7 Αρνητικές Πεποιθήσεις για τις Γυναίκες που σε Κρατούν Ακόμα Στάσιμο

Υπάρχουν κάποιες πεποιθήσεις που έχουμε για τις σχέσεις και της γυναίκες που μας κρατούν στάσιμους. Διάβασε ποιες είναι.

Μάθε Ποιες Είναι Οι Αρνητικές Πεποιθήσεις Για Τις Γυναίκες Που Πρέπει Να Αποβάλλεις

Ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τις σκέψεις μας και την γνώση πάνω σε οτιδήποτε, ανεξάρτητα από τις γυναίκες, είτε αυτό έχει να κάνει με εμπειρία ετών, είτε με κάποια περιστατικά που μας σημάδεψαν και μας υπενθυμίζουν κάθε φορά που ενεργούμε, είναι πολύ βασικό συστατικό για το μέλλον μας.

Επειδή θα διαμορφώσει τις μελλοντικές μας ενέργειες.

Αυτό συμβαίνει γιατί κάθε φορά που θέλουμε να κάνουμε κάτι, ο εγκέφαλος μας τρέχει σε μια παλαιότερη ανάμνηση μας. Καθώς προσπαθεί να μας προστατεύσει από τυχόν αναποδιές και πόνο.

Αν το περιστατικό ήταν οδυνηρό ακόμα χειρότερα και αν συνέβη και σε πολλές ξεχωριστές περιπτώσεις δυσχεραίνουν πιο πολύ την νέα προσπάθεια μας.

Κάπως έτσι δημιουργούνται και οι πεποιθήσεις του κάθε ανθρώπου με διαφορετικά βιώματα και περιστατικά που δεν τα γνωρίζει ο άλλος.

Τουλάχιστον έτσι εγώ αντιλαμβάνομαι τις πεποιθήσεις που ένας άνθρωπος αναπτύσσει. Ήδη από πολύ μικρή ηλικία. Και είναι βαθιά ριζωμένες μέσα στο υποσυνείδητο του.

Οι Πεποιθήσεις Είναι Η Αλήθεια Που Κάθε Άνθρωπος Κρύβει Μέσα Του Και Είναι Αδύνατο Να Αμφισβητηθεί.

πεποιθήσεις για τις γυναίκες

Απλά έτσι συμβαίνει και τέλος.

Αυτή την άποψη δεν σου κρύβω ότι την είχα αποδεχθεί και εγώ, αφού φάνταζε αρκετά προσιτή στην δική μου αλήθεια και πραγματικότητα, αλλά και στων περισσότερων ανθρώπων που συναναστρέφομαι.

Οπότε, υπήρχε ένας ακόμη λόγος να επιβεβαιώνεται η πεποίθηση για κάποιο θέμα, καθώς διαπιστώνεις ότι την αποδέχονται και τρίτοι, που μάλιστα τους εμπιστεύεσαι και είναι φίλοι σου, συγγενείς σου ή άτομα του στενού περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνεις και δρας.

Όσον αφορά στις γυναίκες, γνωρίζεις πολύ καλά τις πεποιθήσεις για τις γυναίκες που έχουμε εμείς οι άνδρες και στις περισσότερες περιπτώσεις (ευτυχώς όχι σε όλες) είναι αρνητικές.

Όμως και οι γυναίκες έχουν αρνητικές πεποιθήσεις για εμάς τους άνδρες.

Αυτό είναι επίσης φυσιολογικό, καθώς η οπτική που βλέπει ο καθένας τα πράγματα δεν μπορεί να είναι απόλυτα αντικειμενική, ακόμη και αν έχουμε πολύ καλή διάθεση απέναντι στον άλλον.

Πριν συνεχίσεις, δες το βίντεο για το μεγαλύτερο πρόβλημα στο φλερτ και πως το αντιμετωπίζεις εδώ.

Τι Συμβαίνει Όταν Ανακαλύπτεις Πως Ότι Γνώριζες Δεν Ισχύει

ότι γνωρίζεις δεν ισχύει

Τουλάχιστον δεν ισχύει έτσι ακριβώς όπως το έβλεπες εσύ.

Το λέω αυτό γιατί ξέρω πως και πάλι θα διαφωνήσεις.

Μπορεί να έχεις δίκιο σε πολλά και το γνωρίζω, όμως αυτό δεν παύει απλά να σε κρατάει πίσω σε περιοριστικές πεποιθήσεις που δεν έχουν να σου προσφέρουν τίποτα.

Ακόμα και αν είναι η αλήθεια, σε σημαντικό βαθμό κάπου και εμείς μεγαλοποιούμε τα πράγματα, τα γενικεύουμε σε κάθε πτυχή της ζωής μας και στο τέλος καταλήγουμε να έχουμε μία αρνητική πεποίθηση.

Αυτό που ψάχνεις όμως σε αυτές εδώ τις γραμμές, δεν έχει να κάνει με περιοριστικές πεποιθήσεις ή τουλάχιστον έχει έρθει η στιγμή που αμφισβητείς όσα ήξερες και όσα υπέθετες μέχρι τώρα και άρχισες την έρευνα.

Δεν είναι τίποτα τυχαίο.

Ούτε τυχαία διαβάζεις εσύ ένα ακόμα άρθρο από τα πολλά στο διαδίκτυο.

Έχεις αποφασίσει όπως και εγώ να βρεις την αλήθεια που σε ικανοποιεί και όχι να φας ξανά αμάσητη τροφή από δήθεν ειδικούς του είδους που όμως:

  • Δεν μπορούν να σε παροτρύνουν σε κάτι.
  • Βασίζονται μόνο σε εμπόδια και θεωρίες.
  • Δεν επιθυμούν να βελτιωθούν πραγματικά.

Και η ΘΕΛΗΣΗ είναι το μοναδικό που χρειάζεσαι στην ουσία.

Αυτή είναι που θα σε βγάζει από τις δυσκολίες που θα περάσεις διαβαίνοντας αυτό το μονοπάτι.

Επίσης θα σε κρατήσει προσηλωμένο στο στόχο για μεγάλο διάστημα, ανεξάρτητα από συγκυρίες που θα προκύψουν στην πορεία.

Ας δούμε αναλυτικά κάποιες πεποιθήσεις που σε κρατάνε στάσιμο από την εξέλιξη σου.

Αλλά πριν από αυτό, μπορείς να παρακολουθήσεις το βίντεο για τη διαφορά αναμεσα στο να διεκδικείς και να κυνηγάς.

Όταν διεκδικείς, δείχνεις ότι είσαι ένας Άνδρας Αξίας με κριτήρια και επιθυμίες. Όταν κυνηγάς, αυτή η εικόνα αλλάζει. Πού σταματάει όμως η διεκδίκηση και που ξεκινάει το κυνήγι; Σήμερα ο Χρήστος θα απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, αλλά θα σου δώσει επίσης και τους 5 σημαντικότερους λόγους για να σταματήσεις να την κυνηγάς.

#1. Αρνητικές Πεποιθήσεις Για Τις Γυναίκες : Σε Θέλουν Μόνο Για Τα Λεφτά Σου

Όπως καταλαβαίνεις αν δεν έχεις χρήματα χάθηκες.

Δεν θα σε κοιτάξει καμιά.

Πρέπει να καταλάβεις ότι με νοοτροπία σαν αυτή θα δυσκολεύεσαι σε πολλά πράγματα και όχι μόνο με τις γυναίκες.

Φυσικά μετράνε και αυτά, αλλά δεν είναι το παν και ούτε αυτά ευθύνονται για κάποια από τα προβλήματα σου.

Επίσης οι γυναίκες (συνήθως) δίνουν στα λεφτά την πραγματική αξία που έχουν, δηλαδή ούτε υπερβολικά πολύ ούτε και να είναι αδιάφορες φυσικά.

