8 Κανόνες για να είσαι Καλός Wingman!

8 κανόνες για να είσαι καλός wingman
8 κανόνες για να είσαι καλός wingman

Τι είναι ο wingman; Wingman ή αλλιώς Ιπτάμενος, είναι ο βοηθός σου σε κάποιο προσέγγιση που σκοπεύεις να κάνεις… Είναι το άτομο που σε καλύπτει, που σου ανεβάζει την εικόνα, σου δίνει πολλή αξία και γενικά σε “καλύπτει” σε οποιοδήποτε τυχόν λάθος σου. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχεις καλό wingman πριν επιχειρήσεις κάποια προσέγγιση.
Ένας καλός wingman είναι υπερπολύτιμος. Σε βοηθά να κερδίσεις τη γυναίκα που θέλεις, απασχολεί τις κοπέλες που σε ενοχλούν να απομονώσεις τη γυναίκα που σου αρέσει, ή και όντας ομαδικός player, παίρνει το ρόλο του ήρωα που θα κάνει οτιδήποτε για να σε βοηθήσει χωρίς ο ίδιος να κερδίσει κάτι. Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες για τον wingman, πάντως, που είναι εξαιρετικά σημαντικοί και ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθήσεις.

Γιατί χρειάζομαι wingman;

Ας πούμε ότι είσαι πολύ καλός στην προσέγγιση του άλλου φύλου, ενώ οι φίλοι σου δεν έχουν καμία εμπειρία στο φλερτ, σε ησημείο που αυτοσαμποτάρονται. Γιατί λοιπόν χρειάζομαι wingman;

 • Εντόπισες μία πολύ όμορφη κοπέλα στο μπαρ, αλλά είναι με μία φίλη της ή με παρέα μεγάλη. Θα μπορούσες να πας να απασχολήσεις αρχικά όλη την παρέα και στην πορεία να σε αφήσουν να μιλήσεις μόνο με αυτή που σου αρέσει, αλλά είναι κάτι που στην αρχή θα σου φανεί εξαιρετικά δύσκολο. Απλά χρειάζεσαι τον wingman για να απασχολήσει τις φίλες της.
 • Μπορεί να πλησιάσει μία κοπέλα για σένα  σε περίπτωση που δεν ένιωθες καλά.
 • Υπάρχουν και άντρες που περιφέρονται μέσα στα μπαρ / κλαμπ που απλά κάνουν ζημιά χωρίς να προσφέρουν τίποτα και μπορεί να σου χαλάσουν τη γνωριμία. Εδώ και πάλι μπαίνει ο wingman που θα τους απασχολήσει όσο χρειαστεί για να πάρεις εσύ το επιθυμητό αποτέλεσμα.

8 κανόνες για να είσαι καλός wingman

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, θα αναλυθούν 8 κανόνες για να είσαι καλός wingman με τους φίλους σου, 8 κανόνες που θα σε βοηθήσουν πάρα πολύ αν τους ακολουθήσεις κατά γράμμα.

