7 Λόγοι που θα Συνεχίσουμε να Αποτυγχάνουμε

Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς. Οι λόγοι για τους οποίους αποτυγχάνουμε και γιατί να συνεχίσουμε να προσπαθούμε.

Υπάρχει μια παγκόσμια σταθερά που ότι και να κάνουμε δεν μπορούμε να της ξεφύγουμε: Όλοι αποτυγχάνουμε και όσο και αν θέλουμε να το αποφύγουμε, είναι δεδομένο πως κάποια στιγμή η αποτυχία θα μας χτυπήσει την πόρτα.

Οι λόγοι που αποτυγχάνουμε, σπάνια είναι προκαθορισμένοι.

Ακόμα, δεν γίνεται να υπάρξει επιτυχία χωρίς αποτυχία. Δεν γίνεται να μάθεις τι δουλεύει αν πρώτα δεν μάθεις πως χαλάει.

Και για να το πετύχεις αυτό, χρειάζεσαι αυτοπεποίθηση. Μάθε περισσότερα από το Χρήστο.

8 Χαρακτηριστικά Των Ανθρώπων Με Αυτοπεποίθηση

Προφανώς λοιπόν, ο λόγοι που μπορεί να αποτυγχάνουμε ενδεχομένως να είναι λόγω απειρίας, βιασύνης, ατυχίας, συνθηκών και πιθανότατα να μπορείς να προσθέσεις και άλλους.

Λόγοι που δεν ειλικρινά δεν βρίσκω τόσο παράλογους.

Παρόλα αυτά, όταν συνεχώς αποτυγχάνουμε να καταφέρουμε αυτό που θέλουμε, υπάρχει θέμα. Βασικά δεν υπάρχει θέμα, αλλά κάποιοι συγκεκριμένοι λόγοι που όλα πηγαίνουν κάθε φορά στραβά.

Αυτοί λοιπόν είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που αποτυγχάνουμε.

#1. Αποτυγχάνουμε Λόγω Έλλειψης ΕπιμονήςΕπιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς. Οι λόγοι για τους οποίους αποτυγχάνουμε και γιατί να συνεχίσουμε να προσπαθούμε.

Οι περισσότεροι όταν θέλουμε να πετύχουμε κάτι, συνήθως κάνουμε τρία πράγματα.

Πρώτον, ενθουσιαζόμαστε, δεύτερον ψάχνουμε να βρούμε τον πιο εύκολο και γρήγορο δρόμο, τρίτον τα παρατάμε.

Μακάρι τα πράγματα να ήταν πιο απλά, όμως η επιμονή είναι ένας βασικότατος λόγος που αποτυγχάνουμε γιατί πολύ απλά δεν δίνουμε στον εαυτό μας τον απαραίτητο χρόνο να πετύχει.

Χρειάζεται δουλειά, αφοσίωση και χρόνος μέχρι να δημιουργηθεί το κατάλληλο σκηνικό για επιτυχία. Σε μια βραδιά δεν γίνεται τίποτα.

#2. Αποτυγχάνουμε Γιατί Είμαστε ΕγωιστέςΕπιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς. Οι λόγοι για τους οποίους αποτυγχάνουμε και γιατί να συνεχίσουμε να προσπαθούμε.

Είναι αμέτρητες οι φορές που συνέχιζα να αποτυγχάνω επειδή δεν ήθελα να παραδεχτώ πως αυτό που έκανα ήταν η λάθος προσέγγιση.

Δεν είναι εύκολο να παραδεχτούμε ως η τροχιά που ακολουθούμε μας οδηγεί σε μαθηματική ακρίβεια σε τοίχο και αυτό είτε γιατί είμαστε εγωιστές ή γιατί δεν θέλουμε να αλλάξουμε αυτό που κάναμε τόσο καιρό.

Ξέρω, το ίδιο πράγμα όμως με την ίδια κατάληξη.

Όταν κάτι δεν δουλεύει, δεν είναι κακό να παραδεχτούμε πως έχουμε κάνει λάθος και να δοκιμάσουμε νέους τρόπους.

#3. Αποτυγχάνουμε Γιατί δεν Κάνουμε Αυτό που ΧρειάζεταιΕπιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς. Οι λόγοι για τους οποίους αποτυγχάνουμε και γιατί να συνεχίσουμε να προσπαθούμε.

Ένα από τα δύσκολα πράγματα όταν θέλουμε να πετύχουμε είναι να κάνουμε αυτό που χρειάζεται.

Συνήθως καταλήγουμε να κάνουμε αυτό που μας βολεύει και όχι αυτό που ήδη γνωρίζουμε πως χρειάζεται. Και εκεί κρίνονται όλα.

Ξέρουμε πως πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο, ξέρουμε πως μπορούμε να δουλέψουμε πιο σωστά και οργανωμένα όμως αυτό είναι ο δύσκολος δρόμος.

Ο εύκολος δρόμος όμως είναι συνήθως και ο χειρότερος γιατί η προχειρότητα συσσωρεύεται και μας οδηγεί στο να αποτυγχάνουμε.

