5 Ξεχωριστά Βιβλία που Επιβάλλεται να Διαβάσεις στις Διακοπές

5 Ξεχωριστά Βιβλία που Επιβάλλεται να Διαβάσεις στις Διακοπές

Βιβλία Για Το Καλοκαίρι

Τα ξεχωριστά βιβλία μπορούν να είναι μια εξαιρετική παρέα στις διακοπές. Να σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις και να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου. Και γιατί όχι, να σε ωθήσουν να ξεκινήσεις την μετά τις διακοπές ζωή σου με νέα νοοτροπία.

Καθώς διανύουμε τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού και πολλοί από εμάς βρισκόμαστε σε διακοπές, αποφάσισα να προτείνω τα 5 βιβλία για το καλοκαίρι που πιστεύω ότι είναι ξεχωριστά και ότι μπορούν να κάνουν τον μήνα αυτό ακόμα καλύτερο.

Το καθένα είναι πολύ διαφορετικό από το άλλο, αλλά όλα συνεισφέρουν στη συνολική εξέλιξή σου και στο να δεις τη ζωή με άλλο μάτι.

 

#1. “Unfu*k yourself” – Bishop Gary John

Και όμως, πρόκειται για βιβλίο αυτοβελτίωσης, και μάλιστα πολύ δυνατό.

Είναι ένα από τα πραγματικά ξεχωριστά βιβλία για το καλοκαίρι που μπορείς να διαβάσεις. Που θα σε ωθήσει να υϊοθετήσεις μια νέα στάση και νοοτροπία για τη ζωή και τις καταστάσεις γύρω σου.

Το συγκεκριμένο βιβλίο απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο που νιώθει ότι η ζωή του πάει πραγματικά στραβά. Αν δεν ξέρει πώς να γίνει ευτυχισμένος.

Δεν είναι ένα βιβλίο για αυτούς που προσβάλλονται εύκολα. Καθώς τα λέει πολύ ανοιχτά και απευθύνεται κατευθείαν στις βαθύτερες φοβίες μας και ανασφάλειες.

Ουσιαστικά, καταρρίπτει τον μύθο ότι για τις αποτυχίες μας ευθύνεται η κοινωνία, η σχέση μας με τους άλλους, η οικονομική μας κατάσταση και η επαγγελματική μας πορεία, και επικεντρώνεται στη σχέση που έχει ο καθένας με τον εαυτό του.

Θα ανακαλύψεις μερικές σκληρές αλήθειες για εσένα και σίγουρα διαβάζοντάς το θα συνειδητοποιήσεις τι είναι αυτό που σε απομακρύνει μέσα σου από το να πετύχεις.

Στα Ελληνικά κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Έσοπτρον.

 

#2. “Ο Νόμος Της Επιτυχίας” – Napoleon Hill

 

Αυτό είναι σίγουρα ένα από τα ξεχωριστά βιβλία που μπορείς να διαβάσεις φέτος το καλοκαίρι.

Το βιβλίο είναι γραμμένο σε απλή και κατανοητή γλώσσα και ο απίστευτος αυτός συγγραφέας προσφέρει παραδείγματα με μεγάλη σαφήνεια τα οποία βοηθούν σε τεράστιο βαθμό στην κατανόηση των όσων πραγματεύεται.

Πρόκειται για το απόλυτο εγχειρίδιο του ανθρώπου που θέλει να πετύχει στη ζωή του και να είναι νικητής.

Και φυσικά, όταν μιλάμε για επιτυχία δεν αναφερόμαστε μόνο στην οικονομική ευημερία.

Ο Νόμος Της Επιτυχίας είναι πιο σφαιρικός και αφορά κάθε τομέα της ζωής μας. Το βιβλίο αυτό σου δίνει πρακτικά βήματα και αξίες προκειμένου να αποκτήσεις τη νοοτροπία του νικήτή και τελικά να πετύχεις.

Κατά τη δική μου άποψη, πρόκειται για ένα βιβλίο αριστούργημα. Γι’ αυτό και είναι ένα από τα ξεχωριστά βιβλία για το καλοκαίρι που πρέπει να διαβάσεις οπωσδήποτε.

