8 Πράγματα που Περιμένουν οι Γυναίκες σε μια Σχέση

Τι θέλουν τελικά οι γυναίκες σε μια σχέση;

Επειδή τα δύο φύλα λειτουργούμε αρκετά διαφορετικά, πολλές φορές μας είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι περιμένουν οι γυναίκες σε μια σχέση προκειμένου να είναι ικανοποιημένες, πλήρεις και ευτυχισμένες.

Ωστόσο, διαβάζοντας το σημερινό άρθρο θα κατανοήσεις ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο περίπλοκα όσο φαίνονται. Οι περισσότερες από τις γυναίκες που θα συναναστραφείς περιμένουν από τους άντρες συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία είναι σχετικά απλά και εύκολα.

Το πρόβλημα για εμένα έγκειται στο ότι οι άντρες και οι γυναίκες σκεφτόμαστε πολύ διαφορετικά, δρούμε πολύ διαφορετικά, και αντιλαμβανόμαστε τη ζωή και τις καταστάσεις με διαφορετικό τρόπο.

Την πρώτη φορά που το συνειδητοποίησα αυτό, μου ήταν πολύ πιο εύκολο το να συνειδητοποιήσω τι περιμένει μια γυναίκα από τη σχέση μας και να την βοηθήσω να έχει τη ζωή που ονειρευόταν δίπλα μου.

Έτσι, διαβάζοντας παρακάτω θα μάθεις κι εσύ τα 8 πράγματα που περιμένουν οι γυναίκες από μια ερωτική σχέση, καθώς και το πώς μπορείς να τους τα προσφέρεις.

σχεσεις

#1. Οι Γυναίκες Αναζητούν Ασφάλεια Και Προστασία

Ένα από τα στοιχεία που κάνουν μια γυναίκα να νιώθει όμορφα στη σχέση είναι το να νιώθει ασφαλής. Και αυτή είναι και μια από τις πιο ελκυστικές συμπεριφορές.

Μια γυναίκα θέλει μέσα σε μία σχέση να αισθάνεται ασφάλεια και προστασία, ότι δηλαδή εάν συμβεί κάτι, είσαι αρκετά ισχυρός ώστε να είσαι εκεί και να της προσφέρεις πρακτική βοήθεια.

Αυτό το νιώθει όταν συνολικά στη σχέση είσαι δυναμικός, αναλαμβάνεις πρωτοβουλίες και ευθύνες, παίρνεις αποφάσεις σε δύσκολα θέματα και γενικά έχεις μια ηγετική συμπεριφορά.

 

#2. Θετικές Στιγμές Και Ξεχωριστές Εμπειρίες Κάνουν Τις Γυναίκες Ευτυχισμένες

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που κάνει και τους δυο σας πολύ πιο ευτυχισμένους είναι το να ζείτε μαζί ξεχωριστές εμπειρίες και να μοιράζεστε θετικές στιγμές.

Το χιούμορ και το να έχετε ενδιαφέροντα παίζουν καταλυτικό ρόλο σε αυτό.

Το να την κάνεις να γελάει μπορεί να την κάνει όχι μόνο να έλκεται από εσένα μακροπρόθεσμα, αλλά και να περνάει πραγματικά καλά στη σχέση σας. Επιπλέον, δεν είναι καλό το να κλείνεστε διαρκώς μέσα στο σπίτι και να μην κάνετε τίποτα καινούριο.

Πάρε την πρωτοβουλία και κανόνισε ένα δείπνο, μια απογευματινή βόλτα στα μαγαζιά ή να πάτε σε ένα Escape Room. Οποιαδήποτε δραστηριότητα είναι νέα για εσάς και μπορεί να προσθέσει ευχάριστα συναισθήματα και ενθουσιασμό στη σχέση είναι απαραίτητη.

Και δεν χρειάζεται καν να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Αρκεί να έχεις φαντασία και να οργανώσεις κάτι διαφορετικό για τους δυο σας.

