6 Σημάδια πως σε Θεωρεί Δεδομένο!

Τα γνωρίσματα μιας υγιούς σχέσης είναι πολυάριθμα. Σίγουρα όμως, ένα από αυτά δεν είναι να σε έχει δεδομένο. Μάθε τα 6 σημάδια που υποδηλώνουν κάτι τέτοιο!

Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε σε 6 σημάδια της κοπέλας σου που δείχνουν πως σε θεωρεί δεδομένο.

Οι σχέσεις μπορούν να γίνουν περίπλοκες, ενώ οι ισορροπίες επικίνδυνες. Από τη μια, υπάρχει ο κίνδυνος να αγνοείς την κοπέλα σου και να νιώθει παραμελημένη. Από την άλλη, υπάρχει ο κίνδυνος ακριβώς στην αντίπερα όχθη, να είσαι υπερβολικά δοτικός – ή και απλά πιο δοτικός από την κοπέλα σου – και να γίνεις δεδομένος.

Τα όρια ανάμεσα στην αδιαφορία και στην υπερβολική δοτικότητα, φαντάζουν δύσκολα να εντοπιστούν πολλές φορές. Ωστόσο, όταν μία κοπέλα σε θεωρεί δεδομένο, τα σημάδια που δείχνει είναι αρκετά ευδιάκριτα.

Αν το κακό έχει παραγίνει, πιθανότατα να μην υπάρχει γυρισμός. Ωστόσο, στην περίπτωση που μπορείς να αναγνωρίσεις γρήγορα τα σημάδια που δείχνουν ότι η κοπέλα σου σε θεωρεί δεδομένο πριν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, ίσως και να προλαβαίνεις να ανατρέψεις την κατάσταση.

 

#1. Αργεί Nα Απαντήσει Στα Μηνύματα Ή Στις Κλήσεις ΣουΤα γνωρίσματα μιας υγιούς σχέσης είναι πολυάριθμα. Σίγουρα όμως, ένα από αυτά δεν είναι να σε έχει δεδομένο. Μάθε τα 6 σημάδια που υποδηλώνουν κάτι τέτοιο!

Είναι από τα πιο εμφανή σημάδια, ίσως. Ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι είσαι αυτός που τις περισσότερες φορές επικοινωνεί πρώτος. Είτε είναι με μήνυμα, είτε με τηλεφώνημα. Το επόμενο βήμα, είναι η κοπέλα σου να αρχίσει να αραιώνει την επικοινωνία.

Αργεί να απαντά στα μηνύματα και ίσως να ξεχνά να πάρει πίσω, όταν δει αναπάντητή σου και να καλέσει αρκετά αργότερα, ή ακόμα και να σε αναγκάσει να ξανακαλέσεις εσύ.
Η αραίωση της τηλεφωνικής και γραπτής επικοινωνίας είναι από μόνη της πολύ κακό σημάδι. Μπορεί να προμηνύει όχι μόνο ότι σε θεωρεί δεδομένο, αλλά και ότι η σχέση σας μπορεί να οδηγείται προς διάλυση.

Η επικοινωνία γίνεται πολύ δύσκολη μέσα σε μία σχέση, όταν αυτή είναι εξ αποστάσεως. Μάθε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο του Χρήστου:

#2. Αν Κανονίζει Δραστηριότητες Που Δε Σε Περιλαμβάνουν Σε Θεωρεί Δεδομένοκανονιζει

Σε αυτή την περίπτωση, θα αρχίσεις να παρατηρείς τις εξής διαφορετικές συμπεριφορές:

  1. Θα κανονίζει δραστηριότητες, εξόδους, σχέδια που δε θα σε περιλαμβάνουν, χωρίς να σε ρωτάει για το αν θέλεις να κάνετε κάτι μαζί εκείνες τις μέρες.
  2. Θα κανονίζει δραστηριότητες, εξόδους, σχέδια που θα σε περιλαμμβάνουν, χωρίςν α σε ρωτήσει εάν μπορείς (θα θεωρεί δεδομένο ότι θα μπορείς, πιθανότατα επειδή δεν της έχεις πει ποτέ όχι).

Όταν η κοπέλα σου αποφασίζει τι θα κάνει σήμερα με βάση το δικό της μόνο πρόγραμμα, μάντεψε τι έχει γίνει: Σε θεωρεί δεδομένο. Πιο αναλυτικά, όμως:

Η δεύτερη συμπεριφορά, αν συμβαίνει καμιά φορά, δεν είναι απαραίτητα ανησυχητική. Ειδικά αν δε συμβαίνει συχνά. Ωστόσο αν πληθαίνουν τα συμπτώματα, θα οδηγήσουν και στην πρώτη συμπεριφορά.

Αν όμως βλέπεις αυτή τη συμπεριφορά να υπερισχύει της συμπεριφοράς που σε λογαριάζει στα σχέδιά της και σε ρωτάει πρώτα, τότε να είσαι σίγουρος ότι η κοπέλα σου σε θεωρεί δεδομένο.

#3. Αν Σε Θεωρεί Δεδομένο Έχεις Σταματήσει Να Είσαι Προτεραιόρητά Τηςπροτεραιοτητα

Κατά κανόνα, στην αρχή μίας γνωριμίας, όλα είναι όμορφα και έντονα. Και οι δύο θέλετε να περνάτε πολύ χρόνο μαζί και βρίσκετε συνέχεια «δικαιολογίες» για να είστε μαζί. Καθώς όμως ο χρόνος περνά, αν η κοπέλα σου σε θεωρήσει δεδομένο, θα αρχίσεις να έχεις την εντύπωση πως δεν είσαι πια προτεραιότητά της, τουλάχιστον όχι όπως είναι η ίδια για σένα.

Θα σταματήσει σιγά σιγά να βρίσκει χρόνο για εσένα (για εσάς) , θα δώσει προτεραιότητα στις φίλες της, στις παρέες της και στον εαυτό της. Θα παρατηρήσεις πως θα αρχίσει επίσης να απορρίπτει προτάσεις σου για έξω, αρκετά συχνά. Χωρίς απαραίτητα να έχει κανονίσει κάτι άλλο. Αυτά τα σημάδια είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά.

#4. Δε Σου Λέει Πια “Ευχαριστώ”Τα γνωρίσματα μιας υγιούς σχέσης είναι πολυάριθμα. Σίγουρα όμως, ένα από αυτά δεν είναι να σε έχει δεδομένο. Μάθε τα 6 σημάδια που υποδηλώνουν κάτι τέτοιο!

Έχει σταματήσει να σου λέει ευχαριστώ ή να σου δείχνει την ευγνωμοσύνη της όταν την βοηθάς ή της κάνεις κάποιο χατήρι; Κάτι δεν πάει καλά: Έχεις γίνει δεδομένος.

Εδώ να ανοίξουμε μία παρένθεση για να πω κάποια πράγματα. Ακόμα και αφού έχεις ήδη ξεκινήσει μία ερωτική σχέση με μία γυναίκα, (ούτε κατά διάνοια πριν ξεκινήσει η σχέση) το να της κάνεις χάρες και εξυπηρετήσεις όπως να την πηγαινοφέρνεις σε δουλειές της, να της κάνεις συχνά εκπλήξεις με λουλούδια και ρομαντικά δείπνα, δεν πρόκειται να σε βοηθήσει στο να σε εκτιμήσει περισσότερο.

Αντιθέτως, όσο πιο δοτικός είσαι σε τέτοιες καταστάσεις, τόσο πιο εύκολα η σχέση σου θα νιώσει ότι μπορεί να σε εκμεταλλευτεί, χωρίς μάλιστα να χρειάζεται να σε ευχαριστήσεις για τον κόπο σου. Όσο πιο ανεκτικός είσαι λοιπόν και δοτικός, κυρίως χωρίς την αντίστοιχη ανταπόδοση από τη γυναίκα, οδεύεις προς το να σε θεωρήσει η σχέση σου δεδομένο.

