8 Άνδρες Αξίας τους Οποίους Αξίζει να Γνωρίζεις

8 Άνδρες Αξίας τους Οποίους Αξίζει να Γνωρίζεις

Υπάρχουν κάποιοι Άνδρες Αξίας τους οποίους πραγματικά αξίζει να γνωρίζεις.

Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν προσφέρει κάτι εξαιρετικό στον κόσμο και στο κοινωνικό σύνολο και που πραγματικά σκέφτονταν διαφορετικά, έξω από τα συνηθισμένα.

Όλοι τους γνώρισαν δυσκολίες και αντίξοες συνθήκες, κυρίως στην εποχή τους. Κυρίως, το κοινό τους γνώρισμα ήταν ότι από τις αρχές της ζωή τους, είχαν κάτι διαφορετικό, κάτι που τους έκανε να ξεχωρίζουν.

Ορισμένοι από αυτούς γνώρισαν τον παραγκωνισμό από την κοινωνία και από τον κόσμο γύρω τους, λόγω της διαφορετικότητάς τους. Πολλούς, ο κόσμος δεν τους αποδεχόταν και τους ανάγκαζε να απομονωθούν.

Το κοινό τους γνώρισμα ήταν ότι δεν τα παράτησαν, δεν το έβαλαν κάτω και συνέχισαν να παλεύουν. Ό,τι πέτυχαν και για ό,τι ξεχώρισαν, το κατάφεραν με σκληρή δουλειά και πολύ προσπάθεια.

Όχι μόνο δεν τα παράτησαν, αλλά μετέτρεψαν αυτά που ο κόσμος έβλεπε ως αδυναμίες τους σε προτερήματά τους και τελικά, σε λόγους για να ξεχωρίζουν.

Και πραγματικά, αυτούς τους Άνδρες Αξίας Αξίζει να τους γνωρίζεις.

Ποιος Είναι Όμως Ο Άνδρας Αξίας;

Ο Άνδρας Αξίας είναι ο υπερήρωας στον δικό του κόσμο.

Έχει ξεκάθαρη εικόνα της ζωής που θέλει να δημιουργήσει και αναλαμβάνει την ευθύνη να την κάνει πραγματικότητα. Ο τρόπος που θα τιθασεύσει τους εσωτερικούς του φόβους, οι κατευθύνσεις που θα δώσει στην εσωτερική του ηθική πυξίδα και οι απίστευτες θυσίες που τελικά θα χρειαστεί να κάνει τοποθετώντας τον εαυτό του στην πρώτη γραμμή, είναι οι παράγοντες που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξή του, και μέσα από αυτά θα γίνει ένας πραγματικός υπερήρωας.

Την ώρα που τον απειλούν, είναι ψύχραιμος και ξέρει να τα βγάζει πέρα ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του και τις σχέσεις του και να παλεύει μέχρι να πετύχει τον τελικό του στόχο. Βρες το βιβλίο «Άνδρας Αξίας: Πώς Να Βάλεις Τάξη Στο Χάος Του Σύγχρονου Φλερτ» εδώ.

 

Άνδρες Αξίας Που Αξίζει Να Γνωρίζεις

#1. Σωκράτης

Γεννημένος το 470 π.Χ, ο Σωκράτης ήταν σίγουρα μια φυσιογνωμία που άφησε ιστορία. Έλληνας φιλόσοφος, έβαλε τις δομές στην φιλοσοφία και επηρέασε σε τεράστιο βαθμό τον τρόπο που λειτουργεί ο κόσμος μέχρι και σήμερα.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που, όλοι οι φιλόσοφοι πριν από εκείνον ονομάστηκαν Προσωκρατικοί. Ο Σωκράτης συχνά αναφερόταν στη θεία εντολή και το «δαιμόνιό» του, το οποίο του έλεγε τι δεν ήταν σωστό να κάνει. Ήταν μια φωνή που άκουγε μέσα του και η οποία τον καθοδηγούσε ως προς ποιες πράξεις του ήταν λάθος και έπρεπε να αποφύγει.