Μια ιδιαίτερη έκδοση που αξίζει να αγοράσεις υπάρχει από τις εκδόσεις The Law Of Success Publishing.

 

#3. “Άνδρας Αξίας: Πώς Να Βάλεις Τάξη Στο Χάος Του Σύγχρονου Φλερτ” – Ιδρυτές του Men Of Style

 

Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ιδανικό για κάθε άντρα που θέλει να ανακαλύψει πραγματικά τον εαυτό του, να ξεκινήσει το δικό του ταξίδι στο φλερτ και να διεκδικήσει αυτό που του αξίζει σε κάθε τομέα της ζωής του.

Γραμμένο με ιδιαίτερη προσοχή και αγάπη από τους ιδρυτές του Men Of Style, το βιβλίο αυτό είναι ένας πρακτικός οδηγός σχετικά με το πώς να αναπτύξεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες με το αντίθετο φύλο, να φλερτάρεις πετυχημένα, να συνειδητοποιήσεις και να καταπολεμήσεις τους φόβους σου, να τελειοποιήσεις τη γλώσσα σώματός σου και συνολικά, να γίνεις ένας Άνδρας Αξίας.

Απλό, κατανοητό, μεστό, γεμάτο χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις ερωτικές σχέσεις και τις γυναίκες, αυτό το βιβλίο μπορεί να γίνει η καλύτερη συντροφιά σου για το καλοκαίρι!

Οι Σπύρος Ανδριανός, Χρήστος Παπανίκας και Ανέστης Δόγιβαν μοιράζονται μαζί μας τις γνώσεις τους σχετικά με το φλερτ, ξεκινώντας από τα βασικά και αναπτύσσοντας σταδιακά έναν ρυθμό και μια ένταση που θα σε συνεπάρει.

Το βιβλίο αποτελεί αποτέλεσμα του προσωπικού ταξιδιού και των τριών συγγραφέων του, καθώς βασίζεται σε δικές τους εμπειρίες και σε μια πραγματικότητα την οποία έχουν οι ίδιοι βιώσει.

Το καλύτερο είναι ότι δεν πρόκειται για ένα θεωρητικό βιβλίο. Κάθε συμβουλή και συμπερασμα εφαρμόζεται στην πράξη από κάθε άντρα που το διαβάζει.

Βρες το εδώ.

 

#4. “Να ευτυχήσω για να πετύχω ή να πετύχω για να ευτυχήσω” – Νικόλας Σμυρνάκης

Αυτό είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό βιβλίο.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που κάθε φορά που το διαβάζεις, φτάνεις σε ένα νέο τέλος.

Ακολουθεί την ιστορία του Αλκίνοου, ενός μέντορα πρωθυπουργών μεγάλων χωρών, ολυμπιονικών, ηθοποιών του Χόλιγουντ, δισεκατομμυριούχων και συμβούλων πολυεθνικών. Ο συγκεκριμένος χαρακτήρας έχει μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί φαινομενικά τα έχει όλα.

Ωστόσο, μέσα σε εκείνα που επίσης έχει είναι και η σκοτεινή πλευρά που κουβαλάμε όλοι μέσα μας και κάνει την εμφάνισή της τις πιο ακατάλληλες στιγμές, δελάζοντάς μας να παραστρατήσουμε.

Για τον Αλκίνοο, ο αρνητικός αυτός εαυτός λέγεται Χ. Και τον βάζει να επιλέξει ανάμεσα στο καλό και το κακό, στην θετική και αρνητική πτυχή του εαυτού του.

Ποια πλευρά θα υπερισχύσει σε έναν άνθρωπο που είναι γνωστός σε όλο τον πλανήτη;

Ένα διαφορετικό βιβλίο που σίγουρα θα σε κάνει να σκεφτείς βαθιά και να ανακαλύψεις πτυχές του εαυτού σου που δεν ήξερες ότι έχεις.

