7 Σημάδια πως η Σχέση σου Πηγαίνει από το Κακό στο Χειρότερο

Αν βρίσκεσαι σε μια σχέση και νιώθεις πως δεν πηγαίνει όπως θα ήθελες, τότε τσέκαρε τα σημάδια που δείχνουν πως χρειάζονται άμεσες αλλαγές.

Σημάδια Στη Σχέση Ότι Τα Πράγματα Δεν Πάνε Καλά

Μετά τον αρχικό ενθουσιασμό και αφότου περάσει κάποιο χρονικό διάστημα, το ενδιαφέρον σε μια σχέση αρχίζει και φθίνει. Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι αμέτρητοι.

Αν θέλαμε να συμπυκνώσουμε τις αιτίες για τις οποίες μια γυναίκα μπορεί να χάσει το ενδιαφέρον της, θα λέγαμε ότι αρχίζει να πιστεύει ότι ο άντρας είναι αδύναμος και ότι δεν αξίζει.

Επίσης, υπάρχει μια αίσθηση ότι «χτυπάει σε τοίχο», ότι η σχέση δεν προχωρά και ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη.

Αντίστοιχα συναισθήματα μπορεί ασφαλώς να υπάρχουν και από την πλευρά του άντρα. Τα σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση δεν πηγαίνει καλά μπορεί να είναι πάρα πολλά. Τα κυριότερα από αυτά θα δούμε στην συνέχεια αυτού του άρθρου.

η σχέση δεν πάει καλά

#1. Σημάδια Στη Σχέση : Ο Καθένας Κάνει Σχέδια Για Τον Εαυτό Του Και Μόνο

Είναι απολύτως φυσιολογικό κάθε άτομο να έχει τους δικούς του ξεχωριστούς στόχους, στην δουλειά ή στην ζωή γενικότερα.

Όταν όμως στην καθημερινή ζωή σου κανονίζεις δραστηριότητες που δεν εμπλέκουν ποτέ την σύντροφο σου ή εκείνη κανονίζει αντίστοιχα δικές της δραστηριότητες, χωρίς να σε ενημερώσει και χωρίς να σε ρωτήσει, αν θέλεις να πας μαζί, τότε μάλλον υπάρχει κάποιο θέμα.

Υπάρχει πάντοτε το ενδεχόμενο να θέλει να παραμείνει κοινωνική, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε σχέση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα σε υπολογίζει καθόλου. Το ίδιο εννοείται ότι ισχύει και από την πλευρά σου.

Οπότε, αν ξαφνικά δεις ότι κανονίζει εξόδους με την παρέα της, χωρίς εσένα, ενώ παλιότερα πάντοτε σε ενημέρωνε και σου ζητούσε να την συνοδεύσεις, τότε η σχέση δεν πηγαίνει καλά.

Μάθε τι να κάνεις αν έχεις χάσει το ενδιαφέρον της.

#2. Το Σεξ Γίνεται Διεκπεραιωτικό

Οι αλλαγές στο σεξ είναι κάτι που μπορεί να αποτελεί σημάδι ότι η σχέση δεν πάει καλά. Αν δεν είναι πλέον υγρή, όπως ήταν στην αρχή ή αν δεν δέχεται να κάνετε στάσεις που μέχρι πρότινος της άρεσαν, θα πρέπει να δεις τι συμβαίνει.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι άντρες θεωρούν ότι οι γυναίκα έχει βαρεθεί και προσπαθούν με νέες στάσεις, να κινήσουν το ενδιαφέρον της γυναίκας. Αν έχεις φροντίσει να κάνεις τα πάντα και δεν παραλείπεις τα προκαταρκτικά, παρόλα αυτά συνεχίζει να μην διεγείρεται, είναι ένδειξη γενικότερου προβλήματος.

Βέβαια, υπάρχει, πάντα το ενδεχόμενο να έχει κάποιο οργανικό πρόβλημα, αλλά αυτό είναι κάτι που λογικά θα το έχετε συζητήσει, εφ’ όσον υφίσταται.

Δες το παρακάτω βίντεο και μάθε από το Χρήστο πως να το διαχειρριστείς αν το ενδιαφέρον δεν είναι αμοιβαίο.

#3. Έλλειψη Σεβασμού Και Βιαιότητα

Αν δεν υπάρχει σεβασμός μεταξύ σας, η σχέση σίγουρα έχει φθαρεί. Όταν της λες ή σου λέει ψέματα, όταν προσποιείσαι ότι όλα πάνε καλά και όταν κάθε τόσο τσακώνεστε, τα πράγματα δεν πηγαίνουν καθόλου καλά.

Αν μάλιστα οι τσακωμοί, δεν οδηγούν ποτέ σε λύσεις και περιλαμβάνουν λεκτική βία και εκβιασμούς ή ακόμη χειρότερα σωματική βία, τότε καλύτερο θα ήταν η σχέση να τερματιστεί και επίσημα.

Πολλές φορές, μπορεί να πιάσεις τον εαυτό σου να την σχολιάζει αρνητικά σε φίλους ή εκείνη να κάνει το ίδιο. Αυτή είναι μια πράξη που δείχνει έντονα την έλλειψη ικανοποίησης από την σχέση.

Ειδικά, αν τέτοιες πράξεις ταπείνωσης του άλλου συμβαίνουν δημόσια, μπροστά σε μια παρέα, για παράδειγμα, τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα.

#4. Συναισθηματική Απόσταση
η σχέση δεν παέι καλά

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, κατά τις οποίες όταν παραμένεις σε μια σχέση που δεν σε ικανοποιεί, προσπαθείς να δημιουργήσεις αποσπάσεις και καταβάλλεις προσπάθειες συνειδητά, ώστε να αποφύγεις την οικειότητα και την σύνδεση.

Ο συναισθηματικός σου δεσμός γίνεται ολοένα και λιγότερο ισχυρός και κρατάς αποστάσεις από την κοπέλα σου. Το ίδιο, βέβαια, μπορεί να κάνει και εκείνη.

#5. Συγκρίσεις Με Άλλα Άτομα
η σχέση δεν παέι καλά

Συγκρίνεις την σχέση σου με αυτή κάποιου φιλικού ζευγαριού; Αντίστοιχα η κοπέλα σου, παραπονιέται επειδή δεν της φέρεσαι, όπως φέρεται ο τάδε κοινός φίλος σας στην γυναίκα του;

Ακόμη, συγκρίνει στοιχεία της προσωπικότητας σου με κάποιον φίλο ή με κάποιον πρώην της; Σου λέει διαρκώς πόσο πιο ελκυστικός θα μπορούσες να είσαι, πόσο περισσότερα χρήματα θα μπορούσες να βγάζεις;

Είναι προφανές ότι τέτοιες σκέψεις υποδηλώνουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Φυσικά και θα πρέπει να θέλει να είσαι ελκυστικός και να βελτιώνεσαι, όμως η διαρκής σύγκριση, ιδιαίτερα όταν εσύ καταβάλλεις προσπάθειες συνεχούς βελτίωσης, δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά.

#6. Σημάδια Στη Σχέση : Ζητάτε Διαρκώς Αποδείξεις Αγάπης
ζητάς αποδείξεις αγάπης

Ακόμη ένα σημάδι, σήμα κατατεθέν μιας τοξικής σχέσης, είναι ότι ο ένας από τους δύο ζητά συνεχώς αποδείξεις αγάπης, σε μια προσπάθεια χειραγώγησης του άλλου.

Όταν οι φράσεις της ξεκινούν με το «Αν με αγαπούσες αληθινά, θα….», τότε η σχέση δεν πηγαίνει και πολύ καλά. Η φράση αυτή μεταφράζεται ως «Δεν πιστεύω ότι με αγαπάς και δεν σε εμπιστεύομαι».

#7. Δεν Μοιράζεστε Κοινές Αξίες Στην Ζωή

Όταν είσαι με κάποιον άνθρωπο, είναι πολύ σημαντικό να μοιράζεστε κάποιες κοινές αξίες και στόχους στην ζωή.

Μια σχέση δεν μπορεί να αντέξει, αν άλλα επιθυμεί ο ένας και άλλα ο άλλος και αν ο τρόπος ζωής του ζευγαριού διαφέρει σε μεγάλο βαθμό. Δεν λέμε φυσικά ότι πρέπει να είσαστε ίδιοι, όμως κάποιες βασικές αξίες είναι καλό να είναι κοινές, ώστε να κινείστε προς την ίδια κατεύθυνση.

Αν δεν μοιράζεστε κοινές αξίες, τότε ο δρόμος που επιλέγει να τραβήξει ο καθένας μπορεί να διαφέρει σημαντικά και η σχέση να μην «τραβήξει».

Τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα σημάδια που θα σου δώσουν να καταλάβεις ότι μια σχέση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Οι λόγοι για τους οποίους μια σχέση μπορεί να φτάσει στο τέλος της είναι αμέτρητοι και μπορεί να εκφράζονται με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Κάποιες φορές η σχέση μπορεί να φθάσει στα όρια της, πρέπει να το διαχειριστείς σωστά! Δεν ξέρεις τι να κάνεις; Δες εδώ.

Διάβασε το βιβλίο Άνδρας Αξίας από τους ιδρυτές τουMen Of Style για μια να αποκτήσεις μια καλύτερη οπτική για τις σχέσεις. Βρες το εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.