Απέφευγε το να εμπλακεί με την πολιτική, εκτός και αν η πατρίδα του τον καλούσε. Οι φιλοσοφικές του έρευνες έχουν διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που σκέφτονται οι άνθρωποι σήμερα και που λειτουργούν.

Κάτι που έχει ειπωθεί για τον Σωκράτη είναι ότι “κατέβασε τη φιλοσοφία από τα άστρα στη γη”, καθώς ήταν ο πρώτος που επικέντρωσε τη φιλοσοφία του γύρω από τον άνθρωπο και όχι από τα φυσικά φαινόμενα.

Ωστόσο, η το κοινωνικό σύνολο της εποχής του δεν αποδεχόταν τις φιλοσοφίες του. Έτσι, ο ποιητής Μέλητος του έκανε μήνυση, με αποτέλεσμα ο Σωκράτης να παραστεί σε μια δίκη-παρωδία και να κατηγορηθεί για ασέβεια προς τους θεούς και διαφθορά των νέων που τόσο τον λάτρευαν.

Η τιμωρία του ήταν θάνατος. Το πιο πιθανό είναι ότι ο Σωκράτης θα είχε αθωωθεί, εάν δεν υποστήριζε με τόσο θάρρος, πάθος και περηφάνια τις θρησκευτικές και φιλοσοφικές του πεποιθήσεις. Επιπλέον, οι μαθητές του προσπάθησαν να τον γλιτώσουν από τον θάνατο εάν ήθελε, καθώς είχαν την ευκαιρία να δωροδοκήσουν τον φρουρό και να τον φυγαδεύσουν.

Ωστόσο, ο ίδιος διαφώνησε με αυτό το σχέδιο και παρέμεινε πιστός στην κοσμοθεωρία του.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος, η απόφαση των νόμων έχει βαρύτητα, και ο ίδιος δεν θα ήθελε να είναι συμφεροντολόγος παραβαίνοντάς τους.

Έτσι, περίμενε τον θάνατο ως νομοταγής πολίτης, ψύχραιμα, και ήπιε το κώνειο, όπως πρόσταζε ο νόμος.

Σε κάθε περίπτωση, ο Σωκράτης έχει προσφέρει πολλά στον κόσμο και σίγουρα ήταν ένας Άνδρας Αξίας.

 

#2. Πυθαγόρας

Άλλος ένας Αρχαίος Έλληνας ο οποίος άλλαξε την τροχιά του κόσμου. Πρόκειται για τον Πυθαγόρα, ο οποίος γεννήθηκε περίπου το 580 π.Χ, το πιθανότερο στη Σάμο.

Ο Πυθαγόρας είναι ο κατεξοχήν θεμελιωτής των μαθηματικών, ο οποίος μέσα από τις δημιουργίες, εφευρέσεις και ανακαλύψεις του σχετικά με την επιστήμη των ουράνιων σωμάτων και όχι μόνο, κατάφερε να ιδρύσει ένα μυητικό φιλοσοφικό κίνημα, γνωστό ως Πυθαγορισμός.

Σπουδαίος μαθηματικός με φαντασία, επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τη θρησκευτική διδασκαλεία και τη φιλοσοφία στα τέλη του 6ου αιώνα π.Χ. και αποτέλεσε έναν από τους μεγαλύτερους επιστήμονες που έχουν περάσει από τη Γη.

Ταξίδεψε αρκετά ως νέος και απέκτησε γνώσεις και επιρροές από πολλούς πολιτισμούς, κάτι που τον βοήθησε να αναπτύξει την κοσμοθεωρία του.

Δημιούργησε μια μυστική, θρησκευτική κίνηση γνωστή ως “εταιρεία”, στην οποία δίδασκε στους Πυθαγόριους το Πυθαγόρειο σύστημα, ένα σύστημα στο οποίο οι σχέσεις επιστήμης και θρησκείας είναι αλληλένδετες. Επιπλέον, κάποιοι συνδέουν τον Πυθαγόρα και με την ιατρική.

Επίσης, ήταν εκείνος που ανακάλυψε την αριθμητική ερμηνεία του Σύμπαντος καθώς και δημιούργησε το Πυθαγόρειο Θεώρημα.