Δεν είναι απαραίτητο για να έχεις γυναίκα να χαλάς υπέρογκα ποσά σε δώρα, ποτά, ταξίδια, φαγητά κ.α.

Μάλιστα θα έλεγα ότι είναι ξεπερασμένο και δεν σου προσφέρει κάτι στην καλύτερη περίπτωση, αντίθετα μπορεί να έχει και άσχημα αποτελέσματα στην εικόνα που σχηματίζει μια γυναίκα για εσένα και τον τρόπο που την προσεγγίζεις.

#2. Δεν Είμαι Ψηλός Και Με Απορρίπτουν

ψηλός άνδρας και γυναίκα

Το θέμα αυτό κάνει πολλούς άνδρες να νιώθουν άσχημα και αμήχανα, κάποιες φορές μάλιστα δικαιολογημένα.

Το γνωρίζω πως ίσως έχεις ακούσει σχόλια που σε ενόχλησαν και πειράχτηκες, αλλά θα σου υπενθυμίσω και πάλι ότι οι γυναίκες δίνουν συνολικά στην εμφάνιση όση αξία πραγματικά έχει (τις περισσότερες φορές) χωρίς υπερβολές.

Οπότε εκ πείρας θα ήθελα να σου πω ότι δεν μετράει από μόνο του καθόλου.

Μαζί με άλλα χαρακτηριστικά βεβαίως και μπορείς να το εκμεταλλευτείς, αλλά μην το βλέπεις τραγικά αρνητικό αν στερείσαι ύψους, καθώς στην  πραγματικότητα εμένα προσωπικά με επηρεάζει ελάχιστα.

#3. Οι Γυναίκες Είναι Άπιστες Και Θα Σε Αφήσουν Εύκολα Για Κάποιον Άλλο

Πολλοί πληγωμένοι άνδρες βρέθηκαν στo παρελθόν με αυτήν την άποψη και έθεσαν σε όλες τις κοπέλες που γνώριζαν την ταμπέλα(ας μην αναφερθώ), με αποτέλεσμα να χαλάνε μόνο τις δικές τους πιθανότητες να γνωρίσουν κάτι καλύτερο.

Η απιστία είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν έχει να κάνει με το φύλο, αλλά με την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου και έτσι καταλαβαίνεις και εσύ ότι δεν θα έπρεπε να σε επηρεάζει και να το σκέφτεσαι αρνητικά.

Συμβαίνει κάποιες φορές για κάποιους λόγους και σε αυτούς πρέπει να επικεντρωθείς, δηλαδή στα αίτια που το επέτρεψαν, αλλά καλό θα είναι να βλέπεις τα πράγματα λίγο ψυχρά, όσο δύσκολο και αν ακούγεται αυτό.

#4. Οι Γυναίκες Θέλουν Να Σε Χωρίσουν Από Τις Παρέες Σου

πεποιθήσεις που σε κρατάνε πίσω

Είναι πολύ πιθανό να θέλουν να περνάνε μαζί σου όλο και πιο πολύ χρόνο, όμως το γεγονός ότι δεν λες ποτέ όχι το κατανοεί και από την πλευρά σου ότι είσαι ικανοποιημένος με αυτό και δεν σε πειράζει που έχεις να δεις τους φίλους σου κάνα τρίμηνο.

Μπορεί και να απορεί που δεν της έχεις πει ποτέ πως θες να βγεις μόνος μαζί τους.

Αντίθετα, εσύ αντιλαμβάνεσαι ότι θέλει να σε κόψει και μπορεί να έχει βάλει στο μάτι και κάποιον από αυτούς που δεν γουστάρει με τίποτα.

Απλά πες της ότι θες να βγεις μαζί τους μόνοι σας και μην βάζεις στο μυαλό σου πράγματα που μπορεί να μην ισχύουν.

#5. Οι Γυναίκες Δεν Ξέρουν Τι Θέλουν

οι γυναίκες δεν ξέρουν τι θέλουν

Έχουμε την εντύπωση και όχι άδικα για να είμαστε ειλικρινής ότι οι γυναίκες ψάχνουν κάτι που δεν υπάρχει και μόλις το βρουν πάλι δεν είναι ικανοποιημένες.