 • 1. Μην είσαι εγωιστής: Δε θα καταφέρεις τίποτα σαν εγωιστής wingman. Όταν ο φίλος σου σου εκμυστηρεύεται ποια κοπέλα του αρέσει, οφείλεις να το σεβαστείς και να τον βοηθήσεις μέχρι τέλους, ακόμα και αν σου αντιληφθείς ότι σου αρέσει και εσένα ή και ότι σου εκδηλώνει κάποιο ενδιαφέρον. ΟΦΕΙΛΕΙΣ να δώσεις πλεονέκτημα στον φίλο σου.
 • 2. Να είσαι προετοιμασμένος να κάνεις “αγγαρείες” για το καλό της ομάδας: Πάντα θα υπάρχει μία άσχημη περίπτωση, όπου θα πρέπει να απασχολήσεις μία κοπέλα στην παρέα που δε σου αρέσει καθόλου – σαν άνθρωπος / σαν γυναίκα – και εδώ θα δοκιμαστείς στο κομμάτι της αφοσίωσης. Μην ξεχνάς τον πρωταρχικό σου ρόλο: είναι να βοηθήσεις τον φίλο σου να πάρει αυτό που θέλει. Τα δικά σου θέλω είναι δευτερεύουσας σημασίας εκείνη τη στιγμή.
 • 3. Βοήθησε τον φίλο σου όταν το χρειάζεται: Μερικές φορές ο φίλος σου δε θα είναι σε θέση να τα καταφέρει μόνος του. Τότε είναι που σε χρειάζεται για ενθάρρυνση αλλά και λίγο σπρώξιμο προς τη σωστή κατεύθυνση.
 • 4. Προστάτευσε τον φίλο σου: Αν κάποιος άλλος άντρας προσπαθεί να πιάσει κουβέντα στην παρέα σας ή να σαμποτάρει την προσπάθεια του φίλου σου, είναι καθήκον σου εκείνη τη στιγμή να τον προστατεύσεις απασχολώντας ή απομακρύνοντας τον ανεπιθύμητο της παρέας. Το ίδιο θα κάνει και ο ίδιος για σένα όταν το χρειαστείς, άλλωστε.
 • 5. Μην υπερβείς τα όριά σου: Αν η κοπέλα που αρέσει στον φίλο σου δείξει ενδιαφέρον για σένα, πρέπει να γυρίσεις το ενδιαφέρον της πάλι πίσω στον ίδιο. Ο τρόπος είναι πολύ απλός: Όποτε μιλάτε, της μιλάς για τον φίλο σου και πόσο καταπληκτικός είναι! Μετά από – το πολύ – 5 λεπτά, θα θέλει και μόνη της να μιλήσει στον φίλο σου πάλι. Επίσης μη γίνεις ο διασκεδαστής της παρέας ή μην το παρακάνεις μιλώντας για τον φίλο σου.
 • 6. Προσπάθησε να αναπτύξεις την παρατηρητικότητά σου: Μάθε να διαβάζεις τις γυναίκες και να καταλαβαίνεις πότε είναι χάσιμο χρόνου για τον wingman σου να απομονώσει στη συζήτηση μία κοπέλα που του αρέσει. Αν νιώσεις ότι χάνετε τον χρόνο σας με τις συγκεκριμένες κοπέλες, μίλησέ του στο αυτί και συνεννοηθείτε με τα μάτια.
 • 7. Μάθε να διαχειρίζεσαι το οποιοδήποτε εμπόδιο: Συνήθως είναι μια/ένας φίλη/ος του στόχου του φίλου σας που προσπαθεί να εμποδίσει – για τους δικούς της / του λόγους – την όλη προσέγγιση.
 • 8. Να είσαι σε εγρήγορση: Πάντα να αναζητάς νέες ευκαιρίες και να είσαι έτοιμος να συστήσεις μία κοπέλα που θεωρείς ότι θα ενδιαφέρει ερωτικά τον φίλο σου. Ένας καλός wingman πρέπει να μπορεί να γνωρίζει ανθρώπους και να τους συστήνει μεταξύ τους εξαιρετικά εύκολα.

Bonus – Δες αυτό το βιντεο

Πέρα από τους κανόνες, είναι απαραίτητο ο wingman να έχει και μερικές συμβουλές υπόψιν του:

 • Μην είσαι αρνητικός: Το τελευταίο που θέλεις είναι να διαφωνείς με τον φίλο σου  ή να είσαι αρνητικός μαζί του αν δεν τα πάει καλά σε μία προσέγγιση. Πάντα να είσαι θετικός και να τον ενθαρρύνεις. Το χρειάζεται. Το χρειάζεσαι κι εσύ από τον φίλο σου.
 • Να είσαι πάντα προσεκτικός με την εμφάνισή σου, την υγιεινή σου και το στυλ σου: Οι φίλοι σου στηρίζονται σε σένα για τη βοήθειά σου. Αν δεν προσέχεις την εμφάνισή σου και την υγιεινή σου, τότε δεν μπορείς να βοηθήσεις ιδιαίτερα.
 • Μην πιεις υπερβολική ποσότητα αλκοόλ: Αν και προφανές, μερικοί το αγνοούν και πίνουν αρκετά ενώ έχουν βγει με σκοπό να προσεγγίσουν γυναίκες. Μην πιεις ποτέ υπερβολικά πολύ. Θα μειώσεις δραματικά έτσι και τις πιθανότητες του φίλου σου, αλλά και τις δικές σου.

Το να γνωρίζεις πώς να είσαι καλός wingman είναι εξαιρετικά εύκολο αν ακολουθήσεις αυτούς τους κανόνες και τις συμβουλές. Καλή τύχη λοιπόν, φίλε player. Για οποιαδήποτε απορία, μελέτησε και τις Υπηρεσίες μας και ειδικότερα το Bootcamp, που είναι η πιο καθιερωμένη μας Υπηρεσία.

Anestis
Βρες με!

Anestis

Founder / Head Instructor at Men of Style
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε.

Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων!

Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Anestis
Βρες με!