Ωστόσο, λόγω του κύρους και του θαυμασμού που είχε ο Πυθαγόρας και οι ακόλουθοί του από τον κόσμο, αρκετοί ζήλευαν και συνωμοτούσαν εναντίον τους. Αντιμετώπιζαν ταραχές και διαμάχες σε πολλές από τις πόλεις που επισκέπτονταν. Έτσι, σε μια επιδρομή που έγινε από τους δημοκρατικούς κατά της Σχολής, ο Πυθαγόρας σκοτώθηκε ενώ η πόλη που διέμενε κάηκε, μαζί με τους μαθητευόμενούς του.

Πρόκειται για άλλον έναν Άνδρα Αξίας τον οποίο απέρριπτε η κοινωνία και ο κόσμος, παρά το φιλοσοφικό και μαθηματικό του πνεύμα και τη συνολική προσφορά του. Ωστόσο, η επιμονή του και το θάρρος του είναι άξια θαυμασμού.

 

#3. Martin Luther King Jr.

Ο Martin Luther King Jr. γεννήθηκε το 1929 και ήταν ένας από τους σημαντικότερους ακτιβιστές και ειρηνιστές που έχουν περάσει από τον κόσμο. Από το 1955 μέχρι και την δολοφονία του το 1968 ήταν ο ηγέτης του Κινήματος για Πολιτικά Δικαιώματα, καταπολεμώντας τη βία και παλεύοντας για τα δικαιώματα των έγχρωμων ανθρώπων.

Στην ηλικία των 35, ο Martin Luther King Jr. ήταν ο νεότερος άνθρωπος που έλαβε Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Στα έντεκα χρόνια από το 1957 έως και το 1968 ταξίδεψε πάνω από έξι εκατομμύρια μίλια και μίλησε πάνω από δυόμιση χιλιάδες φορές, καταπολεμώντας την αδικία και διαδίδοντας το μήνυμα της ειρήνης.

Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους που πολέμησαν για ίσα δικαιώματα και έχει εμπνεύσει πολύ κόσμο ακόμα και μετά τον θάνατό του με το μήνυμα για ισότητα που διέδωσε.

Πρόκειται για μια άκρως ηγετική προσωπικότητα, που έχει εμπνεύσει πολύ κόσμο. Διέθετε όλα τα χαρακτηριστικά ενός άξιου ηγέτη. Και είναι γνωστό ότι οι ηγέτες μπορούν να είναι από τους πιο σημαντικούς Άνδρες Αξίας. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika με καλεσμένο τον κ. Κώστα Κατσουράνη με θέμα το πώς δημιουργείται ένας ηγέτης.

Μερικές από τις πιο διάσημες φράσεις που έχει πει είναι “Πίστη είναι να ξεκινάς ανεβαίνοντας το πρώτο σκαλοπάτι, χωρίς να βλέπεις ολόκληρη τη σκάλα“, και «…Έχω ένα όνειρο ότι μια μέρα αυτό το έθνος θα ξεσηκωθεί και θα ζήσει το αληθινό νόημα της πεποίθησής του: «Θεωρούμε αυτές τις αλήθειες αυταπόδεικτες, ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν δημιουργηθεί ίσοι».

 

#4. Albert Einstein

Γεννημένος το 1879, ο Albert Einsein ήταν ένας από του πιο διακεκριμένους και σημαντικούς φυσικούς που έχουν περάσει από τη Γη, με Βραβείο Νόμπελ Φυσικής το 1921 για τις υπηρεσίες του στη θεωρητική φυσική.

Γνωστός για τη Θεωρίας της Σχετικότητας, πολλοί πιστεύουν ότι είναι ο σημαντικότερος επιστήμονας του 20ού αιώνα. Πολλές από τις ανακαλύψεις του, ειδικά σχετικά με την φύση του χώρου και του χρόνου, αποτελούν ακόμα και σήμερα το επίκεντρο επιστημών όπως της κοσμολογίας, των μαθηματικών και της φυσικής.

