9 λάθη που δεν έπρεπε να κάνεις όταν σε παράτησε

Τί έκανες όταν σε παράτησε;

Σε παράτησε! Τι μπορεί να συμβαίνει όταν σε παρατάει μία γυναίκα; Μπορεί να σου συμβεί μέσα σε μία σχέση χρόνων ή μπορεί να είναι σχέση μερικών μηνών ή ακόμη και μερικών ραντεβού. Σημασία έχει ένα πράγμα…  Σε παράτησε.

Ξεκινώντας απλά και χωρίς να θεωρήσουμε ότι σε παράτησε στα κρύα του λουτρού χωρίς πρώτα να στο δώσει να το καταλάβεις. Γιατί αν έγινε αυτό, ίσως μιλάμε για προβληματική προσωπικότητα με παιδικά τραύματα και απωθημένα, οπότε σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Όσο πιο γρήγορα το ξεπεράσεις τόσο το καλύτερο.

Ας υποθέσουμε όμως ότι είναι μία φυσιολογική κοπέλα, που ξέρεις λίγο καιρό και βγαίνετε αντίστοιχα, λίγο καιρό. Ενώ λοιπόν όλα πηγαίνουν πολύ καλά, ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση, σε μία συνάντησή σας, σου πετάει τη μαγική ατάκα «Ξέρεις, δεν νομίζω ότι θα οδηγήσει κάπου αυτό, καλύτερα να το αφήσουμε».

Καλώς ήλθες στο μαγικό κόσμο αυτών που γκρεμίστηκαν τα όνειρα τους

Ενώ λοιπόν εκείνη απομακρύνεται σιγά-σιγά, εσύ έχεις μείνει παγωμένος προσπαθώντας να καταλάβεις τι έγινε ακριβώς.

Σε παράτησε;

Κάποια από τα παρακάτω, είναι βασικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείς για να βγάλεις κάποια άκρη. Πριν φτάσετε στο σημείο να σε παρατήσει, είχες κάποια δείγματα που μπορεί να σου έδειχναν τι πρόκειται να συμβεί; Ίσως έκανε μέρες να απαντήσει στα μηνύματα σου. Δεν μιλούσατε στο τηλέφωνο αν δεν έπαιρνες εσύ. Για να βρεθείτε, έπρεπε να πιέσεις εσύ την κατάσταση, καθώς εκείνη είχε πάντα κάτι να κάνει. Το σεξ είχε αραιώσει υπερβολικά ή είχε σταματήσει τελείως με προφάσεις του στυλ: «Είμαι κουρασμένη, έχω πιεστεί πολύ, έχω (πάλι;) περίοδο». Ή μήπως δεν κάνατε ποτέ γιατί απλά είχατε βγει μερικά ραντεβού;

 Και εσύ ακόμη αναρωτιέσαι γιατί σε παράτησε;

Όπως και να έχει, είσαι σε μία φάση που πρέπει να το διαχειριστείς για να μπορέσεις να πας παρακάτω. Παρακάτω είναι μία λίστα από πράγματα που μπορείς να κάνεις για να την ξεπεράσεις… και ταυτόχρονα να γίνεις ρεζίλι ή να ρίξεις την ψυχολογία σου στα Τάρταρα.

  1. Μπορείς να κάτσεις να κλάψεις τη μοίρα σου. Λες και αυτό θα στη φέρει πίσω.
  2. Μπορείς να μπεις για ντους και να κάτσεις εκεί μιάμιση ώρα αναλογιζόμενος τι θα μπορούσατε να είχατε κάνει μαζί. Οκ, απλά ξοδεύεις το νερό.
  3. Μπορείς να βάλεις ελληνικά στη διαπασών στο αυτοκίνητο με τα παράθυρα ανοιχτά για να συμμεριστούν όλοι το πρόβλημά σου.
  4. Μπορείς να πάρεις τηλέφωνο όλους τους φίλους και γνωστούς σου, της τελευταίας δεκαετίας, για να τους το πεις.
  5. Μπορείς να κατεβάσεις ένα μπουκάλι ουίσκι. Λες και φταίει το συκώτι σου για ότι συνέβη και πρέπει να την πληρώσει αυτό.
  6. Μπορείς να μπεις σε ότι μέσο κοινωνικής διαδικτύωσης υπάρχει και να χαζεύεις το προφίλ της.
  7. Μπορείς να ψάξεις στο internet για forums με θέματα «πώς να κάνεις την πρώην σου να γυρίσει πίσω». Αλήθεια, γιατί να γυρίσει πίσω;
  8. Μπορείς να σπάσεις ότι υπάρχει στο σαλόνι, υπνοδωμάτιο ή μπάνιο. Και αυτά έφταιγαν εξάλλου.
  9. Τέλος, μπορείς να πάρεις τους γονείς σου να τους το πεις. Αυτοί θα σε καταλάβουν.

cry baby

Ας το δούμε σοβαρά λοιπόν

 

Οκ, συνέβη. Σε παράτησε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος βέβαια, να αντιδράς παιδικά. Δεν είσαι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος. Δεν θα το γράψουν οι εφημερίδες και δεν θα σταματήσει να γυρίζει ο πλανήτης!

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να αισθανθείς καλύτερα;

Καταρχήν όπως είπαμε και παραπάνω, δεν θες να γυρίσει πίσω. Ακόμη και αν το κάνει, δεν την εμποδίζει τίποτα από το να το κάνει ξανά. Και ξανά. Και ξανά. Πόσο χαμηλά θα επιτρέψεις στον εαυτό σου να πέσει;

Σίγουρα υπάρχει ένας φίλος σου που μπορείς να το συζητήσεις για να σε βοηθήσει να το δεις και να το ακούσεις λογικά το θέμα. (Όχι, μην το πεις στον συναισθηματικό φίλο σου που δεν έχει ιδέα από τέτοια θέματα και θα σου πει να την κυνηγήσεις με λουλούδια και καντάδες).  Και φυσικά μπορείς να πιεις ένα ποτό ή δύο. Αν το παρακάνεις όμως, πρώτον θα γελοιοποιηθείς και δεύτερον θα κυλίσεις συναισθηματικά σε μία κατάσταση που μόνο κακό μπορεί να σου κάνει.

Στην επόμενη φάση, βγες από το σπίτι. Μην κάτσεις μέσα. Άλλαξε παραστάσεις, πέρνα χρόνο με τις παρέες σου για να σε βοηθήσει να ξεχαστείς.

Εστίασε την προσοχή σου σε άλλα θέματα. Δώσε στον εαυτό σου κάτι να ασχοληθεί. Θα βοηθήσει το μυαλό σου να μείνει απασχολημένο με κάτι διαφορετικό από εκείνη.

Τέλος, βγες να παίξεις! Βγες να φλερτάρεις με άλλες γυναίκες. Όσο και αν σε έχει πάρει από κάτω, η συναναστροφή με κόσμο θα σε βοηθήσει να ξεχαστείς και φυσικά μπορείς πάντα να βρεις κάποια με περισσότερο ενδιαφέρων. Γιατί να αναλώνεσαι με κάποια που εξαρχής δεν σε εκτίμησε όσο έπρεπε, όταν υπάρχουν άπειρες άλλες εκεί έξω;

Αν πάλι δεν ξέρεις πως, δες εδώ.

Men Of Style

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους.
Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Men Of Style
Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.