7 Λόγοι που Θέλεις να Αλλάξεις με τις Γυναίκες Αλλά Συνεχώς το Αναβάλεις

Μήπως αποφεύγεις την αλλαγή με τις γυναίκες;

Πόσες φορές έχουμε βάλει τις προσωπικές μας χρονικές διορίες για την διεκπεραίωση των υποθέσεών μας και τις έχουμε αθετήσει ή τρέχαμε πανικόβλητοι για να προλάβουμε τελευταία στιγμή;

Από το σχολείο θυμάμαι, λίγοι ήταν αυτοί που ξεχώριζαν ολοκληρώνοντας τις εργασίες τους από τη Παρασκευή το απόγευμα για να έχουν ελεύθερο χρόνο όλο το Σαββατοκύριακο και πολλοί αυτοί που ξενυχτούσαν την Κυριακή το βράδυ για να σώσουν ότι μπορούν.

Αυτή η νοοτροπία ευτυχώς για τους μεν και δυστυχώς για τους δε, πέρασε και στην ενήλικη ζωή.

Η αναβλητικότητα χαρακτηρίζεται ως μια σύγχρονη μάστιγα. Όλοι έχουμε χαρακτηρισθεί αναβλητικοί σε κάποια στιγμή της ζωής μας. Ο καθένας ίσως σε διαφορετικό τομέα και σε διαφορετικό βαθμό.

7 Λόγοι που Θέλεις να Αλλάξεις με τις Γυναίκες Αλλά Συνεχώς το Αναβάλεις

Για σκέψου πόσες φορές ενώ έπρεπε να σηκωθείς από το κρεβάτι σου έχεις πατήσει αναβολή αφύπνισης για να κερδίσεις μερικά λεπτά ύπνου ακόμα;

Αυτό βέβαια μπορεί να θεωρηθεί αμελητέο. Όταν όμως μεταθέτεις την προσωπική σου ευτυχία από μέρα σε μέρα και από εβδομάδα σε εβδομάδα τότε υπάρχει θέμα.

Θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά που είδες μια ελκυστική γυναίκα και ανέβαλες την προσέγγιση της και να εκφράσεις τις προθέσεις σου απέναντι της; Με δικαιολογίες που ούτε εσένα τον ίδιο δεν έπεισαν.

Πριν περάσουμε στους λόγους που δεν το έκανες, θα ήθελα να πάμε στα παρασκήνια αυτής της συμπεριφοράς. Για να δούμε ότι υπάρχει λογική εξήγηση που πρέπει μεν να κατανοήσουμε αλλά όχι να αποδεχτούμε.

Όλες οι αποφάσεις που παίρνουμε κάθε λεπτό στη ζωή μας στηρίζονται είτε στον πόνο είτε στην απόλαυση.

Είμαστε κατασκευασμένοι να αποφεύγουμε τον πόνο και να κυνηγάμε την απόλαυση. Ακόμα και αν γνωρίζουμε το αντίτιμο που θα πληρώσουμε στο μέλλον με αυτήν την αυτοματοποιημένη εγκεφαλική διαδικασία.

Ποιες όμως είναι οι λειτουργίες του εγκεφάλου που παίρνουν τα ηνία όταν αντικρίζεις μια γυναίκες που σε ενδιαφέρουν;

Αρχικά, το οπτικό ερέθισμα που λαμβάνεις αντικρίζοντας τη γυναίκα δίνει ένα αισθητηριακό σήμα στον εγκέφαλό σου. Συγκεκριμένα όταν υπάρχει συναισθηματικό υπόβαθρο το σήμα οδηγείται στη αμυγδαλή.

Η αμυγδαλή είναι μια ομάδα νευρώνων, σε σχήμα αμυγδάλου που βρίσκεται κοντά στο εγκεφαλικό στέλεχος και θεωρείται μέρος του « πρωτόγονου » εγκεφάλου που αναλαμβάνει τις ενστικτώδεις λειτουργίες. Η αμυγδαλή είναι υπεύθυνη για τη συναισθηματική αντίληψη των γεγονότων.

Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο πανεπιστήμιο του Michigan, οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως κατά τη διάρκεια της εφηβείας ο εγκέφαλος αναπτύσσει νέα κύτταρα στην αμυγδαλή που βοηθούν στη κοινωνικοποίηση αλλά ακόμα και στην διαδικασία του φλερτ και της αναζήτησης συντρόφου.

Η λειτουργία της αμυγδαλής δε περιορίζεται μόνο στην αντίληψη των συναισθημάτων αλλά δρα σαν συναγερμός για να σε προστατέψει. Όταν κυριαρχεί ο φόβος, ο φόβος προσέγγισης στη περίπτωση με τις γυναίκες, τότε βάζει τον οργανισμό σε κατάσταση μάχης ή φυγής.

7 Λόγοι που Θέλεις να Αλλάξεις με τις Γυναίκες Αλλά Συνεχώς το Αναβάλεις

Μάχης, δηλαδή να πας και να διεκδικήσεις τις γυναίκες που σε ενδιαφέρουν ή φυγής δηλαδή να το αναβάλεις για ακόμη μια φορά.

Οι αυξανόμενοι καρδιακοί παλμοί, οι μυϊκές συσπάσεις, οι ιδρωμένες παλάμες ή ακόμα και οι πόνοι στο στομάχι είναι μερικά συμπτώματα που επικρατούν εκείνη τη στιγμή και πιστεύω πως όλοι ανεξαιρέτως έχουμε βιώσει.

Όλα αυτά όμως γίνονται σε υποσυνείδητο επίπεδο και για να τα ελέγξεις το μόνο όπλο  σου είναι το συνειδητό. Κατανοώντας τους λόγους αναβλητικότητας θα βοηθηθείς πολλαπλά και ίσως αναθεωρήσεις την όλη κατάσταση.

Πάμε να τους δούμε;

#1. Δεν Αναλαμβάνεις την Ευθύνη της Προσωπικής σου Ζωής

7 Λόγοι που Θέλεις να Αλλάξεις με τις Γυναίκες Αλλά Συνεχώς το Αναβάλεις

Η αναβλητικότητα μας χαρίζει μια προσωρινή απόλαυση δίνοντας μας την ψευδαίσθηση ότι θα ξεφύγουμε από τον πόνο που έχουν οι ευθύνες μιας ενήλικης ζωής.

Αυτό όμως αργά ή γρήγορα θα διαπιστώσεις ότι δεν οδηγεί πουθενά. Μόνο όταν αναλαμβάνεις στο 100% την ευθύνη της ζωής σου, εγκαταλείποντας όλες τις δικαιολογίες θα είσαι πραγματικά δυνατός.

Σίγουρα αν δεν το έχεις ξανακάνει, θα σου φανεί λίγο δύσκολο στην αρχή. Οπότε μπορείς είτε να διαβάσεις κάποια σχετικά βιβλία είτε να αποκτήσεις έναν μέντορα που θα σε κατευθύνει τουλάχιστον στην αρχή της πορείας σου.

#2.Είσαι Ανυπόμονος

7 Λόγοι που Θέλεις να Αλλάξεις με τις Γυναίκες Αλλά Συνεχώς το Αναβάλεις

Ζούμε στην εποχή της ταχύτητας. Όλοι θέλουμε αποτελέσματα και τα θέλουμε γρήγορα και συχνά χωρίς κόπο. Αποτελέσματα, είτε ξεκινάμε μια δίαιτα, είτε θέλουμε πιο γρήγορη επαγγελματική άνοδο είτε περισσότερες επιτυχίες στον προσωπικό μας τομέα ή ακόμα και στις γυναίκες.

Αυτή η ανυπομονησία επίτευξης στόχων άλλους τους παροτρύνει και άλλους τους προκαλεί σύγχυση. Ίσως η μεγαλύτερη παγίδα που μπορεί να πέσει κάποιος.

