6 Τρόποι να Αυξήσεις την Θετικότητα στη Ζωή σου!

Αισιοδοξία, ελπίδα, χαρά, ευγνωμοσύνη - Θετικότητα!

Χρειάζεσαι Θετικότητα Στη Ζωή

Η θετικότητα στη ζωή είναι απαραίτητη για να ξεπεράσεις τις δυσκολίες και να διεκδικήσεις όλα όσα θες. Πολλές φορές όταν βλέπεις μια γυναίκα που σου αρέσει κάνεις σκέψεις που σε περιορίζουν…

Αν έχει αγόρι;

Αν δεν της αρέσω;

Αν έχει μια σοβαρή συζήτηση με την φίλη της;

Αν ετοιμάζεται να πληρώσει και να φύγει από το μαγαζί;

Αν δεν είναι σε φάση να γνωρίσει έναν άνδρα σαν και εμένα ;

Αν βγαίνει μόνο με άνδρες που έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα δικά μου;

Αν ήταν σε μια σοβαρή σχέση από την οποία μόλις βγήκε και θα ήθελε να μείνει λίγο μόνη;

Αν όσο της μιλάς πέσει κομήτης και σας κόψει τη κουβέντα στη μέση;

Οι δικαιολογίες που θα βρει ο εγκέφαλός σου και τα προβλήματα που θα σου δημιουργήσει για να μη βγεις από τη ζώνη άνεσής σου θα σου φέρνουν πάντα εμπόδια για να μη κάνεις αυτό που πραγματικά σου χρειάζεται.

Χρειάζεσαι Θετικότητα Στη Ζωή Και Στον Τρόπο Σκέψης Για Να Μιλήσεις Στην Κοπέλα Αρχικά

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι φοβάσαι να προσεγγίσεις.

Το πρόβλημα είναι ότι η κοινωνία μας έχει μάθει να δίνουμε σημασία περισσότερο στα αρνητικά παρά στα θετικά.

Για τους φόβους γενικά, αλλά και πιο συγκεκριμένα για το φόβο προσέγγισης τα έχουμε πει στο παρακάτω επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika.

Έτσι συγκεντρώνεσαι στο τι δεν κάνεις καλά, στο τι δεν σου πάει καλά, στο τι δεν θα γίνει όπως το υπολογίζεις και στο τι αρνητικό κάνουν οι άλλοι και σε επηρεάζει.

Με βάση αυτά, φαντάζει δύσκολο το να υπάρχει μια θετική προοπτική σε όσα προσπαθείς να κάνεις.  Είσαι εξοικειωμένος με τα αρνητικά. Αλλά σκέψου και πόσους έχεις γνωρίσει που γκρινιάζουν για όλα και δεν βλέπουν τα ωραία που τους συνοδεύουν στη ζωή τους!

Η θετικότητα από την άλλη κάθεται στην άλλη άκρη της νοητής αυτής τραμπάλας. Αν θες να διαβάσεις μια πιο αναλυτική προσέγγιση για την θετικότητα ο Χρήστος το έχει αναλύσει εδώ.

Επίσης μπορείς να δεις αυτό το βίντεο γιατί κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να σε σταματήσει.

Αισιοδοξία, Ελπίδα, Χαρά, Ευγνωμοσύνη – Θετικότητα!

θετικότητα στη ζωή

Το να είσαι θετικός δεν σημαίνει όμως πως κλείνεις τα μάτια σε όσα άσχημα συμβαίνουν γύρω σου ή που αν δεν προσέξεις μπορεί να σε βρουν.  Η θετικότητα στη ζωή δεν είναι πέπλο που καλύπτει τα άσχημα. Θα ήταν ανεύθυνο και ανώριμο να τα βλέπεις όλα ανέμελα.  Όμως αυτή η τραμπάλα πρέπει να ισορροπήσει κάπως.

Οπότε, αν κυρίως δίνεις σημασία στα αρνητικά, θα προσπαθήσω σε αυτό το άρθρο να σου δώσω μερικούς τρόπους που εμένα με βοηθούν να φέρω την θετικότητα στο πως βιώνω την καθημερινότητα και την ζωή μου. Και πίστεψέ με, πετυχαίνει.

#1. Δεν Ψάχνω Πάντα Ένα Πρόβλημα.

Θα κάνω μια επαγγελματική κίνηση με υπολογιζόμενο ρίσκο και θα μιλήσω στις ωραίες κοπέλες στο δρόμο. Η στατιστική λέει ότι το χειρότερο σενάριο έχει υπερβολικά μικρές πιθανότητες να συμβεί οπότε το να ψάχνω κάθε τι που μπορεί να μου δημιουργήσει θέμα είναι χάσιμο χρόνου.