Το να βγαίνετε ραντεβού, όσο καιρό κι αν είστε μαζί, θα αναζωογονήσει τη σχέση σας και θα σας βοηθήσει να μάθετε καλύτερα ο ένας τον άλλον. Είναι πιο σημαντικό απ’ όσο φαίνεται. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με το πώς μπορείς να συντηρήσεις μια μακροχρόνια σχέση.

 

#3. Ποιοτικό Χρόνο

Κάτι πολύ σημαντικό για μια γυναίκα είναι αυτό που λέμε “ποιοτικός χρόνος”. Ποιοτικός χρόνος είναι ο χρόνος που βρίσκεται για να αφιερώσετε σε εσάς και στη σχέση σας.

Οι συζητήσεις που σας βοηθούν να γνωριστείτε καλύτερα, ένα ραντεβού ή μια ταινία συμπεριλαμβάνονται στο κεφάλαιο του ποιοτικού χρόνου.

Επομένως, μην βρίσκεστε συνέχεια με φίλους και μην αμελείτε το να έχετε χρόνο να συζητήσετε και να κάνετε αυτά που σας αρέσουν. Μια γυναίκα, όταν της προσφέρεις ποιοτικό χρόνο, νιώθει ξεχωριστή και ότι της δίνεις την προσοχή σου.

Και αυτό είναι ένας από τους παράγοντες που την ωθούν στο να νιώθει ευτυχισμένη.

 

#4. Μια Γυναίκα Θέλει Επαρκή Σεξουαλική Ζωή

Όπως κι εσύ, έτσι και μια γυναίκα θέλει να νιώθει ελκυστική και σέξι. Αυτό σημαίνει ότι, εκτός από το γεγονός ότι χρειάζεστε μια έντονη σεξουαλική ζωή που να σας ικανοποιεί και τους δύο, μπορείτε να δοκιμάζετε ανά διαστήματα και καινούρια πράγματα στο κρεβάτι.

Είναι μύθος ότι οι γυναίκες δεν ενδιαφέρονται για το σεξ όσο οι άντρες. Στην πραγματικότητα, μετράει πολύ για εκείνες το να απολαμβάνουν το σεξ μαζί σου.

#5. Κατανόηση

Κάτι που μπορεί να βαρύνει κατά πολύ την ζυγαριά υπέρ σου είναι το πόση κατανόηση δείχνεις στη γυναίκα που έχετε σχέση.

Αυτό σημαίνει να μην την κρίνεις, να αποδέχεσαι την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα της και να κατανοείς τις ανασφάλειες και τις ατέλειές της.

Εάν βλέπεις ότι κάτι δεν της βγαίνει να το κάνει στη σχέση, μην την πιέσεις για αυτό. Μια γυναίκα εκτιμάει σε μεγάλο βαθμό έναν άντρα που την καταλαβαίνει, ίσως περισσότερο και από έναν άντρα που την αγαπάει.

Φυσικά και θέλει να έλκεσαι από εκείνην, αλλά το να νιώθει ότι την καταλαβαίνεις βαθιά είναι που θα κάνει τη διαφορά.

#6. Να Είσαι Ενεργητικός Ακροατής, Χωρίς Απαραίτητα Να Δίνεις Στη Γυναίκα Λύση

Σε συνέχεια του προηγούμενου, οι γυναίκες θέλουν ο άντρας που είναι μαζί τους να τις ακούσει πραγματικά. Ειδικά εάν είστε σε μια σχέση εξ’ αποστάσεως, αυτό παίζει τεράστιο ρόλο. Δες το βίντεο του Χρήστου σχετικά με το πώς μπορείς να κάνεις μια σχέση εξ’ αποστάσεως να λειτουργήσει.

Συνήθως, όταν σου λέει ένα πρόβλημα που έχει, δεν θέλει καν να της προτείνεις λύση. Στην πραγματικότητα, αυτό που την ενδιαφέρει είναι να την ακούσεις. Εμείς είμαστε προγραμματισμένοι να βρίσκουμε λύσεις, όπως μια γυναίκα στις περισσότερες περιπτώσεις ξέρει και η ίδια το πώς πρέπει να δράσει.

Αυτό που αναζητάει είναι κάποιον να την ακούσει χωρίς να την κρίνει. Γίνε ενεργητικός ακροατής, λοιπόν.

#7. Μια Γυναίκα Αναζητάει Από Εσένα Την Αυθεντικότητα

Προφανώς και ναι, θα έχεις κι εσύ τις στιγμές σου. Τις στιγμές που θα νιώθεις πιο ευάλωτος ή αδύναμος. Τις στιγμές που θα σπας και δεν θα είσαι τόσο καλά. Στιγμές που θέλεις να ξεσπάσεις ή να απομονωθείς.

Σε κάθε περίπτωση, να είσαι ανθρώπινος. Δείξε και πες της το πώς νιώθεις. Θα το εκτιμήσει περισσότερο απ’ όσο φαντάζεσαι.

Μην προσπαθείς να το παίζεις πάντα ισχυρός και δυνατός, γιατί αυτό την απωθεί και την ανησυχεί, καθώς αποτελεί μια ανειλικρινή συμπεριφορά. Δείξε της ότι είσαι κι εσύ ευάλωτος και άνθρωπος, και άσε την να σε βοηθήσει.

Η αυθεντικότητα είναι που σας βοηθάει να δεθείτε και κάνει και τη γυναίκα να νιώσει μεγαλύτερη ασφάλεια, καθώς ξέρει ότι αυτός που είναι μαζί της είναι αληθινός, δεν της κρύβει κάτι, και επομένως μπορεί να βασιστεί επάνω του.

Οι γυναίκες σε μια σχέση μπορεί να σου κάνουν και μερικά τεστ για να δουν εάν πραγματικά αξίζει να σχοληθούν. Το έχουμε αναλύσει περισσότερο εδώ

#8. Εκτίμηση

Όπως κι εσύ, έτσι και μια γυναίκα θέλει να νιώσει ότι την εκτιμάς και ότι εκτιμάς αυτά που προσφέρει σε εσένα και τη σχέση σας.

Πες της ευχαριστώ, γίνε ευγενικός και πες της πόσο εκτιμάς εκείνην και όσα κάνει.

Κάνε την μια αγκαλιά. Δείξε της ότι αναγνωρίζεις αυτά που προσφέρει και άφησέ την να κάνει κι εκείνη το ίδιο για εσένα.

Η αναγνώριση και η εκτίμηση παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο να διατηρηθεί μια σχέση υγιής και ποιοτική.

Συνολικά, όπως είδες οι γυναίκες δεν ζητούν κάτι εξαιρετικό. Ούτε πολλά δώρα, ούτε ακριβά εστιατόρια. Όπως όλοι οι άνθρωποι, έτσι κι εκείνες ζητούν από μια σχέση πράγματα που θα τις ικανοποιούν συναισθηματικά και θα τις κάνουν να νιώθουν ξεχωριστές.

Επομένως, δεν χρειάζεται να υπερπροσπαθείς ούτε να κάνεις κάτι το εξαιρετικό.

Δώσε της χώρο να είναι ο εαυτός της και κάνε την να νιώσει ξεχωριστεί και ότι την προσέχεις.

Αυτό θα την κάνει πολύ πιο ευτυχισμένη απ’ ότι πιστεύεις.

Τελικά οι γυναίκες σε μια σχέση, θέλουν ότι χρειάζεσαι κι εσύ. Είναι πιο εύκολο λοιπόν από όσο φαντάζεσαι. Καλή θέληση χρειάζεται και όλα μπορούν να συμβούν!

Αν όμως το πρόβλημα σου είναι πώς θα βρεις την κατάλληλη γυναίκα για εσένα, δες εδώ

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.