Γιατί και στις δύο περιπτώσεις η ανυπομονησία για το τελικό αποτέλεσμα συχνά θολώνει τη σκέψη και δρα αρνητικά.

Μόνο παραμένοντας ψύχραιμος μπορείς να κατανοήσεις τα λάθη σου με τις γυναίκες και να μάθεις πραγματικά γιατί μόνο μέσα από αυτά έρχεται η πραγματική αλλαγή.

#3.Ιεράρχησε Σωστά τις Προτεραιότητές σου

7 Λόγοι που Θέλεις να Αλλάξεις με τις Γυναίκες Αλλά Συνεχώς το Αναβάλεις

Εντάξει, το γνωρίζω. Αρκετές φορές μπορεί επαγγελματικά να είσαι πιεσμένος και να τρέχουν φλέγοντα ζητήματα στη ζωή σου.

Αυτό όμως δεν πρέπει να αποτελεί το τροχοπέδη στην αλλαγή που θες να βιώσεις αποτρέποντας την αλληλεπίδραση σου με τις γυναίκες. Αντιθέτως, μπορείς να το δεις  σαν πρόκληση.

Θέσε το ως μια από τις σημαντικότερες προτεραιότητες σου, δώσε του εσύ πρώτος αξία και να είσαι σίγουρος ότι θα σου την επιστρέψει πολλαπλάσια.

#4.Ο φόβος της Επιτυχίας

7 Λόγοι που Θέλεις να Αλλάξεις με τις Γυναίκες Αλλά Συνεχώς το Αναβάλεις

Πολλοί, σκεπτόμενοι την επερχόμενη επιτυχία τους τρομάζει μόνο και μόνο στην ιδέα της διαχείρισης της. Μην αναβάλεις την ευτυχία σου σαμποτάροντας τον ίδιο σου τον εαυτό. Το μυαλό παίζει περίεργα σενάρια όταν οδηγείται σε άγνωστα μονοπάτια.

Σενάρια που δημιουργεί για να σε προστατέψει και να σε προετοιμάσει ακόμη και για τις πιο δυσάρεστες περιπτώσεις. Περιπτώσεις που στο μεγαλύτερο ποσοστό είναι απλά στη φαντασία σου και δε θα πραγματοποιηθούν ποτέ, ειδικά με τις γυναίκες.

Μην κωλυσιεργείς σκεπτόμενος το πώς θα εξελιχτεί η γνωριμία με τη γυναίκα που έκανες και πως θα την διαχειριστείς σε περίπτωση που προχωρήσει.

Φαντάσου την, σαν ένα νυχτερινό ταξίδι με κατεύθυνση από την Αθήνα προς την Θεσσαλονίκη. Τα φώτα του αυτοκίνητου σου μπορούν να φέγγουν μόλις λίγα μετρά μακριά.

Δε χρειάζεται να βλέπεις όλα τα χιλιόμετρα μέχρι το προορισμό σου. Αυτά τα δέκα μέτρα αρκούν για να φτάσεις εκεί που θες.

Έτσι συμβαίνει και με τη γνωριμία σου με τις γυναίκες. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εμπιστευτείς τις δυνάμεις σου και να απολαύσεις κάθε μέρος της διαδικασίας ξεχωριστά.

#5.Περιμένεις την Τέλεια Στιγμή

7 Λόγοι που Θέλεις να Αλλάξεις με τις Γυναίκες Αλλά Συνεχώς το Αναβάλεις

Ποτέ και κανένας επιτυχημένος άνθρωπος  δεν εξελίχτηκε περιμένοντας συνεχώς την τέλεια στιγμή. Όλοι πάλεψαν μέσα από πολύ πίεση και τις περισσότερες περιπτώσεις μέσα σε μη ευνοϊκό περιβάλλον.