#4. Αποτυγχάνουμε Γιατί η Προσοχή μας Αποσπάται ΕύκολαΕπιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς. Οι λόγοι για τους οποίους αποτυγχάνουμε και γιατί να συνεχίσουμε να προσπαθούμε.

Η προσοχή μας είναι από τα πολυτιμότερα εργαλεία που έχουμε. Αν το κρατάμε απασχολημένο με δραστηριότητες που δεν έχουν αξία, όχι μόνο δεν το αξιοποιούμε αλλά το χαλάμε κιόλας.

Όταν ξεκινάς να κάνεις μια δουλειά και ταυτόχρονα κοιτάς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μιλάς στο τηλέφωνο ή τον καιρό έξω από το παράθυρο, μάλλον θα ήθελες να ήσουν κάπου αλλού και να έκανες κάτι άλλο.

Όμως θυμήσου πως όσο περισσότερο αποσπάται η προσοχή σου, τόσο περισσότερο πέφτεις στην παγίδα της αναβλητικότητας.

#5. Αποτυγχάνουμε Γατί δεν Πιστεύουμε πως θα τα ΚαταφέρουμεΕπιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς. Οι λόγοι για τους οποίους αποτυγχάνουμε και γιατί να συνεχίσουμε να προσπαθούμε.

Αν δεν πιστεύεις πως θα τα καταφέρεις, ολόκληρο το μυαλό σου θα είναι εχθρός στην όλη διαδικασία.

Όταν δεν πιστεύεις πως μπορείς να τα καταφέρεις, όλη η προσοχή σου θα στρέφεται στις δυσκολίες και στους λόγους που θα αποτύχεις. Και μάντεψε…

Αυτό θα καθορίσει και τις προσπάθειες σου.

Όταν δεν πιστεύεις πως θα τα καταφέρεις, δεν θα δουλέψεις αρκετά και δεν θα μπεις στην διαδικασία να σκεφτείς λύσεις όταν παρουσιαστούν προβλήματα.

Θα χρειαστεί συνεχώς να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου πόσο πολύ το θέλεις. Το κίνητρο είναι ένα πανίσχυρο καύσιμο.

#6. Αποτυγχάνουμε Γιατί Πιστεύουμε πως Χρειάζονται Ιδιαίτερες ΙκανότητεςΕπιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς. Οι λόγοι για τους οποίους αποτυγχάνουμε και γιατί να συνεχίσουμε να προσπαθούμε.

Όλοι μας θεωρούμε πως για να πετύχεις χρειάζονται κάποιες μαγικές ικανότητες ή με λίγα λόγια ταλέντο.

Σίγουρα, το να έχεις έφεση σε κάτι είναι ένα εφόδιο. Όχι όμως ο παράγοντας που παίζει τον σημαντικότερο ρόλο.

Οι περισσότερες ικανότητες, αν όχι όλες, χτίζονται με την προσπάθεια και τον χρόνο.

Υπάρχουν βέβαια κάποιοι που δεν έχουν τις ίδιες ικανότητες με τους άλλους ή στον ίδιο βαθμό. Αυτό είναι γνωστό.

Από την άλλη, όταν κάτι το θέλεις πάρα πολύ, η τριβή με το αντικείμενο και η όρεξη που θα ρίξεις στο τραπέζι, θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις τις ικανότητες που χρειάζονται να πετύχεις.

#7. Αποτυγχάνουμε Γιατί Φοβόμαστε να ΡισκάρουμεΕπιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς. Οι λόγοι για τους οποίους αποτυγχάνουμε και γιατί να συνεχίσουμε να προσπαθούμε.

Οι περισσότεροι φοβόμαστε το ρίσκο για πολύ συγκεκριμένου λόγους. Φοβόμαστε το άγνωστο και μην χάσουμε την σταθερότητα που έχουμε ήδη.

Δεν γίνεται όμως να προχωρήσουμε στα επόμενα επίπεδα αν δεν ρισκάρουμε και δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό.

Το ρίσκο βρίσκεται όπου υπάρχει επιτυχία.

Ρίσκο μπορείς να εντοπίσεις σε πολλές αποφάσεις τις ζωής σου. Τσέκαρε μια από αυτές στο παρακάτω επεισόδιο της εκπομπής μας Apla+Andrika.

Η Πρώην Μου Ξανάστειλε (Να ασχοληθώ ή ΟΧΙ;) - Apla + Andrika #071

Χωρίς αυτό δεν μπορούμε να αναπτυχθούμε και κυρίως δεν γίνεται να εξελίξουμε αυτό που έχουμε ήδη.

Ρίσκο σημαίνει πως κάτι που δεν έχεις ξανακάνει για να ρισκάρεις να πετύχεις κάτι που δεν αποκτήσει ποτέ στο παρελθόν.

Και αυτό από μόνο του τα λέει όλα.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Η αποτυχία είναι κομμάτι της ζωής μας. Σημασία έχει να επιστρέψεις ξανά στην προσπάθειά σου. Μάθε περισσότερα εδώ.

Να είσαι καλά

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr