, γιατί θα έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα.

#3. Μην Είσαι Το “Καλό Παιδί”

καλό παιδί και απόρριψη

Στο άλλο άκρο του να είσαι επιθετικός είναι το να είσαι υπερβολικά καλός κι ευγενικός.

Αυτό σημαίνει ότι είσαι το “καλό παιδί”. Και αυτή η συμπεριφορά μάς οδηγεί σχεδόν αυτόματα στο να μας απορρίπτει κάθε γυναίκα που προσεγγίζουμε ή, ακόμα χειρότερα, στο να μας βάζει στο friendzone.

Από τη στιγμή που γίνεσαι χαλί να σε πατήσουν, είναι επόμενο να μην δημιουργείται έλξη, καθώς οι γυναίκες θέλουν δίπλα τους έναν Άνδρα Αξίας.

Και εδώ θα εισάγουμε μερικές ατάκες που ΔΕΝ μπορείς να χρησιμοποιήσεις κατά τη διάρκεια της προσέγγισης:

α) Ενοχλώ;

β) Συγγνώμη, να καθίσω λίγο;

γ) Συγγνώμη, μήπως ενοχλώ; (Ακόμα χειρότερο από τα δύο προηγούμενα!)

δ) Ό,τι θέλεις εσύ (Καλό είναι να το μειώσεις ή να μην το χρησιμοποιείς καθόλου)

ε) Να σου πω λίγο;

στ) Να κάτσω λίγο μαζί σας;

Και οποιαδήποτε παρόμοια ατάκα δεν λειτουργεί ποτέ και καταλήγει σε απόρριψη από τη γυναίκα που προσεγγίσαμε. Δες ποιες ατάκες δεν λειτουργούν αναλυτικότερα εδώ.

Γιατί όμως δεν λειτουργούν αυτές οι ατάκες;

Γιατί ουσιαστικά ζητάς την άδεια της γυναίκας για να της μιλήσεις και απολογείσαι που την προσέγγισες.

Και όλα αυτά σε φέρνουν πιο κοντά στο να φανείς το “καλό παιδί“.

Οι γυναίκες όμως δεν θέλουν κάποιον που τους κάνει όλα τα χατίρια ή τις φοβάται. Άκου το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika στο Spotify σχετικά με το γιατί οι γυναίκες που σου αρέσουν επιλέγουν χειρότερους από εσένα.

 

Από την αρχή της προσέγγισης πρέπει να δείχνεις ότι ορίζεις τη ζωή σου και ότι εσύ παίρνεις τις αποφάσεις.

Όταν ένας άνθρωπος και ειδικά ένας άντρας δείχνει ισχυρός, γίνεται και ελκυστικότερος.

 

#4. Μην Βάζεις Τη Γυναίκα Στο Επίκεντρο Της Προσέγγισης Γιατί Θα Σε Απορρίψει

Πολλοί άντρες πιστεύουν ότι, κατά τη διάρκεια της προσέγγισης, πρέπει να θέτουν τη γυναίκα στο επίκεντρο και να την κάνουν να γελάσει, να περάσει καλά, να τους αποδεχτεί.

Ωστόσο, αυτή τη νοοτροπία πρέπει να την εγκαταλείψεις εξαιρετικά σύντομα.

Στο επίκεντρο βάζουμε μόνο τη ζωή μας και τον εαυτό μας.

Όπως έμαθα διαβάζοντας και το βιβλίο “Άνδρας Αξίας: Πώς Να Βάλεις Τάξη Στο Χάος Του Σύγχρονου Φλερτ“, εσύ είσαι ο πρωταγωνιστής, ο υπερήρωας της δικής σου ιστορίας.

Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να μην εξιδανικεύεις τη γυναίκα ούτε να νιώθεις ότι πρέπει να κάνεις κάτι συγκεκριμένο προκειμένου να την κερδίσεις.

Θυμήσου ότι και οι δύο πρέπει να κερδίσετε ο ένας τον άλλον.

Ένας από τους κανόνες της απόρριψης είναι ότι όπως εκείνη μπορεί να σε απορρίψει, έτσι μπορείς κι εσύ.

Όμως, εάν σε απέρριψε, πόσο επιμένεις; Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με το πόσο πρέπει να επιμείνεις μετά την απόρριψη.

Ο σκοπός του φλερτ είναι να περάσετε καλά και οι δύο, όχι μόνο εκείνη.

Επομένως, δοκίμασέ την να δεις πως αντιδράει και αν αποζητάει κι εκείνη την προσοχή σου.

Μην τα δίνεις όλα για όλα προκειμένου να είναι ικανοποιημένη η γυναίκα. Γιατί αυτό δεν είναι καθόλου ελκυστικό.

 

#5. Μην Πηγαίνεις Στην Προσέγγιση Με Κάποιον Σκοπό Πέρα Του Να Διασκεδάσεις

Ο σκοπός του φλερτ είναι η απόλαυση και η διασκέδαση.

Είναι το να περάσετε καλά και οι δύο και να το απολαύσετε.

Όταν έχεις αυτό στο μυαλό σου, όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν.

Όταν όμως πηγαίνεις σε μια γυναίκα και έχεις στο μυαλό σου ότι πρέπει να πάρεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το τηλέφωνό της ή να βγείτε ραντεβού ή να κάνετε σεξ, περνάει όλη η προσέγγιση και φαίνεται ότι απλά περιμένεις πότε θα πετύχεις τον στόχο σου.

Όμως, η γυναίκα δεν είναι ένας στόχος. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο η προσέγγιση να καταλήγει σε απόρριψη.

Και επίσης, μας είναι πολύ περίεργο ορισμένες φορές να συνειδητοποιήσουμε ότι οι γυναίκες αντιλαμβάνονται το τι θέλουμε από εκείνες όταν τις προσεγγίζουμε.

Όταν προσεγγίζεις μια γυναίκα και το μόνο που έχεις στο μυαλό σου είναι να ανταλλάξετε τηλέφωνα, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα της δίνεις πραγματική σημασία και προσοχή και αυτά που λέει θα περνούν λίγο απαρατήρητα. Και αυτό φαίνεται.

Επομένως, όταν προσεγγίζεις μια γυναίκα, μην έχεις στο μυαλό σου τι θέλεις να πετύχεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ φεύγοντας από αυτήν την συναναστροφή.

Αντίθετα, ο μόνος σου στόχος θα πρέπει να είναι ο εαυτός σου και να περάσετε και οι δύο όσο γίνεται καλύτερα.

Με αυτόν τον τρόπο έχεις πολύ λιγότερες πιθανότητες να σε απορρίψουν.

Και σίγουρα γίνεσαι ελκυστικότερος στα μάτια της.

Συνολικά, δεν έχει νόημα να κατηγορούμε τους ανθρώπους που μας απορρίπτουν, είτε πρόκειται για τις γυναίκες είτε για οποιονδήποτε άλλον στη ζωή μας. Είναι αυτή ακριβώς η νοοτροπία που πρέπει να αποβάλουμε από τη ζωή μας.

Αντίθετα, είναι πολύ πιο αποτελεσματικά το να αναλαμβάνουμε εμείς την ευθύνη του εαυτού μας και των πράξεών μας και να επιδιώκουμε να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα που περνάει.

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα και αλλάζοντας αυτές τις συμπεριφορές σύντομα θα δεις τα ερωτικά σου αποτελέσματα να αλλάζουν.

Η προσπάθεια που κάνεις ποτέ δεν πάει χαμένη. Αρκεί να βρεις τον τρόπο να εκμεταλευτείς κάθε ευκαιρία που σου δίνεται στο φλερτ ώστε να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Εάν θέλεις κι εσύ να βελτιώσεις τις ικανότητες σου στο φλερτ και να αποχαιρετήσεις την απόρριψη, δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.