Σε αυτό το βιβλίο ο μύθος, η φιλοσοφία και η προσωπική ανάπτυξη συνδυάζονται άρτια και σε κρατούν αιχμάλωτό τους μέχρι και την τελευταία σελίδα.

Από τις εκδόσεις Διόπτρα.

βιβλία

#5. “Κάπταιν” – Στέφανος Ξενάκης

 

Μια πραγματικά αξιόλογη πρόταση και ένα από τα πιο ξεχωριστά βιβλία που μπορείς να διαβάσεις είναι το “Κάπταιν” του Στέφανου Ξενάκη, συγγραφέα του best seller «Το Δώρο».

Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika με τον κ. Ξενάκη για το πώς η ζωή είναι ένα δώρο. Μια συζήτηση γεμάτη ενθάρρυνση και έμπνευση, για κάθε άνθρωπο που θέλει να δει τη ζωή του να αλλάζει.

Το βιβλίο «Κάπταιν», γραμμένο από την πλευρά του ίδιου του συγγραφέα για τον πατέρα του αλλά και για τη συνολικότερη σχέση του με την πατρότητα, μας βάζει σε μια διαδικασία ανακάλυψης και ανασκόπησης των σχέσεων που έχουμε με τον πατέρα μας αλλά και με τον εαυτό μας.

Διαβάζοντάς το θα αναθεωρήσεις τη σχέση που έχεις με τους γονείς σου, αλλά κυρίως τη σχέση που έχεις με τον εαυτό σου και τον γονιό που κρύβεις μέσα σου.

Αρκετά απλό και σαφές στην περιγραφή του και ιδιαίτερα συναισθηματικό, το βιβλίο αυτό μας βάζει σε μια βαθύτερη σκέψη για τους δύο πιο σημαντικούς ανθρώπους που έχουμε στη ζωή μας, τους γονείς μας.

Σε περίπτωση που θέλεις κάτι βαθύ, συναισθηματικό και άμεσο για το φετινό καλοκαίρι, κάτι το οποίο διαφέρει από ό,τι έχεις διαβάσει μέχρι τώρα, το βιβλίο αυτό είναι ιδανικό.

Από τις εκδόσεις Key Book.

βιβλία

Κλείνοντας, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι κάθε βιβλίο που διαβάζουμε έχει τη δική του αξία να μας προσφέρει και σίγουρα προσφέρει ποιότητα στη ζωή μας.

Το καλοκαίρι είναι μια από τις καλύτερες περιόδους για ξεχωριστά βιβλία και διάβασμα, γιατί προσφέρει ηρεμία και έχεις πιο καθαρό μυαλό. Είναι όμως και η καλύτερη εποχή για να αναβαθμίσεις το στυλ σου.

Δες το βίντεο του Θέμη σχετικά με το πώς μπορείς να αναβαθμίσεις και να διατηρήσεις το στυλ σου.

Αυτά είναι τα πέντε βιβλία που προτείνω εγώ σε κάθε άνθρωπο που θέλει να διαβάσει κάτι που θα τον προβληματίσει, θα τον κάνει να αμφιβάλει και θα τον αφήσει διαφορετικό απ’ ότι τον βρήκε.

Και τα πέντε βιβλία έχουν απίστευτη ποιότητα, είναι καλογραμμένα και θα σε πάρουν μαζί τους σε ένα διαφορετικό καλοκαιρινό ταξίδι.

Θα σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις τον εαυτό σου καλύτερα και να δεις μια διαφορετική οπτική γωνία της ζωής.

Ωστόσο, όποιο βιβλίο κι αν διαβάσεις αυτό το καλοκαίρι είμαι σίγουρος ότι θα σε φέρει ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους σου, καθώς κάθε βιβλίο έχει κάτι διαφορετικό να μας προσφέρει.

Διάλεξε λοιπόν το αγαπημένο σου από την λίστα κι ετοιμάσου να ξεκινήσεις ένα φανταστικό ταξίδι, ανακαλύπτοντας παράλληλα τον εαυτό σου.

Και εάν χρειάζεσαι συνοδοιπόρους σε αυτό σου το ταξίδι, δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.