Όμως το ίδιο δεν συμβαίνει σε εμάς και σε πολλά άλλα στάδια της εξέλιξης μας;

Μην το παίρνεις στραβά, είναι φυσιολογικό σε ένα βαθμό να ψάχνουμε συνεχώς το καλύτερο επίπεδο που μπορούμε να φτάσουμε.

Αυτό προϋποθέτει να μην γίνεται σε βαθμό υστερίας, αλλά σε λογικά πλαίσια.

#6. Οι Γυναίκες Κάνουν Σχέση Μόνο Από Τον Κοινωνικό Τους Κύκλο

Άλλη μία παγίδα να πιστέψεις ότι μόνο μέσα από την παρέα σου θα μπορέσεις να ταιριάξεις με κάποια κοπέλα.

Σαφώς όπως έχουμε πει, τα πάντα μετράνε και ότι την γνωρίζεις ήδη ίσως είναι πιο εύκολο να της μιλήσεις και να έχεις καλύτερες πιθανότητες, όμως τα πάντα είναι στην θεωρία.

Στην πραγματικότητα μπορεί να είναι πιο δύσκολο να γίνει κοπέλα σου για πολλούς λόγους που δεν χρειάζεται να μακρηγορήσω τώρα, οπότε μην βρίσκεις άλλη μια δικαιολογία για να μην κάνεις την προσπάθεια σου.

#7. Οι Γυναίκες Θέλουν Να Σε Ελέγχουν

πεποιθήσεις για τις γυναίκες

Και βάζουμε μέσα σε αυτό κάθε πιθανό και απίθανο έλεγχο που θα μπορούσε ο ανθρώπινος εγκέφαλος να φανταστεί.

Μιλάμε φυσικά για την ψυχολογική πίεση που ασκείται σε έναν άνδρα από μία γυναίκα και για αυτό όλες οι σχέσεις πάνε χάλια, φυσικά με ευθύνη μόνο των γυναικών.

Πριν κλείσουμε, δες το παρακάτω βίντεο και μάθε ποια είναι όλα αυτά που σε κρατάνε πίσω και δεν εξελίσσεσαι.

Κλείνοντας, όπως καταλαβαίνεις τέτοιες γενικεύσεις σε επηρεάζουν αρνητικά. Αυτές οι αρνητικές πεποιθήσεις για τις γυναίκες δεν σε ωφελούν σε κάτι.

Σκέψου πιο σωστά ότι κάπου μπορεί να έχασες εσύ τον έλεγχο, να μην ένιωθες σίγουρος για κάποιες επιλογές σου και να ένιωσε ανασφάλεια μαζί σου ή απλά άστο χωρίς να το κρίνεις, καθώς μπορεί να μην εξαρτάται από εσένα, αλλά έτσι να έχει μάθει να συμπεριφέρεται.

Βάλε σε προτεραιότητα την προσπάθεια σου και δούλεψε με το μυαλό σου, θέτοντας εκτός σκέψης κάθε αρνητική πεποίθηση που δεν σε βοηθάει να προχωράς εκεί που σου αξίζει.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να αποκτήσεις την αυτοπεποίθηση να προσεγγίζεις τις γυναίκες που πάντα ήθελες δες εδώ.

Καλή συνέχεια

alex
author
Όταν η αυτοβελτίωση και η προσωπική ανάπτυξη γίνεται καθημερινότητα με πειθαρχία, πείσμα και επιμονή, τότε μπορείς όχι μόνο να αποκτήσεις ποιοτικές γυναίκες στη ζωή σου αλλά και να γίνεις instructor στην μοναδική Εταιρεία Ανδρικής Αυτοβελτίωσης στην Ελλάδα. Ο Αλέξανδρος, από μαθητής έγινε δάσκαλος και η πορεία του εμπνέει τους ανθρώπους που αναλαμβάνει.