Δε λέω, η τύχη αρκετές φορές βοηθάει αλλά δε μπορείς να βασίζεσαι εφόρου ζωής σε αυτήν. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι πολύ σοφά έλεγαν « σν Αθηνκαχερα κίνει ».

Κάνε λοιπόν εσύ τη πρώτη κίνηση με τις γυναίκες  που σε ενδιαφέρουν και βάλε τέρμα στη αναβλητικότητα. Είσαι ελεύθερος να δημιουργήσεις την ιδανική στιγμή. Γιατί αλήθεια, ποιος μπορεί να σε σταματήσει;

#6.Έχεις Λανθασμένη Αντίληψη με το Χρόνο

7 Λόγοι που Θέλεις να Αλλάξεις με τις Γυναίκες Αλλά Συνεχώς το Αναβάλεις

Κακά τα ψέματα, ο χρόνος δεν αστειεύεται και δε κάνει διακρίσεις σε κανέναν. Πολλοί σβήνουν μηχανικά τα κεράκια πάνω στη τούρτα τους κάνοντας ευχές του αέρα. Περιμένοντας τον από μηχανής θεό να κατέβει και να δώσει λύση σε όλα τους τα θέματα.

Και πολλές φορές, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι τα χρόνια και οι ευκαιρίες δε γυρίζουν πίσω.

Αλήθεια για σκέψου, πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε πέντε και σε δέκα χρόνια από τώρα αν συνεχίσεις να διατηρείς την ίδια νοοτροπία και στάση ζωής;

Αν συνεχίσεις να μένεις παθητικός στα όνειρά σου και να αναβάλεις πράγματα και καταστάσεις που τις έχεις πραγματικά ανάγκη;

Δε θέλω να μου απαντήσεις, απλά σκέψου το. Κράτησε την νοερή εικόνα αυτή για σένα και κάνε τις δικές σου επιλογές.

Προσπάθησε λοιπόν να γεμίσεις τις στιγμές σου με εμπειρίες. Εμπειρίες, ποτισμένες με δυνατά συναισθήματα που θα σε κάνουν να αναπολείς με χαρά το παρελθόν και θα σου δίνουν δύναμη και πίστη για ένα πιο λαμπρό μέλλον.

Και οι γυναίκες σε αυτό είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι.

#7.Επίλεξε Σοφά τους Φίλους σου

7 Λόγοι που Θέλεις να Αλλάξεις με τις Γυναίκες Αλλά Συνεχώς το Αναβάλεις

 

Στο παιχνίδι της αυτοβελτίωσης είτε πρόκειται για προσωπική, επαγγελματική ή ερωτική οι παρέες μας και γενικά οι άνθρωποι που περνάμε τις περισσότερες ώρες μαζί τους διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξή μας.

Βγάλε από τη ζωή σου « τοξικούς » ανθρώπους που σε κρατάνε δέσμιο στις παλιές σου συνήθειες. Πάντα θα βρίσκουν έναν καλό λόγο για να σε αποτρέψουν να κάνεις το επόμενο βήμα. Πλημυρίζοντας το μυαλό σου με δεκάδες ανασφάλειες και φοβίες.

Άλλαξε συνειδητά τους ανθρώπους που σε περιτριγυρίζουν. Επίλεξε ανθρώπους θετικούς, με όραμα και φιλοδοξίες. Ανθρώπους που οι επιτυχίες τους θα σε εμπνέουν για το κάτι παραπάνω και μάθε από αυτούς τη δική τους συνταγή της επιτυχίας.

Κάνε την αλλαγή που σου αξίζει στη ζωή σου και αν χρειαστείς βοήθεια μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας εδώ.

Αν χρειαστεί οτιδήποτε μπορείς να με βρεις εδώ.

Καλή συνέχεια

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Έχασες τον κωδικό σου? Εισήγαγε το όνομα χρήστη ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου. Θα λάβεις ένα σύνδεσμο για να δημιουργήσεις έναν νέο κωδικό πρόσβασης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.