7 Τρόποι να Αποκτήσεις Ατσάλινη Θέληση

Η θέλησή μας να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει, είναι σημαντική. Τσέκαρε τους 7 τρόπους με τους οποίους μπορείς να αποκτήσεις θέληση από ατσάλι!

Πώς Αποκτάς Ατσάλινη Θέληση ;

Η θέληση είναι ένας πόρος που δεν είναι ανεξάντλητος και πρέπει να χρησιμοποιηθεί με σοφία. Η προσπάθεια να αλλάξεις χρειάζεται θέληση, όμως όσο θέληση και αν έχεις δεν είναι καθόλου εύκολο να κάνεις απότομες, μεγάλες αλλαγές.

Γι’ αυτό πρέπει να ξέρεις πώς να διαχειριστείς κάθε διαθέσιμο πόρο, με τον βέλτιστο τρόπο.

Η θέληση όμως είναι κάτι που μπορείς να δημιουργήσεις ή να αυξήσεις και να ενδυναμώσεις. Φαντάσου ότι είναι και αυτή μια μυική ομάδα που μπορείς να γυμνάσεις αν ξέρεις τον κατάλληλο τρόπο.

Παρακάτω έχουμε 7 τρόπους για εσένα που θέλεις να αποκτήσεις ατσάλινη θέληση.

#1. Πίστεψέ Το

Πιστεύοντας ότι έχεις περισσότερη θέληση, θα σε κάνει να πιέσεις περισσότερο τον εαυτό σου.

Πόσες φορές τα έχεις παρατήσει επειδή πιστεύεις, χωρίς βάσιμες αποδείξεις, ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις;

Οι πεποιθήσεις σου παίζουν σημαντικό ρόλο και όπως μπορεί να σε περιορίσουν, μπορεί και να σου δώσουν εξαιρετική ώθηση, για να διανύσεις το “έξτρα μίλι”.

Αν αναζητάς την θέληση, για να προχωρήσεις στην ζωή σου, πρέπει να αφιερώσεις λίγο χρόνο, για να δεις το παρακάτω επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika, στο οποίο φιλοξενούμε τον Στέφανο Ξενάκη.

#2. Ατσάλινη Θέληση: Εστίασε Στην Δημιουργία Συνηθειών

Οι συνήθειες θα σου δώσουν την δυνατότητα να κάνεις πράγματα με μεγαλύτερη ευκολία. Θα λέγαμε ότι μια συνήθεια είναι ένας τρόπος να κάνεις κάτι αυτοματοποιημένα.

Αυτό σου απελευθερώνει πόρους, που μπορείς να αφιερώσεις για την δημιουργία άλλων συνηθειών.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που θα δημιουργείς μια νέα συνήθεια, θα έχεις μεγαλύτερη θέληση διαθέσιμη, ώστε να οδηγηθείς προς τον στόχο σου.

#3. Άσκηση Και Διατροφή: Ατσάλινη Θέληση

ατσάλινη θέληση στην άσκηση και διατροφή

Η τακτική φυσική άσκηση θα σε βοηθήσει να δώσεις δυνατή ώθηση στην θέληση σου. Όποιο είδος γυμναστικής και αν επιλέξεις, είτε κάτι έντονο, είτε κάτι πιο χαλαρό, θα σε βοηθήσει τελικά να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση και να είσαι πιο ανθεκτικός έναντι στο στρες.

Παράλληλα, βελτιώνοντας την διατροφή σου, θα παρέχεις στον εγκέφαλο σου καλύτερες πηγές ενέργειας.

Η άσκηση και η διατροφή θα σε βοηθήσουν να αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου, κάτι που έχει σημαντική επιρροή στην θέληση σου για το καλύτερο.

#4. Δημιούργησε Και Επίβαλε Στον Εαυτό Σου Προθεσμίες Με Θέληση

Σίγουρα θα θυμάσαι περιπτώσεις από την ζωή σου, στον εργασιακό ή σχολικό χώρο, όπου μια χαλαρή προθεσμία δεν σε κινητοποιούσε και έφτανες τελικά λίγο πριν την λήξη της προκειμένου να δουλέψεις.

Έχοντας αυτό κατά νου, μπορείς να “χειραγωγήσεις” την θέληση σου και να πιέσεις λίγο παραπάνω τον εαυτό σου, δημιουργώντας για τις δραστηριότητες σου πιο σφιχτές προθεσμίες.

Στο φλερτ πρέπει να είσαι γρήγορος. Αν αρέσεις σε μια γυναίκα, κινήσου γρήγορα και αποφασιστικά, όπως σε προτρέπει ο Χρήστος στο παρακάτω βίντεο.

#5. Οι Στόχοι Σου Να Περιλαμβάνουν Το “Θα Κάνω” Και Όχι Το “Δεν Θα Κάνω”

Εδώ πρόκειται για ένα παράδοξο που μας θέλει να σκεφτόμαστε κάτι που αναφέρουμε ακόμη και όταν έχει αρνητική χροιά.

Χρησιμοποιώντας ένα “Δεν” στην σκέψη μας ακολουθούμενο από κάποια δραστηριότητα που υποτίθεται ότι δεν θέλουμε να κάνουμε, την βάζουμε στον εγκέφαλο μας, έστω και αρνητικά.
Αυτό όμως που χρειάζεσαι εσύ, για να αποκτήσεις μεγαλύτερη θέληση είναι μια θετική οπτική γωνία και ένα πλαίσιο που δεν θα περιέχει οτιδήποτε το αρνητικό.

Με λίγα λόγια σκέψου

Θα φάω υγιεινό φαγητό.

Και όχι

Δεν θα φάω junk food.

Έτσι δεν επιτρέπεις στις λέξεις “junk food” ούτε καν να εισέλθουν στην σκέψη σου.

#6. Μην Επιβραβεύεις Το Καλό Με Κάτι Κακό

Όταν κάνεις κάτι καλό, αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου. Αυτό όμως σου δίνει την δυνατότητα να μπορείς να υποκύψεις σε έναν πειρασμό και να κάνεις κάτι κακό.

Το κλασσικό παράδειγμα είναι ένα “cheat meal”, μετά από μια καλή προπόνηση. Με αυτόν τον τρόπο συνδέεις κάτι καλό, με κάτι άσχημο και τελικά καταλήγεις μακροπρόθεσμα να κάνεις κακό στον εαυτό σου, άρα οδηγείσαι στην αποτυχία.

Σκέψου τα πράγματα λίγο πιο αναλυτικά και δώσε στον εαυτό σου την επιβράβευση που χρειάζεται, χωρίς να κάνεις κάτι που θα αποβεί αρνητικό, αν θέλεις να διατηρήσεις την αυτοπειθαρχία σου.

Μάθε στον εαυτό σου να κάνει το καλό, για να επιβραβευτεί με το καλύτερο.

#7. Θέληση: Χρησιμοποίησε Την Κοινωνική Πίεση

ατσάλινη θέληση

Τα πράγματα μπορούν να γίνουν πιο εύκολα, όταν έχεις κάποιον να σε στηρίζει ή να σε ελέγχει.

Συμπερασματικά, το κοινωνικό περιβάλλον μπορεί να αυξήσει (ή να μειώσει ορισμένες φορές, όταν πρόκειται για ένα περιβάλλον απαρτιζόμενο από τοξικούς ανθρώπους) την θέληση.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιον που σε προκαλεί ή κάποιον που περιμένει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα από εσένα, ώστε να καταφέρεις να βρεις την θέληση που ψάχνεις, για να προχωρήσεις.

Θέλεις να αποκτήσεις μια πιο ισχυρή θέληση και να μάθεις να μην παραιτείσαι; Μάθε περισσότερα εδώ.

Βρες και διάβασε το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.