Ξεχώρισε για την υψηλή του ευφυΐα και το ιδιαίτερο πνεύμα του, καθώς και την επιμονή του σε κάθε έρευνα που έκανε. Ωστόσο, παρά την ευφυΐα του, ο Einstein καθυστέρησε πολύ να μάθει να μιλάει, με αποτέλεσμα οι γονείς του να ανησυχήσουν για το εάν ήταν καθόλου εύστροφος.

Επίσης, δεν ήταν άριστος μαθητής και μάλιστα φημολογείται ότι ήταν δυσλεκτικός.

Σε κάθε περίπτωση, το πνεύμα του, η ιδιοσυγκρασία του και φυσικά οι ανακαλύψεις του των φέρνουν ψηλά στη λίστα με τους Άνδρες Αξίας που έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον κόσμο.

 

#5. Μέγας Αλέξανδρος

Ο Μέγας Αλέξανδρος γεννήθηκε το 356 π.Χ. και ήταν Έλληνας Βασιλεύς του Βασιλείου της Μακεδονίας και αυτοκράτορας της Μακεδονικής αυτοκρατορίας.

Είναι γνωστός για την ευστροφία του, τις πετυχημένες εκστρατείες του, καθώς και τη διάδοση του Ελληνισμού. Ουσιαστικά, ήταν εκείνος που έφερε την Ελλάδα σε παγκόσμια κλίμακα και αποτέλεσε πολιτισμικό παράδειγμα για δεκαοχτώ περίπου αιώνες.

Ο Μέγας Αλέξανδρος όχι μόνο ενίσχυσε τον κόσμο με την ιδεολογία του, τις αξίες και τις πεποιθήσεις του, αλλά κυρίως συνέβαλε και στην ιεράρχηση των αναγκών, θέτοντας την ανάγκη για γνώση, και ειδικά για γνώση της αλήθειας, του σωστού και του λάθους στην κορυφή της λίστας.

Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν άνθρωπο που με τον τρόπο του κατάφερε να περάσει στην αθανασία. Το πείσμα του, η οργανωτικότητα του μυαλού του και το πάθος του να κατακτήσει τον κόσμο τον κατατάσσουν σίγουρα στην λίστα με τους πιο σημαντικούς Άνδρες Αξίας.

 

#6. Charlie Chaplin

Τι να πει κανείς για έναν από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς και κωμικούς που έχουν περάσει από τον κόσμο;

Ο Charlie Chaplin, γεννημένος το 1889 στο Λονδίνο, είχε μια πολύ δύσκολη ζωή. Ωστόσο, ο σκοπός του ήταν να σκορπά γέλιο στους ανθρώπους μέσω των έργων του και να φέρνει χαρά στη ζωή τους.

Ορφανός από πατέρα και με άνεργη την μητέρα του, ο Chaplin άρχισε να αυτοσχεδιάζει με χορευτικά στους δρόμους του Λονδίνου προκειμένου να κερδίσει ελάχιστα χρήματα.

Αργότερα, πήγε στο Λος Άντζελες όπου γύρισε και την πρώτη του ταινία Ωστόσο, οι παραγωγοί δεν ενθουσιάστηκαν με την ερμηνεία του, αν και διέκριναν ένα κωμικό στοιχείο.

Πειραματίστηκε και εισήγαγε ένα νέο μέσο ψυχαγωγίας και διασκέδασης, έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης των ταινιών του και της ζωής συνολικότερα. Ωστόσο, τα πολιτικά του φρονήματα είχαν μαζέψει μια τεράστια γκάμα από επικριτές, κάτι που τον οδήγησε να κατηγορηθεί ως κομμουνιστής και να αυτοεξοριστεί στην Ελβετία.

Παρά το σίγουρα σημαντικό έργο του, δεν έλαβε ποτέ Βραβείο Όσκαρ. Διακρίνεται για το ήθος του, το πνεύμα του, την ευφυΐα του και φυσικά, την κωμική του προσέγγιση απέναντι στη ζωή.

 

#7. Mathama Ghandi

Πρόκειται για έναν από τους Άνδρες Αξίας που με την φιλοσοφία τους έχουν επηρεάσει περισσότερο τον κόσμο.

Ο Mathama Ghandi, Ινδός πνευματικός ηγέτης και πολιτικός, γεννήθηκε το 1969 και είναι γνωστός για τους αγώνες του υπέρ των δικαιωμάτων των Ινδών μεταναστών στη Νότια Αφρική, καθώς και για την πολιτική της μη βίας. Η πνευματική και πολιτική του στάση είχε ως αποτέλεσμα την έναρξη τριών από τις μεγαλύτερες επαναστάσεις του 20ού αιώνα.

Πάλεψε ενάντια στην αποικιοκρατία, στις φυλετικές διακρίσεις και στη βία, και το μήνυμά του για ειρήνη και ισότητα είναι γνωστό παγκοσμίως ακόμα και σήμερα.

Ένας Άνδρας Αξίας, πέρα από ήθος και ηγετικά χαρακτηριστικά, διαθέτει και αυτοπεποίθηση. Δες το βίντεο του Χρήστου σχετικά με τα 8 χαρακτηριστικά των ανθρώπων με αυτοπεποίθηση.

Η δράση του επηρέασε προσωπικότητες όπως ο Νέλσον Μεντέλα και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Δολοφονήθηκε το 1948 από έναν φανατικό Ινδουϊστή, ωστόσο το μήνυμά του παραμένει ζωντανό ακόμα και σήμερα.

 

#8. Willian Shakespear

Ένας άνθρωπος γνωστός για την ευφυΐα του, το πνεύμα αντιλογίας του και τις διαφορετικές ιδέες του, ο William Shakespear αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ποιητές, θεατρικούς συγγραφείς, ηθοποιούς και θεατρικούς επιχειρηματίες που έχουν περάσει ποτέ από τη Γη.

Δεν είναι γνωστός μόνο για τα έργα του “Άμλετ”, “Μάκθεβ”, “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” και “Δωδέκατη Νύχτα”. Είναι επίσης γνωστός για τις αναταραχές που προκαλούσε μέσω του έργου του στην πολιτική σκηνή, καθώς αντιλαμβανόταν με μοναδικό τρόπο τις πολιτικές και κοινωνικές καταστάσεις.

Ήταν μέλος του σημαντικότερου θιάσου του Λονδίνου “King’s Men” και συμμετείχε ενεργά στην επιχειρηματική δραστηριότητα των θεατρικών έργων που έγγραφε.

Ο Shakespear ήταν άνθρωπος δραστήριος, καλλιεργημένος, επαναστάτης και ιδιαίτερα έξυπνος, τόσο στον καλλιτεχνικό τομέα όσο και στον επιχειρηματικό. Παρ’ όλο που προερχόταν από την μεσαία τάξη, κατάφερε να ανέβει στην κοινωνική ιεραρχία και να ανέλθει στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα, κάτι σπάνιο και επαναστατικό για την εποχή που έζησε και μεγάλωσε.

Θεωρείται πρωτοπόρος, καθώς οι αλλαγές που έφερε στην κοινωνία και στον καλλιτεχνικό κόσμο επηρεάζουν τους ανθρώπους ακόμα και σήμερα. Κι αυτοί τελικά είναι οι Άνδρες Αξία. Όσοι και μέχρι σήμερα θυμόμαστε και εκτιμούμε την προσφορά τους.

Συνολικά, οι ιστορίες και ο τρόπος που έζησαν οι παραπάνω Άνδρες Αξίας αποτελούν παράδειγμα και πρότυπο για κάθε άνθρωπο στον πλανήτη ακόμα και σήμερα.

Οι αντιξοότητες, τα εμπόδια και οι δυσκολίες πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν στη ζωή κάθε ανθρώπου. Οι συγκεκριμένοι άντρες απέδειξαν ότι εάν έχεις ισχυρό πνεύμα, θέληση, πάθος και επιμονή μπορείς να ξεπεράσεις και να καταφέρεις τα πάντα.

Σε κάθε περίπτωση, σίγουρα αξίζει να γνωρίζεις αυτούς τους άντρες ώστε να εμπνευστείς από αυτούς και να γράψεις τη δική σου ιστορία επιτυχίας.

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.