Ένα “καλό παιδί” κάνει όλες τις παραπάνω κινήσεις. Μπορείς να δεις το επεισόδιο από το ελληνικό podcast  Apla+Andrika για τα “καλά παιδιά”:

#5. Σε Θεωρεί Δεδομένο: Δε Φοβάται Μήπως Σε ΧάσειΤα γνωρίσματα μιας υγιούς σχέσης είναι πολυάριθμα. Σίγουρα όμως, ένα από αυτά δεν είναι να σε έχει δεδομένο. Μάθε τα 6 σημάδια που υποδηλώνουν κάτι τέτοιο!

Πώς μπορείς να ξέρεις ότι η σχέση σου δε φοβάται μήπως σε χάσει;

  • Δε θα την νοιάζει με ποιους βγαίνεις, πού πας, αν έχει γυναίκες στην παρέα.
  • Δε θα την ενδιαφέρει η γνώμη σου για τη συμπεριφορά της ή για κάτι που είπε.
  • Θα κάνει δηλώσεις του στιλ «σιγά μη βρεις άλλη σαν εμένα» ή «είσαι πολύ τυχερός που με βρήκες να ξέρεις».
  • Μπορεί ακόμα και να σε εκβιάζει ότι θα σε χωρίσει, αν δεν κάνεις / κάνεις κάτι σύμφωνα με το συμφέρον της.

Μόλις δεις οποιαδήποτε από αυτές τις συμπεριφορές, να είσαι σίγουρος ότι η σχέση σου σε έχει δεδομένο και έχει αρχίσει να αδιαφορεί. Είναι δυνατό σημάδι αδιαφορίας, που δείχνει ότι και η έλξη έχει πέσει επικίνδυνα πολύ.

#6. Αν Σε Θεωρεί Δεδομένο Οι Υποχωρήσεις Και Οι Θυσίες Σου Δεν “Υπολογίζονται”Τα γνωρίσματα μιας υγιούς σχέσης είναι πολυάριθμα. Σίγουρα όμως, ένα από αυτά δεν είναι να σε έχει δεδομένο. Μάθε τα 6 σημάδια που υποδηλώνουν κάτι τέτοιο!

Παραμελείς φίλους σου, αλλάζεις το πρόγραμμά σου για χάρη της. Σταματάς ίσως και μία σου συνήθεια που δεν της αρέσει.  Αρχίζεις να καταπιέζεις τον εαυτό σου, ολοένα και περισσότερο, ώστε να την ευχαριστήσεις.

Το αποτέλεσμα είναι όμως να μη δίνει καν σημασία. Όχι ότι απαραίτητα δεν αναγνωρίζει συνειδητά το τι κάνεις, αλλά συμπεριφέρεται σαν να μην την ενδιαφέρει. Μπορείς να μαντέψεις γιατί; Η απάντηση είναι απλή: Επειδή δεν την ενδιαφέρει.

Κλείνοντας, αναρωτήσου: Φοβάσαι ότι η σχέση σου σε θεωρεί δεδομένο; Εσύ έχεις δει κάποιο από αυτά τα 6 σημάδια; Επικοινώνησε μαζί μας. Αν πάλι θέλεις να συζητήσουμε οτιδήποτε άλλο, είμαστε και πάλι εδώ.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Θα ήθελες να μάθεις περισσότερους τρόπους για να εντοπίζεις προβλήματα στη σχέση σου; Μάθε περισσότερα εδώ.

Ένας Άνδρας Αξίας δεν είναι ποτέ δεδομένος. Διάβασε και μάθε. Παράγγειλε το βιβλίο μας εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.