Οπότε αν δεν ασχολείσαι με πυρηνικά όπλα ή με ιούς που μπορούν να σκοτώσουν ανθρώπους και ζώα μέσα σε 30 λεπτά σε ακτίνα 20χλμ τότε δεν χρειάζεται να παραλύεις από υπερανάλυση.

#2. Θετικότητα Σημαίνει Είμαι Ευγνώμων Για Όσα Έχω.

Τους φίλους μου, την επαγγελματική μου πορεία, τα υπάρχοντά μου, το σπίτι μου που ηρεμώ, τις αναμνήσεις που έχω καταφέρει να κρατήσω από τις εμπειρίες που βίωσα. Αυτό με βοηθάει να τα εκτιμήσω. Με βοηθάει να νιώσω ότι στέκομαι γερά στα πόδια μου και πως η αρνητικότητα κάπου ανάμεσα σε αυτά θα χαθεί.

#3. Απολαμβάνω Εξίσου Και Τα Μικρά.

Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια στο εξωτερικό. Κάθε χρόνο κάνω τουλάχιστον 3-4 και γεμίζω με εικόνες από νέα μέρη. Με την ίδια όμως αξία εκτιμώ και μια βόλτα ως το Σούνιο. Ο καφές από συγκεκριμένο χαρμάνι και από την συγκεκριμένη μηχανή που έκανα έρευνα αγοράς καιρό για να καταλήξω, έχει ίδια ή καλύτερη γεύση από το καφέ του Cafe Sacher της Βιέννης. Όταν ανοίγω τα πατζούρια και μπαίνει φως στο υπνοδωμάτιό μου βρίσκομαι σε καλύτερη φάση από τα περισσότερα δωμάτια της Ευρώπης.

#4. Έχω Μια Λίστα Με Όλα Τα Θετικά Μου Στοιχεία.

Θετικά αποδεδειγμένα – όχι όσα πιστεύω εγώ. Βασισμένα σε πράξεις. Ξέρω σε ένα μέρος μου το τι αξίζω. Είναι μια ωραία λίστα, όταν (και πλέον αν) χτυπήσει η αρνητικότητα να θυμίζω στον εαυτό μου ότι είμαι αρκετός. Ίσως και περισσότερο από αρκετός.

Δες  παρακάτω 4 μαθήματα ζωής που θα θέλαμε να ξέραμε σε νεότερη ηλικία και τα μοιραζόμαστε μαζί σου.

#5. Θετικότητα Σημαίνει Προσπαθώ Να Προσφέρω.

Νιώθω ικανοποίηση όταν προσφέρω και ας μην κερδίσω τίποτα. Τα δωρεάν ραντεβού που κάνουμε με τους ανθρώπους που έρχονται στα γραφεία μας για να λάβουν κάποιες από τις συμβουλές μας είναι μια από τις αγαπημένες μου διεργασίες. Και αυτό, γιατί όταν είσαι σε θέση να δώσεις και ο άλλος να λάβει και να το εκτιμήσει, έχεις ένα μικρό δείγμα της αξίας σου και της προσφοράς της δουλειάς σου.

#6. Κάνω Ότι Μπορώ Για Να Φέρομαι Δίκαια Και Με Καλοσύνη.

θετικότητα στη ζωή

Δεν κρατάω κακία στους ανθρώπους και δεν θα τους αρνηθώ ένα χαμόγελο. Ακόμα και αν μου έχουν φερθεί κάπως. Άλλωστε, όλοι κάνουμε λάθη και δεν μπορώ πάντα να γνωρίζω με τι δαίμονες παλεύει ο καθένας για να έχει φερθεί άσχημα. Δεν σημαίνει ότι είμαι διαθέσιμος να έχω στη ζωή μου ανθρώπους που δεν αξίζουν, αλλά δεν θα χαλάσω την διάθεσή μου για ανθρώπους προβληματικούς ως προς εμένα και δεν θα αφήσω χωρίς ανταμοιβή όσους μου φέρονται καλά.

Επίλογος

Όλα τα παραπάνω βοηθούν.

Ξέρεις πως όταν προσεγγίζεις για παράδειγμα μια κοπέλα, θέμα το οποίο σε καίει, είσαι αρκετός, έχεις πράγματα να πω, θα απολαύσεις την κουβέντα, έχεις πράγματα να προσφέρεις και απόψεις να μοιραστείς μαζί της και θα κρίνεις και εγώ αν σου κάνει με δικαιοσύνη και πάντα με χαμόγελο.

Μάθε περισσότερα για το πως θα τα πετύχεις όλα αυτά εδώ.

Καλή συνέχεια

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .