9 Επιστημονικοί Λόγοι που το Σεξ Κάνει Καλό στην Υγεία σου

Ήμασταν σίγουροι πως το σεξ κάνει καλό σε πολλούς τομείς, όπως η ψυχολογία και η συναισθηματική μας κατάσταση. Ήξερες ότι κάνει καλό και στην υγεία σου;

Το σεξ, εκτός του ότι είναι απολαυστικό και σε κάνει να νιώθεις απίστευτα, κάνει καλό και στην υγεία σου, κάτι που είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο.Ήμασταν σίγουροι πως το σεξ κάνει καλό σε πολλούς τομείς, όπως η ψυχολογία και η συναισθηματική μας κατάσταση. Ήξερες ότι κάνει καλό και στην υγεία σου;

Βέβαια, κάθε άνθρωπος έχει τις ιδιαιτερότητες του στην ερωτική επαφή, όπως μπορείς να δεις και στην εκπομπή μας Apla+Andrika, στο παρακάτω βίντεο.

Παρακάτω, θα δούμε 9 λόγους για τους οποίους σύμφωνα με την επιστήμη το σεξ κάνει καλό στην υγεία σου.

#1. Το Σεξ Καίει ΘερμίδεςΉμασταν σίγουροι πως το σεξ κάνει καλό σε πολλούς τομείς, όπως η ψυχολογία και η συναισθηματική μας κατάσταση. Ήξερες ότι κάνει καλό και στην υγεία σου;

Όπως κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, έτσι και το σεξ, απαιτεί ενέργεια.

Έχουν διεξαχθεί αρκετές επιστημονικές έρευνες και φαίνεται ότι ο αριθμός των θερμίδων που καταναλώνει κάθε άνθρωπος κατά το σεξ μπορεί να ποικίλλει, ανάλογα με την ένταση, την διάρκεια και τις στάσεις.

Για μια σεξουαλική επαφή με τρεις στάσεις και τα απαιτούμενα προκαταρκτικά ένας άντρας μπορεί να κάψει ακόμη και 250 θερμίδες και μια γυναίκα περίπου 120.

#2. Κάνει Καλό στην ΚαρδιάΉμασταν σίγουροι πως το σεξ κάνει καλό σε πολλούς τομείς, όπως η ψυχολογία και η συναισθηματική μας κατάσταση. Ήξερες ότι κάνει καλό και στην υγεία σου;

Μια μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο American Journal of Cardiology, τον Ιανουάριο του 2015 υποστήριξε ότι οι άντρες οι οποίοι έκαναν σεξ δύο φορές την εβδομάδα ή περισσότερο διέτρεχαν χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, σε σχέση με αυτούς που έκαναν σεξ μία φορά τον μήνα ή λιγότερο.

Άλλωστε, το σεξ μπορεί να θεωρηθεί μια πολύ καλή άσκηση, η οποία μπορεί να αντιστοιχεί με βάδισμα σε μέτριο ρυθμό και μάλιστα εμπλέκει κάθε μυϊκή ομάδα του σώματος.

#3. Βελτιώνει το Ανοσοποιητικό ΣύστημαΉμασταν σίγουροι πως το σεξ κάνει καλό σε πολλούς τομείς, όπως η ψυχολογία και η συναισθηματική μας κατάσταση. Ήξερες ότι κάνει καλό και στην υγεία σου;

Το σεξ έχει παρατηρηθεί ότι βοηθά τον οργανισμό στην παραγωγή αντισωμάτων, τα οποία χρησιμεύουν στην αντιμετώπιση των διαφόρων ασθενειών.

Σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Indiana στις ΗΠΑ το τακτικό σεξ δημιουργεί ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο καταπολεμά αποτελεσματικά ασθένειες, όπως το κρύωμα.

Η άποψη αυτή υποστηρίζεται και από άλλες έρευνες, όπως αυτή του Wilkes University, η οποία εντόπισε σημαντικά αυξημένη – έως και 30%-  Ανοσοσφαιρίνη Α, η οποία αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού.

#4. Είναι Φυσικό ΑναλγητικόΉμασταν σίγουροι πως το σεξ κάνει καλό σε πολλούς τομείς, όπως η ψυχολογία και η συναισθηματική μας κατάσταση. Ήξερες ότι κάνει καλό και στην υγεία σου;

Οι συσπάσεις των μυών δημιουργούν ένα πολύ ευχάριστο συναίσθημα, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην μείωση του πόνου, στην μείωση των πονοκεφάλων και των όνων στις αρθρώσεις.

Την επόμενη φορά που θα έχεις πονοκέφαλο, εξέτασε το ενδεχόμενο να κάνεις έρωτα, για να σου περάσει!

Βέβαια, για να φτάσεις μέχρι το στάδιο της ερωτικής επαφής, θα πρέπει να προηγηθεί το φλερτ με μια γυναίκα. Τσέκαρε το βίντεο που ακολουθεί για να μάθεις για την επιστήμη γύρω από το φλερτ.

#5. Καταπολεμά την ΑϋπνίαΉμασταν σίγουροι πως το σεξ κάνει καλό σε πολλούς τομείς, όπως η ψυχολογία και η συναισθηματική μας κατάσταση. Ήξερες ότι κάνει καλό και στην υγεία σου;

Μετά από έναν οργασμό εκκρίνονται ορμόνες, όπως η ενδορφίνη, οι οποίες χαλαρώνουν το σώμα και τον εγκέφαλο και προωθούν τον καλό ύπνο.

Αυτός είναι και ο λόγος που ,αν κοιμηθείς μετά το σεξ, αισθάνεσαι αναζωογονημένος.

Αυτή η άποψη στηρίζεται και από την επιστημονική έρευνα. Σύμφωνα με την dr Michele Lastella του Appleton Institute for Behavioural Science, στην Αυστραλία, ποσοστό ανθρώπων άνω του 60% παρουσιάζουν ενδείξεις βελτιωμένου ύπνου και ξεκούρασης, μετά από  το σεξ. 

#6. Βελτιώνει την Ψυχική ΥγείαΉμασταν σίγουροι πως το σεξ κάνει καλό σε πολλούς τομείς, όπως η ψυχολογία και η συναισθηματική μας κατάσταση. Ήξερες ότι κάνει καλό και στην υγεία σου;

Το σεξ και η επαφή με το σώμα της συντρόφου σου μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα και για τους δύο, μιας και εκκρίνεται η οξυτοκίνη, ορμόνη γνωστή και ως “ορμόνη της αγάπης”.

Η οξυτοκίνη έχει την εκπληκτική ιδιότητα να μειώνει τα επίπεδα άγχους και να προωθεί το συναίσθημα της οικειότητας.

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά τη σεξουαλική επαφή έχεις μια πιο θετική οπτική.

Μια έρευνα μάλιστα, η οποία δημοσιεύθηκε πριν ένα χρόνο στο Journal of Psychological Science έδειξε ότι τα ζευγάρια αισθάνονταν ικανοποίηση ακόμη και 48 ώρες μετά το σεξ και οι δύο σύντροφοι δήλωναν ευτυχισμένοι.

#7. Προλαμβάνει τα Σημάδια του ΓήρατοςΉμασταν σίγουροι πως το σεξ κάνει καλό σε πολλούς τομείς, όπως η ψυχολογία και η συναισθηματική μας κατάσταση. Ήξερες ότι κάνει καλό και στην υγεία σου;

Το σεξ μπορεί να κάνει εσένα και την σύντροφο σου να δείχνετε ακόμη και 7 χρόνια νεότεροι.

Αυτή η άποψη βασίζεται σε μια έρευνα που έλαβε χώρα στην Αγγλία από τον νευροψυχίατρο dr David Weeks, ο οποίος συγκέντρωσε απαντήσεις για την σεξουαλική ζωή 3500 ανθρώπων.

Το αποτέλεσμα έδειξε ότι όσοι έκαναν σεξ σε τακτική βάση (τουλάχιστον 2-3 φορές ανά εβδομάδα) έδειχναν 7 χρόνια νεότεροι από εκείνους που έκαναν λιγότερο σεξ.

Αυτό έρχεται ως αποτέλεσμα της έκκρισης ενδορφίνης και της κυκλοφορίας του αίματος, που μειώνουν το άγχος, καθώς και της αύξησης έκκρισης της αυξητικής ορμόνης, η οποία προωθεί την ελαστικότητα του δέρματος.

Σύμφωνα με τον dr Weeks, η ικανοποίηση που προκύπτει από το σεξ συνεισφέρει στην καλή ποιότητα ζωής.

#8. Συμβάλλει στην Καλή Λειτουργία του ΕγκεφάλουΉμασταν σίγουροι πως το σεξ κάνει καλό σε πολλούς τομείς, όπως η ψυχολογία και η συναισθηματική μας κατάσταση. Ήξερες ότι κάνει καλό και στην υγεία σου;

Η έκκριση των ορμονών κατά την διάρκεια του σεξ συνδέεται με την καλή εγκεφαλική λειτουργία. Σύμφωνα με μελέτη που έγινε σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, βρέθηκε ότι όσοι ήταν ενεργοί σεξουαλικά είχαν καλύτερα αποτελέσματα σε τεστ οπτικών και λεκτικών ικανοτήτων.

Παράλληλα, μια ακόμη έρευνα που έγινε στην Ιταλία  έδειξε ότι οι άνθρωποι που κάνουν σεξ τακτικά είχαν αυξημένο μέγεθος κρανιακών νεύρων, κάτι που παίζει ρόλο στην πνευματική ετοιμότητα.

#9. Μείωση του Κινδύνου για Καρκίνο του ΠροστάτηΉμασταν σίγουροι πως το σεξ κάνει καλό σε πολλούς τομείς, όπως η ψυχολογία και η συναισθηματική μας κατάσταση. Ήξερες ότι κάνει καλό και στην υγεία σου;

Πληθώρα επιστημονικών μελετών υποστηρίζουν ότι ο κίνδυνος για καρκίνο του προστάτη μειώνεται στους άντρες οι οποίοι εκσπερματώνουν πάνω από 21 φορές τον μήνα, σε σχέση με αυτούς που εκσπερματώνουν 4-7 φορές.

Μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Montreal στον Καναδά, αφού μελέτησε 3200 άντρες για 4 χρόνια, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη ήταν κατά 30% χαμηλότερος για όσους έκαναν περισσότερο σεξ. Μάλιστα ο κίνδυνος ανάπτυξης επιθετικής μορφής της ασθένειας ήταν χαμηλότερος κατά 19%.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Θέλεις να γνωρίσεις καλύτερα το άλλο φύλο και να βελτιώσεις την ερωτική σου ζωή; Μάθε περισσότερα εδώ.

Να είσαι καλά

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.